Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ που κυρίως κάνω καρτέρι και λίγες φορές περπατητο, διαφορά υπάρχει στο καρτέρι, όχι τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά παλιότερα καρτέρι έριχνα πιο πολλές τουφεκιές στα μέρη που πηγαίνω, Θήβα Λαμιά κλπ. Ειδικα στην Αττική,μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο.

Χτες έκανα μια βόλτα για τσιχλες περπατητο. έκανα δύο και δεν βρήκα καμία.
Σηκώθηκε και μια μπεκατσα σε ένα πυκνό που κατέληξα λόγω του ότι δεν ήξερα την περιοχή και ταλαιπωρήθηκα ώστε να βγω σε μέρος καθαρό.
Η μπεκατσα σηκώθηκε πίσω μου και ίσα που πρόλαβα να τη δω.

Εγώ στα μέρη της Βοιωτίας που κυνηγάω, τα τελευταία 25 χρόνια, τα ίδια πράγματα βλέπω από τσίχλες. Μάλιστα την τελευταία 10ετια χτυπάω περισσότερες από παλιότερα.
Δηλαδη βρε Γιωργη αν πας τωρα στην Αγια Αννα στην Κορωνεια στην Ξηρονομη στην Ασωπια στην Δομβραινα ( αναφερω μερικους παραδοσιακους τσιχλοτοπους που παλιοτερα ξεμενες απο φυσεκια )
θα βρεις περισσοτρα πουλια απο πριν μια δεκαετια ;

Τεσσερα κυνήγια μέσα στην εβδομάδα στην ίδια περιοχή, Κορινθία. Και τις τεσσερεις φορές λες κ κυνηγουσαμε σε διαφορετικά μέρη, από άποψη αριθμού πουλιών. Σήμερα περιμέναμε λόγω καιρού να σηκώσουμε τα περισσότερα πουλιά κ τελικά ήταν η χειρότερη μέρα όλων.

Με αυτά που διαβάζω ξενερώνω ρε παιδιά.
Μα να μην υπάρχουν τσίχλες.....;;; :rolleyes:

Αν και περπατητό δν έχω κάνει ακόμη,μάλλον από εβδομάδα που θα έρθει ο ξάδελφος...θα δούμε.

Πάντος σήμερα ξενέρωσα στο απογευματινό καρτέρι....οι τσίχλες πέρασαν αρκετές από τις 17:30 κ μετά....:mad: και σαν σαΐτες...έριξα 5 προσεκτικές τουφεκιές πήρα 2 και τις έχασα κι αυτές από το πολύ χορτάρι.....
20191229_170653.jpg

20191229_170053.jpg

20191229_170100.jpg

Δν γ@μιέται που θα ξανά πάω στο συγκεκριμμένο μέρος ξανά........τέλος....από την επόμενη φορά θα πάω στο καρτέρι το (καλό) που το έδαφος είναι καραφλό κ δν χάνω πουλιά τόσο εύκολα....επίσης μια καρακάξα λιγότερη.....sarcastic.

Αδέρφια σμρ φοβερό καρτέρι απογευματινό από τσίχλες, όμορφο πέρασμα έκαναν στρωτό, το μόνο παράξενο ότι περνούσαν ανάποδα σμρ δλδ από το βουνό προς τους κάμπους μπορεί λόγω κακοκαιρίας πάντως έφυγα με διψήφιο νούμερο και το καταχάρηκα, άντε μπας και δούμε και άλλες τέτοιες μέρες

τα 7 πουλια και τα 10 ανα εξοδο μια φορα εστω δυο την εβδομαδα
που στοιχιζει σε καθε Κυνηγο απο 30-50 ευρω
Αμα το ριξουμε στο ισοζυγιο κοστος ανα θηραμα, παω και παιρνω μπριζολαρες απο τον χασαπη! .sarcastic. Διοτι με 30€ θελω τουλαχιστον 60 τσιχλες! Προσωπικα δεν παω για να "βγαλω τα λεφτα μου"..
Σήμερα με το χιονακι στα περιξ βγηκε κανεις?

Δηλαδη βρε Γιωργη αν πας τωρα στην Αγια Αννα στην Κορωνεια στην Ξηρονομη στην Ασωπια στην Δομβραινα ( αναφερω μερικους παραδοσιακους τσιχλοτοπους που παλιοτερα ξεμενες απο φυσεκια )
Αν και δεν απευθύνεται σε μενα η ερωτηση, τα ιδια πουλια δεν ξερω αμα θα τα κανεις, αλλα 30-40 φυσιγγια θα τα ρίξεις..

Κώστα , ναι, βαράω περισσότερα από δέκα χρόνια πριν.
Στα μέρη που λες πάω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, καθώς με έπαιρνε ο πατέρας από το χέρι. Ποτέ δεν ξεμείναμε από φυσίγγια. Μάλιστα από πιτσιρικάς θυμάμαι το σλόγκαν, αν δεν περπατήσεις τσίχλες δεν βαράς!
Έχουμε μία τάση να θεοποιούμε το παρελθόν και να δημιουργούμε μύθους!
Αυτή είναι η γνώμη μου.

Με αυτά που διαβάζω ξενερώνω ρε παιδιά.
Μα να μην υπάρχουν τσίχλες.....;;; :rolleyes:

Αν και περπατητό δν έχω κάνει ακόμη,μάλλον από εβδομάδα που θα έρθει ο ξάδελφος...θα δούμε.

Πάντος σήμερα ξενέρωσα στο απογευματινό καρτέρι....οι τσίχλες πέρασαν αρκετές από τις 17:30 κ μετά....:mad: και σαν σαΐτες...έριξα 5 προσεκτικές τουφεκιές πήρα 2 και τις έχασα κι αυτές από το πολύ χορτάρι.....
View attachment 7833

View attachment 7834

View attachment 7835

Δν γ@μιέται που θα ξανά πάω στο συγκεκριμμένο μέρος ξανά........τέλος....από την επόμενη φορά θα πάω στο καρτέρι το (καλό) που το έδαφος είναι καραφλό κ δν χάνω πουλιά τόσο εύκολα....επίσης μια καρακάξα λιγότερη.....sarcastic.

ειπαμε...νεα κολπα οι τσιχλες( περνανε νυυχτα) νεα κολπα και εμεις .sarcastic.
https://www.gadgetnow.gr/-/5970-kialia-night-vision-pulsar-edge-gs-1x20-head-mount-kit.html

Αμα το ριξουμε στο ισοζυγιο κοστος ανα θηραμα, παω και παιρνω μπριζολαρες απο τον χασαπη! .sarcastic. Διοτι με 30€ θελω τουλαχιστον 60 τσιχλες! Προσωπικα δεν παω για να "βγαλω τα λεφτα μου"..
Δεν νομίζω να υπάρχει Κυνηγός και ειδικά εδώ μέσα
που κοστολογεί των αριθμών των θηραμάτων που θα καρπωθει
για να ισοβαθμισει τα έξοδα της εξόρμησης
Πιστεύω ότι η ανυσηχια που περιγράφεται ποιο πάνω έχει ένα και μόνο σκοπό :
Το μέλλον του κυνηγιού και όπως διαμορφώνεται
Αν και δεν απευθύνεται σε μενα η ερωτηση, τα ιδια πουλια δεν ξερω αμα θα τα κανεις, αλλα 30-40 φυσιγγια θα τα ρίξεις..
Άμα σου τύχη κανένα μπασιμο καρακαξας άντε και κανένα σμήνος ψαρονιων ίσως και να καπνίσεις την κάννη .sarcastic..sarcastic.

Κώστα , ναι, βαράω περισσότερα από δέκα χρόνια πριν.
Στα μέρη που λες πάω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, καθώς με έπαιρνε ο πατέρας από το χέρι. Ποτέ δεν ξεμείναμε από φυσίγγια. Μάλιστα από πιτσιρικάς θυμάμαι το σλόγκαν, αν δεν περπατήσεις τσίχλες δεν βαράς!
Έχουμε μία τάση να θεοποιούμε το παρελθόν και να δημιουργούμε μύθους!
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Μπορεί να έχεις δίκιο δεν αντιλέγω
εγώ εκείνες τις χρονιές συνάντησα άλλες εικόνες
αλλά σήμερα
οι μαρτυρίες και οι περιγραφές δεκάδων συναδέλφων δείχνουν αλλά αποτελέσματα σε σχέση με το παρελθόν
Χθες Συνάδελφος έγραφε σε εξόρμηση του από Δαύλεια και στην συνέχεια στον Άγιο Γεώργιο τέσσερα άτομα βαρεσαν έξι τσίχλες
Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις

ωπος εγραψα και πρωχτες παιδες εμης εδω εχουμε αρκαιτα τσιχλονια για περπατητο,,αλα θελη σκυλακι για να τα βρησκη,,τωρα στα καρτερια παιζουνε αργα στο σουρουπο και δυσκολα της τουφεκας οταν σε παιρνουνε το καπελοοοο,,εγω πιστευω οι καλητερη μηνες ειναι γεναρης φλεβαρης για την τσιχλα,,,εχουμε λοιπων μπρωσταμας καιρω για να της κυνηγησουμε μιας και στην τσιχλουλα εχω μια συμπαθεια να της τουφεκαωωω,,κανης ωραιες τουφεκιες στο καρτεριaverage salary anthropology professor

αλλά σήμερα
οι μαρτυρίες και οι περιγραφές δεκάδων συναδέλφων δείχνουν αλλά αποτελέσματα σε σχέση με το παρελθόν
Χθες Συνάδελφος έγραφε σε εξόρμηση του από Δαύλεια και στην συνέχεια στον Άγιο Γεώργιο τέσσερα άτομα βαρεσαν έξι τσίχλες
Εγώ χθες απογευματινό στην Αγία Άννα τέσσερα πουλιά.Και μόνο αυτά μου πέρασαν.

Δεν γνωριζω εστω και εναν ενεργο κυνηγο που να πει οτι αυτη η χρονια
ειναι ιδια με τις προηγουμενες.Τα νουμερα μιλανε απο μονα τους.Οσο για
τα καρτερια που δουλευαν ασταματητα εχουν γινει νεκροταφεια!

αλλά σήμερα

Συμφωνώ απόλυτα, θυμάμαι κάτι χρονιές στο μαυροματι με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου, καιγόταν ο τόπος από το ασταμάτητο τουφεκιδι.. Αυτά δεν υπάρχουν τώρα

Status
Not open for further replies.
Back