Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα βρήκα αρκετά πουλιά σε λιγο μεγαλύτερο υψόμετρο απο εκει που δοκιμάσανε οι χτεσινοί.
5 κοτσύφια 4 τσίχλες, καποια χαμένα αλλά τα euromix με προβλημάτισαν. Σχεδον ολα ζωντανά, κάποια ξεπουπουλιάσματα και καποια που τους έριχνα πεφτανε πατσαβούρες και εκατοστά πριν το εδαφος κανανε φτερό και φεύγανε. Αν δε συνέβαινε αυτο θα ήμουν πανω απο 15. Το ωραίο ειναι οτι είδα πουλιά και μεσοβδόμαδα θα την κάνω άλλη μια εξόρμηση.
Μπραβο στα παιδια για την ωραια βολτα τους.

Μπράβο Σπύρο με το πλάγιο σου,
Έχεις ακόμα "κάβα" από τα predator ή θα χρειαστεί να σου στείλω; .sarcastic.
Είχα πάρει 2-3 κουτιά, τα Φώτα που κατέβηκα Κέρκυρα...
παρεμπιπτόντως και τα Lambro tordo 30 από το Ζωχιό τα πήρα γιατί δεν τα βρίσκω εδώ, θυμήθηκα που τα 'χες ρίξει και 'συ στα μπασίματα του Οκτώβρη και σου άρεσαν.
Τώρα πουλιά να χει και δε χρειάζεται να μου στείλεις, φορτώνεις το πορτ-μπακαζ και ανεβαίνεις να τα ρίξουμε παρέα;)

Last edited:
.congrats..congrats..congrats..congrats..congrats.
Περάσαμε καταπληκτικα , γελασαμε , φάγαμε ωραία φαγητά , συναντηθηκαμε με φίλους απο το φόρουμ , γεμίσαμε εικόνες.
Η καρπωση ήταν σε μέτρια επίπεδα αλλά εξαρχής ήταν κάτι που το είχαμε βάλει σε δεύτερη μοίρα.
Να είμαστε καλά να το ξανακάνουμε.

.congrats..congrats..congrats..congrats..μπραβο κυριοι και για την καρπωση αλλα προπαντως για την ομορφη παρεα.την υγεια σας να χετε να το ξανακανετε

απογευματινο λοιπον σημερα κι επιτελους κατι αρχισε να κινειται.με τον μπαρη 24 πουλακια 18 στο χερι 6 χαμενες καθως το μερος ειναι λιγο δυσκολο.βεβαια τις περισσοτερες τις σκοτωσε ο φιλος αλλα και με τις δικιες μου 7 σκοτωσα 6 βρηκα ευχαριστημενος ειμαι.ελπιζω να μας παει ετσι απο δω και περα

Για μενα εντελως ασκοπη η σημερινη εξοδος. Ειδα 4 μακρια, δεν τουφεκισα τιποτα και κατα τις 5 παρα την ειχα ηδη κοπανησει. Μπροστα μαζευαν ελιες, αριστερα μου το χωραφι γεματο προβατα. Το κλου της βραδιας, ενα υδροβιο οπως εφευγα (δεν ξερω τι - δε προλαβα να το φωτογραφισω), στη μεση του δρομου, το οποιο αφου το χαζεψα λιγο εκανε φτερο και εφυγε.

Με σχετικα ψηλο λαιμο, πιτσιλωτο ασπρο μαυρο και ραμφος παπιας. Θα ορκιζομουν οτι ειναι οικοσιτο, αλλα πρωτον δεν ειχε τιποτα εκει γυρω, και δευτερον πεταξε και με σχετικη ευκολα.

καλησπερα στην παρεα..σημερα πηγαμε μια βολτα στον κεδρωνα,κ παραδοξως ειχε παρα πολλα πουλια..μαλλον η γινοταν μπασιμο η κανανε καποια μετακινηση γτ τα εβλεπα να ερχονται σε κοπαδια ανω των 10 πουλιων..μεχρι να ανεβω ομως στην κορυφη μιας πλαγιας περασαν πολλα ατουφεκιστα..παρολα αυτα κατεφερα να παρω 8 πουλακια κ 3 χαμενα..μακαρι να ηταν ολες οι μερες ετσι...ζηταω πολλλα ε??

screenshot software
Κυριακάτικο 6ωρο περπατητο και επιτέλους πιάσαμε το όριο και φύγαμε. Δυνατός βοριάς 6-7 και κρύο.Ευτυχώς τα πουλιά δεν σηκώνονταν ψηλά οπότε είχαμε τις ευκαιρίες μας αν και πολλές τουφεκιές πήγανε στο βρόντο λόγω γρήγορων πτήσεων των πουλιών. Αν ο αέρας ήταν 2-3 μποφόρ θα πιάναμε το όριο αρκετά νωρίτερα. Χαμένα πουλιά ελάχιστα στο πυκνό. Το πρωί τα κοτσύφια αρκετά, αργότερα περισσότερες οι τσίχλες. Τα πουλιά έπεφταν αν και αρκετά ζωντανά με αίμα αλλά ανήμπορα να τρέξουν. Φυσίγγια Gorilla red 32, lambro 30 tordo, και ιμπέριαλ. όλα δούλευαν καλύτερα στα πιο χοντρά τους νούμερα. Αυτά.

Απο την πέμπτη εως σημερα αρκετα πουλια αλλα σημερα πραγματικα ηταν ελαχιστα. Βεβια εδω και μερικες ημερες εχουν ερθει παρα πολοι ιταλοι (οπως καθε χρονο) και δεν εχουν αφησει τιποτα που να πεταει αντουφεκιστο.Απο το πρωι εως το βραδυ κανουν λες και ειναι πολεμος και δυστυχως το οριο δεν υπαρχει για αυτους, πραγματι κανουν πολυ μεγαλη ζημια. Απογευματινο σημερα εγω δυστυχως τρια μολις πουλια και μετα τις 5,30. Ο ξαδερφος μου ομως πολυ καλα 16 στο χερι.
Ας το αναλύσουμε λίγο ρε παιδιά αυτό το θέμα με τους Ιταλούς, διότι εμένα που κυνηγώ την Πρέβεζα εδώ και δεκαετίες, μου δημιουργούνται κάποια εύλογα ερωτήματα.
Κατ αρχάς να πω ότι έχω συγγενείς ( τα ξαδέρφια μου ) στην Πρέβεζα , απο τους οποίους ενημερώνομαι για οτιδήποτε έχει σχέση με τρυγόνια φάσες και ιδιαίτερα για τσιχλοκότσυφα που είναι και η αδυναμία μου.
Ιταλούς έχω πετύχει πολλές φορές και στα πρωινά και στα απογευματινά του Λούρου , μηχανάκι (ηχομιμητική συσκευή) όμως δεν έχω ακούσει ποτέ.Μάλιστα μια χρονιά μοιράστηκα το απογευματινό μου με ένα σχετικά ηλικιωμένο Ιταλό που δεν ήξερε γρι Αγγλικά αλλά στο τέλος αφού δεν είχε καθόλου τσίχλες , έβγαλα τα τσίπουρα και τους μεζέδες και ήρθαν και μας μάζεψαν οι δικοί του όταν νύχτωσε.
Πάμε παρακάτω τώρα στο φλέγον ζήτημα που είναι ο αριθμός της ημερήσιας κάρπωσης.
Εγώ τα τελευταία χρόνια φυλάω στα τηλέφωνα πότε θα ειδοποιηθώ από τα ξαδέρφια μου για να ανέβω.Τηλέφωνο όμως όχι δεν χτυπάει αλλά σε επίμονες πιέσεις μου για να μουν που επιτέλους το "έλα πάνω έπεσαν πουλιά" , εισπράττω την απάντηση , "ανέβα να φάμε να πιούμε αλλά κυνήγι δεν έχει"" , μάλιστα μου το διευκρινίζουν ότι αν θέλω στο απογευματινό να πάρω ,μετα βίας 5-8 πουλιά και άλλα τόσα στο πρωινό τότε να ανέβω.
Αυτοί οι Ιταλοί ρε παιδιά που τα βρίσκουν τόσα πολλά πουλιά αφού στο ίδιο μέρος κυνηγάμε;;;;;;;;
Πως είναι δυνατόν την ίδια μέρα στα ίδια καρτέρια εμείς να παίρνουμε 5 τσίχλες και ο Ιταλός να παίρνει 100;;;;;
Αν τελικά δεν παρανομούν ή δεν σκοτώνουν τόσα πολλά πουλιά , μήπως είναι καλό που εν μέσω κρίσης και εκτός τουριστικής σεζόν έρχονται κάποιοι επισκέπτες που ξοδεύουν χρήματα σε ξενοδοχεία ταβέρνες φυσίγγια καύσιμα σουβενίρ κλπ κλπ;;;;;;;;

Αν δεν παρανομούν με γεια τους και χαρά τους.Κυνήγι έχει για όλους είτε είναι ντόπιοι είτε είναι ξένοι.
Πάντως εδώ κ κάτι λίγα χρόνια θυμαμε να γράφουν ορισμένα κυνηγετικά έντυπα ότι ήρθαν οι ιταλοι η "συναντηθήκαμε" στο τάδε μέρος με ιταλους και δεν αφήνουν τίποτα απο τσίχλες και μπεκατσες κ φεύγουν με φορτωμένα τα μπαγαζια για Ιταλία κλπ..
Σίγουρα υπάρχουν κ παράνομοι(κατά καιρούς έχουν πιαστεί εξάλλου)αλλά αρνούμαι να πιστέψω ότι έρχονται Ελλάδα πχ 100 ιταλοι για κυνήγι κ όλοι τους κυνηγάνε παράνομα.Μην τους τσουβαλιαζουμε όλους..
Το λέω γιατί όπου κ αν τυχει να διαβασω(δεν μιλάω για εδώ)καλό λόγο για τους "γείτονες"δεν ακούω..

Last edited:
Ας το αναλύσουμε λίγο ρε παιδιά αυτό το θέμα με τους Ιταλούς, διότι εμένα που κυνηγώ την Πρέβεζα εδώ και δεκαετίες, μου δημιουργούνται κάποια εύλογα ερωτήματα.
Κατ αρχάς να πω ότι έχω συγγενείς ( τα ξαδέρφια μου ) στην Πρέβεζα απο τους οποίους ενημερώνομαι για οτιδήποτε έχει σχέση με τρυγόνια φάσες και ιδιαίτερα για τσιχλοκότσυφα που είναι και η αδυναμία μου.
Ιταλούς έχω πετύχει πολλές φορές και στα πρωινά και στα απογευματινά του Λούρου , μηχανάκι (ηχομιμητική συσκευή) όμως δεν έχω ακούσει ποτέ.Μάλιστα μια χρονιά μοιράστηκα το απογευματινό μου με ένα σχετικά ηλικιωμένο Ιταλό που δεν ήξερε γρι Αγγλικά αλλά στο τέλος αφού δεν είχε καθόλου τσίχλες , έβγαλα τα τσίπουρα και τους μεζέδες και ήρθαν και μας μάζεψαν οι δικοί του όταν νύχτωσε.
Πάμε παρακάτω τώρα στο φλέγον ζήτημα που είναι ο αριθμός της ημερήσιας κάρπωσης.
Εγώ τα τελευταία χρόνια φυλάω στα τηλέφωνα πότε θα ειδοποιηθώ από τα ξαδέρφια μου για να ανέβω.Τηλέφωνο όμως όχι δεν χτυπάει αλλά σε επίμονες πιέσεις μου για να μουν που επιτέλους το "έλα πάνω έπεσαν πουλιά" , εισπράττω την απάντηση , "ανέβα να φάμε να πιούμε αλλά κυνήγι δεν έχει"" , μάλιστα μου το διευκρινίζουν ότι αν θέλω στο απογευματινό να πάρω ,μετα βίας 5-8 πουλιά και άλλα τόσα στο πρωινό τότε να ανέβω.
Αυτοί οι Ιταλοί ρε παιδιά που τα βρίσκουν τόσα πολλά πουλιά αφού στο ίδιο μέρος κυνηγάμε;;;;;;;;
Πως είναι δυνατόν την ίδια μέρα στα ίδια καρτέρια εμείς να παίρνουμε 5 τσίχλες και ο Ιταλός να παίρνει 100;;;;;
Αν τελικά δεν παρανομούν ή δεν σκοτώνουν τόσα πολλά πουλιά , μήπως είναι καλό που εν μέσω κρίσης και εκτός τουριστικής σεζόν έρχονται κάποιοι επισκέπτες που ξοδεύουν χρήματα σε ξενοδοχεία ταβέρνες φυσίγγια καύσιμα σουβενίρ κλπ κλπ;;;;;;;;
Φίλε Διονύση θα συμφωνήσω μαζί σου , εχω αρκετούς φίλους Ιταλους γνωρίσει τοσο στην Πατρα οπου κατάγομαι οσο και στην Κέρκυρα είναι οι περισσότεροι πολλοι φιλικοι και κάνουμε καλή παρεα , ειναι αρκετοι απ αυτους μανιώδεις κυνηγοί και ψαράδες τωρα αν κάποιοι τραβάνε τα άκρα είναι αλλο θέμα , αλλα ας κοιτάξουμε πρώτα το προβλημα αυτο απο δικους μας συναδέρφους που επιδυκνείονται καθημερινα στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης με τα παράνομα κυνήγια τους.Σέ γενικές γραμμές σεβονται την χώρα μας και μας φέρνουν πολύτιμο συνάλαγμα μην γενικευουμε και μην μυθοποιούμε καταστάσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Είναι πολυ ευκολο να ρίχνουμε την ευθύνη ας πουμε στους κακούς αλλοδαπούς για οτι κακό συμβαίνει σε αυτην την ταλαιπωρημένη χώρα που ζουμε

Κατ αρχάς να πω ότι έχω συγγενείς ( τα ξαδέρφια μου ) στην Πρέβεζα , απο τους οποίους ενημερώνομαι για οτιδήποτε έχει σχέση με τρυγόνια φάσες και ιδιαίτερα για τσιχλοκότσυφα που είναι και η αδυναμία μου.
Δεν ξερω τι σου λενε οι συγγενεις σου αλλα οταν εχει πουλια περα απο τα συνηθισμενα τοτε σε ολο το νομο γινεται χαμος. Δηλαδη 5-8 πουλια τα χτυπας ανετα οταν δεν εχει ποσο μαλλον οταν ο καιρος αγριευει και απο πιο ψηλα κατεβαινουν πολλα περισσοτερα. Για τους ιταλους επειδη τους βλεπω χρονια εχω να πω οτι πολοι λιγοι κυνηγουν με τις αρχες που οριζουν οι νομοι. Δεν καταλαβαινουν απο αποστασεις το οριο δεν υπαρχει για αυτους (οπως και για πολλους δικους μας) χτυπανε οτι πεταει απο τσονια,σταριθρες, κοκκινολεμηδες και αν οντως υπηρχε σοβαρος ελεγχος αυτα δεν θα γινοταν ποτε. Οσο για τα καρτερια η τα περπατητα δεν υπαρχει μερος που να μην το εχουν πατησει, αλλα ολα αυτα γινονται κατοπιν τηλεφωνηματων απο τους εδω εχοντος οποιοδηποτε συμφερον. Δεν κατακρινω το οτι ερχονται εδω, με πειραζει που η πλειοψηφια δεν σεβεται τιποτα και κανενα νομο. Οποιος εχει τυχει να κυνηγησει κοντα τους θα καταλαβαινει τι λεω αλλα οπως ειπα υπαρχουν και εξαιρεσεις που συνηθως ειναι οι πιο ηλικιωμενοι

Αν δεν παρανομούν με γεια τους και χαρά τους.Κυνήγι έχει για όλους είτε είναι ντόπιοι είτε είναι ξένοι.
Πάντως εδώ κ κάτι λίγα χρόνια θυμαμε να γράφουν ορισμένα κυνηγετικά έντυπα ότι ήρθαν οι ιταλοι η "συναντηθήκαμε" στο τάδε μέρος με ιταλους και δεν αφήνουν τίποτα απο τσίχλες και μπεκατσες κ φεύγουν με φορτωμένα τα μπαγαζια για Ιταλία κλπ..
Σίγουρα υπάρχουν κ παράνομοι(κατά καιρούς έχουν πιαστεί εξάλλου)αλλά αρνούμαι να πιστέψω ότι έρχονται Ελλάδα πχ 100 ιταλοι για κυνήγι κ όλοι τους κυνηγάνε παράνομα.Μην τους τσουβαλιαζουμε όλους..
Το λέω γιατί όπου κ αν τυχει να διαβασω(δεν μιλάω για εδώ)καλό λόγο για τους "γείτονες"δεν ακούω..
Τι μεγαλυτερη παρανομια οταν το οριο οχι απλως δεν τηρειται αλλα αυτο που εχω γραψει και νωριτερα, στην κυριολεξια τα αλεθουν γαι να τα περνανε σαν ποσοτητα . Οι δε κανονες κυνηγιου στους περισσοτερους απλα δεν υπαρχουν

Διονύση εννοείτε, αν κυνηγούν σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν το κυνήγι στην Ελλάδα, κάλως να έρθουν και να αφήσουν και το ευρώ τους, όπως πολύ καλά λές, στις τοπικές κοινωνίες που τόσο το έχουν ανάγκη.
Στο μνμ που έγραψα παραπάνω, αναφέρθηκα στις παρέες εκείνες των Ιταλών, που έχουν παραβατική συμπεριφορά και γιαυτο έγραψα ότι ο τρόπο πρόληψης και καταστολής των εν λόγω φαινομένων, θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω της θυροφυλακής ή των λοιπών οργάνων που είναι εξουσιοδοτημένα γιαυτο το σκοπό. Που θα επεμβαίνουν, θα διαπιστώνουν την παρανομία και θα επιβάλουν τις ανάλογες κατά περίπτωση ποινές, όπως αυτές προβλέπονται από την κυν. νομοθεσία. Όπως θα πρέπει να κάνουν εξάλλου σε οποιοδήποτε κυνηγό, Έλληνα ή αλλοδαπό, που κυνηγάει στον Ελλαδικό χώρο.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας και των πράξεων του τύπου ''να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και να διώξουμε τους κακούς Ιταλούς που καταστρέφουν την πανίδα του τόπου μας'', εξάλλου και μεις οι Ελληνες κυνηγοί, σε μεγάλο ποσοστό, δεν φημιζόμαστε για την πιστή εφαρμογή της κυν. νομοθεσίας...
Σίγουρα υπάρχουν και Ιταλοί κυνηγοί που έρχονται στην Ελλάδα και κυνηγούν μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι, αλλά σίγουρα ''όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά'' και πολλοί Ιταλοί κυνηγοί έχουν δώσει αφορμές να ακούγονται αυτά εις βάρος τους και με την κακή φήμη που βγάζουν, ''παίρνουν στο λαιμό τους'' και τους σωστούς Ιταλούς κυνηγούς. Το κακό με την παρανομία του ''ξένου'' κυνηγού, είναι ότι χτυπάει χειρότερα στα αυτιά και στη συνείδηση του ντόπιου, που βλέπει τον ξένο κυνηγό σαν άρπαγα που θα του αρπάξει το θήραμα ΤΟΥ (είναι γνωστά τα φαινόμενα τοπικισμού)...
Προσωπικά δεν έχει τύχει να συναντήσω παρέα Ιταλών στα κυνήγια που κάνω, αλλά ο πατέρας μου σε ένα μπεκατσοκυνήγι που έκανε, πριν χρόνια, στην περιοχή του Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, είχε συναντήσει μια παρέα Ιταλών που όπως χαρακτηριστικά μου είπε ''ντουφεκούσαν μέχρι και τους σπίνους'' (έχω ακούσει και άλλες παρόμοιες ιστορίες, αλλά αναφέρθηκα σ' αυτή λόγω μεγαλύτερης αξιοπιστίας).
Καλό είναι το εισόδημα που αφήνουν οι κυνηγοί (Ελληνες και ξένοι) στις μικρές κοινωνίες και θα έπρεπε να είχαμε κάνει πολλά περισσότερα πάνω στον κυν. τουρισμό, προς ενίσχυση αυτών των απομακρυσμένων περιοχών, αρκεί στο βωμό του κέρδους να μην καταπατούνται νόμοι και να γίνονται ''υπερβολές''.
Μάλλον έχω βγεί .off topic. , ας μεταφερθεί το μνμ. όπου νομίζετε είναι καλύτερα...

Last edited:

screenshot software
Κυριακάτικο 6ωρο περπατητο και επιτέλους πιάσαμε το όριο και φύγαμε. Δυνατός βοριάς 6-7 και κρύο.Ευτυχώς τα πουλιά δεν σηκώνονταν ψηλά οπότε είχαμε τις ευκαιρίες μας αν και πολλές τουφεκιές πήγανε στο βρόντο λόγω γρήγορων πτήσεων των πουλιών. Αν ο αέρας ήταν 2-3 μποφόρ θα πιάναμε το όριο αρκετά νωρίτερα. Χαμένα πουλιά ελάχιστα στο πυκνό. Το πρωί τα κοτσύφια αρκετά, αργότερα περισσότερες οι τσίχλες. Τα πουλιά έπεφταν αν και αρκετά ζωντανά με αίμα αλλά ανήμπορα να τρέξουν. Φυσίγγια Gorilla red 32, lambro 30 tordo, και ιμπέριαλ. όλα δούλευαν καλύτερα στα πιο χοντρά τους νούμερα. Αυτά.
Ωραίος ο Πάνος!!!
Όντως όταν πιάνει αυτός ο βοριάς στη Ρόδο, τα κιχλοκότσυφα πετάνε χαμηλά μέσα στις ελιές και σαν ''στούκας'',
πραγματικά δύσκολη ντουφεκιά, άλλα εντυπωσιακότατη όταν παίρνει καλά το πουλί...
Τα χοντρότερα σκάγια, όταν φυσάει δυνατός αέρας, έχουν το πλεονέκτημα να εκτρέπονται από την πορεία τους λιγότερο απο τα ψιλότερα, ίσως γιαυτό τα πήγαν καλύτερα...

Υ.Γ Οταν λές κρύο στη Ρόδο πόσους βαθμούς ακριβώς εννοείς....sarcastic.

Εγώ συμπεραίνω πως όλη η όμορφη κουβέντα μας πηγάζει από την ελλειπή παρουσία της θηροφυλακής. Αν η θηροφυλακή είχε επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι, νομίζω πως δεν θα συζητούσαμε για "παράνομους" Ιταλούς ή ντόπιους και θα ήταν χαρά μας να μας επισκέπτονται τουρίστες - κυνηγοί γνωρίζοντας ότι το κυνήγι στη χώρα μας προστατεύεται υπό το βλέμμα της θηροφυλακής ...

Από μέρους μου το σταματάω εδώ γιατί πράγματι βγαίνουμε .off topic.
:)

Υ.Γ Οταν λές κρύο στη Ρόδο πόσους βαθμούς ακριβώς εννοείς....sarcastic.[/QUOTE]

χαχα! Το πρωί που ξεκινήσαμε κανα 2,3αρι και το μεσημέρι 6. Με τον δυνατό αέρα και αν σκεφτείς τις συνηθισμένες θερμοκρασίες...παγωνιά.yel..yel..yel.

Status
Not open for further replies.
Back