Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωραιος ο Πετραν!

Στο περπατητο για τσιχλοκοτσυφα μια μπεκάτσα είναι θείο δώρο προς καθε κυνηγο....

Σουζα ρεεεεεεεεεεε........ .yel.
Γεια σου ρε Μιχαλέα μερακλή!
Αν σκεφτεις Τασο οτι ηταν σε μηδενικο υψομετρο διπλα σε αμπελια,ήταν θειο δώρο πραγματικά...Δεν περιμενα με τίποτα να την συναντήσω...Κουρασμενη προφανώς καθισε οπου βρηκε.

Σουζα ρεεεεεεεεεεε........ .yel.
Γεια σου ρε Μιχαλέα μερακλή!
Χαχαχαχα. Άσε γιατι άμα πάω για σουζα με τα φυσίγγια που κουβαλάω θα φάω καπάκι που θα είναι όλο δικο μου.Θα κοιτάω τα ραδίκια ανάποδα οπως η πρώτη τσίχλα που ανέβασα hippo

Μεγαρα σήμερα, κόσμος αρκετός και πουλιά νευρικά. Μου έπεσε μια τσίχλα σ ένα περιφραγμενο, μπαίνω να την πάρω κ βγαίνοντας γρατζουναω στο πλέγμα το κοντάκι της l4s. Μισή ώρα αργότερα βλέπω ότι λείπει το στόχαστρο από την κάνη. Το όπλο θέλει καθάρισμα λογικά κ έφερνε το δεύτερο φυσιγγι πάνω, τοσο αργά που το άκουγα ν ανεβαίνει. Απολογισμός, 3 ώρες περπάτημα, 2 άτομα, 10 πουλιά. Ο σκύλος κουράστηκε αρκετά, αλλά έκανε τη δουλειά του. Αυτά.

Σε γνωστά μέρη της Αργολίδας σήμερα, με αρκετό κόσμο. Τα καλά καρτέρια πρέπει να ήταν πιασμένα από πολύ νωρίς, ωστόσο δεν νομίζω ότι έφυγε κανείς παραπονεμένος. Ο ρουμελιώτης 30 μέχρι να σηκωθεί ο ήλιος και να σπάσει η υγρασία δούλεψε υποδειγματικά, ωραίες καταβολές ακόμα και σε μερικές μακρινές τουφεκιές που νόμιζα ότι τα πουλιά έπεφταν ζωντανά και δεν θα τα έβρισκα. Από τις 9 και μετά που ζέστανε, ως δια μαύρης μαγείας, εκτός από το φυσίγγι που ζωήρεψε απότομα, ξεκίνησε ένα σερί πεταλώματος που σε κάποια φάση νόμιζα ότι ρίχνω άσφαιρα. Απολογισμός διψήφιο με το στανιό αφού τη 10η δεν κατάφερα να τη βρω

Σήμερα δεν ειχα χρονο για να παω για μπεκατσα κ τρωγομουνα...Τελος παντων αποφασιζω να παω για περπατητο 10 λεπτα απο το σπιτι για καμια τσιχλιτσα να παρω λιγο αερα...Μεχρι τις 8 ειχε μπασιμο κανονικο 3αδες 5αδες κλπ ειδα πανω απο 100 πουλια τσιχλες κ κοτσυφια μοιρασμενα αλλα οχι σε υψος για ντουφεκι...Τοσο αργα δεν ειχα ξαναπετυχει μπασιμο...περπατησα κ μεχρι τις 9 κ ειχε λιγοστες πιασμενες...Τελικα λιγο πριν το αυτοκινητο σε μια τουφα πευκακια εγινε κ η μεγαλη εκπληξη...Αυτο ειναι το κυνηγι...View attachment 36317View attachment 36318
Like για ολα, αλλα πιο πολυ για την γκομεναρα την de luxe !!!!

Σήμερα δεν ειχα χρονο για να παω για μπεκατσα κ τρωγομουνα...Τελος παντων αποφασιζω να παω για περπατητο 10 λεπτα απο το σπιτι για καμια τσιχλιτσα να παρω λιγο αερα...Μεχρι τις 8 ειχε μπασιμο κανονικο 3αδες 5αδες κλπ ειδα πανω απο 100 πουλια τσιχλες κ κοτσυφια μοιρασμενα αλλα οχι σε υψος για ντουφεκι...Τοσο αργα δεν ειχα ξαναπετυχει μπασιμο...περπατησα κ μεχρι τις 9 κ ειχε λιγοστες πιασμενες...Τελικα λιγο πριν το αυτοκινητο σε μια τουφα πευκακια εγινε κ η μεγαλη εκπληξη...Αυτο ειναι το κυνηγι...View attachment 36317View attachment 36318Για ποια περιοχή μιλάς?

χτες αταλαντη λιγα τα πουλια στο καρτερι και λιγα εως σε καποια σημεια αρκετα .το δωρο και σε οσους επελεξαν να μεινουν ανατολικα περασαν καλα οπως εγραψαν τα παιδια παραπανω, απο το μαραθωνα μεχρι λαυριο εκαναν ολοι πουλια ,εγω σημερα ειδα και ελλατοτσιχλες πιο πολλες απο τσιχλες και κοτσυφια ,σημερα τα μεσογεια ηταν για 10 πουλια με ολα τα ειδη μεχρι και κοκκινη τσιχλα πηρα, εντυπωση που σημερα ακομα 21 νοεμβριου συνεχιζουν τα μπασηματα εστω και σε λιγους νομους ζουμε μια σπουδαια χρονια με ρυθμιστη παντα το καιρο, μπροστα εχουμε γερο χειμωνα.Πετρο συνχαρτηρια για το πινοκιο.

Σήμερα δεν ειχα χρονο για να παω για μπεκατσα κ τρωγομουνα...Τελος παντων αποφασιζω να παω για περπατητο 10 λεπτα απο το σπιτι για καμια τσιχλιτσα να παρω λιγο αερα...Μεχρι τις 8 ειχε μπασιμο κανονικο 3αδες 5αδες κλπ ειδα πανω απο 100 πουλια τσιχλες κ κοτσυφια μοιρασμενα αλλα οχι σε υψος για ντουφεκι...Τοσο αργα δεν ειχα ξαναπετυχει μπασιμο...περπατησα κ μεχρι τις 9 κ ειχε λιγοστες πιασμενες...Τελικα λιγο πριν το αυτοκινητο σε μια τουφα πευκακια εγινε κ η μεγαλη εκπληξη...Αυτο ειναι το κυνηγι...View attachment 36317View attachment 36318
Δεν πήγες για μπεκάτσα αλλά πήγες..yel. Ωραίος!!!

Το πρωί πήγαμε να τελειώσουμε τις ελιές. Τι παιχνίδι έκαναν οι ατιμες οι τσιχλες ρε παλικάρια! Μεχρι τις 1 που τελείωσα πέρα δώθε στους πευκιαδες πηγαιναν. Έπεφταν στις ελιες 20 μέτρα από εκεί που μαζεύαμε και καθόντουσαν και άρχιζαν και τα τσιν τσιν!!! Επιβεβαιωνω τον φίλο XDM ότι είχε περαστικά πουλια. Και τσιχλες και κοτσύφια πολύ ψηλωμενα είδα και εγω. Από το χωραφι κατευθείαν στο λιοτρίβι και μετά με την ψυχή στο στόμα πήγα στο απογευματινό. 8 μου πέρασαν 8 πηρα με 8 φυσίγγια!!! Πιο πάνω έπεσαν αρκετές τουφεκιές από ότι ακουγα.

Το πρωί πήγαμε να τελειώσουμε τις ελιές. Τι παιχνίδι έκαναν οι ατιμες οι τσιχλες ρε παλικάρια! Μεχρι τις 1 που τελείωσα πέρα δώθε στους πευκιαδες πηγαιναν. Έπεφταν στις ελιες 20 μέτρα από εκεί που μαζεύαμε και καθόντουσαν και άρχιζαν και τα τσιν τσιν!!! Επιβεβαιωνω τον φίλο XDM ότι είχε περαστικά πουλια. Και τσιχλες και κοτσύφια πολύ ψηλωμενα είδα και εγω. Από το χωραφι κατευθείαν στο λιοτρίβι και μετά με την ψυχή στο στόμα πήγα στο απογευματινό. 8 μου πέρασαν 8 πηρα με 8 φυσίγγια!!! Πιο πάνω έπεσαν αρκετές τουφεκιές από ότι ακουγα.
Εδώ εγώ ζήτημα να άκουσα πιο πέρα, αν και όλο εξοχικά έχουν γίνει τριγύρω,3 τσιχλίτσες.Πάντα αφήνω πάνω στις ελιές μερικές ελιές ξέμπαρκες να έχουν να τρώνε!

Εδώ εγώ ζήτημα να άκουσα πιο πέρα, αν και όλο εξοχικά έχουν γίνει τριγύρω,3 τσιχλίτσες.Πάντα αφήνω πάνω στις ελιές μερικές ελιές ξέμπαρκες να έχουν να τρώνε!
Και εγώ το ιδιο όπως ακριβώς με συμβουλευε ο παππούς.Άσε και καμία για κανα πουλάκι ηταν η κουβέντα του. Έπαιζαν σαν τρελές σου λεω. Μέχρι και ο πατέρας μου εντυπωσιαστηκε. Κοίτα πως σε κοροϊδεύουν μου έλεγε σήμερα! Όπως είπα και χθες που να κάνει και κάνα κρυο!!!! Όπως γράφτηκε και πιο πάνω το εντυπωσιακό είναι ότι μπαίνουν πουλια ακόμη και τωρα. Και την νύχτα ακούγονται.....

Δημητρη αν και απο αυριο εχει νοτιαδες θα παω μια βολτα στα ελατα,απο αρχες νοεμβρη εχω να βγω παντως λογω καπιων υποχρεωσεων!

Δημητρη αν και απο αυριο εχει νοτιαδες θα παω μια βολτα στα ελατα,απο αρχες νοεμβρη εχω να βγω παντως λογω καπιων υποχρεωσεων!
Πήγε ο κουμπάρος μου χθες. Είχε κάτι λιγα αλλά οι χοντρές έπαιξαν αργά μου ειπε. Έκανε 4. Εκεί στην ευθεία μπορεί να μπουν τίποτα φρέσκα πουλακια!

Σήμερα στο 1ο ουσιαστικά χειμερινό σκηνικό για φέτος μετά τις βροχές οι τσίχλες εξαφανίστηκαν .
Στην ξηρασία που προηγήθηκε κάναμε παιχνίδι και τώρα που το περιβάλλον (ομίχλες - ψιλή βροχή κλπ)ήταν
αυτό που λέμε τσιχλοκαιρός ήσαν άφαντες .Έριξα σε 6 πήρα τις τρείς .

Σήμερα στο 1ο ουσιαστικά χειμερινό σκηνικό για φέτος μετά τις βροχές οι τσίχλες εξαφανίστηκαν .
Στην ξηρασία που προηγήθηκε κάναμε παιχνίδι και τώρα που το περιβάλλον (ομίχλες - ψιλή βροχή κλπ)ήταν
αυτό που λέμε τσιχλοκαιρός ήσαν άφαντες .Έριξα σε 6 πήρα τις τρείς .
Και εδώ έτσι ήταν προ ημερών που είχα πάει και μια μέρα με ήλιο και ξηρασία έγινε καλό παιχνίδι στο περπατητό και νωρίς.Ένας παλιός μου έλεγε ότι η τσίχλα θέλει ζέστη.

Τύχη έχουμε αρκετή ευτυχώς.....
20211121_163031.jpg
Χτυπήσαμε και 4 τσιχλίτσες αλλα οι πολλές πέρασαν αλλού. Θα τις περποιηθώ αλλη μέρα.
Το ξαδερφάκι πού είχα παρει μαζί για παρέα(1 χρόνο μεγαλύτερος απο εμένα) μόλις τη χτύπησα μου λέει μεγάλο ηταν αυτο .sarcastic. .

Τη συγκεκριμένη κυρία την πέταξε ένας κύριος με το επανιελάκι του, αν και δεν τη φέρμαρε το σκυλάκι, απλά έτυχε να περναει απο εκει και την πέταξε, δεν ξερω αν την πηρε μυρωδιά πάντως. Δεν ξέρω τι ήταν σωστο να κάνω, αλλά μπεκάτσα είναι δεν είναι λαγος να πείς οτι κυνηγαγαν τα σκυλιά, τα ακουσα και τον βαρεσα για να τον παρω. Με συμβουλευσε αλλη φορα απλως να το αφήνω το θήραμα αν το κυνηγαει αλλος, αλλα στην τελικη που να ξερω οτι την κυνηγαγε αφού δεν τον είχα δεί? Μονο ενα κουδουνάκι ακουγα συνεχώς και νομιζα οτι θα ήταν κανα τσοπανόσκυλο. Του είπα σε κάποια φάση να την πάρει αν θέλει αλλα μου είπε οτι δεν υπήρχε περίπτωση να την παρει απλώς με συμβούλευσε για να μην τσακωθώ με κάποιον αλλη φορά. Δεν έχω παράπονο απο τη συμπεριφορά του κανένα αν και μου την είπε ευγενικά. Ήταν σίγουρα ενοχλημένος ομως..... Τελος πάντων το πουλί ηρθε σπίτι μου τώρα.

Εσάς η άποψη σας ποια είναι ρε παιδιά?

Status
Not open for further replies.
Back