Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έτσι ακριβώς, ωσάν να μην την έριξε ποτές...!!!
Άιντε να ειδούμε κι εφέτος τι σόι καιρό θα κάμει στα μπασίματα... 'Ντάξει, δεν λέω να μας "παπαριάσει" στα νερά, διότι έτσι δεν θα μας αφήνει να κάνουμε τα κυνήγια μας, αλλά τουλάχιστο να είναι ένα φθινόπωρο όπως πρέπει να είναι...!
Νικόλαε μακάρι τον Οκτώβρη να μας παπαριάσει ... με λίγη βροχή ότι μπασίματα και να κάνει, δεν θα μείνει εδώ τίποτα, χρειάζεται παντού πολύ νερό.

Πηγαίνω δρομολόγιο και μόλις είδα την πρώτη λίγο έξω από την πόλη…Δεν είναι δυνατόν!
Που ρε Νικολα? Μήπως κρατάει ντοπιες? Με τα κρυουλακια βορειότερα μας ίσως βιάστηκαν μερικές να ξεκινησουν!

Που ρε Νικολα? Μήπως κρατάει ντοπιες? Με τα κρυουλακια βορειότερα μας ίσως βιάστηκαν μερικές να ξεκινησουν!
Νόμος Ηλείας….Απίθανο να κρατάει ντόπιες εκείνο το μέρος είναι ελάχιστα έξω από την πόλη με λίγη κάλυψη για να κρατάει ντόπιες!

Καθε χρονο κλασσικα τριτο δεκαημερ Σεπτεμβρίου, εμεις οι τσιχλαδες ξεκινάμε και ακουμε τσιχλονια (σαν τα "λελεδονια" που ακουγαμε στον στρατο, τις ημερες πριν απολυθουμε!)
Δεν το κρυβω οτι το κυνηγι της τσιχλας ειναι απο τα αγαπημενα μου...βασικα εδω που τα λεμε τα ειδη κυνηγιου ειναι σαν τα παιδια σου...ποιο να ξεχωρίσεις, τα αγαπας ολα...
Αλλα σε ποιο αλλο κυνηγι μπορεις να ριξεις 4 κουτια φυσιγγια ρε παιδι μου? (Αρκει να χει πουλια ετσι...)
Τελοσπαντων αρχισαμε τα τσικ τσικ και με βλεπω να ανεβαινω για γουρουνια και να χαζευω τσιχλες....

Πάντα η τσίχλα ξεκινούσε για εμένα 28η Οκτωβρίου.
Καθυστερημένος ή μη τότε πήγαινα :)
Γύρω στις 28 Οκτωβρίου θυμάμαι τις καλές εποχές ξεκινούσαν τα καλά πρωινά και απογευματινά καρτερία...

Πάντα η τσίχλα ξεκινούσε για εμένα 28η Οκτωβρίου.
Καθυστερημένος ή μη τότε πήγαινα :)
Πολύ αργά Βασίλη... Τα τελευταία χρόνια στη Θράκη έχει τύχει πολλές φορές να είμαι πάνω από τις 20 του μήνα, να μην έχει πέρασμα αλλά οι κάμποι να είναι τίγκα στα τσιχλόνια.

Πολύ αργά Βασίλη... Τα τελευταία χρόνια στη Θράκη έχει τύχει πολλές φορές να είμαι πάνω από τις 20 του μήνα, να μην έχει πέρασμα αλλά οι κάμποι να είναι τίγκα στα τσιχλόνια.
Αυτο ρε φίλε γίνεται τα τελευταία χρόνια. Βλέπεις τσίχλες στα χαμηλά και πας στο καρτέρι λίγο πιο ψηλα και παίζεις κομπολόι....
Επίσης πριν είκοσι και κάτι χρόνια που ξεκίνησα να κυνηγάω στα ημιορεινά των Χανίων,πρώτα τις βλέπαμε στα 1000 μέτρα υψόμετρο και αργότερα εμφανίζονταν χαμηλότερα.

Τις καλοχρονιες 28οκτωβρη μπιανουν σε εμας πουλια και νωριτερα ακομη

τα πιο παλια χρονια εμπαιναν και προς το τελος σεπτεμβρη πουλια σε εμας

Σε εσας ειναι λογικο να ειναι νωριτερα απο εμας

Θυμαμαι την χαρα μου οταν ριχναμε τις ελιες προς το τελος σεπτεμβρη για να μην μας κοψουν το κυνηγι οταν εβλεπα τσιχλες πιασμενες στις ελιες

Αλλα τοτε οι εποχες ηταν εποχες
Ενιωθες την αλλαγη τους

Αυτο ρε φίλε γίνεται τα τελευταία χρόνια. Βλέπεις τσίχλες στα χαμηλά και πας στο καρτέρι λίγο πιο ψηλα και παίζεις κομπολόι....
Επίσης πριν είκοσι και κάτι χρόνια που ξεκίνησα να κυνηγάω στα ημιορεινά των Χανίων,πρώτα τις βλέπαμε στα 1000 μέτρα υψόμετρο και αργότερα εμφανίζονταν χαμηλότερα.
Παει αναποδα σε εμας στα νησια κυριως
Τα μπασιματα πιανουν ημιορεινα και κατω
Το ιδιο και στα επιστροφια
Ενω αργοτερα τον χειμωνα ειναι ηδη ψηλοτερα και με τον χιονια κατεβαινουν πιο χαμηλα ξανα

Παει αναποδα σε εμας στα νησια κυριως
Τα μπασιματα πιανουν ημιορεινα και κατω
Το ιδιο και στα επιστροφια
Ενω αργοτερα τον χειμωνα ειναι ηδη ψηλοτερα και με τον χιονια κατεβαινουν πιο χαμηλα ξανα
Χρυσανθε τότε πιάναμε κάτι φοβερά καρτερια με τον ξάδερφο μου...μιλάμε για πολλά πουλιά που στο απογευματινό περνούσαν 100 τσίχλες για πλάκα... μοιραζόμασταν ένα πλάγιο Browning και ριχναμε φυσίγγια πυρκαλ....
Ρίχναμε 2 3 κουτιά και πιάναμε....2 3 πουλιά.hair.

Χρυσανθε τότε πιάναμε κάτι φοβερά καρτερια με τον ξάδερφο μου...μιλάμε για πολλά πουλιά που στο απογευματινό περνούσαν 100 τσίχλες για πλάκα... μοιραζόμασταν ένα πλάγιο Browning και ριχναμε φυσίγγια πυρκαλ....
Ρίχναμε 2 3 κουτιά και πιάναμε....2 3 πουλιά.hair.
Αν ξεραμε να ντουφεκαμε τοτε θα ηταν υπεροχα
Μαθαμε οταν εμαθαν και αυτα να μην μας προτιμουν .sarcastic.

Καλησπέρα σε όλους ! Εδώ στο νησί από τις 15 του Οκτώβρη μέχρι τις 15 του Νοέμβρη μπαίνουν τσίχλες! Ένας μήνας πέρασμα! 5 μέρες + ή - . Αν έχει όλο το μήνα βόρειο ανατολικό και βολεύει με καιρούς στην βόρεια Ευρώπη και στην Τουρκία ,το τουφεκιδι πάει σύννεφο! Αν σαν χρονιά δεν έχει καλά περάσματα ,τουλάχιστον μια μέρα θα γίνεται πανζουρλισμος. Αν είναι μέτρια χρονια θα πηγαίνεις κάθε μέρα και σε κάνα δίωρο θα πιάνεις 10 πουλιά. Αν πάλι είναι σαν το 2016 τότε φίλε....κάθε μέρα σε δύο ώρες το πολύ έχεις πιάσει το όριο και απλά πίνεις το καφέ σου βλέποντας τα κύματα των πουλιών να μπαίνουν στο νησί!! Ωραίες αναμνήσεις , που πέρσι δυστυχώς δεν τις απολαύσαμε λόγο του lockdown.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back