Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
20211009_074941_HDR.jpg20211009_074927_HDR.jpg
Πρωινη βολτουλα περιξ Δερβενοχωριων. Απο πιτσιλωτες κυριες δεν ειδα καμια. Μια ακουσαμε με τον ξαδερφο μου αλλα ουτε που ξεμιτισε μεσα απο τα πευκα. Ομιχλη αρκετη κατα διαστηματα, ζεστη και καθολου αερας. Δεν μας πειραζει ομως αυτη την εποχη. Ας ποτιστει η γη κι ας ειναι και με νοτιαδουρα. Απο μικροπουλα ειδα μερικους σπινους, κατι τσιφταδες αρκετους κοκκινολαιμηδες, 2-3 κοτσυφια κι ενα χελιδονι. Ο πατερας μου που ηταν κι αυτος στα Δερβενοχωρια αλλα σε αλλο σημειο, ειδε 8 τσιχλες με αντιθετη φορα απο αυτη των περασματων.Περασαν ψηλα και μακρια. Ειδε και 2 ελαφια. Αυτος ηταν ο απολογισμος του σημερινου πρωινου. Ραντεβου παλι αυριο, καλα να περνατε.

View attachment 33773View attachment 33774
Πρωινη βολτουλα περιξ Δερβενοχωριων. Απο πιτσιλωτες κυριες δεν ειδα καμια. Μια ακουσαμε με τον ξαδερφο μου αλλα ουτε που ξεμιτισε μεσα απο τα πευκα. Ομιχλη αρκετη κατα διαστηματα, ζεστη και καθολου αερας. Δεν μας πειραζει ομως αυτη την εποχη. Ας ποτιστει η γη κι ας ειναι και με νοτιαδουρα. Απο μικροπουλα ειδα μερικους σπινους, κατι τσιφταδες αρκετους κοκκινολαιμηδες, 2-3 κοτσυφια κι ενα χελιδονι. Ο πατερας μου που ηταν κι αυτος στα Δερβενοχωρια αλλα σε αλλο σημειο, ειδε 8 τσιχλες με αντιθετη φορα απο αυτη των περασματων.Περασαν ψηλα και μακρια. Ειδε και 2 ελαφια. Αυτος ηταν ο απολογισμος του σημερινου πρωινου. Ραντεβου παλι αυριο, καλα να περνατε.
Χωρις να διαβασω καν που ησουν καταλαβα απο την ομίχλη στις φωτογραφίες!
Μετα τις 9 ανοιξε λιγο!
Τα ειπα εγω προχτες,τσίχλες εκ του περιπτερου θα δουμε!

Αυριο παλι γτ ειμαστε σαδιστές/μαζοχιστες και γουσταρουμε πρωινο ξυπνημα!!!

Χωρις να διαβασω καν που ησουν καταλαβα απο την ομίχλη στις φωτογραφίες!
Μετα τις 9 ανοιξε λιγο!
Τα ειπα εγω προχτες,τσίχλες εκ του περιπτερου θα δουμε!

Αυριο παλι γτ ειμαστε σαδιστές/μαζοχιστες και γουσταρουμε πρωινο ξυπνημα!!!
Ετσι ειναι Στεφανε. Ειμαι με 3 ωρες υπνο σε λιγο εχω να παω σε γαμο και μετα τραπεζι. Και ολη την εβδομαδα με 12ωρα. Το πρωινο ομως δεν το χανω.
Το χαραμα - η πρωινη δροσια στο προσωπο - οι μυρωδιες - η φυση που ξυπναει. Εαν δεν παω για κανενα ψαρεματακι απο τις 15 Σεπτεμβρη και καθε Σ/Κ ειμαι στο καρτερακι μου με το καφεδακι μου. Υπαρχει περιπτωση να δω τιποτα τοσο νωρις; Οχι.
Ετσι ομως... για τον πρωτο κοκκινολαιμη, για την πρωτη τσιχλα..... για την ηρεμια μου και την ευτυχια μου.
Καλα να περνατε ολοι παλικαρια!!!

Καλημέρα σε όλους πρώτη βόλτα σήμερα αναγνωριστική περισσότερο.
Πάμε από την αρχή αρχή.
Από εχθές το βράδυ στο χωριό κιόλας βγήκα για τσιγάρο έξω στη βεράντα και το τι τσιχλα άκουσα δεν περιγράφεται.Προσπαθω να ανεβάσω το βίντεο που τράβηξα για να τις καταγράψω και να τις ακούσετε αλλά δεν γίνεται με τίποτα.Αν κάποιος γνωρίζει παραπάνω ας στείλει ένα μύνημα.
Πρωί πρωί στο καρτέρι σήμερα οι τσίχλες ακούγονταν πρωτού καν φωτίσει,.μόλις ξημέρωσε είδα 4 εκτός βολής άλλες δύο που κλαρωσαν σε κάτι πεύκα καμιά 100στη μέτρα μακριά μου (πήγα να τις σηκώσω αλλά εξαφανίστηκαν αμέσως, 3 κοτσύφια ανοιχτά και από μικροπουλια πάρα πολλά.
16338457926382799882348770943683.jpg

Last edited:
Προσπαθω να ανεβάσω το βίντεο που τράβηξα για να τις καταγράψω και να τις ακούσετε αλλά δεν γίνεται με τίποτα.Αν κάποιος γνωρίζει παραπάνω ας στείλει ένα μύνημα.
Θανάση δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσεις οτιδήποτε σε βίντεο ή ηχητικό στο φόρουμ απευθείας. Θα πρέπει πρωτα να το ανεβάσεις σε κάποια άλλη πλατφόρμα πρώτα (π.χ., youtube) και μετά να βάλεις το λινκ εδώ

Καλημέρα σε όλους πρώτη βόλτα σήμερα αναγνωριστική περισσότερο.
Πάμε από την αρχή αρχή.
Από εχθές το βράδυ στο χωριό κιόλας βγήκα για τσιγάρο έξω στη βεράντα και το τι τσιχλα άκουσα δεν περιγράφεται.Προσπαθω να ανεβάσω το βίντεο που τράβηξα για να τις καταγράψω και να τις ακούσετε αλλά δεν γίνεται με τίποτα.Αν κάποιος γνωρίζει παραπάνω ας στείλει ένα μύνημα.
Πρωί πρωί στο καρτέρι σήμερα οι τσίχλες ακούγονταν πρωτού καν φωτίσει,.μόλις ξημέρωσε είδα 4 εκτός βολής άλλες δύο που κλαρωσαν σε κάτι πεύκα καμιά 100στη μέτρα μακριά μου (πήγα να τις σηκώσω αλλά εξαφανίστηκαν αμέσως, 3 κοτσύφια ανοιχτά και από μικροπουλια πάρα πολλά.
View attachment 33799
Για Μάνη μιλάς;

Status
Not open for further replies.
Back