Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φίλε μου Κώστα και Αλεξ

Η διαμαρτυρία εντός και εκτός του forum είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας

Χωρίς βέβαια να προσβάλει και να θίγει πρόσωπα ( όπου αυτό είναι εφικτό)

Μπορείτε να τα προσπερνάτε χωρίς να τα διαβάζετε και να τα αγνοείτε

Το άλλο τρομερό και φοβερό είναι ο φόβος που διακατέχει μερικούς ότι μας διαβάζουν ακούω και κάποιοι που θα μας κάνουν ζημιά???

Δεν έχουμε χούντα φίλε μου καλά κάνουν και διαβάζουν αν διαβάζουν αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που θα μας κάνουν κακό αλήθεια

Την δουλειά μας εμείς και ΜΚΟ και οικολόγοι την δικιά τους

Για να τελειώνω θέλω να σας θυμίσω ότι ότι κακό έγινε στο κυνήγι τα περασμένα χρόνια δεν έγινε μόνο από αυτούς εεεεεε
Δημήτρη αδελφέ μου. Με ότι έγραψα δεν είχα πρόθεση ούτε να προσβάλλω,ούτε να θίξω, ούτε να ειρωνευτω κανέναν και θέλω να με πιστέψεις. Με δεδομένο ότι πολλά χρόνια τώρα αδικούν και κατατρέχουν το κυνήγι και τον κυνηγό,έγραψα συμβουλευτικά (αν είναι αποδεκτό) και μόνο τά παραπάνω. Είμαι αρκετά δημοκράτης για να στερήσω το δικαίωμα κάποιου να εκφράσει την άποψη του, και αρκετά μεγάλος ( σε ηλικία) για να φοβάμαι να εκφράστω.Παρ' όλα αυτά κατανοώ πλήρως τι λες και δεν παρεξηγώ. Ειδικά η τελευταία σου παράγραφος με δικαιώνει απόλυτα.

Η διαμαρτυρία εντός και εκτός του forum είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Την δουλειά μας εμείς και ΜΚΟ και οικολόγοι την δικιά τους
Πάντως φίλε ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ζ, η δουλειά μας δεν είναι να ποζάρουμε σε φωτογραφίες σαν μοντέλα, μπροστά σε αρμαθιές απο θηράματα, ή καπριά δεμένα σε καπό αυτοκινήτων και να λέμε με τον τρόπο μας "αυτός είμαι εγώ". Αυτές τις φωτογραφίες καλό είναι να τις κρατάμε για την πάρτη μας.
Κάτι τέτοιο φαντάζομαι εννοούσε ο φίλος Κώστας 63.

Δημήτρη αδελφέ μου. Με ότι έγραψα δεν είχα πρόθεση ούτε να προσβάλλω,ούτε να θίξω, ούτε να ειρωνευτω κανέναν και θέλω να με πιστέψεις. Με δεδομένο ότι πολλά χρόνια τώρα αδικούν και κατατρέχουν το κυνήγι και τον κυνηγό,έγραψα συμβουλευτικά (αν είναι αποδεκτό) και μόνο τά παραπάνω. Είμαι αρκετά δημοκράτης για να στερήσω το δικαίωμα κάποιου να εκφράσει την άποψη του, και αρκετά μεγάλος ( σε ηλικία) για να φοβάμαι να εκφράστω.Παρ' όλα αυτά κατανοώ πλήρως τι λες και δεν παρεξηγώ. Ειδικά η τελευταία σου παράγραφος με δικαιώνει απόλυτα.
Φίλε Κώστας 63 τώρα είδα ότι απάντησες. Αν έγραψα κάτι που δεν συμφωνείς ας διαγραφεί η άποψή μου.

Πάντως φίλε ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ζ, η δουλειά μας δεν είναι να ποζάρουμε σε φωτογραφίες σαν μοντέλα, μπροστά σε αρμαθιές απο θηράματα, ή καπριά δεμένα σε καπό αυτοκινήτων και να λέμε με τον τρόπο μας "αυτός είμαι εγώ". Αυτές τις φωτογραφίες καλό είναι να τις κρατάμε για την πάρτη μας.
Βασίλη καλημέρα. Ακριβώς αυτό εννοώ,συν και άλλα πολλά που έχω αναφέρει σε άλλες ενότητες

Στην Αλεξανδρούπολη μετά από δυνατές βραδιές περασμάτων έβρισκα την άλλη μέρα νεκρές τσίχλες ή κοτσύφια
View attachment 18317

Όπως αυτήν εδώ 26 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Τετάρτη. Η δολια στουκαρε στο συρματόπλεγμα κι εκεί "το 'πε"
Μπορεί χτες το βράδυ να μπήκαν πολλά κοτσύφια στα μέρη του Τόλτη
Φιλε δε ξερω να σου πω γτ δεν ασχολουμε συστηματικα με την τσιχλα απλα παντα οταν παω για φασσες εχω 7αρια μαζι γτ ευκαιριες δεν αφηνω εαν δε βρω φασσες και στην μπεκατσα το ιδιο οπια περασει σε αποσταση βολης την κανω μια τουφεκια μιας και με ταιδια φυσιγγια παω τσιχλα μπεκατσα 32 7αρι η οτιδηποτε βρω συγγεντρωτηρα παντα

Α ρε Άλεξ κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι τα φόρουμ τα παρακολουθούν και άλλοι που δεν πρέπει. ΔΕΝ το λέω με κακία, γιατί καταλαβαίνω την όποια αγανάκτηση διακατέχει όλους μας. Αλλά ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά. Προσοχή συνάδελφοι και φίλοι, από κάποιες μικρές ίσως λεπτομέρειες να κρίνεται το μέλλον του πάθους μας
Συμφωνω και σταματω να γραφω για το θεμα....

Μην ξαναλέμε κάθε μέρα τα ίδια ρε παίδες.Οποιος θέλει να κάνει κάτι το διαφορετικό αυτές τις μέρες ας πάει να το κάνει χωρίς να το αναφέρει εδώ μέσα.Μας έχει φάει η ανταρσία του πληκτρολόγιου αυτές τις μέρες.Ελεος!
Αλεξ προτεινω να σβησεις τις οποίες αναρτήσεις τετοιου τυπου υπαρχουν.... ειναι και δικες μου αρκετες...καταλαβαινω οτι ειναι ταλαιπωρια αλλα για τις δικες μου τουλαχιστον εχεις το "ελευθερο" (χωρις φόβο και παθος!)

Φίλε μου καλέ

Αυτό το κεφάλαιό είναι τεράστιο

Δεν είμαι από αυτούς που θα ανεβάσουν συχνά τα θηράματα οπουδήποτε

Αλλά αν το κάνω ξέρω ότι κάποιοί φίλοι θα χαρούν με το επιτρεπόμενο αποτέλεσμα

Όπως χαίρομαι εγώ με φωτογραφίες από τα περισσότερα παιδιά εδώ μέσα

Δεν ανεβάζουμε φωτογραφίες με σπάνια είδη και θηράματα εκτός ορίων

Εγώ λοιπόν γιατί μιλάω μόνο για μένα δεν θα φοβηθώ κανέναν οικολόγο δήθεν και δεν θα σταματήσω να κάνω αυτό που νιώθω

Και να κλείσω

Αν ξεκινήσω να φοβάμαι τότε θα πάψω να μιλάω και αν πάψω να μιλάω τότε θα πεθάνω

Προσωπικά έκανα διαδικασία με δικηγόρο για όλο το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος αφού από συλλόγους έφαγα πόρτα και νιώθω μια χαρά

Φιλιά σε όλους

Φίλε μου καλέ

Εγώ λοιπόν γιατί μιλάω μόνο για μένα δεν θα φοβηθώ κανέναν οικολόγο δήθεν και δεν θα σταματήσω να κάνω αυτό που νιώθω

Και να κλείσω

Αν ξεκινήσω να φοβάμαι τότε θα πάψω να μιλάω και αν πάψω να μιλάω τότε θα πεθάνω

Προσωπικά έκανα διαδικασία με δικηγόρο για όλο το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος αφού από συλλόγους έφαγα πόρτα και νιώθω μια χαρά

Φιλιά σε όλους
Φίλε Δημήτρη εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα και σέβομαι αυτά που λες. Πιστεύω ότι και 'συ κατάλαβες τι εννοούσα.

Το άλλο τρομερό και φοβερό είναι ο φόβος που διακατέχει μερικούς ότι μας διαβάζουν ακούω και κάποιοι που θα μας κάνουν ζημιά???
Ούτε φοβερό ούτε τρομερό είναι Δημήτρη
Αν αυτά που λέμε είναι σύμφωνα με το νόμο και με την κυνηγετική δεοντολογία κανένα πρόβλημα ίσα ίσα είναι θετικό γιατί φαίνεται ότι δεν είμαστε ψυχοπαθείς και ανθρωπόμορφα κτήνη που θέλουν ορισμένοι να μάς παρουσιάσουν
Αν όμως αυτά που λέμε είναι ότι δεν υπολογίζουμε κανέναν και τίποτα και κάνουμε ότι γουστάρουμε τότε και μπορούν και θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας όπως έχει συμβεί άλλωστε στο παρελθόν topic.

Φίλε μου καλέ

Και να κλείσω

Φιλιά σε όλους
Ωραιος φιλε

Αγόρια δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά την ψυχική διατάραξη που έπαθα πριν λιγο δεν θα την περάσω μονος!!!!! 16:30 στο χωράφι για να φορτώσω την σημερινή παραγωγή ελιας που μάζευαν οι γονείς μου. Καθαρίζουμε το τελευταίο δέντρο και αρχίσω να μαζεύω τα σακιά στο αγροτικό. Πρώτο τσιν 4 κυρίες μαζι. Δεύτερο τσιν άλλες 3. Η ώρα έχει πάει 17:10 και για 25 λεπτα κάνουν ένα ντου από την ποταμια προς το δάσος πάνω από 50 κομμάτια!!!!!! Όλες οι βολές ΘΑ ήταν στα 25 μέτρα το πολύ. Το Σ/Κ που ήμουν όλη μερα εκεί δεν είχε ούτε φτερό. Έριξα τους πολυελαιους μου , ηρθα ξεφορτωσα και τώρα μπανακι να ηρεμησω.

Αγόρια δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά την ψυχική διατάραξη που έπαθα πριν λιγο δεν θα την περάσω μονος!!!!! 16:30 στο χωράφι για να φορτώσω την σημερινή παραγωγή ελιας που μάζευαν οι γονείς μου. Καθαρίζουμε το τελευταίο δέντρο και αρχίσω να μαζεύω τα σακιά στο αγροτικό. Πρώτο τσιν 4 κυρίες μαζι. Δεύτερο τσιν άλλες 3. Η ώρα έχει πάει 17:10 και για 25 λεπτα κάνουν ένα ντου από την ποταμια προς το δάσος πάνω από 50 κομμάτια!!!!!! Όλες οι βολές ΘΑ ήταν στα 25 μέτρα το πολύ. Το Σ/Κ που ήμουν όλη μερα εκεί δεν είχε ούτε φτερό. Έριξα τους πολυελαιους μου , ηρθα ξεφορτωσα και τώρα μπανακι να ηρεμησω.
Αλλη φορα στην καροτσα ενα δικαννακι να βγαλεις και μεζέ για το βραδυ!

Την επόμενη φορά να πεις
Μητσοτάκης
Μητσοτάκης
Μητσοτάκης
Πριν πάς στο λιοστασι
Δεν θα δεις τίποτα εγγυημένα

Μη στεναχωριέσαι φίλε μου θα αρθεί δε θα αρθεί η απαγόρευση; Μετά τα απογευματινά θα έχουν άλλη γλύκα...Επίσης αν εξαιρέσεις τα μπασιματα που μπορεί να κρατήσουν και αρχές Νοέμβρη, πάντα μετά απ αυτά δηλαδη, δε θυμάμαι να είχε ποτέ πολλά πουλιά σχεδόν όλα τα χρόνια. Υπήρχε ένα μικρό κενό που τα πουλιά εξαφανίζονται και τα ξαναεβλεπες με τα κρύα Δεκέμβρη και μετά. Τουλάχιστον στα μέρη που εγώ πηγαίνω, αττικοβοιωτια και Φθιώτιδα αυτό συνέβαινε σχεδόν πάντα! Γι αυτο και διαφωνώ με πολλούς που λένε ότι είναι ο καλύτερος μήνας ο Νοέμβρης. Για την τσίχλα καλύτεροι μήνες για μενα είναι ο Ιανουαρίος και ο Φεβρουάριος.

Πρωινή βόλτα για ξεμουδιασμα τα σκυλιά και κάθε θάμνος και τουλάχιστον 1-2 τσίχλες σημερα, ενώ μέχρι χθες ήταν αραιά και που καποιες. Ορεινή Τριφυλία.

View attachment 18487
View attachment 18489
Κούκλος είναι φίλε μου φτου φτου.

Status
Not open for further replies.
Back