Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ξαναπήγα σήμερα (Τρίτη 17/9) το απόγεμα ένα καρτεράκι για κάναν ντόπιο κοτσυφάκο, αλλά (σε αντίθεση με χθες) δεν είχε καθόλου πέρασμα από δαύτους σήμερα, παρά μόνο ένας μοναδικός πέρασε στις 19:50 τον οποίο και κατέρριψα τραυματισμένον, αλλά τον καρπώθηκα.
Φυσίγγι NobelSport GM3 BIO (μισόταπα) 31g σε νούμερο σκαγιών 12(!) παρακαλώ...! Περί τα 1.600 σκαγάκια διαμέτρου 1,5 χιλιοστού ανά φυσίγγι...! Η ντουφεκιά ήτανε χαμηλωμένη, εισερχόμενη, δεξιά τραβέρσα, ο στόχος σε απόσταση 25 - 30 μέτρα...! Τσοκ με σύσφιγξη IC (1,5/10)...

Last edited:
Σήμερα το απογεματάκι ανέβηκα για πρώτη βολά εφέτος στα έλατα (1.200 - 1.300 μ.)...
Ο καιρός ιδανικός και έκατσα στο καρτέρι 3 ώρες (16:30 έως 19:30)...
Κυριαρίνες (turdus viscivorus) είδα ελάχιστες, μετρημένες στα δάκτυλα του χεριού... Δυστυχώς, καμία τους δεν μου έδωκε ευκαιρία...
Κοτσυφάδες ακούγονταν και έπαιζαν αρκετοί, αλλά δύσκολα έβγαιναν από τα πυκνά, μπας και δώσουν ευκαιρία για καμιά τουφεκιά...
Τελικά, για να μην γυρίσω με εντελώς άδεια χέρια, κατάφερα 2 από δαύτους (κότσυφες)...
Μόλις γύρισα σπίτι, τους πέταξα στο τηγάνι με δυο αυγουλάκια και ήπια μια κούπα κρασάκι... Για σαλάτα, πολύ ωραία ραδικάκια από τη λαϊκή με μπόλικο λαδολέμονο...
Την ευχαριστήθηκα αυτήν μου την παρθενική βολτούλα στον ελατιά, έστω και δίχως πολύ τουφεκίδι και θηράματα...
Τα καλύτερα έρχονται...
Γεροί να 'μαστε...

Νικόλαε, μέσα Σεπτεμβρίου στο έλατο γιατί ανέβηκες, δεν κατάλαβα, για ντόπιες;
E βέβαια, γι' αυτές κυρίως... Και δευτερευόντως για κάναν κοτσυφάκο... (Αλλά και για τη βόλτα μου...)

Last edited:
Σήμερα το απογεματάκι ανέβηκα για πρώτη βολά εφέτος στα έλατα (1.200 - 1.300 μ.)...
Ο καιρός ιδανικός και έκατσα στο καρτέρι 3 ώρες (16:30 έως 19:30)...
Κυριαρίνες (turdus viscivorus) είδα ελάχιστες, μετρημένες στα δάκτυλα του χεριού... Δυστυχώς, καμία τους δεν μου έδωκε ευκαιρία...
Κοτσυφάδες ακούγονταν και έπαιζαν αρκετοί, αλλά δύσκολα έβγαιναν από τα πυκνά, μπας και δώσουν ευκαιρία για καμιά τουφεκιά...
Τελικά, για να μην γυρίσω με εντελώς άδεια χέρια, κατάφερα 2 από δαύτους (κότσυφες)...
Μόλις γύρισα σπίτι, τους πέταξα στο τηγάνι με δυο αυγουλάκια και ήπια μια κούπα κρασάκι... Για σαλάτα, πολύ ωραία ραδικάκια από τη λαϊκή με μπόλικο λαδολέμονο...
Την ευχαριστήθηκα αυτήν μου την παρθενική βολτούλα στον ελατιά, έστω και δίχως πολύ τουφεκίδι και θηράματα...
Τα καλύτερα έρχονται...
Γεροί να 'μαστε...
Ξεκινουν να την πληρώνουν τα κοτσυφια τωρα που δροσιζει σιγα σιγα....

Νίκο πόσο χρονών είσαι;
Με ποιο σκεπτικό ερωτάς Δημήτρη...? "Μυστήρια" μού φαίνεται η ερώτησή σου...
Τέλος πάντων, 35 είμαι, εξάλλου αναγράφεται και στο προφίλ μου, εάν κλικάρεις επάνω στο όνομά μου...

Τέλος πάντων, 35 είμαι, εξάλλου αναγράφεται και στο προφίλ μου, εάν κλικάρεις επάνω στο όνομά μου...
Μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος που γράφεις. Πότε δεν έχω πονηρό κ μυστήριο σκεπτικό

Καλησπέρα ύστερα από πάρα πολύ καιρό! 15 Σεπτέμβρη με βρήκε κι εμένα στον έλατο, πρόποδες γκιωνα... Τελικός απολογισμός 5 κυριαρινες, μπανισαμε ένα λαγο κ είδαμε κι ένα κοπαδακι άλογα με κουδούνια.. Όλα αυτά από τις 6μιση ως τη 1

Last edited by a moderator:
Μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος που γράφεις. Πότε δεν έχω πονηρό κ μυστήριο σκεπτικό
Δημήτρη μου έχει κάνει και εμένα εντύπωση ο τρόπος που γράφει και χειρίζεται τη γλώσσα. Του το έχω πει και εγώ! Θα στοιχημάτιζα ότι είναι άνω των 50! (Για καλό το λέω).

Τελικά ποιο είναι παλαιότερο κυνήγι στην Ελλάδα, του λαγού η της τσιχλας?
Εγώ με αυτά που ξέρω από παππού και προπαππου ,τα παλιά χρόνια δεν χάλαγαν μπαρουτες και σκάγια για τσίχλες.Με πλάκες τις έπιαναν ,τότε το κάθε γέμισμα στο μονοκανο έπρεπε να είναι κρέας, η δέρμα από καμία αλεπού...

Δημήτρη μου έχει κάνει και εμένα εντύπωση ο τρόπος που γράφει και χειρίζεται τη γλώσσα. Του το έχω πει και εγώ! Θα στοιχημάτιζα ότι είναι άνω των 50! (Για καλό το λέω).
Έτσι ακριβώς. Κ πολύ μορφωμένος

Νικόλα χωρίς παρεξήγηση αλλά δεν ξέρω ίσως κάνω λάθος εγώ
θυμάμαι όμως σε παλιότερα φόρουμ που συμμετείχα
ενα αντίστοιχο όνομα σαν το δικό σου με έναν κύριο με μουστάκι γύρω στα 50-55 και είχε και φωτό προφίλ το πρόσωπο του .
Μάλιστα είχε δηλώσει ότι βάζει φωτό προφίλ το πρόσωπο του
ώστε να ξέρουν οι Συμφοριτες με ποιον μιλάνε σε περίπτωση που γίνει κάποια συνάντηση στην ύπαιθρο
Ίσως εγώ να μπερδεύω τα ονόματα
απλά είχα μείνει στην εντύπωση ότι ήσουν εσύ εκείνος ο Κύριος που θυμάμαι
Τεσπά καλές εξορμήσεις ;);)

Status
Not open for further replies.
Back