Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βγήκα και εγώ μια βόλτα το Σκ. Πήγα από τις 4 και μετά το Σάββατο σε μια καρπουζιά που πέφτει κανά πουλάκι δεν είδα κάτι. Κατά τις 7 και πιάνω το λαγκάδι για τις καρακάξες που θα έπεφταν μέσα και σε κάποια φάση έρχεται από πίσω και αριστερά μου ένα ζευγαράκι μια τουφεκιά πέφτει το πρώτο ρίχνω άλλη μια και στο δεύτερο που έκανε έναν ελιγμό ανάμεσα από τις ελιές αλλά δεν το πήρε. Την Κυριακή πήγα πρωί και απόγευμα. Το πρωί είδα μακρυά δύο ομάδες από 5 και 4 αντίστοιχα προς την ίδια κατεύθυνση. Αργότερα μου περνάει πάλι από πίσω μου ένα μόνο και το πήρα. Τουφεκιές που περίμενα να ακούσω μιας και θα ήταν έξω κόσμος μηδαμινές. Το απόγευμα τίποτα. Και δυο φωτογραφίες από τα πουλάκια.

Attachments

• IMG_20190907_191615.jpg
    IMG_20190907_191615.jpg
    230 KB · Προβολές: 50
  • IMG_20190908_101028.jpg
    IMG_20190908_101028.jpg
    528,7 KB · Προβολές: 49
Για να είμαι και ειλικρινής "Οι παρατήρησή μου" στο πιο πάνω post είναι σύμφωνα με το μέρος που κυνηγάμε όλοι εδώ οι ντόπιοι. Δν έχω άποψη από άλλα μέροι της ελλάδας....Παίζει ρόλο το φεγγάρι τη νύχτα,ο ούριος άνεμος,αν το μέρος που περνάνε έχει τροφή κτλ.....Αλλά ας ελπίσουμε τουλάχιστο να δούμε μέχρι τις 15 του μήνα ακόμη δύο καλά μπασίματα.....pray to God.
Και ας κρατήσουν μια μέρα το κάθε ένα....
Ακομα δυο;γιατι;ειδες κανενα μπασιμο εως τωρα;

Καλημέρα!!

Κουλούρια! Κάθε χρόνο και χειρότερα. Το να κάνεις ένα ή δύο πουλιά στην περιοχή είναι άθλος! Δεν μιλάμε για αθέμιτες πρακτικές. Αλλά σε περιοχή που πάντα έχει δεκάδες κυνηγούς... το να πάρουν 2 με 3 πουλιά...κυνηγοί μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού...δεν λέει τίποτα.
Ποιες είναι οι αθεμιτες τεχνικές;
Υπήρξαν σήμερα κυνηγοί μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού που πήραν 2-3 πουλιά;

Ακομα δυο;γιατι;ειδες κανενα μπασιμο εως τωρα;
Πάντος αποκλείεται σε μια ακτίνα παραθαλάσσια 40km από τις 07:30 ως τις 08:40 να τουφεκούσαν ΜΥΓΕΣ...Πως βρέθεικαν πιασμένα πουλιά δηλαδή παραθαλάσσια....;;;
Για εξήγησε το μου.

Βγήκα και εγώ μια βόλτα το Σκ. Πήγα από τις 4 και μετά το Σάββατο σε μια καρπουζιά που πέφτει κανά πουλάκι δεν είδα κάτι. Κατά τις 7 και πιάνω το λαγκάδι για τις καρακάξες που θα έπεφταν μέσα και σε κάποια φάση έρχεται από πίσω και αριστερά μου ένα ζευγαράκι μια τουφεκιά πέφτει το πρώτο ρίχνω άλλη μια και στο δεύτερο που έκανε έναν ελιγμό ανάμεσα από τις ελιές αλλά δεν το πήρε. Την Κυριακή πήγα πρωί και απόγευμα. Το πρωί είδα μακρυά δύο ομάδες από 5 και 4 αντίστοιχα προς την ίδια κατεύθυνση. Αργότερα μου περνάει πάλι από πίσω μου ένα μόνο και το πήρα. Τουφεκιές που περίμενα να ακούσω μιας και θα ήταν έξω κόσμος μηδαμινές. Το απόγευμα τίποτα. Και δυο φωτογραφίες από τα πουλάκια.
οπλαρα

Πάντος αποκλείεται σε μια ακτίνα παραθαλάσσια 40km από τις 07:30 ως τις 08:40 να τουφεκούσαν ΜΥΓΕΣ...Πως βρέθεικαν πιασμένα πουλιά δηλαδή παραθαλάσσια....;;;
Για εξήγησε το μου.
Κωστα ζω σε ενα μερος ου καποτε μαυριζε ο ουρανος απο τρυγονια.Δεν ειναι πουλια αυτα,δε λεγεται περασμα αυτο!

Ποιες είναι οι αθεμιτες τεχνικές;
Υπήρξαν σήμερα κυνηγοί μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού που πήραν 2-3 πουλιά;
Και μενα με μπερδεψε ο Overlord. Πιθανών εννοει οτι και 2-3 πουλια να κανουν κανα δυο δεν ειναι καν σοβαρα νουμερα πουλιών...

Κωστα ζω σε ενα μερος ου καποτε μαυριζε ο ουρανος απο τρυγονια.Δεν ειναι πουλια αυτα,δε λεγεται περασμα αυτο!
Φίλε Βλάση....Το είπες κ μόνος σου...ΚΑΠΟΤΕ....
Τουλάχιστο πρόλαβες καλές εποχές ΚΑΠΟΤΕ....Εμείς δν θα δούμε ποτέ μαύρο τν ουρανό από τρυγόνια.
Τώρα πλέον δν είναι όπως παλιά....
Μόνο από ψαρώνια θα τν δούμε μαύρο... .sarcastic.

Εγω το πήρα αποφαση... τα τρυγόνια δεν με θέλουν.... οπότε δεν το παλεύω και πολυ...Μια καλή στις 20 Αυγούστου και αλλη μία στις 15 σεπτέμβρη...

Σε 6 μέρες η τελευταία ευκαιρία στα πιασμένα και μετα τέλος...

λίγο ακόμα και θα κρεμάσει το δέντρο...
(φώτο σήμερα το απόγευμα)
70581145_2543366492551198_4986599520491012096_n.jpg

Καλησπέρα.. Τα πουλιά μείνανε 4η μέρα.. Εχθές (Κυριακή) έγινε δεύτερη έναρξη από κόσμο αλλα κ πιστολιδι. Σήμερα σκορπισαν σε μεγαλύτερες περιοχές μα σε κάποια κομμάτια υπήρξαν ίσως κ νέα πουλιά κ εκεί το όριο έφτασε σχετικά γρήγορα. Μέχρι αργά το απόγευμα πάντως ανέμησαν κυρίως στα ύψωματα.

3335Τελικά ο καιρός μας έκανε το κέφι και μάλιστα σε ημερομηνία φωτιά. 7-8 Σεπτεμβρίου έγινε ενα καλο μπάσιμο απο μεγάλα χοντρά πουλιά. Μαζί με το φιλαράκι "ηγείται του κύνου " ζήσαμε ένα τριήμερο που νας θυμησε τα παιδικά μας χρόνια.Χορτάσαμε απο εικόνες αλλά και από τουφεκιες.Βροχή και αστραπόβροντα κάναν την δουλειά τους. Ολο το πρωί οπου και να έβλεπες ανέμιζαν τρυγόνια. Μπουλουκάκια απο 5 εως και 50 πουλιά γέμισαν τα κομμένα ηλιόσπορα καναν σαν τρελά για φαγητό. Τρυγόνια που δεν ξέραν απο άνθρωπο αλλα ούτε και απο τουφέκι. Ειδικά το πρωί τις Κυριακής ηταν το κάτι άλλο. Ξημέρωμα και ομίχλη παντού.Ομίχλη που συναντάς μόνο τον Οκτώβριο. Ολα τα καλώδια ειχαν πάνω πουλιά. Με το που ανέβηκε λίγο ο ήλιος και σηκώθηκε η ομίχλη έγινε το μεγάλο μπαμ. Ελπίζω να μας κάνει αλλο ένα τέτοιο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. ......3336

Last edited:
View attachment 3335Τελικά ο καιρός μας έκανε το κέφι και μάλιστα σε ημερομηνία φωτιά. 7-8 Σεπτεμβρίου έγινε ενα καλο μπάσιμο απο μεγάλα χοντρά πουλιά. Μαζί με το φιλαράκι "ηγείται του κύνου " ζήσαμε ένα τριήμερο που νας θυμησε τα παιδικά μας χρόνια.Χορτάσαμε απο εικόνες αλλά και από τουφεκιες.Βροχή και αστραπόβροντα κάναν την δουλειά τους. Ολο το πρωί οπου και να έβλεπες ανέμιζαν τρυγόνια. Μπουλουκάκια απο 5 εως και 50 πουλιά γέμισαν τα κομμένα ηλιόσπορα καναν σαν τρελά για φαγητό. Τρυγόνια που δεν ξέραν απο άνθρωπο αλλα ούτε και απο τουφέκι. Ειδικά το πρωί τις Κυριακής ηταν το κάτι άλλο. Ξημέρωμα και ομίχλη παντού.Ομίχλη που συναντάς μόνο τον Οκτώβριο. Ολα τα καλώδια ειχαν πάνω πουλιά. Με το που ανέβηκε λίγο ο ήλιος και σηκώθηκε η ομίχλη έγινε το μεγάλο μπαμ. Ελπίζω να μας κάνει αλλο ένα τέτοιο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. ......View attachment 3336
Μπράβο παιδιά, ζείτε μεγάλες στιγμές!

Σήμερα το απόγευμα ήμουν στο παρκο Τριτση, με το σούρουπο εμφανίστηκε ένα κοπάδι νυχτοκορακες για κάνα πεντάλεπτο κ εξαφανίστηκε!

View attachment 3335Τελικά ο καιρός μας έκανε το κέφι και μάλιστα σε ημερομηνία φωτιά. 7-8 Σεπτεμβρίου έγινε ενα καλο μπάσιμο απο μεγάλα χοντρά πουλιά. Μαζί με το φιλαράκι "ηγείται του κύνου " ζήσαμε ένα τριήμερο που νας θυμησε τα παιδικά μας χρόνια.Χορτάσαμε απο εικόνες αλλά και από τουφεκιες.Βροχή και αστραπόβροντα κάναν την δουλειά τους. Ολο το πρωί οπου και να έβλεπες ανέμιζαν τρυγόνια. Μπουλουκάκια απο 5 εως και 50 πουλιά γέμισαν τα κομμένα ηλιόσπορα καναν σαν τρελά για φαγητό. Τρυγόνια που δεν ξέραν απο άνθρωπο αλλα ούτε και απο τουφέκι. Ειδικά το πρωί τις Κυριακής ηταν το κάτι άλλο. Ξημέρωμα και ομίχλη παντού.Ομίχλη που συναντάς μόνο τον Οκτώβριο. Ολα τα καλώδια ειχαν πάνω πουλιά. Με το που ανέβηκε λίγο ο ήλιος και σηκώθηκε η ομίχλη έγινε το μεγάλο μπαμ. Ελπίζω να μας κάνει αλλο ένα τέτοιο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. ......View attachment 3336
Μπράβο!!!Πάντα τέτοια παιδιά!!

Μπράβο παιδιά, ζείτε μεγάλες στιγμές!

Σήμερα το απόγευμα ήμουν στο παρκο Τριτση, με το σούρουπο εμφανίστηκε ένα κοπάδι νυχτοκορακες για κάνα πεντάλεπτο κ εξαφανίστηκε!
κανα παπι δεν ειδες?

μπραβο παιδια που εισασταν απο τους τυχερους και ζησατε το ονειρο.[αυτος ο λιοσπορος κανει ολοι την δουλεια.]

Status
Not open for further replies.
Back