Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πρωτο περπατητο για φετος και τα πραγματα ειναι ακρως απογοητευτικα.Ηξερα οτι δεν εχει πουλια αλλα ειλικρινα τοσο μεγαλο χαλι δεν το περιμενα.
3ωρο+ περπατημα για τρια κοτσυφια κ μια τσιχλα..
Οι τσιχλες λες κ ανοιξε η γη κ τις καταπιε,Τα κοτσυφια ελαχιστα.
Κυριακη σημερα κ το μονο που ακουσα ηταν μια τουφεκια,Τι να λεμε..
Η μονοι που χαμογελουν εδω ειναι οι μπεκατσαδες κ οι λαγαδες..
windows 7 screen shot

Καλησπέρα στην παρέα.
Την σημερινή εξόρμηση θα την θυμάμαι για πολλά χρόνια!
Ξεκινάμε με το φιλαράκι και φτάνοντας στο μέρος το πρωί βλέπαμε παντού τσίχλες και κοτσύφια να πετάνε!
Και επειδή λένε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται σήμερα αυτό επαληθεύτηκε με το παραπάνω.
Το αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό και για τους δύο.
Εγώ 23 χτυπημένες βάζοντας στην πουλιάστρα τις 18 ενώ ο έτερος της παρέας 24 με τις 21 στο χέρι.
Εγώ κυνήγησα βάζοντας στο poze το U2 και το Kicks High Flyer Mod και σε συνδυασμό με τα Lambro Euromix και Tordo 32 είδα πολύ καλές καρτερίσιες τουφεκιές.
Καθαρά σκοτώματα αλλά ακόμα και οι 4-5 που έπεσαν ζωντανές ήταν καθηλωμένες χωρίς να κάνουν φτερό.

Αν και είχα καιρό να κάνω εξόρμηση, σήμερα ανταμείφθηκα. Ξεκίνησα μόνος για τα Μέγαρα.Φτάνω και πριν ξημερώσει και με το που βγαίνω απο το αυτοκίνητο ξαναμπαίνω μέσα λόγω κρύου και αέρα.Ευτυχώς είχα μαζί κάτι ρούχα για τη δουλειά και ντύθηκα καλά. Δύο φανελάκια, ένα μακρυμάνικο φλίς, ένα φούτερ, πουλόβερ σύν το γυλέκο. Στην αρχή καρτέρι μέχρι τις 8:30 που έκανα 4 πουλία και μετά περπατητό μέχρι τις 10:00 που έφυγα γιατί μου τελείωσαν τα πυρομαχικά.Τόσο πλούσιο κυνήγι δεν είχα ξανακάνει. Σύνολο 13 πουλιά 11 στο χέρι και 2 χαμένα. Μου έκανε εντύπωση δύο πουλιά που μετά την τουφεκία συνέχισαν να πετάνε ακετά ακόμα και μετά έπεφταν κάτω ξερά.

20161217_100732.jpg
Μπράβο Βασιλη.
Εντεκάδα σωστή και με τερματοφύλακα (τον κότσυφα με την μαύρη ...φανέλα):)!!!!;)

Εδέησε και πήγα και εγώ σημερα.
Περιοχή Ξηρονομη Νεοχώρι.
Λίγες οι τσίχλες είτε έφευγαν 40-50 μέτρα πριν τις φτάσουμε είτε έσερναν και έφευγαν στα τελειώματα των συστάδων δίνοντας μας λίγες ευκαιρίες.
Κοτσύφια πολύ λίγα και δύσκολα.
4 άτομα απο 6-10 έκαστος για 3 ώρες και 15 λεπτά περπατητό.
Οχι ευχαριστημένος απο τις τουφεκίες μου. Είτε έχασα πουλιά που άλλες χρονιές τα είχα, είτε χρειάστηκα 2η και 3η Τουφεκιά για να πέσει και έτσι έχασα και αλλα 3 που μη πέφτοντας με την πρώτη, πέφτανε μακρυά και στα πυκνά.
Τουφέκι, Τσόκ και Φυσσιγγια δοκιμασμένα και απαράλλαχτα με πέρυσι.
Με ....έφαγε η αποχή..hair.

ΚΑΤΑΡΑ!!!!!!! που λέγανε και οι ΝΤΑΛΤΟΝ.

Το γράφω αυτό καθώς το ...γκαντέμιαδμα με το "όπου πάω εγώ, βρέχει" που γράφει παραπάνω ο Βίκτωρας, μου θύμισε λίγο τον μοναχικό καουμπόι Λουκη Λουκ της νιότης μας (εμείς οι ...σιτεμένοι) με την Ντολη..ghe.

Πρωτο περπατητο για φετος και τα πραγματα ειναι ακρως απογοητευτικα.Ηξερα οτι δεν εχει πουλια αλλα ειλικρινα τοσο μεγαλο χαλι δεν το περιμενα.
3ωρο+ περπατημα για τρια κοτσυφια κ μια τσιχλα..
Οι τσιχλες λες κ ανοιξε η γη κ τις καταπιε,Τα κοτσυφια ελαχιστα.
Κυριακη σημερα κ το μονο που ακουσα ηταν μια τουφεκια,Τι να λεμε..
Η μονοι που χαμογελουν εδω ειναι οι μπεκατσαδες κ οι λαγαδες..
windows 7 screen shot
Φυσιγγια δεν μας είπατε κύριε Τάσο, αλλά βλέπω ότι τα έχεις χωρισμένα σε δυαδες. Δεν πειράζει φίλε τέσσερις επιτυχημένες τουφεκιές με το αγαπημένο σου δίκαννο μακάρι να βρει περισσότερα στο επόμενο να ευχαριστηθείς τουφεκιδι.
Καλησπέρα στην παρέα.
Την σημερινή εξόρμηση θα την θυμάμαι για πολλά χρόνια!
Ξεκινάμε με το φιλαράκι και φτάνοντας στο μέρος το πρωί βλέπαμε παντού τσίχλες και κοτσύφια να πετάνε!
Και επειδή λένε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται σήμερα αυτό επαληθεύτηκε με το παραπάνω.
Το αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό και για τους δύο.
Εγώ 23 χτυπημένες βάζοντας στην πουλιάστρα τις 18 ενώ ο έτερος της παρέας 24 με τις 21 στο χέρι.
Εγώ κυνήγησα βάζοντας στο poze το U2 και το Kicks High Flyer Mod και σε συνδυασμό με τα Lambro Euromix και Tordo 32 είδα πολύ καλές καρτερίσιες τουφεκιές.
Καθαρά σκοτώματα αλλά ακόμα και οι 4-5 που έπεσαν ζωντανές ήταν καθηλωμένες χωρίς να κάνουν φτερό.
Πολύ ωραίος Γιώργο.

Φυσιγγια δεν μας είπατε κύριε Τάσο
Τασκωφ rex ν9 φιλε Κωστα,Τα tsihla ειχα σκοπο να δοκιμαζα αλλα ξεχασα να τα παρω μαζι μου.
αλλά βλέπω ότι τα έχεις χωρισμένα σε δυαδες
Τυχαια μπηκαν,Και πηγα και φορτωμενος τρομαρα μου..:confused:

Η χθεσινη μερα εξορμησης με παρεα τον Γιαννη( john ) και τον Φλιππα εξαιρετικο παιδι που γνωριστικαμε , με τον Γιαννη εχουμε ειδη γνωριστει , θα μου μεινει σαν μια απο τις ομορφοτερες .hunter.
Εγιναν πολλες ...pop. απολογισμος 16 στο χερι και 6 χαμενες για μενα , στα ιδια και ο Γιαννης και καμια 20αρια με 25 ο Φιλιππας .buy buy.
Την παρασταση ομως την εκλεψε η " Λαιδη " το ύπεροχο κοκερακι του Γιαννη που συνεργαστηκε και με τους τρεις μας αψογα στο απορτ της τσιχλας .....αλλωστε εγω τουλαχιστον, χρωσταω σχεδον τις μισες σε αυτην !!!!!
Ειδικα ο Φιλιππας πιστευω την ερωτευτηκε...love.
Τι μου κανεις ρε Γιαννη , εχω μπει στην σκεψη να υιοθετησω και εγω καμια λαιδη....buy.

γεια σας κυριοι.το σημερινο απογευματινο για μενα ηταν απογοητευτικο.απο το πρωι δεν ημουνα στα καλα μου καθως χωρις λογο και αιτια ειχα ενα περιεργο εκνευρισμο.τεσπα με πηρε ο φιλος τηλεφωνο και κανονισαμε να παμε παρεακι και ο βικτωρ.φτασαμε στο καρτερι περιπου στις 2.30.μεχρι τις 4 περιπου οι τσιχλες αφαντες και μετα αρχισε το πανηγυρι τραγικο για μενα.καιρος 4 βαθμοι ξερο κρυο και φυσικα παρεα τα sipe.ο εκνευρισμος μεγαλωσε οταν εχασα τις 2 πρωτες ευκολες.στις 2 επομενες τα πραγματα εγιναν πιο τραγικα οταν ενω τα πουλια εφαγαν ολη τη τουφεκια αρκετα ψηλα οφειλω να ομολογησω ενω αρχισαν να πεφτουν ξαφνικα ισιωσαν κι εφυγαν.το ιδιο επαθε κι ο φιλος σε 2 πουλια που τα ειδε να πεφτουν κι οταν πηγε να τα βρει ειχαν φυγει ενω ο τοπος ηταν γεματος πουπουλα.ε μετα απ αυτο ειχα γινει θερμοκηπιο απο τα νευρα.μετα βεβαια βγηκαν απ τη τσαντα τα tordo πηρα 4 συνεχομενες κι αυτο ηταν.με τα πουλια που μου περασανε επρεπε να εχω στο σακουλι τουλαχιστον 10 πουλακια αλλα το χερι μου με τοσα νευρα δεν πηγαινε με τιποτα.ο φιλος πηρε 18 κι εχασε τις 2 που ανεφερα και ο βικτωρ αν δεν κανω λαθος 1.παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος απ τ οπλο.πηρα με το 4 αστρα μαμα 2 ψηλες τσιχλες που απλα σηκωσα το τουφεκι για να ριξω χωρις να περιμενω οτι θα πεσουν αλλα επεσαν.αυτα για σημερα.την αφηνω πισω μου αυτη τη μερα και συνεχιζω.παντως το tordo δεν ξαναβγαινει απ τ οπλο οτι καιρο και να κανει

Η χθεσινη μερα εξορμησης με παρεα τον Γιαννη( john ) και τον Φλιππα εξαιρετικο παιδι που γνωριστικαμε , με τον Γιαννη εχουμε ειδη γνωριστει , θα μου μεινει σαν μια απο τις ομορφοτερες .hunter.
Εγιναν πολλες ...pop. απολογισμος 16 στο χερι και 6 χαμενες για μενα , στα ιδια και ο Γιαννης και καμια 20αρια με 25 ο Φιλιππας .buy buy.
Την παρασταση ομως την εκλεψε η " Λαιδη " το ύπεροχο κοκερακι του Γιαννη που συνεργαστηκε και με τους τρεις μας αψογα στο απορτ της τσιχλας .....αλλωστε εγω τουλαχιστον, χρωσταω σχεδον τις μισες σε αυτην !!!!!
Ειδικα ο Φιλιππας πιστευω την ερωτευτηκε...love.
Τι μου κανεις ρε Γιαννη , εχω μπει στην σκεψη να υιοθετησω και εγω καμια λαιδη....buy.
εξαιρετικα ωραιο παρεακι αλλα φιλε αργυρη και φιλιππα αυτον τον γεροντα να τον προσεχετε.ειναι μεγαλη .........αλα
.yelling.

εξαιρετικα ωραιο παρεακι αλλα φιλε αργυρη και φιλιππα αυτον τον γεροντα να τον προσεχετε.ειναι μεγαλη .........αλα
.yelling.
Γιατι ξερεις κατι για τιο φιλαρακι μου ...??? Εισαι ομως και εσυ μιιιιιαααα.......ουπια !!.yelling.

Πρωνί μοναχικό περπατητό χωρίς να γνωρίζω τον συγκεκριμένο τόπο στο χωρίο μου. Λιοστάσια και δίπλα ρέμα. Πολλές οι τσίχλες και πολλά τα κοτσύφια για τα οποία και πήγα κυρίως. Διάλεγα πουλιά και έριχνα. Αν είχα παρέα θα είχε γίνει τρελό παιχνίδι, θα το περιποιηθούμε με το Χρήστο το μέρος.:cool: Αποτέλεσμα απο τα 6 κοτσύφια που τουφέκισα έπεσαν τα 4 ενώ το ένα χάθηκε μιας και έπεσε ζωντανό και άρχισε να τρέχει σαν λαγός προς κάτι θαμνάκια. Τουφέκισα και μια τσίχλα αλλά τζίφος. Το απόγευμα πήγα καρτέρι στο άλλο μου χωριό. Τα πουλιά μπήκαν κατα τις 5παρά και σε ύψος για όλα τα γούστα. Κατάφερα και κράτησα 6 τσίχλες. Απο φυσίγιγια τα Kill κόκκινα στα 32γρ με απογοήτευσαν καθώς τα πουλιά έπεφταν μέσα στο αίμα και έτρεχαν αμέσως. Με τα Tordo τα πορτοκαλί ήταν σαφώς καλύτερη η κατάσταση.

Απογοητευση το απογευματινο καρτερακι!μολις τεσσερα πουλακια μου εκαναν την τιμη σε ενα απο τα καλυτερα καρτερια τις περιοχης!ακολουθησαν αλλες πορειες τα πουλια οπου σε ενα σημειο...πραγματικα επεσαν πολλες ντουφεκιες!

Εγώ που μίλησα και με ένα θείο μου το μεσημέρι και από ό,τι κατάλαβα και από τον πατέρα μου που πήγε ψηλά το πρωί, τα πουλιά πρέπει να είναι χαμηλά. Δίρφυς, Ξεροβούνι όλα κατάχιονα και λίγο η κορφή του Ολύμπου. Ίσως πάω αύριο το πρωί ένα περπατητό μόνος μου. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά ο θείος μου, "εκεί που σε είδα το καλοκαίρι για τρυγόνια έχει τσίχλες" και πράγματι στα χαμηλά μέρη αυτά έχει ρεματάκια και ελαιώνες και με τα κρύα πέφτουν πουλιά.

Περιεργο απογευματινο σημερα, μαζι με τον Ευριπιδη και τον Γιαννη. Παρολες τις προβλεψεις οτι θα εχει πουλια, στο μερος που πηγαμε εχω παει ακομα μια φορα. Ετσι δεν ξερω ουτε πως βγαινουν τα πουλια οποτε οι προσδοκιες μου ηταν μικρες. Πραγματικα απο τις 2.30 περιπου που πηγαμε, ο Γιαννης που ηταν σε καποιο κοντινο καρτερι αρχισε τις μονες τουφεκιες, ενω εμεις που ειχαμε κατσει κοντα με τον Ευριπιδη ουτε που βλεπαμε καποια. Οσο περνουσε η ωρα, τοσο μεγαλωνε η αγωνια, καθως το καρτερι του Γιαννη δουλευε φουλ, καθως και καποια αλλα απο αριστερα μας, ενω εμεις στη μεση τιποτα. Οσο νυχτωνε αρχισαν να εμφανιζονται πουλια, οχι ομως στρωτα, και κυριως οχι σωστα πανω απο το καρτερι μου, ακομα και μερικες που περναγαν σχετικα χαμηλα ειχαν πορεια προς τον Ευριπιδη, οποτε εκανα τον τροχονομο. .sarcastic.

Τελικος απολογισμος ηταν μια τσιχλα που ειχε προφανως αυτοκτονικες τασεις, και ηρθε απο την πλατη μου. Εριξα 11 τουφεκιες, σε 8 πουλια, με απαιτηση να πεσει μονο αυτη η τσιχλα, και μια ακομα που ομως της εριξα αλλα αναμεσα στα κυπαρισσια δεν εβγαλα ακρη αν επεσε ή οχι. Η μικρη με εβγαλε ασπροπροσωπο, βρισκοντας μου την τσιχλα σε ενα πραγματικα πυκνο μερος, και σε εντελως διαφορετικο σημειο απο κει που υπολογιζα, πισω απο μια συσταδα κυπαρισσιων.

Βλεποντας τις 18 τσιχλες του Γιαννη, ή το μπασιμο στο καρτερι του Ευριπιδη, θα ελεγε κανεις οτι το αποτελεσμα ηταν φτωχοτατο. Ηταν, αν το δεις σε αριθμους. Αλλα ηταν το πρωτο καρτερι που δεν τρωω φολα, και η πρωτη τσιχλα που φερνω σπιτι εδω και ενα μηνα, Οποτε μια χαρα ηταν. Απλα την επομενη φορα θα κοιταξω να βρω καποιο πιο βολικο σημειο, ή θα ευχομαι να ειμαι λιγο τυχεροτερος. :)

Μετα απο την ακυρωση τελευταιας στιγμης για εξω,στα ιδια τοπικα μερη των μεσογειων σημερα το πρωι χωρις αερα και τα πουλια να παιζουν ,και να ζυγονονται και με απογευματινο μετριο εως καλο αλλες 13 τσιχλες στο ντουρα η Αττικη συνεχιζει να ειναι ΚΟΤΕΤΣΙ.

Συντομη πρωινη βολτουλα και για εμενα σημερα, σχεδον κατευθειαν απο την δουλεια, αυπνος, απεφερε 6 τσιχλιτσες, τις βρηκα ολες.
Περιοχη Ασπροχωρι, εφθασα κατα τις 07.20, θερμοκρασια -3C, υπεροχο παγωμενο πρωινο. Υπηρχαν και λιγοι συναδελφοι γυρω - γυρω,
επαιζαν οι λιγες τσιχλες που υπαρχουν στην περιοχη, ολα καλα, υπεροχος και ο καφες. SX3, φυσιγγια κατι παλια Perfecta c7 34gr, για
πρωτη φορα εβαλα πανω το Carlson close range και η πρωτη επεσε περιπου 40 μετρα αποσταση, δεν πιστευα οτι θα την βρω αλλα σχεδον
την πατησα. Στις 09.30 αναχωρησα για σπιτι και μαγαζι στην συνεχεια, πραγματικα αποκαμωμενος αλλα γεματος κυνηγετικα, εστω και με
αυτο το διωρο διαλλειματακι, καλα να ειμαστε...

Εδέησε και πήγα και εγώ σημερα.
Περιοχή Ξηρονομη Νεοχώρι.
Λίγες οι τσίχλες είτε έφευγαν 40-50 μέτρα πριν τις φτάσουμε είτε έσερναν και έφευγαν στα τελειώματα των συστάδων δίνοντας μας λίγες ευκαιρίες.
Κοτσύφια πολύ λίγα και δύσκολα.
4 άτομα απο 6-10 έκαστος για 3 ώρες και 15 λεπτά περπατητό.
Οχι ευχαριστημένος απο τις τουφεκίες μου. Είτε έχασα πουλιά που άλλες χρονιές τα είχα, είτε χρειάστηκα 2η και 3η Τουφεκιά για να πέσει και έτσι έχασα και αλλα 3 που μη πέφτοντας με την πρώτη, πέφτανε μακρυά και στα πυκνά.
Τουφέκι, Τσόκ και Φυσσιγγια δοκιμασμένα και απαράλλαχτα με πέρυσι.
Με ....έφαγε η αποχή..hair.

ΚΑΤΑΡΑ!!!!!!! που λέγανε και οι ΝΤΑΛΤΟΝ.

Το γράφω αυτό καθώς το ...γκαντέμιαδμα με το "όπου πάω εγώ, βρέχει" που γράφει παραπάνω ο Βίκτωρας, μου θύμισε λίγο τον μοναχικό καουμπόι Λουκη Λουκ της νιότης μας (εμείς οι ...σιτεμένοι) με την Ντολη..ghe.
ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΦΑΡΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 8 ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ...5 ΕΓΩ ΚΑΙ 3 Ο ΠΑΤΕΡΑΣ!ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΜΕ!ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΖΥΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΑΚΑΡΙΑΙΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 1-2 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ!

Μετα απο την ακυρωση τελευταιας στιγμης για εξω,στα ιδια τοπικα μερη των μεσογειων σημερα το πρωι χωρις αερα και τα πουλια να παιζουν ,και να ζυγονονται και με απογευματινο μετριο εως καλο αλλες 13 τσιχλες στο ντουρα η Αττικη συνεχιζει να ειναι ΚΟΤΕΤΣΙ.
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΓΙΑ 5-6 ΠΟΥΛΙΑ!.kkk.
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΙΛΕ ΛΕΟΝΙΔΑ!ΚΑΛΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ!
Υ.Γ ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΓΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ...ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΡΕΧΩ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ!

Status
Not open for further replies.
Back