Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τσοκανιδα το έλεγαν εδώ αυτό που περιγράφεις Χρήστο. Θυμάμαι με τον παππού μου να στήνουμε δοκανακια ειδικά άμα έριχνε καμία γανουδα και να πιάνονται τσονια , κομπογιαννηδες, ,σπουργίτια και που και που κανας κοτσυφας. Τα μαδαγε ο μακαρίτης και τα εψηνε στον φούρνο της ξυλοσομπας με φυτινη αλάτι και πιπερι και έπινε και την κούπα με την ρετσίνα του. Την θυμάμαι ακόμα αυτή την νοστιμιά!
Αυτά είναι που μένουν.Κυριώς κομπογιαννάκια πήγαιναν και πιάνονταν!

Τα "πετρινα" χρονια, στα βροχια, επειδη δεν ειχαν μπισινετζα στα χωρια, χρησιμοποιουσαν τριχες πο τις ουρες των μουλαριων.
Και στα αγκιστρια κερωμένη κλωστή για να αντέχει......
Από κόσμο είχε πολύ σήμερα;
Δυο λεωφορεία του ΚΤΕΛ.... .yelling.

Κι απόψε πού αλλού; Μα... "κλασικά και εικονογραφημένα", στο απογεματινό μου καρτεράκι φυσικά! (Η συνήθεια που έγινε λατρεία...!)
Παγωνιά που "έτσουζε" κι ένα βορειοανατολικό αγιάζι που "ξύριζε"...!
Οι τσιχλίτσες αρχίσανε να περνούνε, ως συνήθως τα τελευταία απογέματα, από τις 17:00 κι έπειτα... Τα κοτσύφια άφαντα!
Κατέρριψα με θεαματικά "σκασίματα" 18 τσίχλες, εκ των οποίων τσέπωσα τις 15!
Μια χαρά δηλαδή! :cool::cool:
Αύριο ξανά...

Εντάξει αποψε πέρασαν 7-8 και πήρα 3. Αλλού έπεσαν αρκετές τουφεκιες. Κοτσύφια ούτε ένα και μια μπεκατσα παραλίγο να μου πάρει τον σκουφοοοοοοοοοοοο!!! Άντε να κάνουμε κανα περπατητο να απολαύσουμε τουφεκιδι.
Είπαμε δευτεροκλασάτα καρτέρια για να τα βρίσκουμε εύκολα. Να περάσουν τα μισά, έστω το1/3, αλλά δεύτερη συνεχόμενη μέρα αντουφέκιστος όχι. Πάει πολύ! Αχ Νικόλα (Ρεντίφη) Αχ!
Α, πέρασε και η θηροφυλακή από το καρτέρι (στο βουνό, στα κατσάβραχα!). Όλα καλά.
Αύριο π.Θ. (πρώτα ο Θεός) αλλού.

Πηγα σε ενα καταστημα που τα εχει λιγο τσιμπημενα ολα .. Του λεω δωσε ενα οσκαρ 36 γραμμαρια και ενα 32 γραμμαρια νουμερο 9 οτι πιο φθηνο εχεις .. Βλεπεις ειχα ξεχασει την μασκα και του τα ειπα απο εξω ... Του λεω ρεστα απο 50αρικο ..

Μου φερνει 28.50 πισω και λεει σε εκανα καλη τιμη στο αφησα 10 ευρω ... Του λεω μπαρμπα αν ειναι να ριχνω στις τσιχλες 10 ευρω το κουτι για φυλακη ειμαι αλλα δωστα τωρα γιορτες ειναι δεν μαμιεται και μου εδωσε αυτο

https://www.google.com/imgres?imgur...2ahUKEwjss5L6kOn0AhXN0aQKHcqjDYsQMygAegQIARA0

Πηγα σε ενα καταστημα που τα εχει λιγο τσιμπημενα ολα .. Του λεω δωσε ενα οσκαρ 36 γραμμαρια και ενα 32 γραμμαρια νουμερο 9 οτι πιο φθηνο εχεις .. Βλεπεις ειχα ξεχασει την μασκα και του τα ειπα απο εξω ... Του λεω ρεστα απο 50αρικο ..

Μου φερνει 28.50 πισω και λεει σε εκανα καλη τιμη στο αφησα 10 ευρω ... Του λεω μπαρμπα αν ειναι να ριχνω στις τσιχλες 10 ευρω το κουτι για φυλακη ειμαι αλλα δωστα τωρα γιορτες ειναι δεν μαμιεται και μου εδωσε αυτο

https://www.google.com/imgres?imgurl=https://www.chedditeitaly.it/wp-content/uploads/2019/03/t2_caccia.png&imgrefurl=https://www.chedditeitaly.it/aquila-t2/?lang=en&tbnid=vq1nwRncHn3fzM&vet=12ahUKEwjss5L6kOn0AhXN0aQKHcqjDYsQMygAegQIARA0..i&docid=0BGuvoGhKffX-M&w=400&h=400&itg=1&q=aquila t2 caccia&client=opera&ved=2ahUKEwjss5L6kOn0AhXN0aQKHcqjDYsQMygAegQIARA0
Νόμος Πιεριας,Κατερίνη..?
Αν ναι τότε κατάλαβα ποιον λες βλέποντας κ τα cheddite t2 aquilla, κ φαντάσου ότι αυτά εδώ κ κάτι χρόνια δεν τα φέρνει ο αντιπροσωπος.......
Εχει όντως φαρμακείο τιμες αλλά μεγάλη ποικιλια........

Last edited:
Νόμος Πιεριας,Κατερίνη..?
Αν ναι τότε κατάλαβα ποιον λες βλέποντας κ τα cheddite t2 aquilla, κ φαντάσου ότι αυτά εδώ κ κάτι χρόνια δεν τα φέρνει ο αντιπροσωπος.......
Εχει όντως φαρμακείο τιμες αλλά μεγάλη ποικιλια........
Ναι σωστά , ευγενικός δεν μπορώ να πω αλλά φαρμακείο ο άτιμος.

Τέλος πάντων τώρα έγινε , την επόμενη κράξιμο χαχχαχ θα έχει περάσει το άγιο πνεύμα

ευγενικός δεν μπορώ να πω
Τότε αυτός είναι χαχα...

Τέλος πάντων τώρα έγινε , την επόμενη κράξιμο χαχχαχ θα έχει περάσει το άγιο πνεύμα
Να πας να του πεις τα κάλαντα να σου δώσει κανα κουτί oscar..... :p
Ηρθα να παρω το αίμα μου πίσω πεστου.. .sarcastic.

Τι εννοείς? Κ φίλους μπεκατσαδες έχω που βάζουν κ λαγαδες ξέρω που βάζουν. Κ ομάδες κυνηγίου βλέπω που βάζουν.
Χωρις να θέλω να παρεξηγηθω και χωρίς να μου πέφτει κανένας λόγος.Ενα πράγμα έχω να πω και να ρωτήσω!Σε τέτοιου είδους social media πχ Facebook Instagram όπου υπάρχουν μέσα ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ λογής αντικυνηγοι οικολογικές οργανώσεις ξεμπαρκοι οικολόγοι και γενικως άνθρωποι που δεν έχουν καμία ΑΠΟΛΎΤΩΣ σχέση με τη φύση το βουνό και το κυνήγι...Για ποιο λόγο να γίνονται αναρτήσεις με θηράματα?Αυτός ειναι ο ένας από τους βασικότερους λόγους όπου οι αναρτήσεις θηραμάτων θα πρέπει να είναι Λίαν επιεικως ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ για ευνόητους (πιστεύω τουλάχιστον εγώ) λόγους.Και 2ον δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος οι ποιοι οι λόγοι τέλος πάντων επιδείξεως θηραμάτων (εκτός από εδώ μέσα που είμαστε μια κυνηγετική παρέα??)Πόση και γιατί τόση ανάγκη αυτοπροβολης και επιβεβαίωσης πια?

Τότε αυτός είναι χαχα...

Να πας να του πεις τα κάλαντα να σου δώσει κανα κουτί oscar..... :p
Ηρθα να παρω το αίμα μου πίσω πεστου.. .sarcastic.
Έτσι την πατάω κάθε φορά τελειώνω τα φυσίγγια από το καλοκαίρι και μετά τρέχω στα μαγαζιά να πάρω ότι βρώ . Κακό δεν είναι αλλά τώρα 9 ευρώ για τα Άριστον π.χ Ε είναι πολλά τα λεφτά .

Και εγώ ρίχνω σαν να έχω μυδράλιο δεν συμφέρει χαχα
Άρρωστος με τον θόρυβο που βγάζει το όπλο χεχχε

Κακό δεν είναι αλλά τώρα 9 ευρώ για τα Άριστον π.χ Ε είναι πολλά τα λεφτά .
8,50€ και σου λέει κ προσφορα (!)......

Έτσι την πατάω κάθε φορά τελειώνω τα φυσίγγια από το καλοκαίρι και μετά τρέχω στα μαγαζιά να πάρω ότι βρώ
Θα σας μαλώσω (που λέει κ ο Σεφερλής)
Δεν θέλω να μου λετε τέτοια...

Πρέπει πάντοτε να είμαστε όλοι εφοδιασμένοι..
Πες ότι έρχεται ένας πολεμος(χτυπα ξυλο) ρε αδελφέ.. .sarcastic.

Χωρις να θέλω να παρεξηγηθω και χωρίς να μου πέφτει κανένας λόγος.Ενα πράγμα έχω να πω και να ρωτήσω!Σε τέτοιου είδους social media πχ Facebook Instagram όπου υπάρχουν μέσα ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ λογής αντικυνηγοι οικολογικές οργανώσεις ξεμπαρκοι οικολόγοι και γενικως άνθρωποι που δεν έχουν καμία ΑΠΟΛΎΤΩΣ σχέση με τη φύση το βουνό και το κυνήγι...Για ποιο λόγο να γίνονται αναρτήσεις με θηράματα?Αυτός ειναι ο ένας από τους βασικότερους λόγους όπου οι αναρτήσεις θηραμάτων θα πρέπει να είναι Λίαν επιεικως ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ για ευνόητους (πιστεύω τουλάχιστον εγώ) λόγους.Και 2ον δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος οι ποιοι οι λόγοι τέλος πάντων επιδείξεως θηραμάτων (εκτός από εδώ μέσα που είμαστε μια κυνηγετική παρέα??)Πόση και γιατί τόση ανάγκη αυτοπροβολης και επιβεβαίωσης πια?
Καλημέρα τα έχουμε ξανά πει αυτά , εγώ είμαι αντίθετος στο να μην μπορώ να βάλω φωτογραφία για τα θηράματα .

Δεν είναι τίποτα παραπάνω ότι θα μου μεγαλώσει το πλι επειδή βαρεσα 10 πάπιες .

Είναι θέμα ότι θέλω να μοιραστώ την επιτυχία μου με τούς συναδέλφους που κάνουνε αυτό τον τρόπο ζωής

Και στην Αμερική έχει οικολόγους , Ρουμανία , Τουρκία κτλπ αλλά θα δείς ότι τα θηράματα πάνε και έρχονται βροχή στο διαδίκτυο χωρίς κανένα θέμα. Μιλάμε για αρκούδες , ελάφια , λύκους κτλπ που εγώ θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε καν να σκοτώνουμε τέτοια ζώα εκεί όμως επιτρέπεται.

Το θέμα είναι εμείς σαν κυνηγοί τι έχουμε κάνει για να μας σέβονται .

Όταν σου λέει η άλλη προστατεύουμε την φύση και πολεμάμε τους κυνηγούς Ε ρε φίλε κατάλαβαινεις αμέσως πως οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και πουλάει μόνο αυτό.

Αν αγαπάς την φύση θα πρέπει τα σκουπίδια που πετάς να είναι όλα ανακυκλώσιμα , να μην έχεις αμάξι και ρυπαίνεις το περιβάλλον , να μην αγοράσεις συνθετικά ρούχα , να μην πετάς βρώμιες ( σακούλες , πλαστικά κτλπ σε υπαίθριο χώρο , παραλία κτλπ) , να τρως μόνο χόρτα και όχι τις σούβλες από το Πάσχα , να μην χρησιμοποιείτε φάρμακα στο σπίτι γιατί καταλήγουν στα ποτάμια , να τρως μόνο βιολογικά προϊόντα γιατί τα υπόλοιπα ραντίζονται και το φάρμακο πάει στην γη . Μπορώ να γράψω αρκετά ακόμα για να δείς ότι σαν μονάδα ο άνθρωπος καταστρέφει την φύση ο ίδιος με την καθημερινότητα του και μολύνει το περιβάλλον πολύ περισσότερο από ότι ένας κυνηγός.

Ας μας πει ποτέ τάισε πτηνά σε δύσκολους καιρούς ένας από αυτούς και πόσα οι κυνηγοί . Τέλος πάντων και εσείς που δεν θέλετε φωτογραφία στο ίντερνετ και εμείς έχουμε δίκαιο από κάθε σκοπιά .

8,50€ και σου λέει κ προσφορα (!)......

Θα σας μαλώσω (που λέει κ ο Σεφερλής)
Δεν θέλω να μου λετε τέτοια...

Πρέπει πάντοτε να είμαστε όλοι εφοδιασμένοι..
Πες ότι έρχεται ένας πολεμος(χτυπα ξυλο) ρε αδελφέ.. .sarcastic.
Κάθε χρόνο λέω θα κάνω συντήρηση και μου φτάνουνε , έλα όμως που η τριάρα πάει σύννεφο χαχαχ

Και όλο λέω με το δώρο θα πάρω καμιά κούτα αλλά αυτό το δώρο το έχω ήδη μοιράσει από την γκόμενα έως και τα κοτόπουλα χαχαχ

Καλημέρα τα έχουμε ξανά πει αυτά , εγώ είμαι αντίθετος στο να μην μπορώ να βάλω φωτογραφία για τα θηράματα .

Δεν είναι τίποτα παραπάνω ότι θα μου μεγαλώσει το πλι επειδή βαρεσα 10 πάπιες .

Είναι θέμα ότι θέλω να μοιραστώ την επιτυχία μου με τούς συναδέλφους που κάνουνε αυτό τον τρόπο ζωής

Και στην Αμερική έχει οικολόγους , Ρουμανία , Τουρκία κτλπ αλλά θα δείς ότι τα θηράματα πάνε και έρχονται βροχή στο διαδίκτυο χωρίς κανένα θέμα. Μιλάμε για αρκούδες , ελάφια , λύκους κτλπ που εγώ θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε καν να σκοτώνουμε τέτοια ζώα εκεί όμως επιτρέπεται.

Το θέμα είναι εμείς σαν κυνηγοί τι έχουμε κάνει για να μας σέβονται .

Όταν σου λέει η άλλη προστατεύουμε την φύση και πολεμάμε τους κυνηγούς Ε ρε φίλε κατάλαβαινεις αμέσως πως οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και πουλάει μόνο αυτό.

Αν αγαπάς την φύση θα πρέπει τα σκουπίδια που πετάς να είναι όλα ανακυκλώσιμα , να μην έχεις αμάξι και ρυπαίνεις το περιβάλλον , να μην αγοράσεις συνθετικά ρούχα , να μην πετάς βρώμιες ( σακούλες , πλαστικά κτλπ σε υπαίθριο χώρο , παραλία κτλπ) , να τρως μόνο χόρτα και όχι τις σούβλες από το Πάσχα , να μην χρησιμοποιείτε φάρμακα στο σπίτι γιατί καταλήγουν στα ποτάμια , να τρως μόνο βιολογικά προϊόντα γιατί τα υπόλοιπα ραντίζονται και το φάρμακο πάει στην γη . Μπορώ να γράψω αρκετά ακόμα για να δείς ότι σαν μονάδα ο άνθρωπος καταστρέφει την φύση ο ίδιος με την καθημερινότητα του και μολύνει το περιβάλλον πολύ περισσότερο από ότι ένας κυνηγός.

Ας μας πει ποτέ τάισε πτηνά σε δύσκολους καιρούς ένας από αυτούς και πόσα οι κυνηγοί . Τέλος πάντων και εσείς που δεν θέλετε φωτογραφία στο ίντερνετ και εμείς έχουμε δίκαιο από κάθε σκοπιά .
Δε διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που γράφεις και σίγουρα θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά περισσότερα.Το θέμα δεν είναι να τα γράφουμε εδώ!Το θέμα είναι να τα λέμε εκεί που πρέπει!
Όσον αφορά την ανάρτηση θηραμάτων σε γενικου πληθυσμού social media εγώ προσωπικά την θεωρώ εντελώς λάθος!

Status
Not open for further replies.
Back