Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ χθές λόγω δουλειάς βρέθηκα σε μια φαρμακευτική στο Πικέρμι. Έκανα λοιπόν μια βόλτα απο πύργο Πετρεζά και γύρω γύρω..ε λοιπόν μόνο ψαρώνια καρακάξες και δεκαοχτούρες..Τώρα καποιοι στο fb με 15-20 τσίχλες σε Μεσόγεια και Ανάβυσσο μάλλον έχουν μεγάλο καταψύκτη!
.sarcastic..very happy.

Οποτε ακουω για δεντροτσιχλες κ γερακοτσιχλες μια εικονα μου έρχεται στο μυαλο..
Κυνηγι ν10 χριστογιαννης:
Φανης καραμπατζακης,πλαγιοκαννο αya, φυσιγγια express 32..
Ωραιες τουφεκιες σε ενα πανεμορφο πρωινο τοπιο στα βουνα της Μακεδονιας ..
Θυμαστε ταινιαρα μωρε??
Ταινιαρα δες λες τιποτα!!Την εχω στην συλλογη μου!!!Τα τοπια της Μακεδονιας με αναμεικτο κυνηγι Δενδροτσιχλας-Γερακοτσιχλας ειναι ολα τα λεφτα!!

Προχθές σε μας έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε ύψος πάνω απο 1200μ. Λογικά Το κρύο θα κατέβασε και κοτσυφάκια. Απο εβδομάδα θα δείξει τι θα γίνει καθώς αρχίζουν βροχές απο απόψε.
Και Άρτα χιόνισε στις κορφές....δεν φάνηκαν ακόμα πουλάκια μέχρι και σήμερα που μίλησα με τον ανταποκριτή μου!

Σήμερα το μενού είχε τσιχλίτσες.... Πρωινό καρτερι στην Αράχωβα, μου πέρασαν μόνο 3 κράτησα τις 2 και άλλη μια ο πεθερος. Μετά περπατητο στο Διστομο, εγω πήρα την καλή πλευρά στο ρέμα ,βγαίνουν περισσότερα πουλιά απο εκεί και ειναι πιο καθαρό .10 ακομα εγω και 4 ο πεθερος.
Συνολικά δεν είδαμε πολλά πουλιά στην περιοχή .
Αυτό που χάρηκα πάντως όσο τίποτα ειναι οτι μόλις χθες ολοκλήρωσα το τρίψιμο για το το pits στο fabarm μετά την προσθήκη της ράχης και το αποτέλεσμα με δικαίωσε απο ήταν πρώτη τουφεκιά της μερας, δοκίμασα αρκετές διαφορετικές τροχιές σήμερα και πήγα αρκετά καλά , πιστεύω οτι όσο το συνηθίζω θα βελτιωνομαι κι άλλο .

Αν και δεν είμαι φαν του είδους(το περπατητο εννοώ) και εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση η τόση καχυποψία των πουλιών....και να σημειωθεί πως δεν είχε συναδέλφους τριγύρω!
Έχουμε βρει ενα μέρος με ενα φιλαράκι που κατα 99% το κυνηγαμε μονο εμείς . Απο την πρώτη μέρα που φάνηκαν πουλιά ηταν σαν να είναι τέλος Φλεβάρη . Αφού κατσαμε και ψαξαμε το μέρος πιστεύαμε οτι το ανακάλυψαν κάποιοι και το έκαψαν αλλά δεν υπήρχε κάτι που να δείχνει οτι έχει γίνει κάτι τέτοιο . Παράξενη συμπεριφορά των πουλιών αλλά αυτό τις κανει ακόμη πιο δύσκολες και σε πεισμωνουν περισσότερο οι "ατιμες"

Έχουμε βρει ενα μέρος με ενα φιλαράκι που κατα 99% το κυνηγαμε μονο εμείς . Απο την πρώτη μέρα που φάνηκαν πουλιά ηταν σαν να είναι τέλος Φλεβάρη . Αφού κατσαμε και ψαξαμε το μέρος πιστεύαμε οτι το ανακάλυψαν κάποιοι και το έκαψαν αλλά δεν υπήρχε κάτι που να δείχνει οτι έχει γίνει κάτι τέτοιο . Παράξενη συμπεριφορά των πουλιών αλλά αυτό τις κανει ακόμη πιο δύσκολες και σε πεισμωνουν περισσότερο οι "ατιμες"

Γιωργο, δεν ειναι συμπεριφορα τοπικη, τα πουλια που ηρθαν εχουν κυνηγηθει και σε αλλα μερη και εχουν γινει πιο καχυποπτα

Το περπατητο που έλεγα το έκανα σήμερα με το φιλαράκι μου. 6:30 έφυγα από το σπίτι, 11:30 γύρισα, όλο ποδαρατο. Καθαρό κυνήγι οι 3,5 ώρες. Η μέρα για μένα ξεκίνησε πολύ στραβά, αλλά με καλή συνεργασία εν τέλει τα πήγαμε καλά και το ευχαριστηθηκαμε δεόντως. Όσον αφορά στο αποτέλεσμα 7 τσιχλες, 1 κοτσυφινα εγώ στο χέρι με 4 χαμένες και 1 νεραγκα χαμένο και ο φίλος 6 στο χέρι και 1 φαγωμενη από τον σκύλο, που έβαζε πολύ δόντι σημερα... Όταν λέω στραβά, καταρχάς με πέθανε στις αβαριες σήμερα η δεξιά του δικαννου αλλά μόνο στην πρώτη ώρα. Κάθε τρεις προσπάθειες οι δύο ήταν κλικ και η μία μόνο επιτυχής. Από κει και μετά έστρωσε. Δεύτερον η μέρα ήταν πολύ αρνητική για τα φυσιγγια (απόλυτη υγρασία και νοτιας) σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό μου έφεραν ως αποτέλεσμα μέχρι τις εννιά περίπου να έχω τέσσερις στο χέρι και τέσσερις χαμένες, ενώ ο φίλος ευτυχώς μέχρι τότε 5 στο χέρι. Όλα αυτά έχοντας ρίξει ένα κουτί περίπου φυσιγγια ο φίλος και εγώ λίγο παραπάνω. Αλλαγή τόπου, ανεβαινουμε λίγο πιο ψηλά σε ρεματια (μέχρι τότε ήμασταν καμπο) και οι τσιχλες και τα κοτσυφια ήταν περιεργως αρκετά. Εκεί ρεφαρα και από τα επόμενα 7 πουλιά που έδωσαν ευκαιρία βολής, τα 4 μπήκαν γιλεκο, ενώ ένας κοτσυφας χωθηκε καψαλιασμενος στο ρέμα.. ο φίλος πρόσθεσε άλλη μια τσίχλα και έκανε το 6 σύνολο. Και εκεί κλείσαμε. Όπλο ο φίλος breda Altair Lusso 60 πόντους μουφα και πήγε εξαιρετικά το πρωί με τα J&B Commandos No9 (6,6€ τιμή χωριο) μετά συνέχισε με Express32 No9, αλλά δεν έριξε πολλές. Εγώ το πρωί δοκίμασα Ρουμελιωτη Νο8, το οποίο θεωρώ πως δεν κάνει για υγρασία. Μια κρεμασα που της πήρε πέντε μέτρα να καταλάβει ότι πέθανε, ενώ μου έφυγαν 4 φτερουγατες (η αλήθεια είναι ότι έμεινα και λίγο πίσω σε αυτες). Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις και ευχάριστη έκπληξη το πρωί τα skeet 24gr No9,5 που πήρα τις άλλες τρεις, ενώ οι υπόλοιπες έγιναν αφού βγήκε καλά ο ήλιος και έκοψε η πολλή υγρασία με σταθερά αγαπημένα ΗΙΤ8 Νο9. Ο σκυλακος δεν μας έκανε τα χατηρια σήμερα, δεν ξέρω τι φταίει, υγρασία ; ηλικία; (είναι γερακος) είχε και καιρό να κυνηγήσει, είχε τάση να ξεσκιζει τις απορταρισμενες, 2 του τις προλάβαμε αλλά μια την κομματιασε.
Πρώτα ο Θεός ξανά Σάββατο πρωί για την ίδια δουλειά ;)

καταρχάς με πέθανε στις αβαριες σήμερα η δεξιά του δικαννου αλλά μόνο στην πρώτη ώρα. Κάθε τρεις προσπάθειες οι δύο ήταν κλικ και η μία μόνο επιτυχής. Από κει και μετά έστρωσε.
Παντα υπαρχει το ενδεχόμενο να επεσες σε καποια ελλατωματικα καψουλια,που ισως κατα διαβολικη συμπτωση να μπηκαν στην δεξια καννη..
Δοκιμασε παλι με διαφορα φυσιγγια για σιγουρευτεις..
Πρώτα ο Θεός ξανά Σάββατο πρωί για την ίδια δουλειά ;)
.well done..well done.

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις και ευχάριστη έκπληξη το πρωί τα skeet 24gr No9,5 που πήρα τις άλλες τρεις
Δε σου το είχα πει να τα πάρεις ??? ;) ....... .sarcastic. .my man.
Μπράβο Βασίλη, είστε ωραίοι !!! Μια χαρά, και την επόμενη φορά σας εύχομαι ακόμη καλύτερα!!! .well done.

Όχι φίλε Τάσο, το όπλο μου έχει το θέμα με τη δεξιά εδώ και πολλά χρονια, γτ ένας πασιγνωστος οπλουργος δεν το έφτιαξε όταν το πήγα

δεν μας λες το ονομα του μην πεσουμε και μεις σε λουμπα
Πρέπει να είναι σχετικό με αρχαίο θεό ... που έκανε το ίδιο επάγγελμα ... ;)
.sarcastic. .sarcastic. .smashfrak.

Status
Not open for further replies.
Back