Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το 80% μαύρες.
Από αυτές που βγαίνουν από τον λογκο και χύνονται στον ελαιώνα, χάραμα στο συθαμπο, με φτερά κλειστά νομίζοντας ότι σε έχουν βάλει σημάδι να σε χτυπήσουν στο κεφάλι. Θέλει γνώση του τόπου και επιλογή του σημείου που θα κάτσεις ώστε με το.....τσικ....να τους σκας την τουφεκιά με τα δεκαρακια και την μούφα, σαν να είσαι στον βατηρα 8 του skeet! Το χωράφι να είναι καθαρό από χόρτα για να της βρεις μόλις φέξει.
Το όπλο και η στάση του σώματος ξεκάθαρα θυμίζουν σκοπευτήριο, με το μπαμ ένα μαύρο συννεφάκι πούπουλα και η τσίχλα να χωνεύει και να ακούς το...ντουπ...σαν πέτρα!
Βάζεις σημάδια, 3 αριστερά, 2 πίσω, 2 στα πόδια μου, μία μπροστά, και μία δεξιά . Μόλις ξημερώσει τις βρίσκεις όλες!
Δεν έβγαλε πολλές αλλά καλά ήταν. Μαλάκωσε πολύ ο καιρός και δεν ανεβαίνουν φαίνεται πολλές το σούρουπο. Με πάγο θα έπρεπε να κατέβουν οι τριπλάσιες.
Μετά κόβουν μαχαίρι, δεν ανεμίζει τίποτα.
Οι ρεματιτσες με ξεράδια και αλλαφροξυλιές, βράζουν στην τσίχλα. Περπατάς λιγάκι να δεις τι γίνεται και σηκώνονται μπουλούκια, δεν τουφεκάς γιατί το χόρτο είναι ψηλό γυρω απο το ρεματάκι και δεν θα τις βρεις, κάνεις λίγες και επιλεγμένες τουφεκιές μην σηκώνοντας τα μάτια από εκεί που πέφτουν. Σε κάθε τέτοια τουφεκιά κατεβάζεις το γίσο του καπέλου για να μην βλέπεις τι γίνεται και μπεις....στον πειρασμό. Δεν μπορείς να αντισταθείς, ρίχνεις κλεφτές ματιές και μένεις να τις θαυμάζεις. Έχει γεμίσει ο ορίζοντας τσίχλες ! Μακάρι να μην ήταν καθημερινή και να είχε κόσμο. Μόνος δεν μπορώ να τους βάλω χέρι. Πρώτη φορά για φέτος άκουσα πουλιά να κελαηδάνε!
Αργολίδα.
Συγχαρητήρια Γιώργο για την περιγραφή σου.
Εχτός ότι μας μαγνήτισες και μας καθήλωσες με την τρόπο της γραφής σου , έπιασα τον εαυτό μου να προσπαθεί να ρουφήξει την κάθε λεξη και να ζεί μέσα από αυτήν.
Μία περιγραφή που αρμόζει στο μικρό αυτό θήραμα που μας προσφέρει χρόνια τώρα, καρδιοκτύπια και συγκινήσεις.
Ποιός δεν την έχει κυνηγήσει και σε ποιόν δεν έχει φτερουγίσει η καρδιά, τον Οκτώμβρη στην πρώτη ακουσιά της.
Ενα θήραμα που εθρεφε και συνεχίζει να θρέφει όλα τα κυνηγομάγαζα και να δημιουργεί τζίρους.
Τέτοιες περιγραφές λοιπόν αρμόζουν στην ΑΓΙΑ ΤΣΙΧΛΑ..congrats..congrats..congrats.

Καλημέρα κάτι κινείται πλέον Εύβοια
λίγο πρωινό λίγο περπατητο κάτι έγινε
και εάν είχα και παρέα θα ήταν και καλυτερα.
Στο καπάκι καρτέρι για καμία μπλε αλλά ανύπαρκτες, τα αγριοπεριστερα πληρώνουν τη νύφη φέτος,

Attachments

• 0901225E-EEB8-493B-90BF-815F8D242867.jpeg
    0901225E-EEB8-493B-90BF-815F8D242867.jpeg
    189 KB · Προβολές: 87
απο οτι βλεπω like πηρα πολλα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΧΑΧΑΧΑ
Εκεί εξω ειναι τα πουλιά.....εξω απ την πορτα μας δεν θα τα βρουμε λεμεεεε....πρεπει να αλλάξουμε και περιοχές......δεν εχει η Ευβοια.....πάμε Βοιωτία κτλ κτλ.....Κορινθο...Αργολιδα.

Εκεί εξω ειναι τα πουλιά.....εξω απ την πορτα μας δεν θα τα βρουμε λεμεεεε....πρεπει να αλλάξουμε και περιοχές......δεν εχει η Ευβοια.....πάμε Βοιωτία κτλ κτλ.....Κορινθο...Αργολιδα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!!!!!!
Δηλαδή τι περιμένεις ρε φίλε?Να σου πει ακριβή τοποθεσία ή να σε πάρει από το χεράκι και να σε πάει στην φυλάχτρα να σε βάλει να κάτσεις στο καρεκλάκι? Χαλάστε ώρες από τον προσωπικό σας χρόνο και λεφτά, σπάστε τα αυτοκίνητα σας και πηγαίνετε να τις βρείτε...Τόσο απλά τα πράγματα!!!!

Δηλαδή τι περιμένεις ρε φίλε?Να σου πει ακριβή τοποθεσία ή να σε πάρει από το χεράκι και να σε πάει στην φυλάχτρα να σε βάλει να κάτσεις στο καρεκλάκι? Χαλάστε ώρες από τον προσωπικό σας χρόνο και λεφτά, σπάστε τα αυτοκίνητα σας και πηγαίνετε να τις βρείτε...Τόσο απλά τα πράγματα!!!!
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΣ ΟΚ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΟΣΤΟΣΟ ΟΤΑΝ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΛΕΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΟΡΗΣΤΙΕΣ μπωρο να σου πω και εγω οτι στην φθιωτιδα που θα παω αυριο στο καρτερι θα παρω 24 πουλακια μονο στο καρτερι αντε ψαξε βρες που θα παω ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΛΑΣ

Συγχαρητήρια Γιώργο για την περιγραφή σου.
Εχτός ότι μας μαγνήτισες και μας καθήλωσες με την τρόπο της γραφής σου , έπιασα τον εαυτό μου να προσπαθεί να ρουφήξει την κάθε λεξη και να ζεί μέσα από αυτήν.
Μία περιγραφή που αρμόζει στο μικρό αυτό θήραμα που μας προσφέρει χρόνια τώρα, καρδιοκτύπια και συγκινήσεις.
Ποιός δεν την έχει κυνηγήσει και σε ποιόν δεν έχει φτερουγίσει η καρδιά, τον Οκτώμβρη στην πρώτη ακουσιά της.
Ενα θήραμα που εθρεφε και συνεχίζει να θρέφει όλα τα κυνηγομάγαζα και να δημιουργεί τζίρους.
Τέτοιες περιγραφές λοιπόν αρμόζουν στην ΑΓΙΑ ΤΣΙΧΛΑ..congrats..congrats..congrats.
Φίλιππα
Πολύ καλά "το πας" και συ στον γραπτό λόγο..congrats.
Για συνέχισε το ...φτερούγισμα !!!!! .well done.

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΣ ΟΚ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΟΣΤΟΣΟ ΟΤΑΝ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΛΕΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΟΡΗΣΤΙΕΣ μπωρο να σου πω και εγω οτι στην φθιωτιδα που θα παω αυριο στο καρτερι θα παρω 24 πουλακια μονο στο καρτερι αντε ψαξε βρες που θα παω ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΛΑΣ
Φιλτατε ακριβή τοποθεσία το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν θα σ δώσει κανείς εκτός από κανά φιλαράκι σου.....αλλά κ εσύ εδώ μέσα δεν είδα ποτέ να έχεις γράψει για τοποθεσία κ να δίνεις ακριβείς πληροφορίες. Και στο κάτω κάτω δεν είναι κ λογικό να γράφεις φάτσα φόρα στο ίντερνετ καρτέρια και τοποθεσίες. Έμπειρος είσαι το ξέρεις πολύ καλά.

Ένα ακόμη απογευματινό καρτέρι σε γνωστό τσιχλότοπο στα ημιορεινά του ν.Λάρισας με "πενιχρό"αποτέλεσμα.Λιγα πουλιά σε δύσκολο τόπο πιασμένα μέσα σε αγριελιές και πουρνάρια ιδιαίτερα δύσκολο στην ανεύρεση των χτυπημένων πουλιών,συνεχίζω και ελπίζω στις τελευταίες ημέρες της χρονιάς να αλλάξει το "σκηνικό" και να ρίξω λίγες τουφεκιές.

Ένα ακόμη απογευματινό καρτέρι σε γνωστό τσιχλότοπο στα ημιορεινά του ν.Λάρισας με "πενιχρό"αποτέλεσμα.Λιγα πουλιά σε δύσκολο τόπο πιασμένα μέσα σε αγριελιές και πουρνάρια ιδιαίτερα δύσκολο στην ανεύρεση των χτυπημένων πουλιών,συνεχίζω και ελπίζω στις τελευταίες ημέρες της χρονιάς να αλλάξει το "σκηνικό" και να ρίξω λίγες τουφεκιές.
Κέντημα τα j&b 31gr (aquila + z2m 24) με το βοριαδάκι εεεε;;; .my man.
Είχες συννεφάκια....:cool:

Φιλτατε ακριβή τοποθεσία το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν θα σ δώσει κανείς εκτός από κανά φιλαράκι σου.....αλλά κ εσύ εδώ μέσα δεν είδα ποτέ να έχεις γράψει για τοποθεσία κ να δίνεις ακριβείς πληροφορίες. Και στο κάτω κάτω δεν είναι κ λογικό να γράφεις φάτσα φόρα στο ίντερνετ καρτέρια και τοποθεσίες. Έμπειρος είσαι το ξέρεις πολύ καλά.
Αυτα μας φαγανε! Στους 100 λενε 10..και απο τους 10 οι 5 θα σου τα πουν και αναποδα επίτηδες! Εγω εχω επιλεξει σιγουρα να μην ειμαι στην κατηγορια που θα πω κατι, για να τα πω αναποδα απ οτι ειναι...κατα τα αλλα μοιράζομαι πληροφοριες και ειδικα αυτες που βρηκα μονος..Αυτα που μου τα εχουν δωσει ετοιμα προτιμω να μην τα μοιραστω γτ δεν "τα δικαιούμαι" (μεταφορικα)...
Και για να ειμαι ειλικρινής φετος ειδικα, και συντεταγμενες να δωσεις ελάχιστοι κυνηγοί θα έρθουν.. έχει απογοητευτεί ο κλαδος μας..στην εθνικη 5 το πρωι περσι εβλεπες και κανα τζιπ με σκυλοκουτο..φετος μηδεν!

οκ

Status
Not open for further replies.
Back