Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στέφανε, επειδή βρέθηκα και εγώ στα Δήμαινα πριν 3 βδομάδες αλλά και από γενική παρατήρηση: οι πολλές τουφεκιές είναι σίγουρα ένδειξη ότι υπάρχουν πολλά τουφέκια, όχι κατ' ανάγκη ότι περνούν και πολλά πουλιά. Έβλεπα μία τσίχλα να περνά αλώβητη από γραμμές κυνηγών και να γίνεται πόλεμος για ένα πουλί και μόνο! Σίγουρα σε κάποια σημεία περνούσαν περισσότερες απ' ό,τι σε άλλα. Όμως το ατελείωτο μπαμ μπουμ, που και εγώ έζησα, δεν συνεπαγόταν τόσα πολλά πουλιά όσο θα νόμιζε κάποιος αν δεν έβλεπε τι πραγματικά συνέβαινε. Είμαι σίγουρος ότι στα καλά καρτέρια εκεί ο κόσμος μπορεί και να διανυκτερεύει και, ακόμα και δεν συμβαίνει αυτό, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σου έρθει ο άλλος και να σου στηθεί στα 20 μέτρα. Οπότε ... περπάτημα και πάλι περπάτημα (για μένα τουλάχιστον).
Έτσι είναι όντως σε πολλές περιπτώσεις.1 τσίχλα 30 τουφεκιές δηλαδή.Πωπω τις έχουν κάψει, πωπω έχει πουλιά,πωπω θα πάμε αύριο εκεί γιατί έγινε χαμός....Μπεεεεε...

Last edited:
Έτσι είναι όντως σε πολλές περιπτώσεις.1 τσίχλα 30 τουφεκιές δηλαδή.Πωπω τις έχουν κάψει, πωπω έχει πουλιά,πωπω θα πάμε αύριο εκεί γιατί έγινε χαμός....Μπεεεεε...
Στο τρυγόνι να δεις τι γίνεται....
Περνάει ένα σαν διαααολος κ τους σαρώνει τα τουφεκια......
Και εσυ που κάθεσαι πιο μακριά σταυροκοπιεσαι κ λες Παναγία μου έχει περασμα κ πρεπει να περναει το Σουδάν ολάκερο..... .pray to God.

Στο τρυγόνι να δεις τι γίνεται....
Περνάει ένα σαν διαααολος κ τους σαρώνει τα τουφεκια......
Και εσυ που κάθεσαι πιο μακριά σταυροκοπιεσαι κ λες Παναγία μου έχει περασμα κ πρεπει να περναει το Σουδάν ολάκερο..... .pray to God.
Πάμπολες φορές, για να μη πω κάθε φορά, μου συμβαίνει να περνάει μιά τσίχλα ψηλά για μένα, δεν αποφασίζω να ρίξω γιατί θα ήταν μάταιο και ενώ το πουλί παίρνει κι άλλο ύψος (πάνω από 50μ στην κατακόρυφη) και απομακρύνεται, να γίνεται μάχη πίσω μου ποιός θα το πρωτοπάρει.
Κάποιοι που δεν βλέπουν θα πιστέψουν ότι όλα τα πουλιά περνούσαν από εκεί.

Πάμπολες φορές, για να μη πω κάθε φορά, μου συμβαίνει να περνάει μιά τσίχλα ψηλά για μένα, δεν αποφασίζω να ρίξω γιατί θα ήταν μάταιο και ενώ το πουλί παίρνει κι άλλο ύψος (πάνω από 50μ στην κατακόρυφη) και απομακρύνεται, να γίνεται μάχη πίσω μου ποιός θα το πρωτοπάρει.
Την κυριακή πηγα στα Μέγαρα με τον γέρο μου (και συνάντησα αυτό ακριβώς που λές) πέρναγε ενα σύνεφο απο
ψαρόνια τόσο ψηλά 'οσο το αεροπλάνο που << ψεκάζει>> στήν στρατόσφαιρα κυριολεκτικά κι ενώ καθόμασταν και τα χαζέυαμε οταν πέρναγαν απο πίσω μας γινόταν <ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ> μπαμ μπουμ ,μπαμπαμπαμ μπουμ χαμός 60 τουφεκιές και λίγες λέω.Με κοίταξε ο γέρος μου κουνόντας το κεφάλι του και μου λέει ΄΄κατάλαβες τώρα γιατί έχουν πάει τα φυσίγγια 8 ευρώ το κουτί ? ΄΄
Τι να πεί κανείς ??:confused:

Υ.Γ Για την ιστορία κανένα ψαρώνι δεν θανατώθηκε..

Last edited:
Καλημέρα σύντροφοι!

Αυτό που έγινε φέτος με το Δήμαινα...είναι για γέλια! Πήγαμε κάποιοι στην αρχή....βρήκαμε πουλιά.....και από τότε μαθαίνω...έχει γίνει Παγκράτι! Σε όποιο Social και να κοιτάξω.....όλοι ρωτάνε για τα Δήμαινα! Εκτοτε δεν ξαναπάτησα!

Παρόλα αυτά.....τουφέκια αλλού δεν βρίσκεις! Όλοι στα Δήμαινα! Ρε παιδιά...έχει και αλλού πουλιά! Για παράδειγμα....ακόμα και στην Αττική το κέφι σου το κάνεις!

Στα δικά μας.....Σαββάτο μέιναμε μέσα.....λόγο καιρού! Κυριακή για μπεκάτσα στην Φθιώτιδα.....χάσαμε πάλι με 1-0!

Καλή συνέχεια σε όλους!
Tα ίδια κι'εδώ .
Όλοι παρκαρισμένοι στο ίδιο σημείο ,όλοι στιβαγμένοι σ'ένα κομμάτι 2 στρεμμάτων .....hair..sarcastic.
Αφού είδα .........φωταγωγημένο το καρτέρι πήγα 300 μ πιό ψηλά όπου δεν υπήρχε κανείς .

Εμεις πρέπει να καθόμασταν κοντά και να χαζεύαμε τους άλλους εκεί στα ψηλά που ντουφεκουσαν μόνοι τους...
Μήπως πέρασες και μου μίλησες,καθόμουν στο γωνιακό καρτέρι επάνω στο δρόμο..
Δεν καθόμουν εκεί απλά περιπατητής ήμουν από την πολύ απραξία ανέβηκα προς τα πάνω για να δω που παίζουν τα πουλιά τα οποία δεν τα είδα ποτέ!!!
Μιλήσαμε την ώρα που ανέβηκε το τζιπάκι της θυροφυλακής και κατηφόρησα πάλι προς τα κάτω!!!
Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και δεν είναι κράχτης!

Γραμμή βολής στο Καραούλι....και κάνουν πουλιά 2 ή 3 καρτέρια από τα 10. Γραμμή βολής στο Κατσιμήδι....και κάνουν πουλιά 2 καρτέρια από τα 7.

Γραμμή βολής στο Καπανδρίτι και κάνουν πουλιά 5 καρτέρια από τα 40!

Είναι οι ρημάδες....που μπορεί να παίζουν ή να περνάνε σε ένα σημείο μόνο!
Στα περάσματα το καταλαβαίνω αλλά σε πρωινό καρτέρι να βαράνε δύο τουφέκια συνέχεια και μόλις φτάνεις στα 50 μέτρα να σταματάνε το τουφεκίδι και μόλις βαρεθείς την απραξία και φύγεις μετά από λίγο να αρχίζουν πάλι....

Last edited:
Τι λες τωρα??? Έχω πιάσει ύψωμα ανάμεσα Καθενους και Λουτσα σε πρωινο ένα Σάββατο . Πουλιά πολλά άλλα πολύ ψηλωμενα. Έχω το ** πάνω και ριχνω επιλεκτικά αφού το 90% των πουλιών απλά δεν το φτάνω. Μέσα στο κανάλι από κάτω μου είναι ένας και πάει η τριαρα κομπολόι. Κάποια στιγμή τον ακούω να φωναζει: Παναγιωτ άμα δε περνάνε εκεί έλα εδώ περνάνε πολλες!!! Ε πηγε και ο Παναγιωτς και πρέπει να έκαψαν 100+ φυσίγγια και οι δυο μαζι και αλίμονο αν πήραν 5-6 πουλια. Την Κυριακη που πέρασα από εκεί πρέπει να ήταν πάνω από 20 αμάξια παρκαρισμενα....

Τι λες τωρα??? Έχω πιάσει ύψωμα ανάμεσα Καθενους και Λουτσα σε πρωινο ένα Σάββατο . Πουλιά πολλά άλλα πολύ ψηλωμενα. Έχω το ** πάνω και ριχνω επιλεκτικά αφού το 90% των πουλιών απλά δεν το φτάνω. Μέσα στο κανάλι από κάτω μου είναι ένας και πάει η τριαρα κομπολόι. Κάποια στιγμή τον ακούω να φωναζει: Παναγιωτ άμα δε περνάνε εκεί έλα εδώ περνάνε πολλες!!! Ε πηγε και ο Παναγιωτς και πρέπει να έκαψαν 100+ φυσίγγια και οι δυο μαζι και αλίμονο αν πήραν 5-6 πουλια. Την Κυριακη που πέρασα από εκεί πρέπει να ήταν πάνω από 20 αμάξια παρκαρισμενα....
Κυνηγητική παιδεία (ενν. βαθύτερη γνώση) ανύπαρκτη.

ετσι ακριβως στα πρωτα τα καρτερια πανω ψηλα ,για οσους ξερουν την περιοχη και το απογευμα πολλα πουλια.
Κάθησες φίλε μου απόγευμα;
Εγώ από γνωστούς τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα λίγα πουλιά το απόγευμα!!!

πριν λιγες μερες στο σταθερο καρτερακιμου που εχη μεμωνομενα σπιτακια και βεβαια ακατικητα παρα μωνο ελιες, και βεβαια σε απωστασης παντα ασφαλιας ωπος λεη ο νομος δηλ 150 μετρα απο αυτααααα,,,στα 300 καιιιι εχουμε καπιες φιλοζωεςςς σε ενα κτημα που κρατανε καπια αδεσπωταααα και συντηρουνε εκη μεσααα βεβαια εντως κτηματος ασε που καμια φωρα με ερχωνται και στα 50 μετρα καμια 4 5 σκυλακια γαιδουρακια και με κανουνε ΓΑΒΒΒ ΓΑΒΒΒ,,,βεβαια μωλις πεση η πρωτη τουφεκια την ουρα στα σκελια και f16 ,,,πρωχτες που λετε σταματαη ενα αγκλικο τζιπ με μια κοπελα 40αρα και μου λεη εσης πυροβωλατε εδω;;; λεω ναι γιατιιι;;; μου απανταη τρωμαζουνε τα σκυλακιαααααα,,της απανταω και εγω οτι τα σκυλακιασουυυ κανουνε ΓΑΒΒΒ ΓΑΒΒ ολη την μερα και ωρα γιατι τα εχεται κληζμενα στα κλουβιααα και οχι απο της τουφεκιεςςς,,,,δεν μου λεη τιποτε και βαζη μπρως το land rober παταη γκαζιιιι μου δινη λασπηηηη και αριμπαμου τσατσοοοο ρε απο παντου θελουνε να μας διωξουνε τα ψωνιααααα.sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back