Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα ειχε λιγα πουλακια καναμε το κεφι μας .Ενας φιλος ειχε ενα κουτι λαμπρο και μου εδωσε λιγα για να δοκιμασουμε.
Τοσο καιρο τι εριχνα μεχρι και 34 γραμμαρια στην τσιχλα? .... Τωρα 24 γραμμαρια και πολυ της ειναι χαχαχ ... Σαν να εριχνα αερα ηταν τα ατιμα και ωραια σκοτωματα . Νομιζω ηταν τα παρακατω αλλα εχει χρονια που τα πηρε σιγουρα ηταν 24γρ ομως

https://www.skroutz.gr/s/17504186/Lambro-Skeet-Σκοπευτικά-24gr-25τμχ.html

Έτσι ακριβως, και μάλιστα καποτε είχαν αγγίξει κ τις 360.000 κυν.αδειες......

Ο παλιός προεδρος της ΚΣΕ Σπυρος Παπασπυρου δεν έπαψε να το λέει
"Καντε τα παιδια σας κυνηγους"
Και πραγματι τοτε πολλα ήταν τα παιδια που "έβγαιναν" κυνηγοι....
Τωρα ειναι τα πολυ δυσκολα.........
Αυτό το χόμπι, σπορ, αρρώστια, παθος όπως θέλετε πεστε το πρεπει να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά σαν άλλοτε....
Αλλιώς ζητώ που καηκαμε-χαθηκαμε..........

Μια βόλτα προς το Παντειχι πήγαμε σε μερικα σημεία έχουν έρθει πολλά νέα πουλιά .Ο καιρός βροχή που σταματαγε και άρχιζε πάλι.Πολυ κρύο και αέρας και οι περισσότερες τσίχλες έφευγαν πολύ μακριά .Μαζεψαμε πολύ κρύο και 8 τσιχλακια .

Σίγουρα και είναι...
Και παλιούς κυνηγούς να ρωτήσεις το πιο πιθανο είναι να σου πουν πως δεν έχουν δει ποτέ πτηνο αλμπίνο......
Και μπεκάτσες αλμπίνο έχουν θηρευτει κ μάλιστα κάτασπρες.......
Τρυγονι στο χάραμα καί νεαρός -άπειρος αλλά καί φύση προληπτικός μόλις
είδα ότι κτύπησα ένα κάτασπρο πουλί -πίστευα ότι κάποιο άλλο πουλί είναι - έκανα 3 φορές
τον σταυρό μου .sarcastic.

Ο ρυθμός μείωσης από το 2010 ως το 2019 (δεδομένα) δεν σχηματίζουν την γραμμή που δείχνει την πρόβλεψη ...
Τι να σου πω Γιώργη!

Ο Στέφανους λέει για "φτωχοποίηση"(και δεν έχει άδικο!) ,το dasarxeio.com εγώ δεν μπορώ να το κρίνω για την "σκοπιμότητα" του , αλλά ότι έχουμε φθίνουσα πορεία , αν μη τι άλλο στις άδειες, νομίζω είναι σωστό...Τώρα τι θα γινεί...
Είναι έκτος "μόδας" ο Κυνηγός στους καιρούς μας! Προτιμούν το Like!.sarcastic.

Ρε
View attachment 38030Φωτο από το σημερινό απογευματινό.. Πρωινό κ απογευματινό πλησιάσαμε το όριο.. Γενικά πάντως λίγα τα πουλιά Βοιωτία
Ρε συ Δημητρό , σιγά ...!

Εγώ...τα 'κανα πάνω μου όταν σε είδα!.sarcastic.(αστειεύομαι ε΄..)

Είναι δεδομένο ότι η μεγαλύτερη ζημιά έχει γίνει στο κυνήγι για λόγους οικονομικούς όπως έχει γίνει και στο ψάρεμα που δεν το αντιλαμβάνεται κανείς εκεί εύκολα οι περισσότεροι έχουν παρκάρει μόνιμα ή πουλήσει τα σκαφακια .Είναι καθαρά θέμα επιβίωσης και μετά από τόσα χρόνια πίεσης και μείωσης εισοδημάτων ο καθένας κόβει από όπου μπορεί και η βόλτα μιας Κυριακής πριν 10 χρόνια χαλοντας ένα 50 /70 Άρι για πλάκα έχει τελειώσει δυστυχώς για πολλούς συναδέλφους και έχει ελαττωθεί για κάποιους άλλους βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα έκανα μονοήμερο 800 χιλιόμετρα τώρα δε παίζει που να μου πουν έλα και θα ρίξεις 1000 φυσίγγια το 8ωρο

Τι να σου πω Γιώργη!

Ο Στέφανους λέει για "φτωχοποίηση"(και δεν έχει άδικο!) ,το dasarxeio.com εγώ δεν μπορώ να το κρίνω για την "σκοπιμότητα" του , αλλά ότι έχουμε φθίνουσα πορεία , αν μη τι άλλο στις άδειες, νομίζω είναι σωστό...Τώρα τι θα γινεί...
Είναι έκτος "μόδας" ο Κυνηγός στους καιρούς μας! Προτιμούν το Like!.sarcastic.
Φθίνουσα η πορεία σίγουρα σωστά , δεν είμαστε δημοφιλείς! ... σκέψου επίσης ότι είναι φθίνουσα και η πορεία του γενικού Ελληνικού πληθυσμού. Οι νέοι δεν παντρεύονται και δεν θέλουν γάμους, παιδιά και υποχρεώσεις ... αλλά τα παιδιά που δεν θέλουν, από τον γάμο που δεν θέλουν, θέλουν να γίνουν κυνηγοί!
Ανεξάρτητα αυτών όμως, από το παρόν διάγραμμα, ο τρόπος που γίνεται η πρόβλεψη ως το 2050 και πως προκύπτει δεν με πείθει ! (μπορεί το 2050 να είναι και λιγότεροι της πρόβλεψης ) Συνήθως άλλωστε δεν είναι ευθύγραμμες τέτοιες πτώσεις ... αν έβαζαν τα προηγούμενα 30 χρόνια θα βλέπαμε τη μορφή της γραμμής καλύτερα ...

Ο ΚΥΡΙΟΣ λογος μειωσης των κυνηγων ειναι η αστυφιλια. Η αστυφιλια ειναι το δασος, μην ψαχνετε τα δεντρα.
Την 16/8/2008 το 50% του πλυθησμου της γης , εφτασε πρωτη φορα να κατοικει σε μεγαλες πολεις. Τωρα πλησιαζει το 60%. Στην Ελλαδα μετα τον εμφυλιο εχουμε συνεχεις ροες προς τις πολεις, με σημειο καμπης το 1986 που ο ρυθμος αυξηθηκε δραματικα (ειναι και το ετος με το μεγαλυτερο αριθμο κυν, αδειων 360.000 ).
Σταθερα απο τα παιδια που σπουδαζουν , πολυ λιγα επιστρεφουν. Ακομη και στις επαρχιακες πολεις , πεθαινουν οι γεροι γονεις και ολοκληρες γειτονιες ερημωνουν, και τα παιδια κει που πηγαιναν δυο τριημερα και δυο γιορτες , να δουν και τους γονεις , τωρα πανε μια δυο φορες το χρονο (και ποιος μπαινει σε αδειο κρυο σπιτι και ποια γυναικα θα καθαριζει για ενα ΣΚ)
Η απογραφη θα δειξει σε μια δεκαετια 2011-2021 μεταφορα 8 βουλευτικων εδρων απο την επαρχια προς Αθηνα -Θεσσαλονικη
https://www.kathimerini.gr/politics...arti-ton-eklogon-anatropes-se-16-perifereies/
Η επαρχια μειωνεται και χανει και δυναμη.
Το μεσο εισοδημα στην Αττικη ειναι 30% μεγαλυτερο απο ολη την υπολοιπη Ελλαδα.
Με την αποτελεσματικοτητα του Συστηματος Υγειας ειδατε τι εγινε.
Και καλουμαστε να στηριξουμε το κυνηγι, οι ανθρωποι που αγαπαμε τη φυση αλλα ζουμε στην πολη. Το κυνηγι εχει αναγκη περισσοτερο αυτους που δυσκολευονται να το ασκησουν

ΥΓ για τη συζητηση να αναφερω οτι ενας πολιτης ορεινου χωριου, κοστιζει στο κρατος επτα φορες περισσοτερο απο εναν κατοικο του κεντρου της Αθηνας

Σημερα ειχε λιγα πουλακια καναμε το κεφι μας .Ενας φιλος ειχε ενα κουτι λαμπρο και μου εδωσε λιγα για να δοκιμασουμε.
Τοσο καιρο τι εριχνα μεχρι και 34 γραμμαρια στην τσιχλα? .... Τωρα 24 γραμμαρια και πολυ της ειναι χαχαχ ... Σαν να εριχνα αερα ηταν τα ατιμα και ωραια σκοτωματα . Νομιζω ηταν τα παρακατω αλλα εχει χρονια που τα πηρε σιγουρα ηταν 24γρ ομως

https://www.skroutz.gr/s/17504186/Lambro-Skeet-Σκοπευτικά-24gr-25τμχ.html

Χαίρομαι πολύ που βρέθηκε κι ένας συνάδελφος (και μακάρι όχι μόνον αυτός) να μάς πει ότι δεν υστερούν σε τίποτα απολύτως τα 24άρια skeetοφούσεκα (ή trapοφούσεκα) στο τσιχλοκυνήγι, και μάλιστα, διαπιστώνοντάς το στην πράξη, και σε μία ημέρα ιδιαιτέρως παγερή και "δύσκολη" καιρικά...!
Προσωπικά, τις λατρεύω τις σκοπευτικές γομώσεις (24 & 28 γραμμάρια) στα τσιχλοκάρτερά μου, ακόμη και στις κυργιαρίνες...! Τις βρίσκω απολύτως επαρκείς για τα τσιχλοκότσυφα και ιδιαίτερα "ξεκούραστες" τόσο για τον ώμο μου, όσο και για τα ίδια τα δικαννάκια μου...! Και οικονομικές για την τσεπούλα μου...!
Ζήτω οι σκοπευτικές γομώσεις και τα σκοπευτικά φουσεκάκια στο τσιχλοκυνήγι (κι όχι μόνο) λοιπόν!!! Ζήτω!!!

Χαίρομαι πολύ που βρέθηκε κι ένας συνάδελφος (και μακάρι όχι μόνον αυτός) να μάς πει ότι δεν υστερούν σε τίποτα απολύτως τα 24άρια skeetοφούσεκα (ή trapοφούσεκα) στο τσιχλοκυνήγι, και μάλιστα, διαπιστώνοντάς το στην πράξη, και σε μία ημέρα ιδιαιτέρως παγερή και "δύσκολη" καιρικά...!
Προσωπικά, τις λατρεύω τις σκοπευτικές γομώσεις (24 & 28 γραμμάρια) στα τσιχλοκάρτερά μου, ακόμη και στις κυργιαρίνες...! Τις βρίσκω απολύτως επαρκείς για τα τσιχλοκότσυφα και ιδιαίτερα "ξεκούραστες" τόσο για τον ώμο μου, όσο και για τα ίδια τα δικαννάκια μου...! Και οικονομικές για την τσεπούλα μου...!
Ζήτω οι σκοπευτικές γομώσεις και τα σκοπευτικά φουσεκάκια στο τσιχλοκυνήγι (κι όχι μόνο) λοιπόν!!! Ζήτω!!!
Και ποιος ο λογο; Να κυνηγας με 12αρι παρε ενα 20σαρι με 24/28 γρ. Κανης θαυματα

Status
Not open for further replies.
Back