Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν αφησεις το πρωτο να πεσει και να δεις που επεσε το αλλο εχει φτασει στον τοπο φωλεοποιησης και ηδη εχει φτιαξει τη φωλια του .sarcastic.
Μα δεν θα κάνει έναν αιώνα να πέσει..Η τσίχλες πέφτουν σουμπιτες αν και μικρά θηράματα..Εκτός και αν έχουν φάει σκάγι στο κεφάλι τότε υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην πτώση λογω αλεξιπτωτου...sarcastic.

Last edited:
Τις πελεκησα σημερα απο τις 12 έως τις 3:30 ψηλά στα αμπέλια. 11 στο χέρι και μια χαμένη. Τα 3 ειναι κοτσύφια και μια δενδροτσιχλα. Ειχε πολλες δενδροτσιχλες αλλα δυσκολο να τις βαλω χέρι. Ντουφεκιές κοντινές μακρινές τα παντα πέφτανε ξερά. Η μπενελι γαζωνε και τα euromix Παλαιάς παρτίδας άψογα.
Μια τέλεια μερα.

Σημερα βρήκα παρέα και πήγαμε βόρεια Αττική.
Νεκρή φύση, ούτε πέρασμα, ούτε μπάσιμο, ουτε ήχος απο πιασμένο τουλάχιστον κοτσυφα, ούτε πέσιμο, ούτε ...έσιμο, με το συμπάθειο.
Αλλα με 24 βαθμούς (πέρα απο τους αδύνατους νοτιάδες στο Αιγαίο) ποιο πουλί θα έμενε και θα έμπαινε μόνο του στην κατσαρόλα, ειδικά αν δεν έχει γύρω καρπό;
Αυτά παθαίνεις αν δεν έχεις κυνηγετικές επιλογές.
.....
Κατα πως τα λέει και η παροιμία, επαλήθευσα το :
"κίνησε ο Εβραίος να πάει στο παζάρι, και ήταν η μέρα ..... Σάββατο!!!! "

Μόνο αν πέσει σε πολύ καθαρό ή κάνουμε κοντρόλ με το .....στηθος!!!!!!
Τις προάλλες επεσε μια στην άκρη του ουρανού του αμαξιού κ το τζάμι γέμισε κηλίδες αίμα..Πεθανα από τα γέλια...sarcastic.
Ποτέ δεν θα μάθω αν επεσε ζωντανή η όχι,Γιατί ήταν σκληρή η πτώση...sarcastic.

Υ.Γ.: Χτύπησα μια τσίχλα και επεσε ζωντανη, μόλις την έπιασα και πήγα να της πιέσω το στήθος να ξεψυχησει
free image host
Εχω διαβάσει και εφαρμόζω την πίεση με δείκτη και αντίχειρα στην ράχη στο ύψος των νεφρών για γρήγορο σκότωμα.
Καμμία καλύτερη/ ταχύτερη και πιο ανώδυνη τεχνικη?????

Εχω διαβάσει και εφαρμόζω την πίεση με δείκτη και αντίχειρα στην ράχη στο ύψος των νεφρών για γρήγορο σκότωμα.
Καμμία καλύτερη/ ταχύτερη και πιο ανώδυνη τεχνικη?????
Xτυπησια κατω με λιγη ορμη. Ετσι δεν νοιωθεις το πουλι να πεθαινει στα χερια σου.

Εκτός του ότι δεν χάνουμε τραυματισμένα θηράματα, να και γιατί άλλο χρειαζετε η αμεση καταβολή..Δεν είναι ευχάριστο να σκουζει μια τσίχλα η ένα κοτσυφι στα χέρια μας και να πρέπει να τα αποτελειώσουμε.
Ειδικά τα κοτσυφια με στεναχωρουν..

Και γω προτιμώ το χτύπημα κάτω. Δεν μου κάθεται καλά να την τελειώσω στα χέρια μου, με στεναχωρεί. Αν πέσει σε κάποια απόσταση άνω τον 20 μέτρων απλά της ρίχνω άλλη μια.

Αύριο λέω να πάω μια βόλτα για απογευματινό για να τσεκάρω πιο πολύ τι ποσότητα τσίχλας έχει πιάσει στο χωριό μου. Πριν λίγο καιρό που είχα πάει με ένα ξάδερφο είχα δει αρκετά πουλάκια αλλά ψηλά.

Το λάθος που κάνουμε όλοι.Δεν αφήνουμε το πουλί να πέσει κάτω για να δούμε που ακριβώς έσκασε,Αλλά γυρίζουμε την κάννη στο άλλο..Το δεύτερο (αν πέσει)θα το βρούμε..για το πρώτο θέλει λίγο τύχη,εκτός κ αν είναι κοντινή η βολή..
Εγω φιλε Τασο δεν βρίσκω κανένα.Μπορει να το παταω και νσ μην το βλέπω..Το χειρίτετο όμως εινσι οτι δεν ξατφώνω το βλέμμα εεκει που πέφτει.
Απόψε πήρα 8 πουλιά κσι βρήκα τα 3.Εχει πολύ χόρτο ακομη και ανάαμεσα στα πυκνά.Αλλά αυτο μου κανρι εντύπωση ,εινσι η ταχύτητα με την οποια περνάνε αυτα τα κοτσύφια.Αλλόκοτο πράμα.Τα βαρας που μπροστα και πεφτουν 30μ.πίσω.Ερχονται γλύψοντας τα πουρνάρια σαν πύραυλοι. Οσα σκανε στο καθαρό ,ειναι εκπληκτικό ποσα γκελ κανουν στο εδαφος.Αποψε παντως περασαν λιγότερα αλλά περνανε σε ενα μεγάλο εύρος οπότε σκορπίζουν.

απογευματινο ψιλοκαλο. 11 πουλακια πηραμε με τον φιλο αλλα 1 χιλιομετρο πιο κατω εγινε πολεμος. πρεπει να εριξαν σε 2-3 καρτερια τουλαχιστον 5-7 κουτια φυσιγγια. δεν ξερω βεβαια τι επιασαν. πολυς κοσμος σημερα και τα πουλια ψηλωμενα. αυριο το μενου εχει τσιχλες λεμονατες καθως ηδη ειναι αρκετες και φωναζει η κυρια του σπιτιου οτι εχει θεμα στον καταψυκτη. γυναικες ρε φιλε. δεν μπορεις να τις βρεις με τιποτα

απιγευματινο ψιλοκαλο. 11 πουλακια πηραμε με τον φιλο αλλα 1 χιλιομετρο πιο κατω εγινε πολεμος. πρεπει να εριξαν σε 2-3 καρτερια τουλαχιστον 5-7 κουτια φυσιγγια. δεν ξερω βεβαια τι επιασαν. πολυς κοσμος σημερα και τα πουλια ψηλωμενα. αυριο το μενου εχει τσιχλες λεμονατες καθως ηδη ειναι αρκετες και φωναζει η κυρια του σπιτιου οτι εχει θεμα στον καταψυκτη. γυναικες ρε φιλε. δεν μπορεις να τις βρεις με τιποτα
.asking.Τώρα που το λες θα εχω και γω πρόβλημα ρε γαμώτο νε τις φάσσες.Ειναι και μεγάλες και πιάνουν χώρο.....buy buy.

Status
Not open for further replies.
Back