Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα είχε μόνο απογευματινό (σας το 'χα γράψει από χτες)...
Τα πουλιά αισθητά μειωμένα... Έκοψαν πολύ σε σύγκριση με τα αμέσως προηγούμενα απογεύματα... Ακόμη και στο σούρουπο σήμερα, η ροή τους ήτανε πολύ αραιή...
Με τούτα και με τ' άλλα, έκαμα μόνο 3 πουλάκια: 2 τσιχλούλες και 1 κότσυφα κερομύτη. Καλά είν' κι αυτά, για 5' απ' το σπίτι...
Αναμενόμενη η πτώση κατ' εμέ ("δεν είναι κάθε ημέρα τ' Άη Γιαννιού"), αλλά κάπως απότομη... Θα δω και τις επόμενες μερούλες...
Γεια σου Νικόλα στο ίδιο μέρος έχεις πάει άλλη φορά φέτος;

Έχω σηκώσει και χτυπήσει σαν ορτύκια πολλές τσίχλες μέσα από χορτάρια όπως της φωτογραφίας. Κάποιες είχαν ακόμη το γρασίδι στο στόμα τους. Βόσκουν κανονικά το χορταρακι.
Έτσι ακριβώς μέχρι και δενδρότσιχλα!!! Στα έλατα την περιμέναμε, κάτω καθώς πηγαίναμε ήταν.Στο χωριό ο βοσκός ο μπαρμπαγιώργης ο καλός μου φίλος όποτε οργώνει και σπέρνει τα χωράφια δικά του ή μη πιάνουν πάντα τσίχλες κάτω.Σκουλήκια επειδή είναι αφράτο αλλά και χορταράκια!

Last edited:
Έτσι ακριβώς μέχρι και δενδρότσιχλα!!! Στα έλατα την περιμέναμε, κάτω καθώς πηγαίναμε ήταν.Στο χωριό ο βοσκός ο μπαρμπαγιώργης ο καλός μου φίλος όποτε οργώνει και σπέρνει τα χωράφια δικά του ή μη πιάνουν πάντα τσίχλες κάτω.Σκουλήκια επειδή είναι αφράτο αλλά και χορταράκια!
Α, καλά που το είπες για τις δενδροτσιχλες. Πέφτουν στα σπαρτά και τρώνε το βλαστάρι ολόκληρο, κάνουν καταστροφή.
Στη Βουλγαρία τις έβλεπα κοπάδια Δεκέμβρη μήνα σε φρεσκοσπαρμενα να βόσκουν και να παίζουν όπως βλέπουμε εμείς εδώ καμιά φορά τις σιταρηθρες.

Γεια σου Νικόλα στο ίδιο μέρος έχεις πάει άλλη φορά φέτος;
Όλο εκεί πέριξ πηγαίνω... Και τα πρωινά μου εκεί, αλλα εχω μερες να πάω εκεί πρωί, συνήθως μόνο απογεύματα πάω εκεί, πλην των φθινοπωρινών μπασιματων που πάω εκεί και το πρωί......

Όλο εκεί πέριξ πηγαίνω... Και τα πρωινά μου εκεί, αλλα εχω μερες να πάω εκεί πρωί, συνήθως μόνο απογεύματα πάω εκεί, πλην των φθινοπωρινών μπασιματων που πάω εκεί και το πρωί......
Άστο να ξεκουραστεί λίγο το μέρος.

Πολλή η ζέστη σήμερα, αλλά περάσαμε ωραία!
Πρώτο περπατητο για τη σκυλίτσα, άκουγε ντουφεκια και κοίταζε τον ουρανό συνηθισμένη από τα καρτέρια
betta fish with goldfish
Πανέμορφη η σκυλίτσα
Και ωραίο δείγμα Επανιελ.
Για καμιά φερμα την έχεις βάλει;

Είχα την έμπνευση για περπατητό σήμερα ως τις 10:00 που είχα ελεύθερο χρόνο αλλά λογάριαζα χωρίς την ομίχλη!
Τρομερή υγρασία ως τις 9:15, τα φυσίγγια σε No 9 (δορκας express, Oscar 32gr,alfa game 31gr) έριχναν τα πουλιά μεν αλλά απ' τα 9 που καρπώθηκα, τα 7 έπεσαν ζωντανά.
Πουλιά δεν ανέμιζαν,ζήτημα να είδα 30 συνολικά.Τα περισσότερα τα ξεσήκωνε ο σκύλος απ' το πυκνό που έμπαινε για καμιά μπεκάτσα που αν κ ξεκινήσαμε καλά (στο ..κατούρημα με το που τον κατεβασα απ τ αμάξι κ πριν βγάλω το όπλο απ τη θήκη σήκωσε απ την άκρη του δρόμου τη βασίλισσα) τελικά άλλη δεν είδα.
Κάναμε τη βόλτα μας λοιπόν, βραχήκαμε ως το κόκκαλο, πήραμε τον αέρα κ τα μουσκεμένα τσιχλάκια μας κ είπαμε κ στην επόμενη με το καλό. IMG_20211107_074049.jpgIMG_20211107_081225.jpgIMG_20211107_083732.jpgIMG_20211107_210538.jpg

Καλημερα!!! Στο πρώτο τσιγάρο μετρησα 16 τσιχλες και ένα κοπαδακι με 8 μαύρα πάνω από την δουλειά!!! Πορεία καθαρά μπασιματιαρικη , από ΒΔ ερχοντουσαν! Δεν ξαναβγαινω εξω.....
Βγες εξω μιτσοοοοοο περνανε πουλιααα

Status
Not open for further replies.
Back