Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερινή έξοδο περπατητο Πελοποννήσο πολύ καλά αποτελέσματα για όλη τη παρέα. Ο καιρός συννεφιασμένος με θερμοκρασία 8 έως 15 αλλά ξηρός. Όλα τα φυσίγγια δούλευαν θαυμάσια. Τα B&P ΜΒ classic θέριζαν :-)
Εντός των ημερών θα ποσταρω κ βιντεακι από την action camera

Σήμερα ανέβηκα για καμιά φάσσα, σε κοντινή περιοχή, με παγωνιά και -3 βαθμούς.
Μες στις 08:30-09:00 που άρχισε να ζεσταίνει λίγο η μέρα, άρχισαν τα κοτσύφια να πετάνε δεξιά-αριστερά και να κάθονται στα ψηλά δέντρα να λιάζονται.
Περνούσαν μπορώ να πώ με καλή συχνότητα και έκατσα σε ένα ξέφωτο, με λίγα ''ψιλά'' φυσίγγια που είχα και έκανα 7-8 ντουφεκιές, και πήρα 5 κοτσύφια.
Ολα αδύνατα πουλιά, χτικιάρικα όπως λέει και ο Δημήτρης (dim63).sarcastic., πιθανό να ήταν και καινούρια πουλιά, από όψιμο μπάσιμο, γιατί την περιοχή την επισκέπτομαι συχνά και δεν είχε τέτοια πυκνότητα πουλιών...
Είδα και ένα κοπάδι φάσες, καμιά δεκαριά, που έπιασαν σε ένα ψηλό δέντρο, καμιά 500αριά μέτρα μακριά, προσπάθησα να το πλησιάσω άλλα με πήραν χαμπάρι και έφυγαν από μακριά.
Αρκετά ευχαριστημένος, παρά την παγωνιά και τους -3 βαθμούς και με τα euromix 8-9 και με τα gorilla eco 31 No 8, καλά σκοτώματα χωρίς αίματα, αν και όλα τα πουλιά τα πήρα στο ''τίρο'' του ντουφεκιού.
Αν κάνει κάνα χιονάκι, πιστεύω θα ανακατευτούνε λίγο τα πουλιά και κάτι μπορεί να 'χει
Μπράβο Σπύρο...well done.
Ωραίο κυνηγι τα κοτσυφια..:)
Πως βλέπεις των πληθυσμό των κοτσυφων εκεί?
Σε ρωτώ γιατί έχω την εντύπωση(με βαση όσα ακούω κ διαβάζω) ότι τα Γιάννενα ειναι το βασίλειο τους..

Πεσμένα πολύ Τάσο φέτος...
Λίγα πουλιά και αυτά δε βγαίναν από τα πυκνά.
Σήμερα είδα κινητικότητα, ελπίζω να συνεχιστεί...
Όντως ο Νομός Ιωαννίνων, κρατάει κοτσύφια, ειδικά στα μέρη που έχει κισσούς, με πιο θρυλικό για τα κοτσυφοκυνηγια του μέρος, τον κάμπο της Κόνιτσας που τον επισκέπτονται αρκετοί κυνηγοί από όλοι την Ελλάδα, ειδικά από τέλη Γενάρη και μετά

Μη μου πεις ότι πήρες και φυσίγγια.... .sarcastic.
Έχω αλλά δεν φτάνουν, θα πάρω κι άλλα.sarcastic..sarcastic.

Ο κάμπος της Κόνιτσας .
Αριστερά είναι τα κισάρια που γίνεται το παιχνίδι και στο φόντο η Γκαμήλα

bEcwxeV.jpg

Σε παρόμοιο μέρος στην Κύμη έτυχε να ευχαριστηθώ κοτσύφια σε κισσό,όταν λίγο ψηλότερα είχε αρχίσει να ρίχνει έντονο χίονι!
Τότε είναι που πέφτουν για φαι στον κισσό σαν χαζά κ δεν τα νοιάζει τίποτα άλλο!

Σε παρόμοιο μέρος στην Κύμη έτυχε να ευχαριστηθώ κοτσύφια σε κισσό,όταν λίγο ψηλότερα είχε αρχίσει να ρίχνει έντονο χίονι!
Τότε είναι που πέφτουν για φαι στον κισσό σαν χαζά κ δεν τα νοιάζει τίποτα άλλο!
στην διασταύρωση Κυμης Οξύλιθου αριστερά στο ποτάμι εννοείς Κώστα;;;; κάποτε εκεί τα είχα πετύχει κι εγώ κι έγινε πανηγύρι

• Like
Reactions: jnp
Τι μου θυμίσατε τώρα;
Στο παρακάτω μέρος με κισσούς έκανα ένα από τα καλύτερα κυνήγια μέχρι τώρα.
Ήταν μέσα Φλεβάρη με αραιή χιονόπτωση και τα κοτσύφια με τις τσαρτσάρες να κάνουν πάρτι...
Σταμάτησα λίγο κάτω από το επιτρεπόμενο όριο επειδή μου τελείωσαν τα φυσίγγια!!!

Αλλα 6 πουλιά σήμερα σε 2ωρο περπάτημα. Εχασα ένα στα πυκνά και δύο απο ένα ντουμπλέ που τραυματιστήκανε.
Αυτά τα δύο τα έριξα με oscar 28 γραμμάρια νο.9 τα οποία τα είχα στο αμάξι καιρό γιατί είχα ξεμείνει απο τα euromix. To ένα αρχισε να πέφτει και ξαφνικά έκανε φτερό και έφυγε, το άλλο χώθηκε σε θάμνους. Τους γυρόφερνα το άκουγα, μια απο δω μια απο κεί κάποια στιγμή το βλέπω κάτω απο κάτι κλαδιά, πάω να το πατήσω μαζί με τα κλαδιά μου την έκανε και το έχασα. Μάλλον με προδώσανε τα φυσίγγια. Τα δε euromix πήγανε πολύ καλά (περυσινή παρτίδα ακόμα).
Σε μια στιγμή απο ένα θάμνο πετάγονται καμμια 10αρια πουλιά στα 8-10 μέτρα. Σάστισα και ενώ μπορούσα σίγουρα 2 αν όχι 3 τελικά πήρα μόνο 1.

Δεδομένου οτι πολλά πουλιά μου φεύγουν απο την άλλη, δυο άτομα περπατητό τι νούμερο θα κάνανε; Με αντίστοιχη και του άλλου ευστοχία σίγουρα τα διπλά αλλά πόσο παραπάνω πιστεύετε;

Αλλα 6 πουλιά σήμερα σε 2ωρο περπάτημα. Εχασα ένα στα πυκνά και δύο απο ένα ντουμπλέ που τραυματιστήκανε.
Αυτά τα δύο τα έριξα με oscar 28 γραμμάρια νο.9 τα οποία τα είχα στο αμάξι καιρό γιατί είχα ξεμείνει απο τα euromix. To ένα αρχισε να πέφτει και ξαφνικά έκανε φτερό και έφυγε, το άλλο χώθηκε σε θάμνους. Τους γυρόφερνα το άκουγα, μια απο δω μια απο κεί κάποια στιγμή το βλέπω κάτω απο κάτι κλαδιά, πάω να το πατήσω μαζί με τα κλαδιά μου την έκανε και το έχασα. Μάλλον με προδώσανε τα φυσίγγια. Τα δε euromix πήγανε πολύ καλά (περυσινή παρτίδα ακόμα).
Σε μια στιγμή απο ένα θάμνο πετάγονται καμμια 10αρια πουλιά στα 8-10 μέτρα. Σάστισα και ενώ μπορούσα σίγουρα 2 αν όχι 3 τελικά πήρα μόνο 1.

Δεδομένου οτι πολλά πουλιά μου φεύγουν απο την άλλη, δυο άτομα περπατητό τι νούμερο θα κάνανε; Με αντίστοιχη και του άλλου ευστοχία σίγουρα τα διπλά αλλά πόσο παραπάνω πιστεύετε;
Αρκετα παραπανω!οχι απλα τα διπλά.ειναι βασικο να υπαρχει τουλαχιστον αλλος ενας για να αλληλοκαλυπτετε τα πυκνα σημεια!

στην διασταύρωση Κυμης Οξύλιθου αριστερά στο ποτάμι εννοείς Κώστα;;;; κάποτε εκεί τα είχα πετύχει κι εγώ κι έγινε πανηγύρι
Πέρυσι πήγαμε δύο φορές εκεί , μάλιστα εκεί κλείσαμε και την κυνηγετική σεζόν .
Καταπληκτικό μέρος ,καθαρά για καρτέρι αφού τα πουλιά μόλις μπει ο Γενάρης και ωριμάσει ο καρπός του κισσού θέλουν οπωσδήποτε να πιάσουν στα κισσάρια.
Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχουν αρκετά ντουφέκια στην περιοχή για να ανεμίζουν τα πουλιά.

Μια βόλτα θέλω να την κάνω φέτος κατά κει Διονύση!
Τα μέρη τα έμαθα απο καλό φίλο πλέον,που γνώρισα στους ολυμπιακούς αγώνες το 2004, είναι απο Ανδρωνιάνους;) και έχουμε πάει αρκετά ΣΚ χειμώνα καλοκαίρι αφου η περιοχή είναι πανέμορφη και προσφέρεται και για άλλα πράγματα (μπάνιο,ψάρεμα, κυνήγι όλων των ειδών,πεζοποριές,σουλατσάρισμα στα γύρω χωριά....)
Αν αποφασίσεται να πάτε στους κισσούς.... ίσως είμαι κ γω εκεί!

Θα πάμε φίλε οπωσδήποτε!!!!
Όταν έρθει η ώρα θα δώσω σήμα;)
Λοιπόν ,επειδή είμαι απο την Ηπειρο και ξέρω καλά τι παιχνίδι παίζευαι οταν τα κοτσύφια πλακώνουν τους κισσούς έχω να πω το εξείς.
Παλιότερα γινόταν μεγάλο παιχνίδι από μέσα Ιανουαρίου και που πολλές φορές κράταγε σχεδόν όλο τον Φεβρουάριο.Εδω και αρκετά χρόνια παρατηρώ οτι τα κισσόσπορα ωριμάζουν νωρίτερα λόγω της κλιματικής αλλαγής και τα πουλιά αρχίζουν δειλά δειλά να πέφτουν στα κισσόσπορα απο μέσα Δεκέμβρη και τα σιγοτρώνε.Αποτέλεσμα ,στα μέρη μου τουλάχιστον , μετά τα μέσα Ιανουαρίου να μην υπάρχει τίποτα.Και δεν μιλάω για έναν κισσό εδώ και έναν απέναντι.Μιλάω για δαση απο πλατάνια που έιναι γεμάτα απο κισσό και σε πολλά μέρη.

Status
Not open for further replies.
Back