Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όπως μου είπε και μια ψυχή εχθες βρήκα το φως μου.lambro sporting και Baikal συνδυασμός που σκοτώνει.χωρίς να έχει πολλά πουλιά σήμερα μου πέρασαν 7 και σκότωσα τις 4 μονοτουφεκια.ποστεψτε με είχα πολύ καιρό να σκοτώσω έτσι σερι πουλιά με μια.εννοείται οτι το φυσιγγι δεν αλλάζει ποτε πια
evripidi akoma kai me notia to sporting den exei thema. dokimasmeno se trelh ygrasia poly kryo alla kai me zesto notia de niwthei lemee

dokimasmeno se trelh ygrasia poly kryo
Δοκιμασμένο σε τρελή υγρασία με πολύ κρύο ή δοκιμασμένο σε τρελή υγρασία , πολύ κρύο; ;) Αυτά που έχω με κόκκινο κάνουν την τεράστια διαφορά. Για την πρώτη περίπτωση, έχω τις επιφυλάξεις μου.

Όντως ο χειρότερος συνδυασμός. Στους δύο μεμονωμένους παράγοντες δεν έχω κανένα θέμα, εδώ που τα λέμε στο πολύ κρύο δεν είχα ποτέ θέμα, ίσα-ίσα που τα φυσίγγια με aquila που χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια ... ξύριζαν. Στην πολύ υγρασία, μούχλα, ζέστη, βροχή η aquilla ήταν για πέταμα. Βρήκα όμως την λύση με τα Euromix.
Οπότε έχουμε και λέμε, πολύ κρύο ... μια χαρά!
Υγρασία, βροχή, μούσκεμα όλα, Νοτιάς, μούχλα, ομίχλη .... Euromix =θάνατος !
Πολύ κρύο και υγρασία, σπάνιος πλέον συνδυασμός, που προδιαθέτει χιονιά, γύρισμα απότομο του καιρού από Νοτιά σε Βοριά = όλα τα τσιχλοφύσιγγα από 28-32γρ για τον ...λούτσο :)
Ε τώρα αν πρέπει να δώσω και 12€ το κουτί να πάω για τσίχλες, ξέρω τι πρέπει να πάρω αλλά δεν το παίρνω :D Εξάλλου είπαμε αυτές οι μέρες για Αττικοβοιωτία και πέριξ είναι 3-4 όλη την σεζόν.

Όντως ο χειρότερος συνδυασμός. Στους δύο μεμονωμένους παράγοντες δεν έχω κανένα θέμα, εδώ που τα λέμε στο πολύ κρύο δεν είχα ποτέ θέμα, ίσα-ίσα που τα φυσίγγια με aquila που χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια ... ξύριζαν. Στην πολύ υγρασία, μούχλα, ζέστη, βροχή η aquilla ήταν για πέταμα. Βρήκα όμως την λύση με τα Euromix.
Οπότε έχουμε και λέμε, πολύ κρύο ... μια χαρά!
Υγρασία, βροχή, μούσκεμα όλα, Νοτιάς, μούχλα, ομίχλη .... Euromix =θάνατος !
Πολύ κρύο και υγρασία, σπάνιος πλέον συνδυασμός, που προδιαθέτει χιονιά, γύρισμα απότομο του καιρού από Νοτιά σε Βοριά = όλα τα τσιχλοφύσιγγα από 28-32γρ για τον ...λούτσο :)
Ε τώρα αν πρέπει να δώσω και 12€ το κουτί να πάω για τσίχλες, ξέρω τι πρέπει να πάρω αλλά δεν το παίρνω :D Εξάλλου είπαμε αυτές οι μέρες για Αττικοβοιωτία και πέριξ είναι 3-4 όλη την σεζόν.
γιωργο sipe 32 6,50 για τον καιρο που αναφερεις.ο,50 παραπανω απ τους ευρωμικτες και ποσα θα ριξεις?1-2 κουτια.παντα εχω στην καβαντζα

Ευριπίδη, αν είναι τόσο εύκολη και φθηνή η λύση πάω πάσο. Δεν ξέρω όμως αν συναντάτε τέτοιο συνδιασμό στην Κρήτη. Όταν εγώ λέω πολύ κρύο με τρελή υγρασία, μιλάω να τρέμεις σαν το ψάρι ... :)
Νομίζω ότι τα έχω δει και αυτά να μην πηγαίνουν καθόλου με αυτό τον καιρό. Τα έριχνε νομίζω μια φορά ο Πανούτσος. Ωστόσο θα το έχω υπόψιν, αν και τις περισσότερες φορές τον καιρό τον αντιλαμβάνομαι μόλις βγω από το αυτοκίνητο, δεν τον κοιτάω από πριν. :D
Επίσης τέτοιο καιρό συναντάμε όταν έχει χιονίσει και τις επόμενες μέρες το γυρνάει σε Νοτιά. ;)

γιωργο την προηγουμενη βδομαδα ημουνα σε πλαγια με 3 βαθμους ψοφοκρυο και υγρασια.μια χαρα πηγαν.περυσι με -1 χιονι και παλι υγρασια παλι ολα καλα.δεν ξερω αν εννοεις πιο πολυ κρυο αλλα εμεις εδω μεχρι εκει φτανει το κρυο μας.

Last edited:
γιωργο την προηγουμενη βδομαδα ημουνα σε πλαγια με 3 βαθμους ψοφοκρυο και υγρασια.μια χαρα πηγαν.περυσι με -1 χοινι και παλι υγρασια παλι ολα καλα.δεν ξερω αν εννοεις πιο πολυ κρυο αλλα εμεις εδω μεχρι εκει φτανει το κρυο μας.
Οκ, άντε να μιλάω για λίγο πιο κάτω. Ίσως το θέμα να έγκειται στα επίπεδα υγρασίας που αναφέρει ο καθένας :) Θα το κοιτάξω όμως έτσι από περιέργεια γιατί εγώ είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει λύση, ωστόσο δεν είμαι απόλυτος και με την νέα σεζόν θα έχω πάντα δύο κουτάκια στην τσάντα :cool:. Sipe λοιπόν, ποιας εταιρίας;

Δοκιμασμένο σε τρελή υγρασία με πολύ κρύο
Aυτό εννούσα, απλώς δεν το διατύπωσα σωστά.
Φετος τον γενάρη δοκιμασα το lambro sporting νο9.5 σε τετοιες συνθηκες. Χιόνι, 0 ίσως μεχρι -2 βαθμούς και πολύ υγρασία(ομίχλη). Ειχα μαζί μου και τα δορκας hit 8 no 9 και δορκας express 32 no 8. Παρόλο που ήταν πιο φορτωμένα σε γραμμάρια και με πιο χοντρα σκάγια τα πουλιά ήταν ζωντανά.Αντιθέτως το 28αρι ούτε ένα ζωντανό. Οσα έπεφταν ηταν σέκος.
Αυτό είδα στον κυνηγότοπο ,αυτό σας μεταφέρω.Δεν περίμενα τέτοια απόδωση απο ένα 28αρι πάντως.

Περπατητό σήμερα μόνος από 8:30 μέχρι 10:30 πολύ ψόφια τα πράγματα… Τα πουλιά φαίνονται τρομαγμένα και η ζέστη δεν βοηθάει καθόλου. Όλα τα πουλιά μου σηκωνόντουσαν πολύ μακριά. Όλες οι τουφεκιές οριακές. Κράτησα 4 πουλιά δυστυχώς μόνο το 1 στο χέρι και τα άλλα 3 χαμένα στα πυκνά. Κρίμα πολύ κρίμα γιατί δεν έχει πουλιά. Αύριο πάλι.

Εγω εχω πειστει πλεον κ μαλλον δυσκολα θα αλλαξω γνωμη (ποτε δεν λεω ποτε γιατι οσο μεγαλωνεις μαζευεις εμπειριες κ γνωσεις) οτι δεν μου λεει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα η πυριτιδα με την οποια ειναι γεμισμενο το καθε φυσιγγι... Το αν θα αποδωσει μια δυσκολη μερα εξαρταται καθαρα απο το στησιμο του κ οχι απο την πυριτιδα του... Μπορω να κυνηγησω ακομα και παπια με aquilla με φοβερα αποτελεσματα αρκει φυσικα να την εχω ψαξει πρωτα για να δω τη συμπεριφορα της...

τρελή υγρασία με πολύ κρύο :

Οι δυο χειρότεροι παράγοντες συνδυασμενοι.
Καιρός για διβασική και χοντρά σκαγια.
Αντε και λίγο αυξημένη προσκόπευση.
Ξέχασα: σφιξτε και το τσοκαρισμα, 2* είναι ΟΚ.
Μιλάω πάντα για καρτέρι.

Εγω εχω πειστει πλεον κ μαλλον δυσκολα θα αλλαξω γνωμη (ποτε δεν λεω ποτε γιατι οσο μεγαλωνεις μαζευεις εμπειριες κ γνωσεις) οτι δεν μου λεει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα η πυριτιδα με την οποια ειναι γεμισμενο το καθε φυσιγγι... Το αν θα αποδωσει μια δυσκολη μερα εξαρταται καθαρα απο το στησιμο του κ οχι απο την πυριτιδα του... Μπορω να κυνηγησω ακομα και παπια με aquilla με φοβερα αποτελεσματα αρκει φυσικα να την εχω ψαξει πρωτα για να δω τη συμπεριφορα της...

Eχεις απολυτο δικο Αρη, αλλα ξεχνας τον παραγοντα ψυχολογια. Αν πας για κυνηγι και εχεις στο μυαλο σου οτι τα φυσιγγια σου δεν θα κοβουν αν βρεξει, αν τυχει και σου αλλαξει ο καιρος, θα αρχισεις τις αστοχιες. Φυσικα ειναι τα περισσοτερα στο μυαλο μας αλλα ξερεις πως ειναι.

Καλησπέρα, σήμερα με πήγαν για περπατητό στην Περαχώρα μετά το Λουτράκι. Σκάσαμε απ τη ζέστη και τα πουλιά λιγοστά.... Τα γιουρομίξ ήταν πολύ καλά πάντως, πήρα 9 πουλιά όλα ξερά.

Αύριο το πρόγραμμα έχει Αρκαδία για κοτσύφια ολοήμερο

Status
Not open for further replies.
Back