Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
καλημερα, θα βρίσκομαι φθιωτιδα την Κυριακη πέριξ Μακρακωμης. Ξερουμε κανεναν ηλιοσπορο ή κάτι αναλογο εκει κοντά για να πιω τομ πρωινο καφε στη φυση;
Καλημέρα φίλε μου!

Τα περισσότερα που είχαν κρατήσει κάποια πουλιά....έχουν κοπεί από τις 22/8. Με ανθρώπους της περιοχής που μιλάω....δεν υπάρχει τίποτα προς το παρόν που να αξίζει.

Το ίδιο ισχύει και για τα ορτύκια της περιοχής.

Καλή συνέχεια.

καλημερα, θα βρίσκομαι φθιωτιδα την Κυριακη πέριξ Μακρακωμης. Ξερουμε κανεναν ηλιοσπορο ή κάτι αναλογο εκει κοντά για να πιω τομ πρωινο καφε στη φυση;
Σπύρο λίγο πιο πάνω από εσένα προς Δομοκό Ξυνιάδα βάζουνε ηλιόσπορα αρκετά.Δεν ξέρω βέβαια αν τα έχουν θερίσει τώρα.Δυστυχώς δεν ξέρω φέτος τι γίνεται για να σε κατατοπισω περισσότερο.

Η περιοχή δεν έχει πολλά λιόσπορα γενικά. Νομίζω η λέξη κλειδί είναι ο βίκος. Βρες κάποιο σημείο με ελιές ή φιστικιές (τώρα βέβαια μαζεύουν οπότε προσοχή) και τριγύρω χωράφια που είχαν σπείρει βίκο κ κάτι μπορεί να περάσει. Το κακό είναι ότι η περιοχή είναι μεγάλη, τα πουλιά λίγα και μετά τις πρώτες μέρες μένουν κι αυτά στα κομμάτια που ανοίγουν στις 15/9. Πάντως βγες να κάνεις τη βόλτα σου, κάθε μέρα στη φύση είναι μια κερδισμένη μέρα κ όπως λέω σ εναν φίλο όταν γκρινιάζει, Άμα δε πας δε θα βρεις σίγουρα, άμα πας κάτι μπορεί να βρεις! Καλημέρα κ καλό μήνα σε όλους!

Τι γκαντεμιά είναι με εμένα φέτος, τα ελάχιστα που έχει μια περνάνε δεξία μου μια αριστερά μου κι όλα εκτός βολής .hair.
Φίλε μου μην ανησυχείς, όταν είναι λίγα αυτό είναι φυσιολογικό, πιάσε μια μεριά με καλό ίσκιο και ορατότητα και περίμενε, αφού βλέπεις πουλιά κάποια θα σου περάσουν :)

Σπύρο λίγο πιο πάνω από εσένα προς Δομοκό Ξυνιάδα βάζουνε ηλιόσπορα αρκετά.Δεν ξέρω βέβαια αν τα έχουν θερίσει τώρα.Δυστυχώς δεν ξέρω φέτος τι γίνεται για να σε κατατοπισω περισσότερο.
Ξυνιάδα είχε τίποτα φέτος ;;;;
Εκεί ήθελα να πάω πρώτη μέρα με τον ξάδερφο αλλά δεν πήγα τελικά.
Ο ξάδερφος κοιμήθηκε και πήγε για ορτύκια και εγώ γύρισα στο μέρος που μένω γιατί ο μικρός ήθελε ψάρεμα :)

Last edited:
Ξυνιάδα είχε τίποτα φέτος.
Ο ξάδερφος κοιμήθηκε και πήγε για ορτύκια και εγώ γύρισα στο μέρος που μένω γιατί ο μικρός ήθελε ψάρεμα :)
Ακομα αυτο το αναθεματισμενο το γοφαρι;

.think.

Καφεδακι πρωινο Λεγρενά το Σαββατο να γουστάρουμε, μπας και πετυχουμε κανα αγριοπεριστερο! Κρυφη επιθυμια να πετυχω τρυγονι αλλα ετσι οπως το βλεπω, ακομα και σε προταση για σιγουρο καρτερι κορακοειδων εντος Αττικης θα ενδώσω, αν εχετε καποια πληροφορια! .big smile.

Σε ευχαριστώ πολύ φιλαράκι μου!
Πάντα μαζί μου και σε κυνήγι και στο ψάρεμα και όπως λέει και η ίδια "το κυνήγι είναι η ζωή μου"!!!
Χρήστο να είσαστε καλά και να τη χαίρεσαι την κούκλα σου (βάλτης κανα ματόχαντρο;)!
Στα μέρη σου είχα πρωτοδεί πριν πάρα πολλά χρόνια κοπέλλα κυνηγό, πέρναγε κάθε πρωί με το παπί και το ντουφέκι χιαστί για το καρτέρι στον ελαιώνα στον Παντελεήμονα...

Επίσης δεν θα ξεχάσω έναν καπετάνιο που έμενε στο ξενοδοχείο μας και πήγαιναν με τη γυναίκα του στα μπασίματα στον Κούκο. Αυτή Φιλιπινέζα με μονόκαννο, αυτός με καραμπίνα πεντάσφαιρη τότε. Δύο κρεμασμένα αυτή, κανένα αυτός!!!.sarcastic.

Παίρνω την φρενταρα μου και ξεκιναω για απογευματινο. Βγαίνω από το χωριό και 100 μέτρα από το τελευταίο σπίτι βλέπω 4 φετιναρια να λιαζονται σε ένα καλώδιο και ανατσουτσουρωσα! Φτάνω και πιάνω εκεί που ήθελα γεμίζω το δίκανο και αραζω. Μελισσοφαγοι παλι εμφανίστηκαν και αρκετοί μαλιστα.Είδα και τον πρώτο κιτρινιαρη για φετος αλλά τρυγονι ούτε ενα! Έκανα εναν ωραιο ντουμπλε σε δύο απροσεκτες κουρουνες και εφυγα! Αύριο παλι!

Ξυνιάδα είχε τίποτα φέτος ;;;;
Δεν έμαθα κάτι για εκεί φέτος.Περασα ανεβαίνοντας για Καρδίτσα και είχε αρκετά ηλιόσπορα η περιοχή,αλλά από πουλιά δεν ξέρω τι έγινε.Λογικα θα είχε κάτι όπως κάθε χρόνο.

Παίρνω την φρενταρα μου και ξεκιναω για απογευματινο. Βγαίνω από το χωριό και 100 μέτρα από το τελευταίο σπίτι βλέπω 4 φετιναρια να λιαζονται σε ένα καλώδιο και ανατσουτσουρωσα! Φτάνω και πιάνω εκεί που ήθελα γεμίζω το δίκανο και αραζω. Μελισσοφαγοι παλι εμφανίστηκαν και αρκετοί μαλιστα.Είδα και τον πρώτο κιτρινιαρη για φετος αλλά τρυγονι ούτε ενα! Έκανα εναν ωραιο ντουμπλε σε δύο απροσεκτες κουρουνες και εφυγα! Αύριο παλι!
Αύριο καρτέρι στην αυλή από το τελευταίο σπίτι Δημήτρη. Αν έχει και καμιά ωραία ιδιοκτήτρια ακόμα καλύτερα...yel.

Αύριο καρτέρι στην αυλή από το τελευταίο σπίτι Δημήτρη. Αν έχει και καμιά ωραία ιδιοκτήτρια ακόμα καλύτερα...yel.
Απαπα δεν παιζει! Ο ιδιοκτητης ειναι λιγο βλημα!!! Αν και έχει ένα μεγαλο χερσαδι με γαιδουραγκαθο εκεί και σίγουρα πέφτουν μέσα για μασα! Δεν τα πειραζει κανενας εκει και είμαι σίγουρος ότι έχει κι αλλά . Χάθηκε να είναι 500 μέτρα πιο πανω??????

Απαπα δεν παιζει! Ο ιδιοκτητης ειναι λιγο βλημα!!! Αν και έχει ένα μεγαλο χερσαδι με γαιδουραγκαθο εκεί και σίγουρα πέφτουν μέσα για μασα! Δεν τα πειραζει κανενας εκει και είμαι σίγουρος ότι έχει κι αλλά . Χάθηκε να είναι 500 μέτρα πιο πανω??????
Τι θυμήθηκα...
Ήταν ένας καποτε κ κυνηγουσε τρυγόνια κ βλεπει απο μακριά να βγενει μέσα από μια βιλα ένας Άγγλος κ τον επερνε βίντεο...
Και του φωναζει δυνατά κ στα Ελληνικά:
Κάνε ότι θες εγώ δεν παω πουθενα είμαι νόμιμος, κάθομαι εδώ περα και καίω τον κόσμο από τα σμπάρα... .sarcastic.

Λοιπόν, πήγα τελικά πιο χαμηλά σήμερα το απόγεμα, αλλά περσσότερο περιπλανήθηκα στην ευρύτερη περιοχή εκεί, απολαμβάνοντας τα τοπία και τη φύση, παρά έκατσα για καρτέρι σε ένα σημείο...
Είχα να πάω και πολλά χρόνια εκεί, κι ας έχουμε δύο κτήματα με ελιές αυτού που τα φροντίζουν οι γονείς μου ("ντροπή" μου).
Τελικά είδα τρυγόνια, να βόσκουν σε ξερόχορτα, κάτω από κάτι μεγαλούτσικες ελιές μέσα σε ένα περιφραγμένο κτήμα...! Μάλιστα, τα σήκωσα από 'κει δυο βολές μέσα σε μια ώρα καθώς περιπλανιόμουν...! Ήταν 2 - 3 την κάθε βολά. Δεν μπόρεσα να ντουφεκίσω, με παρεμπόδιζε η σιδερένια περίφραξη, αλλά και το κατάφυτο από τις ελιές... Εκτός αυτών, δεν είδα κάποιο άλλο.
Και αρκετοί ντοπιάρηδες κοτσυφάδες ακούγονταν κι έπαιζαν στις πυκνούρες, αλλά δεν έδιναν ευκαιρίες για βολές οι μπαγάσηδες (κλασική, "κουτοπόνηρη" συμπεριφορά ντόπιου κότσυφα, ο οποίος γνωρίζει καλά τα κατατόπια, αλλά και τις κακοτοπιές)... Τελικά βάρεσα ένανε με μιά ωραία χαμηλή ντουφεκιά ανάμεσα σε κάτι πυκνά, αλλά εκεί που βρήκε να πέσει ο μπαγάσας... Τον άφησα βορά στα ζουλάπια...
Αυτά.
Αύριο πάντως, δεν νομίζω να ξαναπάω εκεί... Είναι και κάπως μακριά... Θα προτιμήσω τα γνώριμα "λημέρια" μου κι ό,τι θέλει ας γίνει...

Last edited:
Ρεεεεεεε κουμπάροι.....θα βαρέσετε κανένα τρυγόνι να πάρουμε μάτι ή τα φιλάτε για να τα έχετε την επόμενη έναρξη;;; .yel. .cofee.
Βαραμε αλλα δεν τα ανεβαζουμε, γτ τα καταμετρα ο Κένταυρος απευθειας απο τις φωτογραφιες του forum με ειδικο αλγόριθμο! Ασε που δε θελουμε να τα ματιαξουν!

Status
Not open for further replies.
Back