Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα σε όλους. Πήγα μιά βόλτα εχθές πέριξ της Αττικής. Υπήρχαν αρκετές τσίχλες πιασμένες, και τις άκουγα και στα δύο διαφορετικά σημεία που περπάτησα. Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του...Τουλάχιστον βρήκα λίγα μανιταράκια να παρηγορηθώ. Καλή συνέχεια στην υπομονή.
Φίλε Hawkeye τα πορτοκαλί lactarius κουμαρομανιτες τα ξέρω, τα κοκκινωπά τι είναι;

Πλάκα κάνεις? Θα τρελαθουμε φέτος!
Δεν κάνω καθόλου πλακα. Τους είδα καθιστους στην μέση του χωματόδρομου που οδηγεί στο χωράφι και προσπαθησα να τους φωτογραφήσω αλλά την κοπανησαν. Όλα τα περίεργα φέτος λεμε!

Δεν κάνω καθόλου πλακα. Τους είδα καθιστους στην μέση του χωματόδρομου που οδηγεί στο χωράφι και προσπαθησα να τους φωτογραφήσω αλλά την κοπανησαν. Όλα τα περίεργα φέτος λεμε!
Και εγω ειδα προχτες εδω.....

Φίλε Hawkeye τα πορτοκαλί lactarius κουμαρομανιτες τα ξέρω, τα κοκκινωπά τι είναι;
Τα lactarius που είναι εδώδιμα είναι 4 είδη. Τα πορτοκαλί που συναντάμε στα έλατα λέγονται salmonicolor, έχουν το χρώμα του σολωμού δηλ. Τα πορτοκαλί σε κουμαριές και πεύκα είναι τα deliciosus δηλ. τα θαυμάσια. Τα κόκκινα που έχω στο καλάθι είναι τα sanguiflus , τα οποία στην τομή τρέχει κόκκινο γαλακτώδες υγρό σαν αίμα και εκεί οφείλεται το όνομά τους. Λακτάριος ο αιματοροών. Υπάρχει και ο semisanguiflus ο ήμιαιματοροών. Ενδιάμεσο είδος μεταξύ deliciosus και sanguiflus. Τα νοστιμότερα είναι τα sanguiflus με ικανή διαφορά από τα υπόλοιπα.

Γαμ..νε Χαρδαλια μας εκανες Σαββατο μεσημερι να μιλαμε για lacturious sanguiflus
Εντωμεταξύ, Περικλή έχουν καταφθάσει αρκετά τσιχλοκότσιφα παντού. Πήγα μια μικρή βόλτα στη θάλασσα και φεύγανε από τα σχίνα της παραλίας πέντε πέντε, οι τσίχλες! Ν. Αργολίδος.

Status
Not open for further replies.
Back