Θοδωρή σου απαντώ εδώ γιατί είναι πιο ταιριαστό.
Ήμουν το τριήμερο 26-27-28 Οκτώβρη στο ίδιο σχεδόν καρτέρι και τις τρεις μέρες. Για να πιάσω μέρος απ' τις 5 στο πόστο, φακός στο σποτ μου και αραγμα πιο δίπλα στο αμάξι. Παρόλα αυτά όσοι θέλουν να πιάσουν τα 2-3 καλύτερα σημεία, πάνε εκεί είτε απ' τις 4, είτε νωρίτερα και κοιμούνται στο αμάξι. Αυτό για να έχετε μια εικόνα. Καθώς πιάνεις την τελευταία στροφή βλέπεις τα φακουδακια στη σειρά αποβραδίς να αναβοσβηνουν. Παιδεμος αλλά ωραία φάση, νιώθεις σα δεύτερη έναρξη. Ειδικά αν πέσεις και σε καλούς ανθρώπους δίπλα σου, είσαι καλά. Εγώ φέτος ήμουν τυχερός, διότι είτε είχα δίπλα τον πατέρα μου, είτε το φίλο μου. Και την τελευταία μέρα μονάχα, έναν κύριο από το Πέραμα (Ηλίας, αν τύχει να μας διαβάζει, θα χαρώ πολύ να τα ξαναπούμε εκεί πάνω) ο οποίος ήταν κύριος σωστός.
Τα μπασιματα φέτος νομίζω ότι ξεκίνησαν καλύτερα το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, παρά το δεύτερο. Αυτή την εικόνα μου μετέφερε το φιλαράκι μου που ανέβαινε σχεδόν καθημερινά. Το τριήμερο που ήμουν εγώ πάνω οι δύο πρώτες μέρες ήταν πολύ μέτριες, με βορειοδυτικούς που κατέβαζαν μεν τις λίγες τσίχλες χαμηλότερα αλλά τις πήγαιναν με 1000, αφού είχαν τον αέρα πισωκωλα. Καρπωσεις ανάλογα το καρτέρι 2-5 χέρι έκαστος, μιλώ για όλα τα καρτερια της σειράς. Το όλο παιχνίδι γινόταν για σκάρτη ώρα, 7-8 με την παλιά, 6-7 με τη νέα. Την τρίτη μέρα (28/10) ήταν σαφώς καλύτερα από άποψη ποσότητας, αλλά λόγω νηνεμίας οι τσίχλες πραγματικά στο Θεό. Πρόβλημα και με την υγρασία για τα φυσίγγια μας. Αφήσαμε πολλά μπουλουκακια ατουφεκιστα. Ακούγαμε πολλές φορές το τσικ τσικ και η τσίχλα ήταν τόσο ψηλά που δεν φαινόταν καλά καλά. Παρόλα αυτά με πολύ υπομονή βγήκε ένα ωραίο μπουκετακι εκείνη την μέρα. Τη φασσουλα που έβαλα φωτό είναι απ' τις 27/10. Στις 26 μπήκαν οι περισσότερες φασσες, αλλά όχι από εμάς, στις 27 ίσα ίσα τρεις, αλλά πάνω μας και στις 28 μπήκαν κάτι λίγες αλλά ψηλά και σε παραδιπλανα καρτερια.
Την 28η πάντως εγώ την φχαριστηθηκα περισσότερο απ' όλες λόγω τουφεκιών, δούλεψα Λάμπρο κίτρινο νο8 και nsi due Europe νο8.5 και με ενάμισι περίπου κουτάκι σύνολο, έβαλα στο χέρι δέκα ψηλωμενες συν άλλες 5 ή 6 που έπεσαν ζωντανές στο πυκνό που φαίνεται στη φωτογραφία. Όπως είναι η λήψη της φωτογραφίας, τη θέα αυτή την είχα μόνιμα πλάτη μου.
Η εικόνα για πιασμένες τσίχλες και φέτος πολύ πολύ μέτρια. Ίσως όχι σα τα περσινά χάλια, αλλά δεν φτάνει-τουλαχιστον προς το παρόν- ούτε την προπερσινη εικόνα. Το καλό είναι ότι υπάρχει αρκετή ελιά και πλέον έπεσαν και βροχές. Απλά πρέπει τώρα να αρχίσουν κρυαδακια, να χαμηλώσουν τα πουλιά και να μαζευτούν στα ρέματα.
Αν βρω χρόνο ίσως γυρίσω σε δύο βδομάδες για 2-3 μερουλες πάλι, να βάλω λίγο χέρι στις ελιές και να κάνω και κάνα περπατητο.