Ας το αναλύσουμε λίγο ρε παιδιά αυτό το θέμα με τους Ιταλούς, διότι εμένα που κυνηγώ την Πρέβεζα εδώ και δεκαετίες, μου δημιουργούνται κάποια εύλογα ερωτήματα.
Κατ αρχάς να πω ότι έχω συγγενείς ( τα ξαδέρφια μου ) στην Πρέβεζα , απο τους οποίους ενημερώνομαι για οτιδήποτε έχει σχέση με τρυγόνια φάσες και ιδιαίτερα για τσιχλοκότσυφα που είναι και η αδυναμία μου.
Ιταλούς έχω πετύχει πολλές φορές και στα πρωινά και στα απογευματινά του Λούρου , μηχανάκι (ηχομιμητική συσκευή) όμως δεν έχω ακούσει ποτέ.Μάλιστα μια χρονιά μοιράστηκα το απογευματινό μου με ένα σχετικά ηλικιωμένο Ιταλό που δεν ήξερε γρι Αγγλικά αλλά στο τέλος αφού δεν είχε καθόλου τσίχλες , έβγαλα τα τσίπουρα και τους μεζέδες και ήρθαν και μας μάζεψαν οι δικοί του όταν νύχτωσε.
Πάμε παρακάτω τώρα στο φλέγον ζήτημα που είναι ο αριθμός της ημερήσιας κάρπωσης.
Εγώ τα τελευταία χρόνια φυλάω στα τηλέφωνα πότε θα ειδοποιηθώ από τα ξαδέρφια μου για να ανέβω.Τηλέφωνο όμως όχι δεν χτυπάει αλλά σε επίμονες πιέσεις μου για να μουν που επιτέλους το "έλα πάνω έπεσαν πουλιά" , εισπράττω την απάντηση , "ανέβα να φάμε να πιούμε αλλά κυνήγι δεν έχει"" , μάλιστα μου το διευκρινίζουν ότι αν θέλω στο απογευματινό να πάρω ,μετα βίας 5-8 πουλιά και άλλα τόσα στο πρωινό τότε να ανέβω.
Αυτοί οι Ιταλοί ρε παιδιά που τα βρίσκουν τόσα πολλά πουλιά αφού στο ίδιο μέρος κυνηγάμε;;;;;;;;
Πως είναι δυνατόν την ίδια μέρα στα ίδια καρτέρια εμείς να παίρνουμε 5 τσίχλες και ο Ιταλός να παίρνει 100;;;;;
Αν τελικά δεν παρανομούν ή δεν σκοτώνουν τόσα πολλά πουλιά , μήπως είναι καλό που εν μέσω κρίσης και εκτός τουριστικής σεζόν έρχονται κάποιοι επισκέπτες που ξοδεύουν χρήματα σε ξενοδοχεία ταβέρνες φυσίγγια καύσιμα σουβενίρ κλπ κλπ;;;;;;;;
Διονύση εννοείτε, αν κυνηγούν σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν το κυνήγι στην Ελλάδα, κάλως να έρθουν και να αφήσουν και το ευρώ τους, όπως πολύ καλά λές, στις τοπικές κοινωνίες που τόσο το έχουν ανάγκη.
Στο μνμ που έγραψα παραπάνω, αναφέρθηκα στις παρέες εκείνες των Ιταλών, που έχουν παραβατική συμπεριφορά και γιαυτο έγραψα ότι ο τρόπο πρόληψης και καταστολής των εν λόγω φαινομένων, θα πρέπει να γίνεται
αποκλειστικά και μόνο μέσω της θυροφυλακής ή των λοιπών οργάνων που είναι εξουσιοδοτημένα γιαυτο το σκοπό. Που θα επεμβαίνουν, θα διαπιστώνουν την παρανομία και θα επιβάλουν τις ανάλογες κατά περίπτωση ποινές, όπως αυτές προβλέπονται από την κυν. νομοθεσία. Όπως θα πρέπει να κάνουν εξάλλου σε οποιοδήποτε κυνηγό, Έλληνα ή αλλοδαπό, που κυνηγάει στον Ελλαδικό χώρο.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας και των πράξεων του τύπου ''να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και να διώξουμε τους κακούς Ιταλούς που καταστρέφουν την πανίδα του τόπου μας'', εξάλλου και μεις οι Ελληνες κυνηγοί, σε μεγάλο ποσοστό, δεν φημιζόμαστε για την πιστή εφαρμογή της κυν. νομοθεσίας...
Σίγουρα υπάρχουν και Ιταλοί κυνηγοί που έρχονται στην Ελλάδα και κυνηγούν μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι, αλλά σίγουρα ''όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά'' και πολλοί Ιταλοί κυνηγοί έχουν δώσει αφορμές να ακούγονται αυτά εις βάρος τους και με την κακή φήμη που βγάζουν, ''παίρνουν στο λαιμό τους'' και τους σωστούς Ιταλούς κυνηγούς. Το κακό με την παρανομία του ''ξένου'' κυνηγού, είναι ότι χτυπάει χειρότερα στα αυτιά και στη συνείδηση του ντόπιου, που βλέπει τον ξένο κυνηγό σαν άρπαγα που θα του αρπάξει το θήραμα ΤΟΥ (είναι γνωστά τα φαινόμενα τοπικισμού)...
Προσωπικά δεν έχει τύχει να συναντήσω παρέα Ιταλών στα κυνήγια που κάνω, αλλά ο πατέρας μου σε ένα μπεκατσοκυνήγι που έκανε, πριν χρόνια, στην περιοχή του Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, είχε συναντήσει μια παρέα Ιταλών που όπως χαρακτηριστικά μου είπε ''ντουφεκούσαν μέχρι και τους σπίνους'' (έχω ακούσει και άλλες παρόμοιες ιστορίες, αλλά αναφέρθηκα σ' αυτή λόγω μεγαλύτερης αξιοπιστίας).
Καλό είναι το εισόδημα που αφήνουν οι κυνηγοί (Ελληνες και ξένοι) στις μικρές κοινωνίες και θα έπρεπε να είχαμε κάνει πολλά περισσότερα πάνω στον κυν. τουρισμό, προς ενίσχυση αυτών των απομακρυσμένων περιοχών, αρκεί στο βωμό του κέρδους να μην καταπατούνται νόμοι και να γίνονται ''υπερβολές''.
Μάλλον έχω βγεί .off

, ας μεταφερθεί το μνμ. όπου νομίζετε είναι καλύτερα...