Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άμα πετύχω κάνα καλό κοπάδι να πάρω αρκετά με μια τουφεκιά
Μια??τσαμπα ο κοπος.. .sarcastic. .sarcastic.
Αν δεν το αδειασεις μην το κατεβαζεις...sarcastic.

Άμα πετύχω κάνα καλό κοπάδι να πάρω αρκετά με μια τουφεκιά έχω σκοπό να τα γδαρω, να τα ξεκοιλιασω και να τα τηγανίσω μέσα σε κατσαρόλα με καυτό λάδι.
Τα εχω δοκιμασει πιλαφι μαζι με τσιχλες,μαδημενα κανονικα..δεν εχει την νοστιμια της αλλα δεν ειναι κ ασχημο..
Αν μου τυχει καποιο(οτι δω απο αυτα μονο τον οκτωμβρη..)δεν λεω οχι....

Μια??τσαμπα ο κοπος.. .sarcastic. .sarcastic.
Αν δεν το αδειασεις μην το κατεβαζεις...sarcastic.

Τα εχω δοκιμασει πιλαφι μαζι με τσιχλες,μαδημενα κανονικα..δεν εχει την νοστιμια της αλλα δεν ειναι κ ασχημο..
Αν μου τυχει καποιο(οτι δω απο αυτα μονο τον οκτωμβρη..)δεν λεω οχι....
Ξέρεις γιατί είπα μία ε; Επειδή τα κυνηγούσα πιτσιρίκος με το μονόκαννο, μου βγήκε αυθόρμητα ο συνειρμός της μιας τουφεκιάς.
Τα έχω φάει και εγώ μαγειρεμένα, αλλά δεν μ αρεσαν μου φανηκαν σκληρα και ψιλοανοστα. ίσως το τηγάνι τα βελτιώσει.

Νικολάε τα ψαρονια τα θεωρείς θηράματα προς βρώση; Αν ναι πως τα μαγειρεύεις;
Άμα πετύχω κάνα καλό κοπάδι να πάρω αρκετά με μια τουφεκιά έχω σκοπό να τα γδαρω, να τα ξεκοιλιασω και να τα τηγανίσω μέσα σε κατσαρόλα με καυτό λάδι. Πιθανώς και ελαφρώς παναρισμενα
Μια φορά δοκίμασα σε ένα φίλο και εκτός του ότι ψητά βγαίνουν αρκετά σκληρά δεν είχαν και καμιά ιδιαίτερη γεύση. Ίσως μαγειρευτά να παλεύονται..

Μια φορά δοκίμασα σε ένα φίλο και εκτός του ότι ψητά βγαίνουν αρκετά σκληρά δεν είχαν και καμιά ιδιαίτερη γεύση. Ίσως μαγειρευτά να παλεύονται..

Σε ενα βιντεο ο bobby μαγειρευει με ενα ιδιετερο τροπο τα στηθια τους, ισως ετσι να ειναι οντος νοστιμα..

Πριν μια εβδομάδα ήταν δυο φίλοι εκεί έκαναν καμία 35αρια τσιχλιτσες στο καρτέρι
Τώρα τι να σου πω ,και εγώ θα πάω στο ψιλοξεκουδουνω να σου πω μιας και τα πράγματα δεν τα λες και θετικά ,αλλά από το να μην κάνω και τίποτα

Ξέρεις γιατί είπα μία ε; Επειδή τα κυνηγούσα πιτσιρίκος με το μονόκαννο, μου βγήκε αυθόρμητα ο συνειρμός της μιας τουφεκιάς.
Τα έχω φάει και εγώ μαγειρεμένα, αλλά δεν μ αρεσαν μου φανηκαν σκληρα και ψιλοανοστα. ίσως το τηγάνι τα βελτιώσει.
ΒIl άμα τα βάλεις στην χύτρα για 15 λεπτά γίνονται αφρός
Εγώ τα έχω φάει κοκκινιστά με πιλάφι και κατέβηκε το μισοκιλο αεροπορία :p :p .sarcastic.

Αληθεύει γιατί τα έχω δει με τα μάτια μου στο χωριό......την είχαν πέσει σ ένα κουφάρι από γαϊδουράκι. Και εκεί ήταν π είπα δεν τα τουφεκαω ξανά.
μπορεί να έτρωγαν τα σκουληκάκια βρε που έβοσκαν το κουφάρι .yel.
μη δειτε τι τρώει η κοτα και το γρουνι... και δε μιλαω για τη σαβουρα που εχουμε φαει κατα καιρους στα ταχυφαγεια ;)

Αληθεύει γιατί τα έχω δει με τα μάτια μου στο χωριό......την είχαν πέσει σ ένα κουφάρι από γαϊδουράκι. Και εκεί ήταν π είπα δεν τα τουφεκαω ξανά.
Αδερφέ ποιο βρώμικο κρέας από τον τυποποιημένο γύρο που τρώμε μετά μανίας δεν υπάρχει
Και πίστεψέ με το 80% των σουβλατζίδικων δουλεύουν τυποποιημένα λιπιδια αγνώστου προέλευσης
Γι'αυτό ορματε στο ψαρονι γιατί όπως πάει το πράγμα με τις τσίχλες
μας βλέπω να μας μείνει μόνο το αυχενικό .hunter.1.hunter.1.big smile.

Eκεί, κατά πάσα πιθανότητα, έτρωγαν τα σκουληκάκια (όπως πολύ σωστά προαναφέρει και ο Βασίλης/DrV) που ήταν επάνω στο κουφάρι και όχι το ίδιο το κουφάρι/ψοφίμι...!

Last edited:
Νικολάε τα ψαρονια τα θεωρείς θηράματα προς βρώση; Αν ναι πως τα μαγειρεύεις;
Άμα πετύχω κάνα καλό κοπάδι να πάρω αρκετά με μια τουφεκιά έχω σκοπό να τα γδαρω, να τα ξεκοιλιασω και να τα τηγανίσω μέσα σε κατσαρόλα με καυτό λάδι. Πιθανώς και ελαφρώς παναρισμενα
Βασίλη ούτε εγώ συνηθίζω να τα κυνηγάω, μα όταν αποφασίσω να χτυπήσω κανένα (έτσι, για την πλάκα μου) σίγουρα θα το καθαρίσω και θα το βάλω στην κατάψυξη μαζί με τα υπόλοιπα τσιχλοκότσυφα... Έτσι, θα τα μαγειρέψω κάποια στιγμή όλα μαζί...
Το ψαρόνι σίγουρα είναι πολύ πιο σκληρό από τα τσιχλοκότσυφα σε όλο του το μυοσκελετικό σύστημα... Γι' αυτό και δεν καταβάλλεται και τόσο εύκολα με την τουφεκιά (απαιτεί λίγο χονδρότερα σκάγια)... Σκληρό και "μπελαλίδικο" είναι και στο μάδημα, αφού τόσο το δέρμα του, όσο και το πτέρωμά του δεν ξεκολλάνε εύκολα... Κάπως σκληρό είναι και στο μάσημα βέβαια...
Ως προς τη γεύση, καλούτσικο είναι (έχει κάτι το ιδιαίτερο όπως όλα τα κυνήγια), δεν είναι όμως τόσο νόστιμο, όσο η τσιχλούλα κι ο κοτσυφάκος...

Last edited:
Εμενα παιδια η οψη τους δεν με εμπνεει να τα φαω...το γυαλιστερο μαυρο φτερωμα που θυμιζει καρακαξα και το ραμφος τους που ειναι αρκετα πιο μυτερο και θυμιζει πτωματοφαγο πτηνο (δεν ειναι ομως, τα σκουλήκια τρωει)..
Εχω πεσει ομως σε αρκετες συνταγες στο ιντερνετ για αυτες, οποτε αρκετος κοσμος τα βαζει στο μενου του...

μπορεί να έτρωγαν τα σκουληκάκια βρε που έβοσκαν το κουφάρι .yel.
μη δειτε τι τρώει η κοτα και το γρουνι... και δε μιλαω για τη σαβουρα που εχουμε φαει κατα καιρους στα ταχυφαγεια ;)
Δεν αντιλέγω αλλά κ αυτό δεν μ λέει κάτι για να την πέσω στα ψαρονια πλέον.

Status
Not open for further replies.
Back