Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άστα να πάνε τι είχες κουβαλήσει μαζί πατρίδα!!!
Τι ειχα κουβαλήσει εκείνη την ημέρα? Για περπατητο ξεκιναγαμε και είχα ρίξει δύο κουτάκια navaro30 που έριχνα τότε στις μπροστά τσέπες του γιλεκου και ένα στην πισω συν τα 30 στην ζωνη!!!! Είσαι μλκας ρε μου λεει, τι κουβαλας??? Όταν στα μισά της διαδρομής τσίμπησε το κουτάκι που ειχα πισω καταλαβε!!! Δεν ήξερε καθώς ήταν μόνο λαγας και τώρα με εμένα το παίζει σε διπλό ταμπλό!!!!!

Τι ειχα κουβαλήσει εκείνη την ημέρα? Για περπατητο ξεκιναγαμε και είχα ρίξει δύο κουτάκια navaro30 που έριχνα τότε στις μπροστά τσέπες του γιλεκου και ένα στην πισω συν τα 30 στην ζωνη!!!! Είσαι μλκας ρε μου λεει, τι κουβαλας??? Όταν στα μισά της διαδρομής τσίμπησε το κουτάκι που ειχα πισω καταλαβε!!! Δεν ήξερε καθώς ήταν μόνο λαγας και τώρα με εμένα το παίζει σε διπλό ταμπλό!!!!!
Ναι, για πλάκα το είπα για να φανεί ότι είμαι εγώ. .yel. Καλά κάνεις, το απολαμβάνεις και πάντα να περισσεύουν παρά να μένουμε!!!

Δεν του το πήραν το καπέλο του Σακαρου αποψε!!!!Ποτέ στην τσιχλα χωρίς έξτρα πυρομαχικά. Την πρώτη φορά που ήρθε ο φίλος μου ο Χρήστος να κυνηγήσουμε τσίχλα μαζί έπαθε σοκ όταν είδα τι κουβαλαω!!!! Αυτός μια 30αρα ζώνη ειχε....
Ακουστε να γελάσετε...

Πάνε γυρω στα 15 χρόνια πισω, έρχεται ένας χωριανος ένα πρωι κ μου χτυπάει την πορτα, μου λέει πάω κ εγώ κυνήγι μια φορά στο τόσο για καμιά τσίχλα και υπόψιν ότι έχω δικαννο super baikal(αααααχαχαχαχα)....

Θες να πάμε τωρα? Πάμε του λεω...
Περίμενε μου λέει να ετοιμαστώ κ έρχομαι..

Ερχετε με αθλητική φόρμα, μαυρες γαλοτσες τις κλασσικές, κ το σακάκι της φόρμας δεμένο κόμπο από την μέση του...
Ουτε φυσιγγιοθηκη, ουτε γιλέκο...
Ρε πουστη μου τα φυσίγγια που τα έχει αναρωτήθηκα....

Δεν κάναμε ουτε δέκα βήματα κ βάζει το χέρι στην τσέπη του κ μου δείχνει τεσσερα φυσίγγια...
Φτάνουμε μου λέει(!!!)??
(Σκεφτηκα να του μπουμπουνισω μία εκείνη την ώρα, αλλά είπα..δεν βαριέσαι...ας ζήσει.....)

Εσυ τι λες του λέω??
Δεν μου το έλεγες από το σπίτι να επερνα
και αλλα φυσίγγια μαζί μου..
Πάρε τώρα αυτά του λέω κ στην πορεια βλέπουμε..

Προχωράμε αριστερά- δεξιά σε μια σειρά πυκνουρες με θάμνους κ τον ακουω που αρχίζει τις διπλές...
Όταν τελείωσαν τα πυκνα κ συναντηθήκαμε
με κοιτάει κ μου λέει:
Πολυ σπατάλη ρε παιδί μου... .sarcastic.

Ακουστε να γελάσετε...

Πάνε γυρω στα 15 χρόνια πισω, έρχεται ένας χωριανος ένα πρωι κ μου χτυπάει την πορτα, μου λέει πάω κ εγώ κυνήγι μια φορά στο τόσο για καμιά τσίχλα και υπόψιν ότι έχω δικαννο super baikal(αααααχαχαχαχα)....

Ερχετε με αθλητική φόρμα, μαυρες γαλοτσες τις κλασσικές, κ το σακάκι της φόρμας δεμένο κόμπο από την μέση του...

Δεν κάναμε ουτε δέκα βήματα κ βάζει το χέρι στην τσέπη του κ μου δείχνει τεσσερα φυσίγγια...
Φτάνουμε μου λέει(!!!)??
(Σκεφτηκα να του μπουμπουνισω μία εκείνη την ώρα, αλλά είπα..δεν βαριέσαι...ας ζήσει.....)

Εσυ τι λες του λέω??

Προχωράμε αριστερά- δεξιά σε μια σειρά πυκνουρες με θάμνους κ τον ακουω που αρχίζει τις διπλές...
με κοιτάει κ μου λέει:
Τουμπάρισε καμία ;

Σήμερα αλλαγή μέρους, στα μέρη του Χρηστάρα, με ένα φιλαράκι μη κυνηγό, πράγματι εκεί είδα λιγότερα πουλιά, καμιά ώρα βέβαια κυνήγησα 4:30-5:30, έριξα σε μόλις 8 τσίχλες, πήρα τις 4 ξερές στο χέρι, 3 ξεπουπουλιάσματα (λίγο μακριά όμως για 4* και νο9) και μία μόνο αστοχία. Τα πουλιά φυσικά τα χάρισα στο φίλο να τα φάνε οι γέροι του, που τα τιμούν.

Επιστροφή από απογευματινό πάνω από τη βενιζα ψηλά κάτι λίγα πουλάκια δοκιμάστηκαν στην πράξη τα 33αρια του τσιπούρα jB 9αρι έριξα 9τουφεκιες σκότωσα 6 πουλιά αλλά για να μην έχω τη σκύλα μου βρήκα 3 ωραία φυσίγγια τα πουλιά ξεσκονιζαν ακόμα και στα 30μετρα στουπια και δέσμη πουπουλων στον αέρα να έχει μείνει

Ακουστε να γελάσετε...

Φτάνουμε μου λέει(!!!)??

Εσυ τι λες του λέω??

με κοιτάει κ μου λέει:
Οι Σκωτσέζοι μπροστά του γατάκια..χαχα

Τουμπάρισε καμία ;
Μια.. Και στον γυρισμό την κράταγε από τα ποδάρια ανάποδα σαν κατσίκι(που να την βάλει στην φόρμα του?)... Χαχαχα..

Οκ όμως να λέμε κ την αλήθεια μόνο κυνηγός δεν ήταν..........
ζήτημα να είχε παει δέκα φορές κ πολλές λέω....
και εννοείται πως μετά από λίγο τα παρατησε........

Σήμερα αλλαγή μέρους, στα μέρη του Χρηστάρα, με ένα φιλαράκι μη κυνηγό, πράγματι εκεί είδα λιγότερα πουλιά, καμιά ώρα βέβαια κυνήγησα 4:30-5:30, έριξα σε μόλις 8 τσίχλες, πήρα τις 4 ξερές στο χέρι, 3 ξεπουπουλιάσματα (λίγο μακριά όμως για 4* και νο9) και μία μόνο αστοχία. Τα πουλιά φυσικά τα χάρισα στο φίλο να τα φάνε οι γέροι του, που τα τιμούν.
Που πήγες γιατρέ; .my man.

εγω λεω καθε τοσο , τελειωσαν τα περασματα και εχω βαλει μονιμα το 4* και αυτα ακομα περνανε - και ψηλα.
και σημερα ειχε περασμα στα Μεσογεια , και τσιχλες και κυριαρινες και λιγα κοτσυφια. Και μια μπεκατσα στις 7.10 . Τι γινεται ;
Ξεπουπουλιασματα, πεσμενα μακρυα, 3 χαμενα. Βιδωσα ξανα το τρια -μολις γυρισα σπιτι. εκει θα μεινει για φετος
257587331_664714891601260_6753746455713440097_n.jpg

Να τα εκατοστήσει και να τον χαίρεσαι γερό, δυνατό και να συνεχίσετε να πάτε μαζί.79 χρονών και βαράει τσίχλοκοτσύφια στο φτερό....Μάγκας ο παππούς!!
Να είσαι καλά φίλε και εσύ να χαίρεσαι τις εξόδους με τον δικό σου.Ναι μια χαρά τουφεκαει στο φτερό.

Άμποτε (=μακάρι, το έλεγε ο τιτανομέγιστος Γεώργιος Καραϊσκάκης - Τιμή & Δόξα) κι εμείς έτσι στην ηλικία του...!!! .hunter.

Υ.Γ.: Μεταφέροντας το σώμα του Μάρκου Μπότσαρη προς το Μεσολόγγι για να τον ενταφιάσουν (σκοτώθηκε στη Μάχη του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Καρπενήσι, στις 9 Αυγούστου του 1823) σταμάτησαν για λίγο στο νάρθηκα της Μονής Προυσσού, όπου ευρισκόταν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης κατάκοιτος από ασθένεια. Αυτός τον ασπάστηκε λέγοντας "Άμποτε ήρωα Μάρκο, κι' εγώ από τέτοιο θάνατο να πάω"!

Last edited:
Και σήμερα το απόγεμα κλασικά, στο καρτέρι... (Το πρωί δεν πήγα κάπου, αλλά θα πάω αύριο για τσαρτσάρες...)
Είχε πάλι πολλά τσιχλάκια, αλλά τα μισά επέρασαν ατουφέκιστα μεσούρανα...
Με προσεκτικές ντουφεκιές "γκρέμισα" 16! Εκ των οποίων τα 12 στο γιλέκο... Ένα απ' αυτά μια κυριαρίνα!
Κότσυφες 2-3 είδα στο τέλος, και είδα και μία κοκκινούλα (καλώς τες μας κι αυτές!).

Σήμερα δεν ειχα χρονο για να παω για μπεκατσα κ τρωγομουνα...Τελος παντων αποφασιζω να παω για περπατητο 10 λεπτα απο το σπιτι για καμια τσιχλιτσα να παρω λιγο αερα...Μεχρι τις 8 ειχε μπασιμο κανονικο 3αδες 5αδες κλπ ειδα πανω απο 100 πουλια τσιχλες κ κοτσυφια μοιρασμενα αλλα οχι σε υψος για ντουφεκι...Τοσο αργα δεν ειχα ξαναπετυχει μπασιμο...περπατησα κ μεχρι τις 9 κ ειχε λιγοστες πιασμενες...Τελικα λιγο πριν το αυτοκινητο σε μια τουφα πευκακια εγινε κ η μεγαλη εκπληξη...Αυτο ειναι το κυνηγι...20211121_090600.jpg20211121_090743.jpg

Έκανα και εγώ τη βολτούλα μου για μια ωρίτσα στα γρήγορα. 20211121_075101.jpg

Η παρακάτω έφαγε 2 ριξιές με το δίκαννο και αφου συνέχισε για καμια 60αρια μετρα περίπου έπεσε-ξεψύχησε. Ευτυχώς ειχα καταλαβει οτι την πέτυχα και συνέχισα να την κοιτάω. Ακριβως 2 μέτρα απο εκει που έπεσε ξεκιναγε μια μεγαλη βατούρα. Αμα σε θελει τις βρίσκεις.
20211121_091732.jpg

Το περίεργο ειναι οτι η μία απο τις 3 που χτήπησα ειχε άσπρη μύτη o_O
20211121_090228.jpg
20211121_092053.jpg
20211121_091943.jpg

Σήμερα δεν ειχα χρονο για να παω για μπεκατσα κ τρωγομουνα...Τελος παντων αποφασιζω να παω για περπατητο 10 λεπτα απο το σπιτι για καμια τσιχλιτσα να παρω λιγο αερα...Μεχρι τις 8 ειχε μπασιμο κανονικο 3αδες 5αδες κλπ ειδα πανω απο 100 πουλια τσιχλες κ κοτσυφια μοιρασμενα αλλα οχι σε υψος για ντουφεκι...Τοσο αργα δεν ειχα ξαναπετυχει μπασιμο...περπατησα κ μεχρι τις 9 κ ειχε λιγοστες πιασμενες...Τελικα λιγο πριν το αυτοκινητο σε μια τουφα πευκακια εγινε κ η μεγαλη εκπληξη...Αυτο ειναι το κυνηγι...View attachment 36317View attachment 36318
Ωραιος ο Πετραν!

Στο περπατητο για τσιχλοκοτσυφα μια μπεκάτσα είναι θείο δώρο προς καθε κυνηγο....

Έκανα και εγώ τη βολτούλα μου για μια ωρίτσα στα γρήγορα. View attachment 36319

Η παρακάτω έφαγε 2 ριξιές με το δίκαννο και αφου συνέχισε για καμια 60αρια μετρα περίπου έπεσε-ξεψύχησε. Ευτυχώς ειχα καταλαβει οτι την πέτυχα και συνέχισα να την κοιτάω. Ακριβως 2 μέτρα απο εκει που έπεσε ξεκιναγε μια μεγαλη βατούρα. Αμα σε θελει τις βρίσκεις.
View attachment 36320

Το περίεργο ειναι οτι η μία απο τις 3 που χτήπησα ειχε άσπρη μύτη o_O
View attachment 36322
View attachment 36323
View attachment 36324
Σουζα ρεεεεεεεεεεε........ .yel.
Γεια σου ρε Μιχαλέα μερακλή!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back