Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και εδω στους ελατιαδες πιο παλιά ερχοντουσαν κοπάδια ολόκληρα. Τώρα δεν τα βλέπουμε αυτα. Εχει πουλιά αλλά πολύ δύσκολα τα βάζεις στο χέρι με πολυωρα καρτερια. Με διαφορά η πονηροτερη και πιο καχυποπτη απο τις τσιχλες. Από γευστική άποψη δεν με τρελαίνει ομως. Η φωτο είναι από απογευματινό οχι σε βουνό αλλά σε κάμπο που είναι ανάμεσα σε λόφους με κεδρα. Τις έκανα σε 20 λεπτά τέλη Γενάρη του 17.
Απίστευτη χρόνια η συγκεκριμένη.Η βαρυχειμωνια είχε κάνει το θαύμα της.Για να τις πέτυχες χαμηλά Δημήτρη ίσως ήταν κάποια μαζική μετακίνηση για τροφή εξαιτίας του χιονιού και της παγωνιάς στα γύρω βουνά.

Απίστευτη χρόνια η συγκεκριμένη.Η βαρυχειμωνια είχε κάνει το θαύμα της.Για να τις πέτυχες χαμηλά Δημήτρη ίσως ήταν κάποια μαζική μετακίνηση για τροφή εξαιτίας του χιονιού και της παγωνιάς στα γύρω βουνά.
Η χρονιά αυτή ήταν εξαιρετική γιατί ο καιρός στα μέρη από τα οποία ξεκινούν τα πουλιά και τα ενδιάμεσα ψυχρανε γρήγορα και έσπρωξε τα πουλιά προς τα νοτια. Κατι που από τότε δεν έχει ξαναγίνει δυστυχώς. Ηρθε και η Αριάδνη αρχές Γενάρη του 17 και έβαλε πολλά μέτρα χιόνι στα ψηλά και όλα έπεσαν στους κάμπους. Είχα παρά πολλά χρόνια να δω σε πρωινά και απογευματινά καρτερια να περνάνε όλα τα ειδη τσίχλας και να διαλέγεις πουλια!!!

Η χρονιά αυτή ήταν εξαιρετική γιατί ο καιρός στα μέρη από τα οποία ξεκινούν τα πουλιά και τα ενδιάμεσα ψυχρανε γρήγορα και έσπρωξε τα πουλιά προς τα νοτια. Κατι που από τότε δεν έχει ξαναγίνει δυστυχώς. Ηρθε και η Αριάδνη αρχές Γενάρη του 17 και έβαλε πολλά μέτρα χιόνι στα ψηλά και όλα έπεσαν στους κάμπους. Είχα παρά πολλά χρόνια να δω σε πρωινά και απογευματινά καρτερια να περνάνε όλα τα ειδη τσίχλας και να διαλέγεις πουλια!!!
Έτσι ακριβώς....κ εδώ κάτω είχε αρκετές κοκκινότσιχλες τότε κ πολύ λίγες γερακότσιχλες...

Μακάρι να ξαναζήσουμε όλοι μία αντίστοιχη χρονιά.

(είδα ανάλογα ποστ σας στο "Τρυγόνι")
28/12/2016
Έχει μείνει χαραγμένη αυτή η ημερομηνία. Ένα μοναχικό τσιχλοπερπατητο που θα ήταν ονειρικό εξελίχθηκε σε εφιάλτη με πρωταγωνιστή τα Nova Klan
Το σεταπ τους πρέπει να είναι 1.40 καρβουνοσκονη Χ 32γρ λιανη άμμος.
Μου τα είχαν προτείνει κάτι αρχαίοι
Ακόμα και τα Λάμπρο καλύτερα είναι από δαυτα

Last edited:
28/12/2016
Έχει μείνει χαραγμένη αυτή η ημερομηνία. Ένα μοναχικό τσιχλοπερπατητο που θα ήταν ονειρικό εξελίχθηκε σε εφιάλτη με πρωταγωνιστή τα Nova Klan
Την ειχα παθει και εγω με εμπορικα που ερηχνα χρονια ...για αυτο μονο ιδιογομωση να εχω το κεφαλη μου ενταξη

καιρου επιτρεποντος ναι
Ναι...σωστα....ο καιρος παιζει μεγαλο ρολο

Ο καιρός παίζει τον πρώτο και μοναδικό ρόλο φιλτατοι. Αν παραμείνει το μοτίβο που υπαρχει στον καιρο του φθινωπορου από το 17 μέχρι το 20 τότε θα φάμε κρουασάν φολι!!! Αν πλησιάσει την κανονικότητα της εποχής τότε κάτι θα γινει. Πραγματικά εύχομαι να βγαίνει ο Περικλής και να μας λέει για κρύα και ψυχρές καταβασεις στα Βαλκάνια μέσα Οκτωβρίου!!!

28/12/2016
Να ήταν μόνο τα Νόβα τότε ρε Βασίλη. Ότι φυσιγγι υπήρχε στις αποθήκες τους και το στοκ των υλικων τους εξαφανίστηκε πριν τα Χριστούγεννα. Από εκεί και περα ότι σαβούρα υπήρχε διαθέσιμη πέρασε από τα όπλα μας. Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 17 και να είμαι ολομόναχος στο κτήμα με τις ελιες και να έχω τύχει σε ένα τεράστιο πέρασμα που θύμιζε πραγματικά μπασιματα γιατι τα πουλια ειχαν καταλαβει την μεγαλη χιονοκαιρια που ήρθε 5 μέρες αργότερα . Ασταμάτητο παιχνιδι από τσιχλοκοτσυφα και εγώ να κάνω μόνο μπαμ. Με Λαμπρό και Δορκας και ότι σκατα θελεις. Για να πιάσω το όριο έριξα 5 κουτιά! Απο καποια στιγμή και μετα δεν σήκωνα το όπλο πάνω από τα 20 μέτρα ενώ άρχισα να τουφεκαω και τα κοψοφτερα στο χώμα γιατί μου είχε βγει η γλώσσα από τα σπριντ. Την επομενη χρόνια ανακαλυψα τον Ρουμελιώτη αλλά πουλάκια γιοκ!

Last edited:
(είδα ανάλογα ποστ σας στο "Τρυγόνι")
28/12/2016
Κοίτα...
Εγώ σύνολο κανά 2 κουτιά Nova έχω ρίξει...μάλιστα το 2ο το είχα ρίξει πριν κανά 2 χρόνια, απόγευμα σε περπατητό με ήπιο καιρό.
Σκότωνε τέλεια αν κ κυνηγούσα με foul (1*) .big smile. ...δν θυμάμαι να είχα ποτέ ζωντανό θήραμα με εκείνα...τέλος πάντων...

Y.Γ. Η Ακουίλα (που είχαν) δν γουστάρει τη πολύ υγρασία.
Σε καλοκαιρινές συνθήκες είναι τέλεια...κ φέτος λέω να παίξω μπάλα με αυτή μέχρι να δω "μαγκιές" στο setup τσίχλας.
Έχω μαγειρεμένο κ ένα setup με Aquila για υδρόβιο στην έναρξη με 408m/s....είδωμεν...

Status
Not open for further replies.
Back