Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η αληθεια ειναι οτι η νεα δομη που στηριζετε το φορουμ δεν με εκφραζει πλεον σαν ανθρωπο κ σαν προσωπικοτα, οποτε κ δεν μπορω να παρακολουθησω αλλο με την ιδια χαρα οπως παλια... Οταν εχω κατι κυνηγετικο να προσφερω που θεωρω χρησιμο, οπως τωρα, θα το κανω, γιατι ξερω οτι υπαρχουν ματια που θα το εκτιμησουν κ θα προβληματιστουν...

για άτομα σαν εμένα με μικρή σχετικά εμπειρία είναι σαν επενδυτικό ντοκιμαντέρ!

Αυτος ειναι κ λογος που αποφασισα να τα ανεβασω, κυριως για καποιες μακρινες βολες που φαινονται, που σιγουρα δεν ειναι στα 30 κ στα 35 μετρα, ουτε στα 40... Η αποσταση ειναι μεγαλη, φαινεται κ απο το χρονο που κανουν τα πουλια να φτασουν... Περα απο της επιτυχιες, ενδιαφερον για μενα εχουν κ καποιες αποτυχιες σε μακρινες βολες κ ο λογος αυτων, ειδικα στο δευτερο βιντεο... Καποια πουλια ηθελαν ακομα μεγαλυτερη προσκοπευση, αλλα αυτο που εχει σημασια σε αυτες τις βολες ειναι η ευθυγραμμιση του οπλου μας με την πορεια του πουλιου... Οταν αυτο γινει, με ενα σφιχτο τσοκ κ με σκαγια ν8 (εγω εριχνα τα Express 32 του Δορκα) η τσιχλα ερχεται ξερη απο εξαιρετικα μεγαλες αποστασεις... ΟΛΑ τα πουλια, περα απο 3-4 την δευτερη μερα λογω αλλαγης φυσιγγιων, ηταν ξερα με 2 και 3 σκαγια επανω τους (Εχω βλεπεις κ τη μουρλια να τα μαδαω μονος μου για να τα βλεπω αυτα ειδικα οταν τουφεκαω μακρια)... Το βασικο ολων ειναι να εχουμε εξασφαλισει καθαρο χωρο γυρω γυρω για να τα βρισκουμε... Πουλια που τουφεκιστηκαν στα 50 ας πουμε μετρα, με τη φορα που ειχαν μπορει να εφταναν και στα 80-90 μετρα μακρια απο το καρτερι... Αν ο χωρος δεν ειναι καθαρος δεν αξιζει να επιχειρουμε μακρινες βολες...

Καλημερα σας..με βλέπω αύριο το καρτέρι να πηγαινω με 2-3 ντεπον :p,ζήλεψα ο καημένος ...hunter.1
Να πας να πας εγω ηπια τα mesulid μου και πήγα μισή ωριτσα το πρωί πριν το γραφείο 1 στο χερι μια χαμένη αλλά πολύ αίμα αν και δεν έπεσε ζωντανή τουλάχιστον, είχε φάει ένα 8αρακι κατάκαρδα.
Σε τι οφείλεται ρε παιδια το τόσο αίμα;
Άλλη μια με superkill bior sporting μου έκανε ένα χορευτικό και συνέχισε την πορεία της οι 2 που έπεσαν ήταν με sporting του Ρουμελιώτη. Στο δίκαννο η κάννη με τα 3 άστρα σχεδόν άχρηστη, με τα 2* το 80% από τα σκοτώματα μόνο μια 2 κοντινές έπεσαν χθες με 3*.
Αρη με εχετε καταστρέψει με την shotcam φαίνονται τα πουλιά ζουμαρισμένα μάλλον και οι προσκοπευσεις μεγάλες και χθες έβγαινα μπροστά μέχρι να πάρω χαμπάρι(μου το σφύριξαν δηλαδή σιγά μην χαμπάριαζα από μόνος μου) να βάζω λιγότερη προσκόπευση .hunter.1

Καλημέρα σε ολους, Μεσογεια σήμερα λιγα πουλιά τουφεκισα καποιες ψηλωμενες χωρίς αποτελεσμα και πηρα μια μονο, ισως αν ειχα παει με το παλιο οπλο να χα κανει κανα δυο ακομα αλλα θελω να δω το beretta τι κανει και να του παρω το κολαι που λεμε....

Αν παρατηρησεις Χρηστο, τα μακρινα πουλια που πεφτουν ειναι αυτα που η κινηση του οπλου ειναι πολυ ομαλη κ αρμονικη, οπως λεει κ ενας καλος φιλος, προσπερναμε το στοχο κ μενουμε για λιιιιιιγο στην πορεια του μπροστα του ωστε να κανουμε λιγο πιο αρμονικο σβησιμο στην κινηση μας κατα την τουφεκια... Αντιθετα σε καποιες αλλες που η προσκοπευση ειναι φαινομενικα σωστη, αλλα η κινηση ειναι λιγο πιο γρηγορη κ αποτομη, τα πουλια δεν πεφτουν για ελαχιστα... Αυτο το αποτομο "κοψιμο" στο τελος η στην διαδικασια που βαζουμε την προσκοπευση ειναι αρκετο για να μας στερησει την επιτυχια...

Αρη με εχετε καταστρέψει με την shotcam φαίνονται τα πουλιά ζουμαρισμένα μάλλον και οι προσκοπευσεις μεγάλες και χθες έβγαινα μπροστά μέχρι να πάρω χαμπάρι(μου το σφύριξαν δηλαδή σιγά μην χαμπάριαζα από μόνος μου) να βάζω λιγότερη προσκόπευση .hunter.1

Καλως η κακως με την Shotkam πρεπει να εχει κανεις προσωπικη εμπιερια για να καταλαβει τι απσοτασεις, εξαιτιας του εξαιρετικου ζουμ της... Οι προσκοπευσεις Τεο δεν φαινονται μεγαλες, ειναι μεγαλες, αλλα το ιδιο κ οι αποστασεις... Στα πιο κοντινα πουλια, ειναι πολυ μικροτερες οπως βλεπεις...

Σαββατοκυριακο ανεβασμενος σε ενα δευτεροτριτο καρτερι που τα πουλια περνανε επιτηδες ψηλα, το μερος ειναι καθαρο κ δεν χαλαω κανεναν... Πολυ ωραιες τουφεκιες, 21 στο χερι τη μια μερα με 3 χαμμενες... 18 τη δευτερη με 3 χαμμενες κ αρκετα λιγοτερα πουλια στον οριζοντα... Σταματησα τη δευτερη γιατι μου τελειωσαν τα φυσιγγια που εριχνα, κ με το επομενο κουτι γνωστης ιταλικης εταιριας που καποιοι πινουν νερο στο ονομα τους, τουφεκισα 10 πουλια για σκοτωμα στα 35-40 μετρα, πηρα τα 6 αδικαιολογητα,τα τρια στο χερι μετα απο κυνηγητο πνιγμενα στο αιμα με 3 και 4 σκαγια επανω τους και τα αλλα τρια χαμμενα γυρω γυρω... Σταματησα γιατι ηταν αδικο να σκαγιασω την πλαση για να παρω μερικα πουλια ακομα... Αν δεν σκοτωνονται στα 35 και στα 40 μετρα, στα 50 που γουσταρα θα ηταν απλα ανηθικο... Αρκετες ακομα πιο μακρινες τουφεκιες δεν τις εχει πιασει η καμερα, μιας κ εσβηνε πριν προλαβω να τουφεκισω...

Αφιερωμενα τα βιντεο σε καποιους φιλους απο εδω, που αν κ δεν εχουμε γνωριστει ποτε απο κοντα, τα λογια τους με εχουν συγκινησει τις τελευταιες μερες κ τους ευχαριστω... Ολα στη ζωη δανεικα ειναι τελικα... Να ειστε καλα κ να περνατε ομορφα με καλη καρδια κ καλοπροαιρετα παντα...

Μπραβο ρε αρι,εισαι καλλιτεχνης!

Αρη με την shotkam φαίνονται αρκετά μεγαλύτερα τα πουλιά ή είναι ιδέα μου; από την εμπειρία σου στα πόσα περίπου μέτρα είναι οι μακρινές τουφεκιές στο δεύτερο video;

YqVUXQU.jpg

Καλημερες στην ομαδα... Και σημερα αρκετα πουλια ψηλωμενα αλλα δοξα το θεο μια χαρα ητανε

Αρη με την shotkam φαίνονται αρκετά μεγαλύτερα τα πουλιά ή είναι ιδέα μου; από την εμπειρία σου στα πόσα περίπου μέτρα είναι οι μακρινές τουφεκιές στο δεύτερο video;
Nαι Τεο, εχει αρκετο ζουμ... Υπαρχουν τουφεκιες σε πουλια κ στα δυο βιντεο που ειναι σιγουρα στα 50 μετρα κ αρκετες αναμεσα στα 40 κ στα 50... Δυστυχως δεν επιασα καποιες επιτυχιες ακομα πιο μακρινες κ αυτο γιατι η καμερα γραφει με το σκουντηγμα... Την σκουντουσα οταν εβλεπα την τσιχλα να ερχεται αλλα μεχρι αυτη να φτασει ακριβως επανω μου για να κερδισω αποσταση, τελειωνε ο χρονος της και σταματαγε το βιντεο τη στιγμη που αρχιζα να βαζω προσκοπευση...

Αξημερωτα κάνα μισαωρο πριν φεξει έφτασα στο πόστο, πρώτη έκπληξη κανένας εκεί γυρω, όση ώρα επινα το καφέ μου έμπαιναν οι κιχλες συνέχεια, ακουγα τα τσιν τσιν πανω απο το κεφάλι μου. Μόλις εφεξε καλά και για κοντά μισή ώρα έγινες της τρελής, έμπαιναν από παντου σε όλα τα ύψη, έχασα τη ψυχραιμία μου και επαθα κοκομπλοκο, τουφεκουσα στο γάμο του καραγκιόζη με αποτέλεσμα να χάσω τη μπάλα. Λίγο μέτα της 08:00 έκοψαν το τρελό ρυθμό και αφου ηρέμησα ξεκίνησα να τουφεκαω σωστά. Λίγο πριν τις 09:00 εκοψαν και μέχρι τις 10:30 περίπου που έφυγα πέρναγαν μεμονωμένα πουλιά και καποια σε ομάδες των 2-3 σε διάφορα ύψη. Τελικα κατάφερα 9 κιχλες και δυστυχώς άφησα κατω 3 πουλιά ολα απι τον πρωινό πανικό μιας και οι τουφεκιες μου ήταν λίγο όρτσα. Πάντως το σημερινό πρώτη φορά μου συμβαίνει.
pic hosting

Nαι Τεο, εχει αρκετο ζουμ... Υπαρχουν τουφεκιες σε πουλια κ στα δυο βιντεο που ειναι σιγουρα στα 50 μετρα κ αρκετες αναμεσα στα 40 κ στα 50... Δυστυχως δεν επιασα καποιες επιτυχιες ακομα πιο μακρινες κ αυτο γιατι η καμερα γραφει με το σκουντηγμα... Την σκουντουσα οταν εβλεπα την τσιχλα να ερχεται αλλα μεχρι αυτη να φτασει ακριβως επανω μου για να κερδισω αποσταση, τελειωνε ο χρονος της και σταματαγε το βιντεο τη στιγμη που αρχιζα να βαζω προσκοπευση...
ευχαριστώ, σιγά σιγά εχω αρχίσει και βγάζω λίγο άκρη..well done.

ευχαριστώ, σιγά σιγά εχω αρχίσει και βγάζω λίγο άκρη..well done.
Εχουμε καποιους κοινους φιλους που αν κοιτανε πως ριχνεις κ που κ σε συμβουλευουν μπορουν να σε βοηθησουν οταν πατε μαζι για κυνηγι... Ειναι πολυ βοηθητικο καποιος να σε κοιταει, κ να σου λεει εφυγες πισω η μπροστα μεχρι να ερθουν οι πρωτες επιτυχιες... Σιγα σιγα... Αν βρεις κανενα μερος κοντα, πηγαινε για ψαρονια κ ριχνε σε μονα πουλια, θα σε βοηθησει πολυ κ στην τσιχλα μιας κ εχουν παραπλησιες εικονες στον αερα...

Εχουμε καποιους κοινους φιλους που αν κοιτανε πως ριχνεις κ που κ σε συμβουλευουν μπορουν να σε βοηθησουν οταν πατε μαζι για κυνηγι... Ειναι πολυ βοηθητικο καποιος να σε κοιταει, κ να σου λεει εφυγες πισω η μπροστα μεχρι να ερθουν οι πρωτες επιτυχιες... Σιγα σιγα... Αν βρεις κανενα μερος κοντα, πηγαινε για ψαρονια κ ριχνε σε μονα πουλια, θα σε βοηθησει πολυ κ στην τσιχλα μιας κ εχουν παραπλησιες εικονες στον αερα...
Εισαι ωραιος ρε man!!

Πήγαμε σήμερα με το Χρήστο απο νωρίς αλλά το καρτεράκι μας ήταν πιασμένο οπότε κάτσαμε σε διαφορετικό μέρος. Αρκετός ο κόσμος σήμερα. Δεν το χαρήκαμε όπως θα θέλαμε μιας και απο την αρχή δεν δούλεψε σωστά το πράγμα. Αρκετή υγρασία με τα φυσίγγια να μην τραβάνε πολύ, τα πουλιά δεν έμπαιναν καλά και με τις πολλές τουφεκιές έσπαγαν λίγο πριν σηκώσεις τουφέκι. Μεγάλο μπάσιμο δεν έγινε αλλά ρίξαμε τουφεκιές με την αστοχία να χτυπάει κόκκινο ώρες ώρες και η ψυχολογία να πέφτει μιας και εύκολα πουλιά δεν έπεφταν ή έφευγαν ξεπουπουλιασμένα. Κατάφερα 5 τσίχλες με συνολικά 37 τουφεκιές και άλλες 7 ο Χρήστος με λιγότερες. Περίεργη μέρα αν και ο μεζές στο τέλος βγήκε. Πάντως το να μπορεις να ρυθμίζεις την ψυχολογίας σου μετά τις πρώτες αποτυχημένες βολές είναι μεγάλο σχολείο και θέλει προσπάθεια για να γίνει!

windows screen capture

Για μιση ωριτσα το πρωι πριν παω δουλειά..πηρα άλλο ενα αγριοπεριστερο απο τα 5 που μου περασαν

Μας περασε και ενα κοπαδακι αγριοπεριστερα, 5 τον αριθμο,

Κυνηγάμε στα ίδια καρτέρια μάγκα? .lazy.

Status
Not open for further replies.
Back