Και δείχνει να σφίγγει. Ειδικά από πάνω μας.Παιδια υπαρχει βελτιωση...ειπαμε τρια σκ ανεβαινω σε δρυινο και καθε σκ ειναι λιγο καλύτερο από το προηγουμενο...φασσα ουτε για δειγμα αλλα οκ να σφιξει λίγο το κρυο ακομα..
Οι αοπλες βόλτες σε καρτερια (της κακιάς ώρας βέβαια) εδώ γύρω είναι ευκαιρία για παρατηρήσεις. Την τελευταίες 6-7 μερες έχω αράξει με καφεδάκι και μετράω τι κινείται στον ορίζοντα το σούρουπο. Οι αριθμοί των πουλιών που είναι τελείως ανενόχλητα , διαφέρουν από μέρα σε μερα. Οι 12 της μιας μερας έγιναν 4 την επόμενη. Επίσης όπως είχα γράψει ένα απόγευμα στο λιοστασι πέρασαν πολλά πουλιά ενώ πριν δεν υπηρχαν και την αμέσως επομενη πέρασε το 1/4. Και από την στιγμή που κυνηγετική όχληση δεν υφίσταται βγάζω το συμπέρασμα ότι τα πουλια μετακινούνται συνεχώς ακομη.
Λες να είμαστε και με αποχή σα τους πεταλουδοσυλλεκτες;Εγω ξερω οτι οταν ανοιξει το κυνηγι,εχει να παει το μονοντουφεκο γονατο
ετσι οπως εχουν ηρεμησει οι τσιχλες.
Η τέχνη δεν ξεχνιέται!Λες να είμαστε και με αποχή σα τους πεταλουδοσυλλεκτες;
Μπα μάλλον θα έχουμε ξεχάσει και εμείς να ντουφεκαμε και από την κάψα μας θα έχουμε πρόωρες... εκπυρσοκροτησεις..
Ναι Κωστή, εννοείται αυτό: εάν κι εφόσον καταργηθούν τα sms (πιστεύω αυτό θα συμβεί σίγουρα στο 1ο μισό του 12ου), "βουρ" όλοι στα βουνά και στα καρτέρια...!!! Θα γίνει του "ξεκαπνίσματος το κάγκελο"...!!! Εγώ μπορεί να ρίχνω και στον αέρα πού και πού, έτσι για να γιορτάσω τη "ξελευτεριά" μας, λες και βγήκαμε από την Κατοχή ένα πράμα...!!!Με βλεπω αρχες Δεκ να βγαινω ενω θα εχουν καταργηθει τα sms και να με γραφουν για . . . ΑΣΚΟΠΗ μετακινηση
Ακριβώς Μητσάρα!βγάζω το συμπέρασμα ότι τα πουλια μετακινούνται συνεχώς ακομη.
Μόλις βγω πρώτη μέρα για κυνήγι μετά τον εγκλεισμό...Ναι Κωστή, εννοείται αυτό: εάν κι εφόσον καταργηθούν τα sms (πιστεύω αυτό θα συμβεί σίγουρα στο 1ο μισό του 12ου), "βουρ" όλοι στα βουνά και στα καρτέρια...!!! Θα γίνει του "ξεκαπνίσματος το κάγκελο"...!!! Εγώ μπορεί να ρίχνω και στον αέρα πού και πού, έτσι για να γιορτάσω τη "ξελευτεριά" μας, λες και βγήκαμε από την Κατοχή ένα πράμα...!!!![]()
Nαι Στέφανε, τέτοια εποχή τα τσιχλοκότσυφα δεν έχουν κατασταλάξει σε τόπους... Μετακινούνται και μετατοπίζονται ακόμη, ψάχνοντας μέρη με πλούσια τροφή, αλλά και υγρασία για να ξετρυπώνουν εύκολα τους γεωσκώληκες... Εάν βρουν τέτοιους τόπους, σίγουρα θα εγκατασταθούν εκεί σε πιο μόνιμη βάση... Βέβαια, παίζει πάντα και ο παράγων της εντατικής όχλησης (είτε απ' τους κυνηγούς, είτε απ' οτιδήποτε άλλο), αλλά και ο παράγων καιρός βεβαίως-βεβαίως...Εννοείται οτι μετακινούνται συνεχως ανεξαρτήτως "θηρευτικης" οχλησης..Το εχω δει αρκετες φορες, με πολυ χαρακτηριστικό παράδειγμα περσι στην Τιθορεα που σε μια μερα τα πουλια εξαφανιστηκαν...και αν θυμαμαι καλα ηταν τετοιες μερες ημερολογιακα....
Προσωπικα θεωρω οτι υπαρχει μια υποτυπώδης ενστικτώδης μνημη στα πουλια κυριως πχ σε απογευματινες πορειες..αλλα απο κει και περα οτι θα μετακομίσουν λόγω θηρας απο μια περιοχη σε αλλη, δεν το θεωρω πιθανο..Αν μετακινούνται αυτο γινεται για αλλους λογους..
Ακριβώς Τζίμη, ένα τέτοιο "σατανικό" ουρλιαχτό μετά από κάθε πετυχημένη ντουφεκιά για αρκετές ημέρες μέχρι να εκτονωθούμε καλά-καλά και να αποβληθεί εντελώς όλη η αρνητική ενέργεια από την "Κατοχή"...!!! Αλλά προσοχή να μην μας γίνει κακό συνήθειο...!!!Μόλις βγω πρώτη μέρα για κυνήγι μετά τον εγκλεισμό...![]()
...Πιθανή μετακίνηση - μετατόπιση (αν όχι απλή σύμπτωση)...Εδώ πάντως αγνούνταν σήμερα παντελώς πρωί, μεσημέρι και απόγευμα που γύρισα πόσο τόπο για να κουβαλήσω τσουβάλια από τα κτήματα... Λες και άδειασε ο τοπος... Ορεινή Τριφυλία...