Μπράβο Σπύρο..Σήμερα ανέβηκα για καμιά φάσσα, σε κοντινή περιοχή, με παγωνιά και -3 βαθμούς.
Μες στις 08:30-09:00 που άρχισε να ζεσταίνει λίγο η μέρα, άρχισαν τα κοτσύφια να πετάνε δεξιά-αριστερά και να κάθονται στα ψηλά δέντρα να λιάζονται.
Περνούσαν μπορώ να πώ με καλή συχνότητα και έκατσα σε ένα ξέφωτο, με λίγα ''ψιλά'' φυσίγγια που είχα και έκανα 7-8 ντουφεκιές, και πήρα 5 κοτσύφια.
Ολα αδύνατα πουλιά, χτικιάρικα όπως λέει και ο Δημήτρης (dim63), πιθανό να ήταν και καινούρια πουλιά, από όψιμο μπάσιμο, γιατί την περιοχή την επισκέπτομαι συχνά και δεν είχε τέτοια πυκνότητα πουλιών...
Είδα και ένα κοπάδι φάσες, καμιά δεκαριά, που έπιασαν σε ένα ψηλό δέντρο, καμιά 500αριά μέτρα μακριά, προσπάθησα να το πλησιάσω άλλα με πήραν χαμπάρι και έφυγαν από μακριά.
Αρκετά ευχαριστημένος, παρά την παγωνιά και τους -3 βαθμούς και με τα euromix 8-9 και με τα gorilla eco 31 No 8, καλά σκοτώματα χωρίς αίματα, αν και όλα τα πουλιά τα πήρα στο ''τίρο'' του ντουφεκιού.
Αν κάνει κάνα χιονάκι, πιστεύω θα ανακατευτούνε λίγο τα πουλιά και κάτι μπορεί να 'χει
Όταν κατέβουν τα κοτσύφια στον κάμπο δώστε σήμα , περιμένουμε πως και πως![]()
απο κισσαμο μερια πολυ πραμα..σημερα ειμουν στο χωριο.... πολυ καλα θα ελεγα..αλλα ειχε και κρυο οποτε τα τσιχλακια εκοβαν βολτες!Απο Χανια κανα νεο; Πηγε κανεις;
Έχω αλλά δεν φτάνουν, θα πάρω κι άλλαΜη μου πεις ότι πήρες και φυσίγγια....![]()
στην διασταύρωση Κυμης Οξύλιθου αριστερά στο ποτάμι εννοείς Κώστα;;;; κάποτε εκεί τα είχα πετύχει κι εγώ κι έγινε πανηγύριΣε παρόμοιο μέρος στην Κύμη έτυχε να ευχαριστηθώ κοτσύφια σε κισσό,όταν λίγο ψηλότερα είχε αρχίσει να ρίχνει έντονο χίονι!
Τότε είναι που πέφτουν για φαι στον κισσό σαν χαζά κ δεν τα νοιάζει τίποτα άλλο!
Αρκετα παραπανω!οχι απλα τα διπλά.ειναι βασικο να υπαρχει τουλαχιστον αλλος ενας για να αλληλοκαλυπτετε τα πυκνα σημεια!Αλλα 6 πουλιά σήμερα σε 2ωρο περπάτημα. Εχασα ένα στα πυκνά και δύο απο ένα ντουμπλέ που τραυματιστήκανε.
Αυτά τα δύο τα έριξα με oscar 28 γραμμάρια νο.9 τα οποία τα είχα στο αμάξι καιρό γιατί είχα ξεμείνει απο τα euromix. To ένα αρχισε να πέφτει και ξαφνικά έκανε φτερό και έφυγε, το άλλο χώθηκε σε θάμνους. Τους γυρόφερνα το άκουγα, μια απο δω μια απο κεί κάποια στιγμή το βλέπω κάτω απο κάτι κλαδιά, πάω να το πατήσω μαζί με τα κλαδιά μου την έκανε και το έχασα. Μάλλον με προδώσανε τα φυσίγγια. Τα δε euromix πήγανε πολύ καλά (περυσινή παρτίδα ακόμα).
Σε μια στιγμή απο ένα θάμνο πετάγονται καμμια 10αρια πουλιά στα 8-10 μέτρα. Σάστισα και ενώ μπορούσα σίγουρα 2 αν όχι 3 τελικά πήρα μόνο 1.
Δεδομένου οτι πολλά πουλιά μου φεύγουν απο την άλλη, δυο άτομα περπατητό τι νούμερο θα κάνανε; Με αντίστοιχη και του άλλου ευστοχία σίγουρα τα διπλά αλλά πόσο παραπάνω πιστεύετε;
Πέρυσι πήγαμε δύο φορές εκεί , μάλιστα εκεί κλείσαμε και την κυνηγετική σεζόν .στην διασταύρωση Κυμης Οξύλιθου αριστερά στο ποτάμι εννοείς Κώστα;;;; κάποτε εκεί τα είχα πετύχει κι εγώ κι έγινε πανηγύρι
Θα πάμε φίλε οπωσδήποτε!!!!Αν αποφασίσεται να πάτε στους κισσούς.... ίσως είμαι κ γω εκεί!
Λοιπόν ,επειδή είμαι απο την Ηπειρο και ξέρω καλά τι παιχνίδι παίζευαι οταν τα κοτσύφια πλακώνουν τους κισσούς έχω να πω το εξείς.Θα πάμε φίλε οπωσδήποτε!!!!
Όταν έρθει η ώρα θα δώσω σήμα![]()