Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σταχτοτσικνιας.
Εδώ τον σταχτοτσικνιά τον λένε "μπαρμπαγιώργο". Απο μικρό παιδί θυμάμαι τους παλιούς κυνηγούς, τον λέγανε έτσι. Πολλοί τους τρώγανε κιόλας, στιφάδο. Δεν ξέρω από που βγήκε το όνομα.
Μιλάω για Αιτωλοακαρνανία.

Αυτά λένε τρυγονοσουρτες??? Ηταν καμία δεκαριά και εκοβαν βολτες και μάλιστα ηταν στα παπαρια τους με τις τουφεκιες. Πρεπει να την έχουν πέσει στα βατράχια και στα νεροφιδα του ποταμού.
Τρυγονοσύρτες λένε τους νυχτοκόρακες. Είναι πολύ πιο μικρά.

Μην στεναχωριεσαι
Την κυριακη θα χω κ γω τα ιδια .love. .sarcastic.
Καλή έναρξη φίλε!!!!
Τώρα γύρισα από τραπέζι με φίλους συγκυνηγους...αυτοί έπιασαν 2 φάσες σημερα οι οποίες μαγειρευτηκαν επιτόπου κοκκινιστες μαζί με έναν περσινό λαγό κάτσαμε ήπιαμε "λίγες" μπύρες συζητήσαμε τι έγινε σήμερα και κανονίσαμε την επόμενη έξοδο.

Ωραία! Δεν μπόρεσα να πάω το πρωί και ετοιμάστηκα για απογευματινή έξοδο και μετά δεν ξέρω και εγώ από πόσους μήνες, αποφάσισε να βρέξει! Χαχαχα! Δεν πειράζει, το κυνήγι μπορεί να περιμένει, αλλά τα δέντρα έχουν μεγάλη ανάγκη από νερό.

Από δεξιά θα σου έρθουν,πάνω από τα πεύκα...το αισθάνομαι... :cool: ;)
Σε έχει κάνει ο κοτσιδας τσακάλι... .sarcastic.

Και εδώ βροχή με το τουλούμι... Άκυρο το απογευματινό.... Ρίχνει ήδη 2 ώρες και συνεχίζει με πολύ όρεξη! ... Γεμισαν οι αυλακιες νερό...
View attachment 31114
Άστο να βρέξει... Το χρειάζεται παρα πολυ ο τόπος...... Φτάνει να μην έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα γιατί αυτή η πολυ ζέστη σε συνδυασμό με την ανομβρία φοβάμαι μήπως ξεσπάσει......

Παλικαρια εμενα δεν μου ''εκατσε''....
Εφτασα πριν ξημερωσει.....''το ποστο μου'' πιασμενο......Εκατσα 100 μετρα μακρια...
Ελαχιστα πουλια.....7-8 φασσες....καμια δεν μου εδωσε ευκαιρια .....ολες εκτος βολης....
Μια φασσα πηρε ο φιλος που ηταν στο ποστο μου ( λεω ποστο μου...μην παρεξηγηθω....απλα εκει
συνηθως καθομαι.....δεν γραφει το ονομα μου... Δεν θυμωσα με τον αλλον κυνηγο...)που τελικα ηταν
και φιλος!!!!
Τρια τρυγονια ολα και ολα....πεταλωσε το ενα ο φιλος....Τελικα στις 11 εφυγα ατουφεκιστος!!!!
Η Ομορφια του βουνου....και ο πρωινος καφες.... ηταν ολα τα λεφτα!!!
Υγεια να εχουμε....καλη σεζον....και εχει ο Θεος!!!! :)

εικόνα_Viber_2021-08-20_16-57-29-414.jpg

Το πρωι εδω στην ευβοια στην τριαδα ουτε που το ειδαμε,απογευμα δεν παω γιατι μια απο τα ιδια θα ειναι,μαλλον δεν θα ξαναβγω ,τωρα απο αρχες σεμπτεβρη θα ξεκινησω καπια πρωινα για περασματα στην κοπαιδα,ευχομαι σε ολους καλη σεζον!

Με ξύπνησε 16:30 ο μικρός να πάμε απογευματινό. Τί να κάνουμε ρε του λέω αφού δεν έχει πουλιά. Όχι σήκω πάμε, μου το υποσχέθηκες κλπ κλπ μου τα έκανε τσουρέκια.
Τελικά είχε δίκιο....
View attachment 31117
Να τον ακους τον μικρο
Αμα του ξαναπεις οχι θα ακουσεις και απο μας :) .shake hands..big smile.

Status
Not open for further replies.
Back