Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
γιασου φιλαρακι γιωργαραααα,,εδω σε εμας απο τσιχλοκοτσιφα εχη στο ΦΟΥΛΛΛ αλα ειναι χωμενα μεσα στα πουρναρια,,σε κυνηγι μπεκατσας που παω πεταγωντε σαν τρελα 5 6 7 μαζι,,,καπια απογευματινα καρτερια που εκανα και κανο ξερης το μερως ;) ;) αναιβενουνε αργαααα και σου περνουν το καπελοοοο,,,βεβαια ο καιρως της τσιχλας που εχη καλο παιχνιδη ειναι ο γεναρης φλεβαρης τουλαχιστων στα μερημου;) καλα κυνηγια να εχης φιλαρακι και εαν σε μηνουνε φυσιγκια ξερης που θα τα ρηξουμεεεε.think..sarcastic.how tall is cj so cool.well done.
Ωραια πραγματα...

Eγώ πάλι, πιστεύω ακράδαντα, πως οι κελαηδότσιχλες, αλλά και οι δεντρότσιχλες (turdus viscivorus) εφέτος έδωσαν και δίδουν το παρόν σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό...! Από κοντά πάνε και οι κοκκινούλες αλλά και οι γερακότσιχλες (turdus pilaris)... Απ' την άλλη, ο κότσυφας όντως "χωλαίνει" εφέτος, έστω προς το παρόν...
Προσωπικά λοιπόν, δεν έχω κανένα παράπονο, εν συγκρίσει, κιόλας, με την αμέσως προηγούμενη σεζόν, κατά την οποία τα τσιχλοκότσυφα εξέλειπαν εντελώς...!
Για να δώσω και ένα εφετινό νούμερο για να γίνω σαφέστατος, μέχρι στιγμής και για την εφετινή σεζόν μόνο, έχω καταρρίψει σχεδόν 500(!) τσιχλοειδή (συνολικά, απ' όλα τα είδη των τσιχλών), κι ακόμη έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο δίμηνο μέχρι να "παύσουμε το πυρ" οριστικά...
Εγώ πάντως, το επαναλαμβάνω, δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο (σε γενικές γραμμές τουλάχιστο) από την ύπαρξη των τσιχλοειδών από τον περασμένο Οκτώβρη, μέχρι και τα τώρα...
Και να τονίσω επίσης, πως όλα μα όλα τα πουλιά, τα έχω κάνει καρτερωτά (μόνο απογιοματινά και λίγα πρωινά για τσαρτσάρες), δίχως ούτε ένα περιπατητό κυνήγι (έχει κι αυτό τη σημασία του)...
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Last edited:
Eγώ πάλι, πιστεύω ακράδαντα, πως οι κελαηδότσιχλες, αλλά και οι δεντρότσιχλες (turdus viscivorus) εφέτος έδωσαν και δίδουν το παρόν σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό...! Από κοντά πάνε και οι κοκκινούλες αλλά και οι γερακότσιχλες (turdus pilaris)... Απ' την άλλη, ο κότσυφας όντως "χωλαίνει" εφέτος, έστω προς το παρόν...
Προσωπικά λοιπόν, δεν έχω κανένα παράπονο, εν συγκρίσει, κιόλας, με την αμέσως προηγούμενη σεζόν, κατά την οποία τα τσιχλοκότσυφα εξέλειπαν εντελώς...!
Για να δώσω και ένα εφετινό νούμερο για να γίνω σαφέστατος, μέχρι στιγμής και για την εφετινή σεζόν μόνο, έχω καταρρίψει σχεδόν 500(!) τσιχλοειδή (συνολικά, απ' όλα τα είδη των τσιχλών), κι ακόμη έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο δίμηνο μέχρι να "παύσουμε το πυρ" οριστικά...
Εγώ πάντως, το επαναλαμβάνω, δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο (σε γενικές γραμμές τουλάχιστο) από την ύπαρξη των τσιχλοειδών από τον περασμένο Οκτώβρη, μέχρι και τα τώρα...
Και να τονίσω επίσης, πως όλα μα όλα τα πουλιά, τα έχω κάνει καρτερωτά (κυρίως απογιοματινά), δίχως ούτε ένα περιπατητό κυνήγι (έχει κι αυτό τη σημασία του)...

Σε ποιο νομο κυνηγας συναδερφε?

Και να τονίσω επίσης, πως όλα μα όλα τα πουλιά, τα έχω κάνει καρτερωτά (μόνο απογιοματινά και λίγα πρωινά για τσαρτσάρες), δίχως ούτε ένα περιπατητό κυνήγι (έχει κι αυτό τη σημασία του)...
Με έφτιαξες άσχημα Νίκο

Ετσι ειναι τα πραγματα παντου,οπως τα λεει ο φιλος benelli deluxe..
Το ειπα και σε προηγουμενο ποστ,οτι τα καρτερια μας δουλευουν με καμια 20αρια πουλια που θα περασουν τ τελευταιο 10λεπτο και αν εισαι τυχερος θα παρεις 5-6 πουλια...Τα παλια καρτερια που ξεκινουσε το περασμα απο τις 15:00-15:30 ειναι δυσευρετα...1 βρηκαμε και αυτο μετο ζορι....Οχι οτι εκει περναει ποσοτητα...Αντε καμια 70αρια περιπου....Οι τσιχλες προσαρμοζονται στους κινδυνους οπως ολα τα θηραματα..Οπως ειπε και ο Drv σε προηγουμενη αναρτηση του,αλλαζουν συμπεριφορες....

Παιδια τι να πω εγω βλεπω οτι σε καθε εξοδο κουτσα στραβα την πουλιαστρα την γεμιζεις..Φυσικα δεν ισχυει σε καθε κυνηγοτοπο.. Υπάρχουν μερη που περσι εκανες παιχνιδι και τωρα δεν ακους ουτε τσικ..αλλα εχουμε πει για 3-4 μερη σε Βοιωτια, Πελοπόννησο, και Ευβοια που βρισκεις να ριξεις ενα κουτι φυσιγγια. Παντα μιλαμε για περπατημα πολυ βεβαια..

Παιδια τι να πω εγω βλεπω οτι σε καθε εξοδο κουτσα στραβα την πουλιαστρα την γεμιζεις..Φυσικα δεν ισχυει σε καθε κυνηγοτοπο.. Υπάρχουν μερη που περσι εκανες παιχνιδι και τωρα δεν ακους ουτε τσικ..αλλα εχουμε πει για 3-4 μερη σε Βοιωτια, Πελοπόννησο, και Ευβοια που βρισκεις να ριξεις ενα κουτι φυσιγγια. Παντα μιλαμε για περπατημα πολυ βεβαια..
Και όμως Στέφανε αυτό για εμένα δεν είναι κυνήγι τσίχλας
Εγώ έμαθα σε δίωρο πρωινό καρτέρι που οι μαύρες σε τυφλωναν
και όσο άστοχος και αν ήσουν 5-6 πουλιά σε ακολουθούσαν
Στην συνέχεια ακολουθούσε χαλαρό περπατητο που έφτανες το όριο το πολύ σε μια ώρα
Το θέμα δεν είναι πόσα θα καρπωθεις ο αριθμός και η συγκρίση δεν μου ταιριάζει
αλλά το πλήθος των πουλιών που σε έκανε πολλές φορές να κάνεις και διαλογή στις τουφεκιές σου
Δυστυχώς τα πουλιά χάθηκαν
κάθε χρονιά και χειρότερη
φυσικό επακόλουθο των πυρκαγιών και των παλουκιων που τοποθετήθηκαν στις βουνοκορφές
Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε στα Δερβενοχωρια τέτοια εποχή
να μας καβαλάνε οι γερακοτσιχλες και οι φασσες
στην Φθιώτιδα και στην Βοιωτία τις αμέτρητες τουφεκιές που ακουγοντουσαν και αντιλαλουσαν στις ρεματιές και στα λιοστασια
Εμένα προσωπικά μου προκαλεί στεναχώρια όλο αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια δεν μας αξίζει

Δυστυχώς τα πουλιά χάθηκαν
κάθε χρονιά και χειρότερη
Δεν αντιλέγω οτι παλια μπορει το γλεντι να ηταν τρικουβερτο...με το καθε χρονο και χειροτερα διαφωνω... τελοσπαντων ολα ειναι υποκειμενικα! Ευχομαι να μην το βαλει κανεις κατω, και οι βολτες στα βουνα να συνεχιστούν απο ολους!
Υγ:Το χαλαρο περπατητο μια ωρα με οριο, εδω και 4 χρονια που κυνηγαω δεν το εχω δει! Πριν 10-15 χρονια ειχανε Πασοκ! Ηταν αλλιως! .sarcastic.

Last edited:
Πάντος εγώ προσωπικά δν με νοιάζει να βγω για τσίχλες και οπωσδήποτε να πιάσω το όριο.
Ένα τοπικό μέρος που πάω για περπατητό με τν ξάδελφο, το οποίο κυνηγιέται και από άλλους για 1,5 ωρίτσα κ με προσεκτικές τουφεκιές βαράμε Μ.Ο από 7 ως 10 πουλάκια ο καθένας μας και είμαστε πλήρης.... παρέα με το χαβαλέ μας όμορφα κι ωραία...

να πω και εγώ την άποψή μου για την Αργολίδα (εκτός Ερμιόνη - Κρανίδι ) που κυνηγάω σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Αν βαθμολογήσω το 16-17 με 10
το 17-18 παίρνει 7
10 18-19 παίρνει 6
και το 19 (θα δούμε για το 20 ) παίρνει 2.

Τα πρωινά καρτέρια είναι ανύπαρκτα π.χ πήγα Κουτσοπόδι τις προάλλες και δεν είδα ούτε μία να πετάει όσο έβλεπε το μάτι μου ............ και βλέπω μακρυά .;);)
Τα απογευματινά λίγο καλλίτερα δλδ θα κάνεις 3-8 πουλιά , αν είσαι καλό τουφέκι και άμα ξέρεις "πονηρά μέρη" μπορεί και να κάνεις διψήφιο.
Τα περπατητά πάνε σχεδόν χιλιόμετρο και τσίχλα , δλδ 5 χλμ 5 τσίχλες ............... :mad::mad:
και εδώ να πω ότι φέτος έχω δει περίεργη συμπεριφορά από τις τσίχλες. Δλδ όταν πετάγονται από το πυκνό δεν ψηλώνουν αλλά πετάνε σούρια στο χώμα και δεν τουφεκάς με τίποτα εκεί.

Οι λιγοστές μου ελπίδες είναι για Γενάρη , αλλά με τα μπασίματα που έκανε φέτος μάλλον βλέπω να αρχίζω σκοπευτήριο νωρίς..................

Αύριο θα γίνει περπατητό με ομάδα μεγάλη και οργανωμένο σχέδιο , μπας και κάνουμε τίποτα.
Θα δούμε..................

Χίο πάντως βλέπω και έρχονται πουλιά από Τουρκία το είχε προανέφερες και άλλος ένα φίλος εδώ μέσα προ ημερών αλλά σμρ το απόγευμα που καθόμουν στο μπαλκόνι έβλεπα πουλιά και έκαναν πέρασμα ερχόμενα από κει, τώρα λόγω κακοκαιρίας λόγω κάτι άλλου ποιος ξέρει ....

Χίο πάντως βλέπω και έρχονται πουλιά από Τουρκία το είχε προανέφερες και άλλος ένα φίλος εδώ μέσα προ ημερών αλλά σμρ το απόγευμα που καθόμουν στο μπαλκόνι έβλεπα πουλιά και έκαναν πέρασμα ερχόμενα από κει, τώρα λόγω κακοκαιρίας λόγω κάτι άλλου ποιος ξέρει ....
Εκτός από μετανάστες, λες να μας στέλνει και τσίχλες ο τσογλάν Ερντογάν...;;; .sarcastic. .sarcastic.

να πω και εγώ την άποψή μου για την Αργολίδα (εκτός Ερμιόνη - Κρανίδι ) που κυνηγάω σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Αν βαθμολογήσω το 16-17 με 10
το 17-18 παίρνει 7
10 18-19 παίρνει 6
και το 19 (θα δούμε για το 20 ) παίρνει 2.

Τα πρωινά καρτέρια είναι ανύπαρκτα π.χ πήγα Κουτσοπόδι τις προάλλες και δεν είδα ούτε μία να πετάει όσο έβλεπε το μάτι μου ............ και βλέπω μακρυά .;);)
Τα απογευματινά λίγο καλλίτερα δλδ θα κάνεις 3-8 πουλιά , αν είσαι καλό τουφέκι και άμα ξέρεις "πονηρά μέρη" μπορεί και να κάνεις διψήφιο.
Τα περπατητά πάνε σχεδόν χιλιόμετρο και τσίχλα , δλδ 5 χλμ 5 τσίχλες ............... :mad::mad:
και εδώ να πω ότι φέτος έχω δει περίεργη συμπεριφορά από τις τσίχλες. Δλδ όταν πετάγονται από το πυκνό δεν ψηλώνουν αλλά πετάνε σούρια στο χώμα και δεν τουφεκάς με τίποτα εκεί.

Οι λιγοστές μου ελπίδες είναι για Γενάρη , αλλά με τα μπασίματα που έκανε φέτος μάλλον βλέπω να αρχίζω σκοπευτήριο νωρίς..................

Αύριο θα γίνει περπατητό με ομάδα μεγάλη και οργανωμένο σχέδιο , μπας και κάνουμε τίποτα.
Θα δούμε..................
Τολο, Επιδαυρο δοκιμασες? Στο κουτσοποδι εχει λογγομενα απειρα πουλια..χερι τους βαζεις δυσκολα εως και καθολου, γιατι εχιυν πονηρεψει..αλλα τα βλεπεις ειναι εκει..πεφτει τουφεκια και βλεπεις 20 πουλια να σηκώνονται..
Παντως μια παρατήρηση: ιδια παραπονα ειχαμε (σαν συνολο φορουμ-μελων) και περσι και προπερσι εδω! Δεν γινεται και με "7" και με "6" και με "2" να λεμε τα ιδια!

Λίγο καλύτερη η κατάσταση Μετά την ανακατωσούρα του καιρού με λίγα χιόνια. Χθες στο απογευματινό παρότι πέρασαν πάλι αργά κατάφερα 3 κοτσύφια και μια τσίχλα και σήμερα το πρωί 2 τσίχλες κι ένα κοτσύφι. Και μια φωτο απ το απογευματινό προχθές.

Attachments

• 20191228_153555.jpg
    20191228_153555.jpg
    578,3 KB · Προβολές: 66
Εμένα προσωπικά μου προκαλεί στεναχώρια όλο αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια δεν μας αξίζει
Ετσι ακριβως ειναι.....οταν εχεις κυνηγησει σε αλλες εποχες που διαλεγαμε ποιες θα τουφεκισουμε,οντως υπαρχει νοσταλγια και κατα καποιο τροπο στενοχωρια.Τωρα κοιταμε μη περασει καμμια τσιχλα να προλαβουμε να ριξουμε ή μη πεταχτει καμμιά απο κανα βατο μη προλαβει και βαλει εμποδιο κανα κλαρι και δε προλαβουμε γιατι θα κανουμε αμαν να δουμε αλλη......δεν ειναι κυνηγι αυτο.Τη πρωτη μερα που πηγα περπατητο με πιασε καταθλιψη ....αλλιως ειχα συνηθισει.....νεκρο τοπιο,χάλια.Τουλαχιστον ας ελπιζουμε!!!

Last edited:
Τολο, Επιδαυρο δοκιμασες? Στο κουτσοποδι εχει λογγομενα απειρα πουλια..χερι τους βαζεις δυσκολα εως και καθολου, γιατι εχιυν πονηρεψει..αλλα τα βλεπεις ειναι εκει..πεφτει τουφεκια και βλεπεις 20 πουλια να σηκώνονται..
Παντως μια παρατήρηση: ιδια παραπονα ειχαμε (σαν συνολο φορουμ-μελων) και περσι και προπερσι εδω! Δεν γινεται και με "7" και με "6" και με "2" να λεμε τα ιδια!
Τολό αν εννοείς στα σκουπίδια , όχι δεν έχω πάει , αλλά δεν είναι και από τα πρώτα μέρη.
Κουτσοπόδι μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Εκεί δεν υπάρχουν λόγγοι ή ρέματα μόνο χωράφια με πορτοκαλιές και ελιές. Και δεν ακούς ντουφεκιά πουθενά , εκτός εάν εννοείς Μπόρσα ή Μαλαντρένι , αλλά και εκεί ( σήμερα πήγα το πρωί ) τα πράγματα είναι τραγικά.
Το να παίρνεις 2-3 τσίχλες δεν είναι κυνήγι τσίχλας , αν ήταν π.χ. μπεκάτσες μιά χαρά αλλά τσίχλες .......... έλεος.

Όσο για την γκρίνια , πιστεύω ότι φέτος ίσως είναι η πρώτη χρονιά που πραγματικά η γκρίνια έχει έννοια........ δυστυχώς.

Τελικά σήμερα το πρωί λόγω βροχής δεν πραγματοποιήθηκε το οργσνωμένο σχέδιο κσι απλά πήγα με το φιλαράκι σε 4 μέρη για να δούμε πιό πολύ τι γίνεται.
Και δεν "γίνεται" τίποτα πουθενά , ακόμη και εκεί που κράταγε μερικά πουλιά από χθες το απόγευμα χάθηκαν.

Προσωπικα πιστευω οτι ακομα και τα 7 πουλια και τα 10 ανα εξοδο μια φορα εστω δυο την εβδομαδα
που στοιχιζει σε καθε Κυνηγο απο 30-50 ευρω
δεν θεωρειται κυνηγι τσιχλας ποιο πολυ για καταστροφη μου μοιαζει και απελπισια
Ειπαμε το προβλημα δεν ειναι ο αριθμος της καρπωσης
κρεας υπαρχει σε αφθονια στην αγορα
αλλα η ελλειψη γενικα των πουλιων ανεμιστα και πιασμενα που θυμιζει κρανιου τοπος ειδικα αυτην περιοδο πραγμα τελειως αδικαολογητο

Status
Not open for further replies.
Back