Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπορει να φταιει οτι τα πουλια τα χτυπανε αλλου νωριτερα πχ Βουλγαρια που ανοιγει νωριτερα η αδεια και ετσι εχουν αλλαξει και τα περασματα παντωs απο τουs καιρουs που δειχνει αν κανει ενα τελευταιο θα ειναι το Σαβατοκυριακο
Δε φταίει αυτό συντοπίτη.σ εμάς εδώ τα μέρη που μπαίνουν είναι 2.ακρωτηρι και παλιοχωρα και πρέπει να κάνει καιρό να τα κάτσει.στη Παλιόχωρα πρέπει να πηγαίνεις κάθε μέρα για 15 μέρες μπας και τα πετύχεις μια φορά.το ακρωτήρι έτσι που έχει γίνει είναι τελειωμένο με τα φώτα και τα σπίτια .για μας έχει τελειώσει το τρυγόνι πολλά χρόνια τώρα.αν είσαι τυχερός και είσαι από κανένα χωριό κοντά σε σουγια Καστέλι ροδάκινο Ελαφονήσι έχεις πιθανότητες να κάνεις ένα δύο καλά κυνήγια σε ντοπιαρικα αλλιώς πέφτει κλάμα.εχεις δίκιο όταν λες ότι τα πουλιά έχουν περάσει αλλά ισχύει σε μας που είμαστε ο τελευταίος σταθμός πριν την κοπανησουν.τελευταια ελπίδα εδώ μπας και δείξει κανένα μπασιματιαρικο είναι το επόμενο πσκ μετά τέλος

Δε φταίει αυτό συντοπίτη.σ εμάς εδώ τα μέρη που μπαίνουν είναι 2.ακρωτηρι και παλιοχωρα και πρέπει να κάνει καιρό να τα κάτσει.στη Παλιόχωρα πρέπει να πηγαίνεις κάθε μέρα για 15 μέρες μπας και τα πετύχεις μια φορά.το ακρωτήρι έτσι που έχει γίνει είναι τελειωμένο με τα φώτα και τα σπίτια .για μας έχει τελειώσει το τρυγόνι πολλά χρόνια τώρα.αν είσαι τυχερός και είσαι από κανένα χωριό κοντά σε σουγια Καστέλι ροδάκινο Ελαφονήσι έχεις πιθανότητες να κάνεις ένα δύο καλά κυνήγια σε ντοπιαρικα αλλιώς πέφτει κλάμα.εχεις δίκιο όταν λες ότι τα πουλιά έχουν περάσει αλλά ισχύει σε μας που είμαστε ο τελευταίος σταθμός πριν την κοπανησουν.τελευταια ελπίδα εδώ μπας και δείξει κανένα μπασιματιαρικο είναι το επόμενο πσκ μετά τέλος
Καλησπερα φιλε Ευριπίδη απο Κολυμπαρι ειμαι και ντοπιαρικα εκανε σε ολα τα λιβαδια απλα τωρα και 2 3 χρονια παρατηρω οτι τα πουλια μεχρι την εναρξη αραιωνουν πολυ αρα μαλλον φευγουν οσο για τα μπασιματα λογο του οτι ειμαστε νησι οταν μπαινουν πουλια θα πεσουν τουφεκιεs σχεδον παντου αλλου πολλεs αλλου λιγεs τα μερη που αναφερειs Ακρωτηρι και Παλαιοχωρα ειναι τα πιο υποπτα οπωs και το δικο μαs ακρωτηρι Ροδοπου αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι οτι εκει νωριs φανηκαν αρκετα σμαρια και μεγαλα πουλια οποτε μονο για περασματιαρικα μπορει να μιλαμε. Αs ελπισουμε το Σαβατο που θα εχει θυελωδειs βοριαδεs να κανουμε καποια πουλακια αν και το βλεπω δυσκολο

Εγω παιδια τετοιες πιτες δεν εχω ξαναφαει προχθες πηρα ενα και χθες αλλο ενα το βραδυ που παω στην καθια ακουω και φευγουν απο τα πευκα και το πρωι που λες σημερα θα γινει χαμος τρως την πιτα. Το σιγουρο ειναι οτι καποια μερα απο αυτες θα πεσουν τα πουλια αλλα ποια μερα μονο ο θεος ξερει.

Πήγε κανένας Λαυρεωτική σήμερα;

Εγω παιδια τετοιες πιτες δεν εχω ξαναφαει προχθες πηρα ενα και χθες αλλο ενα το βραδυ που παω στην καθια ακουω και φευγουν απο τα πευκα και το πρωι που λες σημερα θα γινει χαμος τρως την πιτα. Το σιγουρο ειναι οτι καποια μερα απο αυτες θα πεσουν τα πουλια αλλα ποια μερα μονο ο θεος ξερει.
Σωτήρη για ποιά περιοχή μιλάς;

Last edited:
Ποιες είναι οι αθεμιτες τεχνικές;
Υπήρξαν σήμερα κυνηγοί μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού που πήραν 2-3 πουλιά;
Καλησπερα!

Ως αθεμιτες πρακτικες...αναφερομαι στα κασσετοφωνα που μπαινουν στον Προφητη Ηλια....ή στον Πατροκλο.

Οσοι ζουμε στην περιοχη...και δεν ειμαστε εκει μονο για κυνηγι...ξερουμε πολυ καλα ποτε μπαινει κασσετοφωνο..απο ποιον...και που.

Καλη συνεχεια!

Πήγε κανένας Λαυρεωτική σήμερα;

Σωτήρη για ποιά περιοχή μιλάς;
Για χανια κρητης φιλε pantelist που θα παει θα μπουνε τα πουλια εχουν αλαξει και ι καιροι και ι καλες ημερομηνιες αποψη μου ειναι απο 5 εως 22 του μηνα .

Μπαίνει κασετόφωνο...τρυγόνι;
Οχι...αλλα δεν θελει πολυ μυαλο να καταλαβει κανεις...οτι στην Λαυρεωτικη κυνηγανε...κυριως ορτυκια. Θα μου πεις τωρα....το θεμα ειναι Τρυγονι.....οκ....αλλα καποιοι καταλαβαινουν τι ακριβως συζηταμε...οταν μιλαμε για Λαυρεωτικη.

Καλη συνεχεια.

Status
Not open for further replies.
Back