Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στο γνωστο μ'ερος χθες στην Ευβοια που δυστυχως για μ'ενα εγινε σε πολυ κόσμο γνωστό τις 2 τελευταίες Κυριακές με αποκορύφωση χθές, καταφέραμε 2 'ατομα 33 τσιχλοκότσυφα με 5-6 χαμενα με τρομερη ευστοχία ριχνοντας τα μισα φυσιγγια απο τις προηγούμενες φορές.Με -2 το πρωι γέμισε το μέρος σνάδερφους που αχάραγα ακόμα άρχισαν ενα ανελέητο σμπαροκοπίδι , απορώ που εριχναν τόσα φυσίγγια εγω το πρωι καταφερα να ρίξω μονο 6 ντουφεκιές σε μαυρες και να κρατήσω 4 πουλιά αφου με δυσκολιία τις διέκρινες μεσα απο τις ελιές και ας ησαν κοντές. Αλλ'αξαμε τοποθεσία καπου πιο ήρεμα και μαζέψαμε πουλιά και ειπαμε να επανέλθουμε στο πρωινό μέρος για περπατητό αλλα λογαριάζαμε χωρις τον ξενοδόχο.Ειχαν πάρει ολοι τα αυτοκίνητα και σταματουσαν κάθε 100 μετρα και έψαχναν καποια συγκεκριμένα σημεία που κρατούν πουλιά , για να κερδίζουν χρόνο και να μην κουράζονται τα παληκάρια.Αυτο ρε παιδια δεν ειναι κυνηγι αθλητικό και εγω αλλάζω μια τοποθεσία τουλάχιστον σε κάθε 'εξοδο γιατι δεν συνδέεται συνήθως το ενα μέρος με τα άλλο αλλα οχι καθε 100 μετρα με το αμάξι.Γουστάρω να περπατάω και να ιδρώνω οταν πηγαίνω κυνήγι.Τέλος πάντων περι ορέξεως κολοκυθόπιτα εγω το επόμενο κυνήγι δεν θα τα κάνω σε αυτο το μέρος γιατί χαλάστηκα αν και φετος κάναμε παρα πολλα πουλιά θα επιλέξω πιο χαλαρό μέρος και ας εχει λιγότερα πουλιά.

Με -2 το πρωι γέμισε το μέρος σνάδερφους που αχάραγα ακόμα άρχισαν ενα ανελέητο σμπαροκοπίδι , απορώ που εριχναν τόσα φυσίγγια
Φώτη μήπως περνάνε μπεκάτσες από εκεί τις τουφέκισαν οι "μεγάλοι" κυνηγοί;

καλημέρα παιδιά είμαι καινούργιος στο χώρο

μήπως μπορεί κάποιος να μου πει ποτέ σταματήσει το πέρασμα της τσίχλας υπάρχει κάτι στάνταρ????
Αν εννοείς τα μπασίματα, που πρωτομπαίνουν στη χώρα μας, περίπου μέσα Νοέμβρη έρχονται οι τελευταίες, αλλά στις αποδημίες των πουλιών δεν υπάρχει ακρίβεια σε ημερομηνία, υπάρχει μέσος όρος και από κει και πέρα μπορεί να τύχουν και ακραίες περιπτώσεις. Π.χ.: οι πρώτες τσίχλες μπαίνουν αρχές Οκτώβρη και διαρκούν κάνα μήνα τα περάσματα, αλλά μπορεί να δεις να μπαίνουν τσίχλες ψηλά και τέλη Σεπτέμβρη, ή να συνεχίζουν να περνάνε και τέλη Νοέμβρη.

καλημέρα παιδιά είμαι καινούργιος στο χώρο
μήπως μπορεί κάποιος να μου πει ποτέ σταματήσει το πέρασμα της τσίχλας υπάρχει κάτι στάνταρ????

το πέρασμα;;;;; μήπως εννοείς τα μπασίματα;;;; αν ναι,αρχές με μέσα Νοέμβρη (το αργότερο) τελειώνουν τα μπασίματα
μετά κάθε παρατήρηση με πουλιά που μπαίνουν είναι από μετακινήσεις πουλιών λόγω κακοκαιρίας η ανομβρίας όπως φέτος :)

καλώς ήλθες στην παρέα μας και αν θες πές μας 2 λόγια για σένα εδώ http://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/page-205#post-152106

Περιεργο απογευματινο σημερα, μαζι με τον Ευριπιδη και τον Γιαννη. Παρολες τις προβλεψεις οτι θα εχει πουλια, στο μερος που πηγαμε εχω παει ακομα μια φορα. Ετσι δεν ξερω ουτε πως βγαινουν τα πουλια οποτε οι προσδοκιες μου ηταν μικρες. Πραγματικα απο τις 2.30 περιπου που πηγαμε, ο Γιαννης που ηταν σε καποιο κοντινο καρτερι αρχισε τις μονες τουφεκιες, ενω εμεις που ειχαμε κατσει κοντα με τον Ευριπιδη ουτε που βλεπαμε καποια. Οσο περνουσε η ωρα, τοσο μεγαλωνε η αγωνια, καθως το καρτερι του Γιαννη δουλευε φουλ, καθως και καποια αλλα απο αριστερα μας, ενω εμεις στη μεση τιποτα. Οσο νυχτωνε αρχισαν να εμφανιζονται πουλια, οχι ομως στρωτα, και κυριως οχι σωστα πανω απο το καρτερι μου, ακομα και μερικες που περναγαν σχετικα χαμηλα ειχαν πορεια προς τον Ευριπιδη, οποτε εκανα τον τροχονομο. .sarcastic.

Τελικος απολογισμος ηταν μια τσιχλα που ειχε προφανως αυτοκτονικες τασεις, και ηρθε απο την πλατη μου. Εριξα 11 τουφεκιες, σε 8 πουλια, με απαιτηση να πεσει μονο αυτη η τσιχλα, και μια ακομα που ομως της εριξα αλλα αναμεσα στα κυπαρισσια δεν εβγαλα ακρη αν επεσε ή οχι. Η μικρη με εβγαλε ασπροπροσωπο, βρισκοντας μου την τσιχλα σε ενα πραγματικα πυκνο μερος, και σε εντελως διαφορετικο σημειο απο κει που υπολογιζα, πισω απο μια συσταδα κυπαρισσιων.

Βλεποντας τις 18 τσιχλες του Γιαννη, ή το μπασιμο στο καρτερι του Ευριπιδη, θα ελεγε κανεις οτι το αποτελεσμα ηταν φτωχοτατο. Ηταν, αν το δεις σε αριθμους. Αλλα ηταν το πρωτο καρτερι που δεν τρωω φολα, και η πρωτη τσιχλα που φερνω σπιτι εδω και ενα μηνα, Οποτε μια χαρα ηταν. Απλα την επομενη φορα θα κοιταξω να βρω καποιο πιο βολικο σημειο, ή θα ευχομαι να ειμαι λιγο τυχεροτερος. :)
Βικτωρα ακουμπα λιγο τον Ευριπιδη να παρεις λιγο.ha ha ha..banana..shoot..victory..,,,,,.τρελα και κορδελα εισαι " νταουν" για αυτο γινονται αυτα.sarcastic. εχει αυτος να δωσει εχει περισσεμα.sarcastic.

Οχι, χτες το φχαριστηθηκα. Απλα ετυχε και δεν περασαν απο μενα πουλια, και εριχνα σε οτι εβλεπα, ψηλα-χαμηλα, εκτος εννοειται απο κεινα που πηγαιναν στα χερια του Ευριπιδη. Την επομενη φορα θα κοιταξω καποιο καρτερι που να περνανε πιο βολικα και λιγο περισσοτερες. ;)

το πέρασμα;;;;; μήπως εννοείς τα μπασίματα;;;; αν ναι,αρχές με μέσα Νοέμβρη (το αργότερο) τελειώνουν τα μπασίματα
μετά κάθε παρατήρηση με πουλιά που μπαίνουν είναι από μετακινήσεις πουλιών λόγω κακοκαιρίας η ανομβρίας όπως φέτος :)

καλώς ήλθες στην παρέα μας και αν θες πές μας 2 λόγια για σένα εδώ http://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/page-205#post-152106
Με λιγα λόγια δεν αξίζει να τρεχω σε καρτερία τέτοια εποχή ;;

Λάθος, και βέβαια αξίζει. Τώρα είναι που παίρνουν φωτιά τα καρτέρια. Τα πουλιά που μπαίνουν κατα τα μπασίματα πιάνουν τόπους και η τσίχλα είναι θήραμα που πιάνει παντού. Πήγαινε σε κάποιο λοφάκι που να έχεις κάλυψη αλλά να είναι ταυτόχρονα και σχετικά καθαρό και αν είναι αυχένας ακόμα καλύτερα και παρατήρησε αν ανεβαίνουν πουλιά. Δες την πορεία τους, κοίταξε και γύρω σου αν υπάρχουν καλύτερα σημεία και πήγαινε μια βόλτα. Όλο και κάτι θα χτυπήσεις.

Ευριπιδη τα τορντο τα πορτοκαλι με απογοητευσαν πρωτη φορα φετος πολυ μα παρα πολυ πολλα πουλια "τσαλακωμενα' τουλαχιστον 10. Τα ιδια και ο Αργυρης με τα ευρωμιξ,ο Φιλιππας δεν ξερω τι βαραγε αλλα και αυτος τα ιδια εαν πηγαιναν τα φυσιγγια θα μιλαγαμε για νουμερο.Το " ριχνω" στο κρυο το πολυ.:)
Παω για εξωτερικες εργασιες,τα λεμε αργοτερα:)

Οχι, χτες το φχαριστηθηκα. Απλα ετυχε και δεν περασαν απο μενα πουλια, και εριχνα σε οτι εβλεπα, ψηλα-χαμηλα, εκτος εννοειται απο κεινα που πηγαιναν στα χερια του Ευριπιδη. Την επομενη φορα θα κοιταξω καποιο καρτερι που να περνανε πιο βολικα και λιγο περισσοτερες. ;)
Βρε ακουμπα που σου λεω χαμενος δεν θα βγει.......εις.sarcastic.

Φώτη μήπως περνάνε μπεκάτσες από εκεί τις τουφέκισαν οι "μεγάλοι" κυνηγοί;
Οχι Χρήστο ηταν η ωρα που ξεκινουσαν οι μαυρες δεν μου αρεσει να τραγικοποιω τα πράγματα θελω να πιστευω πως δεν εριξαν σε μπεκάτσες, αλλά τετοιο μενος να αδειάζουν τις καραμπίνες για πλάκα δεν μπορώ να το καταλάβω, και δεν το επιτρεπει και η οικονομική κατάσταση να σπαταλιούνται τα φυσίγγια για ψύλου πήδημα.

Ευριπιδη τα τορντο τα πορτοκαλι με απογοητευσαν πρωτη φορα φετος πολυ μα παρα πολυ πολλα πουλια "τσαλακωμενα' τουλαχιστον 10. Τα ιδια και ο Αργυρης με τα ευρωμιξ,ο Φιλιππας δεν ξερω τι βαραγε αλλα και αυτος τα ιδια εαν πηγαιναν τα φυσιγγια θα μιλαγαμε για νουμερο.Το " ριχνω" στο κρυο το πολυ.:)
Πάρε εξπρες 32 η Τρίμης κιτρινα 32 και θα με θυμηθείς:)

εγω αντιθετα ειχα θεμα με τα sipe πρωτη φορα μετα απο τουλαχιστον 10ετια που τα χρησ. μολις εβαλα τα τορντο εστρωσε η δουλεια. το μονο που μου εκανε το ευρωμιξ στο πολυ κρυο ηταν οτι εβλεπα πολυ μα παρα πολυ αιμα στο πουλι. δεν ξερω αν ο αργυρης εβλεπε το ιδιο. παντως και με το ευρωμιξ στο κρυο ολες νανα. δεν ξερω ισως να τα πηγαινει τ οπλο

Last edited:
τα πουλιά έχουν πιάσει και παίζουν μόνο αν υπάρχουν τουφέκια στα κλασσικά τσιχλομέρη που μπορείς να μάθεις μέσα από εδώ αφού αναφέρονται καθημερινά σχεδόν
πουλιά στο καρτέρι βέβαια είναι πολύ δύσκολα να βρείς και μόνο το περπατητό αποδίδει τώρα πια
στο λέω εγώ που δεν κουνιέμαι ούτε βήμα :)

Στο πολύ κρύο όπως σήμερα που δεν είχε υγρασία ,με πολύ καλές αποδόσεις αλλά και συγκεντρώσεις είναι η Α1 Γαλλίας, ρωτήστε τα μαγαζιά ποια φυσίγγια έχουν και πάρτε στοκ, αλλά μόνο για τέτοιο καιρό γιατί στην υγρασία κρεμάει.

Status
Not open for further replies.
Back