Τρυγόνι

• Thread starter Thread starter Akboom
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το κυνήγι στη Ζάκυνθο από ανέκαθεν είχε την πλάτη της εκκλησίας ,γι'αυτό και είχε μια χαλαρότητα,παρόλα τα μέτρα και το κυνηγητό,το οποίο με τα χρόνια έγινε εντονότερο.
Aυτό δεν το ''πιάνω'':πώς γίνεται η λαθροθηρία να έχει την ευλογία της Εκκλησίας;Δεν το έχω ξανακούσει για την Ελλάδα ποτέ αυτό... .think.

Aυτό δεν το ''πιάνω'':πώς γίνεται η λαθροθηρία να έχει την ευλογία της Εκκλησίας;Δεν το έχω ξανακούσει για την Ελλάδα ποτέ αυτό... .think.
Πριν πάνε για λαθροθηρια πήγαιναν από την εκκλησία πρώτα και αναβαν ένα κεράκι και τους ευλογουσε ο παππάς .πως και δεν το έχεις ξανακούσει? Είναι πολύ σύνηθες ανα την Ελλάδα!.big smile.

Ορέ είναι πολλά που δε ξέρετε για την χώρα σας .Ότι κάνει ο εκάστοτε κυβερνήτης της Αμερικής το κάνει κάνει ο κάθε αρχιμανδρίτης στην Ελλάδα .Όσο ποιο απλά μπορούσα το έθεσα.

Ορέ είναι πολλά που δε ξέρετε για την χώρα σας .Ότι κάνει ο εκάστοτε κυβερνήτης της Αμερικής το κάνει κάνει ο κάθε αρχιμανδρίτης στην Ελλάδα .Όσο ποιο απλά μπορούσα το έθεσα.
Και πάλι πρακτικά αυτό τι σημαίνει; Ότι θα τηλεφωνήσει ο παππάς στον ομοσπονδιακό θηροφύλακα για να του δώσει ΕΝΤΟΛΕΣ;o_O

Καλά τώρα μας δουλεύεις δεν είπε ο Χαρδαλιάς ότι απαγορεύεται το κυνήγι δεν βγήκε εγκύκλιος..δεν βγήκαν ξεφτέρια δικά μας με της τσίχλες κρεμασμένες στο fb ,αυτοί δεν ζημιωσαν το κυνήγι......και δεν συγκρινα τιποτα φίλε η παρανομία είναι παρανομία τέρμα
Όχι Ηλία. Κανένα κυνήγι δεν απαγορευτηκε στην καραντίνα. Η μετακίνηση για να πας για κυνήγι και ψάρεμα απαγορευόταν. Είδες εσύ να βγει κάποιο ΦΕΚ που έλεγε ότι απαγορεύεται η θήρα? Γιατί εγώ δεν είδα. Το τι ελεγε ο Χαρδαλιας ειναι θεμα επιστημονικής μελετης.Επίσης οι τσίχλες στο fb ηταν που ζημιωσαν την υγειονομική κατάσταση της χώρας και μας εκαναν ρεζιλι. Το ότι χιλιάδες κάθε βράδυ γλεντοκοπουσαν σε κρυφά υπόγεια κλαμπ και το διαφήμιζαν στο fb πακτωμενοι σαν σαρδέλες σε κονσέρβα δεν πείραξε κανέναν. Και πάλι σου λέω συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αυτός που βγήκε στην "καραντινα" ,ο θεος να την κάνει, δεν έχει σχέση με τους κατ εξακολούθηση λαθροθηρες του Ιονίου. Οι ενέργειες του παραβατη της καραντίνας δεν είχαν πραγματικο αντίκτυπο σε κανέναν. Μήπως απαγορευτηκε το κυνηγι εξαιτιας των αναρτησεων με τσιχλες στο fb μετα την καραντινα? Τώρα όμως αν κόψουν το τρυγόνι για χάρη των νταηδων της Ζακύνθου θα επηρεαστεί πολύς κόσμος. Και φυσικά οι μόνοι που ΔΕΝ θα επηρεαστούν είναι οι λαθροθηρες που θα τα βαράνε Απρίλιο και Σεπτέμβρη παραδοσιακά πάντα...

Last edited:
Όχι Ηλία. Κανένα κυνήγι δεν απαγορευτηκε στην καραντίνα. Η μετακίνηση για να πας για κυνήγι και ψάρεμα απαγορευόταν. Είδες εσύ να βγει κάποιο ΦΕΚ που έλεγε ότι απαγορεύεται η θήρα? Γιατί εγώ δεν είδα. Το τι ελεγε ο Χαρδαλιας ειναι θεμα επιστημονικής μελετης.Επίσης οι τσίχλες στο fb ηταν που ζημιωσαν την υγειονομική κατάσταση της χώρας και μας εκαναν ρεζιλι. Το ότι χιλιάδες κάθε βράδυ γλεντοκοπουσαν σε κρυφά υπόγεια κλαμπ και το διαφήμιζαν στο fb πακτωμενοι σαν σαρδέλες σε κονσέρβα δεν πείραξε κανέναν. Και πάλι σου λέω συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αυτός που βγήκε στην "καραντινα" ,ο θεος να την κάνει, δεν έχει σχέση με τους κατ εξακολούθηση λαθροθηρες του Ιονίου. Οι ενέργειες του παραβατη της καραντίνας δεν είχαν πραγματικο αντίκτυπο σε κανέναν. Μήπως απαγορευτηκε το κυνηγι εξαιτιας των αναρτησεων με τσιχλες στο fb μετα την καραντινα? Τώρα όμως αν κόψουν το τρυγόνι για χάρη των νταηδων της Ζακύνθου θα επηρεαστεί πολύς κόσμος. Και φυσικά οι μόνοι που ΔΕΝ θα επηρεαστούν είναι οι λαθροθηρες που θα τα βαράνε Απρίλιο και Σεπτέμβρη παραδοσιακά πάντα...
Μιτσο δεν νομίζω ότι θα?!? μας το κόψουν για αυτό τον λόγο .... Το απέραντο μπουρδέλο Ευρώπη το κάνουν για άλλους λόγους .. .όσο για τους δικούς μας εδώ αν ήθελαν θα τους σταματαγανρ γιατί στην Κέρκυρα δεν το κάνουν αυτό το κυνήγι δεν κυνηγάει ολλο το Ιόνιο παράνομα

δεν είπε ο Χαρδαλιάς ότι απαγορεύεται το κυνήγι δεν βγήκε εγκύκλιος
Ηλία το είπε ο Χαρδαλιάς αλλά εγκύκλιος δεν βγήκε.. κοινώς μας εξαπάτησαν και σε αυτό τον βοήθησαν τα ΜΜΕ αλλά και οι σύλλογοι και η ΚΣΕ δεν αντέδρασαν ενώ το γνώριζαν , κάνανε τους χαζούς..

εγω κυνηγαγα κανονικα στην καραντινα , γιατι εδω στο νησι λογο του μεγαλου σεισμου ειχαμε ελευθερη μετακινηση μεχρι τελος φευβρουαριου , μονο μασκες φορουσαμε , και στα μαγαζια με ραντεβου , η μετακινηση ηταν χωρις μυνηματα, βεβεα ηταν μερικοι του κομματος που αντιδρουσαν , για να μην παμε κοντρα στον αρχηγο τους , και τα εβαζαν με αυτους που κυνηγουσαν , μεχρι τον θηροφυλακα εστελναν και μα εδιωχνε χωρις να μας γραφει , μετα ομως ξεκαθαρισε το τοπιο και δεν μας ενοχλουσε κανεις, και φυσικα ποτε ο συλογος μας δεν το διεδωσε οτι το κυνηγι επιτρεπετε , ηταν ουδετερος , μοκο εκαναν, μονο το δασαρχειο που ρωτησα μου ειχε πει οτι δεν εχουμε καμια εντολη να γραφουμε κυνηγους , ουτε ηρθε κανενα χαρτι , ο συλογος ελεγε οτι απαγορευεται, ενα μπαχαλο δηλαδη , αναλογα τι κομμα ηταν ο καθενας υποστιριζε η οχι ολη αυτη την κατασταση

Last edited:
Η θηροφυλακή ήταν σε αναστολή για μεγάλο διάστημα ,το κυνήγι επιτρεπόταν η μετακίνηση απαγορευόταν μόνο.Να μην γράψω περισσότερα ποιοί και γιατί κυνηγούν και με ποιες ανοχές δεν υπάρχει λόγος .
Η εμφάνιση των τρυγονιών από πληροφορίες φίλων είναι σημαντική φέτος ακόμη και τις τελευταίες ημέρες ,καλό δείγμα αυτό για να οδηγηθεί η κατάσταση σε παρεμφερή πλαίσια με τα περσινά ελπίζω .
Το παράνομο κυνήγι της Ζακύνθου δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο στην συνέχιση η διακοπή του κυνηγιού της τρυγόνας .Που θα σας πληροφορήσω να γνωρίζετε όλοι κανείς από τη Ευρώπη δεν πείθει ότι φταίει ο Έλληνας κυνηγός για την μείωση των θηραμάτων .Καθώς εδώ έχει απαγορευθεί εδώ και 40 χρόνια και όσο και να το κυνηγούσαν κάποιοι ήταν ελάχιστοι μπροστά σε αυτούς που το κυνηγούσαν πριν και κάποιοι θα συνεχίσουν να το κυνηγούν όπως μπορούν είναι κανόνες του ανθρώπινου παράγοντα αυτοί .
Τώρα τα αντικυνηγετικά παραληρήματα και οι απόψεις και ηθικολογίες σωστές δεν αντιλέγω πάντα θα υπάρχουν για το κάθε τι που δεν μας αρέσει παράνομο η νόμιμο.Καθε χρόνο περνάνε και φαίνονται πολλές χιλιάδες τρυγονιών από Ελλάδα τον απριλομάη ενώ δε βλέπουμε ούτε το 1/5 το Σεπτέμβρη που τις κυνηγάμε πως τις λιγοστεύει το κυνήγι δε ξέρω στην Ελλάδα ,από 50/100 άτομα που θα τις κυνηγήσουν με τη ψυχή στο στόμα και όχι πάντα την άνοιξη ? Όλα καλώς καμωμένα αλλά προσωπικά τα να λέω μαλακίες για να τις ακούω μαζί με κάποιους άλλους και να γίνομαι αρεστός στο πλήθος των ηλίθιων δεν είναι του χαρακτήρα μου .Ότι και να γίνετε πάντα θα υπάρχει σε όλα τα χόμπι ,αθλήματα, σπορ, και στο τρόπο ζωής ένα ποσοστό παραβατικότητας είναι στη φύση του ανθρώπου καλώς η κακώς έτσι είναι και πάντα είναι η εύκολη λύση για τον εκάστοτε να φορτώσει όλη τη ζημιά σε αυτό το ποσοστό για να κρύψει την ανικανότητα της πολιτείας και σε επέκταση της ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειριστεί το κυνήγι ,έτσι είναι η φύση έχει θηρευτες και θηράματα όπως έχει και νομότυπους και παράνομους.Το πρώτο είναι του δημιουργού γέννημα το δεύτερο είναι ανθρώπινο γέννημα και δεν θα αλλάξει διότι είτε δεν θέλουμε είτε το θέλουμε να υπάρχει.

Last edited:
Το παράνομο κυνήγι της Ζακύνθου δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο στην συνέχιση η διακοπή του κυνηγιού της τρυγόνας .Που θα σας πληροφορήσω
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά και εσύ, και αλλοι ,έχει γίνει προσφυγή για αυτό το λόγο, θα πηγαίναμε με τα περσινά δεδομένα εφόσον ήταν επιτυχείς, τώρα με αυτό που έγινε, έγινε προσφυγή στην κομισιον και είμαστε στο 50/50 φετος αν δώσει το τρυγόνι, πόσο πιο Λιάνα πρέπει να το κάνουμε!.

Σαμο εχουμε λιγοτερα τρυγονια τον απριλη μαιο , και περισοτερα αυγουστο σεπτεμβριο , γιατι μερικα που ερχωντε τον μαιο κανουν φωλιες εδω και φευγουν τον σεπτεμβριο , δηλαδη τα ντοπια τρυγονια( δηλαδη ντοπια για 4 μηνες ειναι ) κυνηγαμε τον αυγουστο

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά και εσύ, και αλλοι ,έχει γίνει προσφυγή για αυτό το λόγο, θα πηγαίναμε με τα περσινά δεδομένα εφόσον ήταν επιτυχείς, τώρα με αυτό που έγινε, έγινε προσφυγή στην κομισιον και είμαστε στο 50/50 φετος αν δώσει το τρυγόνι, πόσο πιο Λιάνα πρέπει να το κάνουμε!.
Δηλ η Κομισιόν θα αποφασίσει με σκέψη την πράξη 20 λαθροκυνηγών ανάμεσα σε 150.000 κυνηγών(βάση αδειών ) στην Ελλάδα .Καλό ακούγετε αλλά με τέτοιους ντενεκέδες που έχει και εκεί και αποφασίζουν όλα τα περιμένω .Να ξέρεις ότι κάτι τέτοιες αποφάσεις οδηγούν πολλούς να τις αψηφούν και επειδή είμαστε ξέφραγκο αμπέλι δε θέλω να σου γράψω δημόσια το αποτέλεσμα .Διότι μπορούμε κάλλιστα σαν χώρα να μην αποδεχτούμε την απαγόρευση κάτι που απλά θα επιφέρει πρόστιμο και μόνο όπως πρόστιμο πληρώνεις για τις παράνομες χωματερές αλλά δεν εξαλείφονται και για αλλούς 10 λόγους τους οποίους πάλι δεν θέλεις να εξαλείψεις σαν κράτος αλλά στη μαλακία είμαστε πρώτοι παρατρεχάμενοι μην χάσουμε καμία επιδοτησούλα ευρωπαϊκή.

Η προσωπική άποψη του καθενός, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η νομοθεσία είναι σαφής. Ο πληθυσμός του τρυγονιου επίσημα βρίσκεται σε μείωση και κάποια γίδια μαζί και ο πρόεδρος του συγκεκριμένου συλλόγου θέλουν ειδική μεταχείριση...εξαιτίας λοιπόν κάποιων ανεγκεφαλων κινδυνεύουμε χιλιάδες άλλοι κυνηγοί να στερηθούμε το υπέροχο κυνήγι του συγκεκριμένου θηράματος, που σηματοδοτεί την έναρξη του κυνηγιου.
Τόσο απλά

Ηλία το είπε ο Χαρδαλιάς αλλά εγκύκλιος δεν βγήκε.. κοινώς μας εξαπάτησαν και σε αυτό τον βοήθησαν τα ΜΜΕ αλλά και οι σύλλογοι και η ΚΣΕ δεν αντέδρασαν ενώ το γνώριζαν , κάνανε τους χαζούς..
Ακριβώς αυτό.

Μιτσο δεν νομίζω ότι θα?!? μας το κόψουν για αυτό τον λόγο .... Το απέραντο μπουρδέλο Ευρώπη το κάνουν για άλλους λόγους .. .όσο για τους δικούς μας εδώ αν ήθελαν θα τους σταματαγανρ γιατί στην Κέρκυρα δεν το κάνουν αυτό το κυνήγι δεν κυνηγάει ολλο το Ιόνιο παράνομα
Το ξέρω ότι δεν κυνηγάει παράνομα όλο το Ιόνιο. Αλλά η αφορμή δόθηκε και με τον πιο άσχημο τρόπο.

Η προσωπική άποψη του καθενός, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η νομοθεσία είναι σαφής. Ο πληθυσμός του τρυγονιου επίσημα βρίσκεται σε μείωση και κάποια γίδια μαζί και ο πρόεδρος του συγκεκριμένου συλλόγου θέλουν ειδική μεταχείριση...εξαιτίας λοιπόν κάποιων ανεγκεφαλων κινδυνεύουμε χιλιάδες άλλοι κυνηγοί να στερηθούμε το υπέροχο κυνήγι του συγκεκριμένου θηράματος, που σηματοδοτεί την έναρξη του κυνηγιου.
Τόσο απλά
Έτσι ακριβώς.

Και για να πούμε και κάτι για το θηραμα , παρά πολλά τα τρυγόνια φετος. Βογγουσαν οι πευκιαδες από το γουργουρητο σήμερα. Είδα και περισσότερα από 20 πουλιά το πρωί.

Back