Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω την απάντηση Αλλά σε τρεις περιπτώσεις έχω νιώσει άσχημα σε κυνήγι περιστεροειδων...Την μια με τρυγονι που πήρα το ένα εκ των δύο και το άλλο πήγε 150 μέτρα και γύρισε να κάτσει στη σταρια που φαινόταν το άλλο με ανοιχτά φτερά ...Την άλλη με αγριοπεριστερο που πήρα ένα εκ των δύο και το άλλο γύρισε σε τρία λεπτά και γουργουριζε ...Και τριτη με τρεις ντόπιες φασσες που πήρα τις δύο που αποδείχτηκαν πιτσουνια και η τρίτη πέταγε σε κύκλους πάνω από τις δύο πρώτες χωρίς να θέλει να φύγει και όπως αργότερα είδα ήταν ενήλικο πουλί προφανώς γονιός...

Και στις τρεις περιπτώσεις, έπρεπε να "καθαρίσεις" και τα εναπομείναντα πτηνά, διότι θα τα "λύτρωνες" από τον πόνο της απώλειας των συγγενικών τους ατόμων...!!!
Καμιά φορά και ο ίδιος ο θάνατος αποτελεί "σωτηρία"...!!!

Και στις τρεις περιπτώσεις, έπρεπε να "καθαρίσεις" και τα εναπομείναντα πτηνά, διότι θα τα "λύτρωνες" από τον πόνο της απώλειας των συγγενικών τους ατόμων...!!!
Ετσι ακριβώς νικολαε...Αλιμονο σε αυτούς που μένουν πίσω λέει ο σοφός λαος:(

Μιλούσα πριν λίγο με το θείο μου εδώ στη Σύρο και μου είπε πως φέτος δεν είχε τπτ από τρυγόνια. Έχει κάνει 4 όλα κι όλα και πάει κάθε μέρα. Ένας φίλος του του είπε για Κιλκίς πριν λίγες μέρες αλλά αυτά φαίνεται έφυγαν απευθείας για Αφρική. Κακή χρόνια για το νησί.
σε ποια πςριοχη του Κιλκις ακριβως;γιατι σε 2 που πηγα εγω δεν πετουσαν πανω απο 3 κομματια οσο εβλεπε το ματι μου,τρυγονια υπαρχουν εκτος ζωνων κ σημερα θα κανω μια επισκεψη,γιατι εχθες ηταν κανια 10αρια

Λαυρεώτικη μια απο τα ίδια.Η χειρότερη χρονιά των τελευταίων αρκετών χρόνων...τις προηγούενες χρονιές είχε λίγα,φέτος ελάχιστα...Πέρασμα κανένα.Κυνήγησα από 31/8 μεχρι 12/9 ανελλιπώς αλλά η κάρπωση ήταν απογοητευτική...Δεν πειράζει όμως γιατί κάθε μέρα που μπορούμε να βγούμε στο βουνό είναι ωραία!

Η συνέχεια παρελήφθη για να διατηρήθει ο ρομαντισμός .....terror.

Μην κάθεστε σπίτι αύριο κ μεθαύριο...... Θα το κάνουν το μπαμ! Εχθές κ σήμερα είχε κάποιες συγκεντρωσεις σε περιοχές των Σκοπίων.
Θα μπορούσε να ειναι ...πολεμική ανταπόκριση.:)
Στ´ άρματα και στις επάλξεις, για την αναχαίτιση .terror.

σε ποια πςριοχη του Κιλκις ακριβως;γιατι σε 2 που πηγα εγω δεν πετουσαν πανω απο 3 κομματια οσο εβλεπε το ματι μου,τρυγονια υπαρχουν εκτος ζωνων κ σημερα θα κανω μια επισκεψη,γιατι εχθες ηταν κανια 10αρια

Δεν ρώτησα λεπτομερειες, απλά μου είπε πως τα έβλεπαν πάνω στα καλώδια μεταξύ άλλων. Τώρα αν ήταν ζώνες ή όχι δεν ξέρω.

Παιδιά που εχουν περιβολια εδω στον καμπο της Ηλειας στα μερη μου, μου ειχαν πει ιστοριες για δαυτα, μια που μου εκανε εντυπωση και μου εμεινε ως παιδι τοτε ηταν οτι μια χρονια που ηταν στα περιβολια τους και φροντιζαν τα χειμερινα φυτα τους εγινε ενα περασμα στις 4 Οκτώβρη και τους βρηκε με τα ντουφεκια μες στις γρανες να τα ντουφεκανε.

Τι να πω, εγω πιστευω παρακολουθωντας και το καιρο της ερχομενης/αλλης εβδομαδας δεν θα δουμε κατι αξιολογο.

Εγω παντως λεω να κανετε μια υπομονη.... απλα κουραζομαστε μετα τις 15 δεν νομιζω οτι οι μερες αυτες δεν ειναι καλες...
Και το λεω αυτο γιατι σκεφτομαι οτι εχω δει περασμα 9 Απριλη αλλα και 11 Μαι δεν ξερω γιατι πρεπει να αλλαζει κατι τον Σεπτέμβρη...

Μου αρεσει που το 95% των συναδελφων πιανουμε το οριο των 10 τρυγονιων σε 6 κυνηγετικες περιοδους και υπηρχε γκρινια
που μας εκοψαν 2 φετος στην ρυθμιστικη.crying smile..vert funny..vert funny..vert funny..vert funny.
Εάν το έπιανα φέτος σε 6 θα ήμουν ευτυχισμένος.. .drunk.

σημερα το απογευμα πηγα κ εγω εκτος ζωνων σε μερος απεναντι απο καλωδια που τα εβλεπα απο τον Μαϊο,με το που βγαινω απο το αυτοκινητο παρναει στα 4 μετρα το πολυ απο μπροστα μου 1,παιρνω το baikal με τα πραγματα κ πηγαινω καμια 80-100 μετρα πιο κατω για καρτερι,βλεπω στο απεναντι δεντρο 1 ζευγαρακι με την 1η τουφεκια σηκωνονται 7 κομματια απο τα γυρω δεντρα,μια χαρα εγω που βρηκα τρυγονια τοσο ευκολα κ σε καλες αποστασεις,ριχνω σε κανενα μισαωρο καμια 6-7 τουφεκιες κ σε καρακαξες κ τα τρυγονια να πηγαινο-ερχονται απο το ρεματακι,στην τελευταια τουφεκια σηκωθηκαν μεσα απο το ρεμα παρα πολλα,17 προλαβα να μετρησω,η μαλακια σε ολο αυτο ειναι πως στα 250 μετρα,μπορει κ περισσοτερο υπαρχει μια μοναδα με ζωα κ ηρθαν κ μου εκαναν παρατηρηση κ με εδιωξαν,τοση ατυχια μου λετε πως γινεται;η μοναδα σε νοητη ευθεια απο το χωραφι οπου καθομουν εκτος απο τα 200-250 μετρα αποσταση ηταν κ πιο χαμηλα οσο μια πολυκατοικια κ τα παραπονα ηταν οτι τα σκαγια επεσαν 1-2 φορες στις λαμαρινες,ενω εγω εριχνα στο υψος των δεντρων κ πιο ψηλα κ οχι προς εκεινη την κατευθυνση για να αποφυγω αυτα ακριβως τα παραπονα,απλα ηταν γνωστος ο κτηνοτροφος κ αρκετα ευγενικος κ ειπα να φυγω,ο υπαλληλος του ομως μου την εδωσε,γιατι λεει τι κυνηγας εδω κ τετοια κ οτι ριχνω κατα εκει,που εκτος του οτι τα σκαγια φτανουν σε αυτα τα μετρα με το ζορι δεν εριξα ουτε 1 φορα σε εκεινη την κατευθυνση κ του εξηγησα πως εκεινος βρισκεται 15 μετρα πιο βαθια απο τη δικη μου θεση,ειναι 200 μετρα στα σιγουρα απο εμενα σε νοητη ευθεια κ πως εγω ριχνω σε αλλες κατευθυνσεις κ απο το υψος των δεντρων κ πανω,οπου τα δεντρα ηταν σιγουρα 5 μετρα,διοτι ηρθε με μεγαλο τρακτερ εκει οπου βρισκομουν κ τα δεντρα ηταν αρκετα πιο ψηλα απο αυτο,αλλα εκεινος να επιμενει,του ειπα θα φυγω,αλλα δεν εχεις δικιο σε οσα λες,γιατι πολυ απλα δεν εριξα προς τα εκει
για πειτε τη γνωμη σας ρε παιδια;
εσεις τι θα κανατε;
1ον δεν ειναι κατοικημενη περιοχη,
2ον η αποσταση ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο τα απαραιτητα νομικα 150 μετρα οταν κυνηγαμε φτερωτα θηραματα,
3ον δεν ηταν σε ευθεια η κτηνοτροφικη μοναδα,αλλα 15 κ παραπανω μετρα πιο χαμηλα απο το επιπεδο οπου βρισκομουν εγω κ
4ον δεν προκαλεσα καμια ζημια σε ξενη περιουσιακ ουτε θα μπορουσα αλλωστε λογο αποστασης,αλλα κ λογω προσοχης,αφου δεν εριξα προς τα εκει
η ευγενια του κτηνοτροφου κ η δικη μου σκεψη να μην ανησυχησω τα ζωα με εκαναν κ εφυγα

Last edited:
Μανωλη δεν εισαι παρανομος καθολου,μια χαρα καρτερι ειχες εκει.
Καμια φορα κανουμε πισω σε τετειες καταστασεις,ειδικα με κτηνοτροφους.
Αφου ηταν ευγενικος και εσυ λογικος,ολα καλα.
ε ναι ενταξει,αλλα χαθηκαν τοσα τρυγονια,οπου δεν υπαρχουν πουθενα αλλου εδω κ 2 μηνες κ δεν εχω ξανα δει τοσα πολλα μαζεμενα σε 1 μερος,τεσπα

ε ναι ενταξει,αλλα χαθηκαν τοσα τρυγονια,οπου δεν υπαρχουν πουθενα αλλου εδω κ 2 μηνες κ δεν εχω ξανα δει τοσα πολλα μαζεμενα σε 1 μερος,τεσπα
Εσυ να εισαι καλα και θα τα πετυχεις και παλι,οχι σαν εμενα που εχω καταπιει τον τρυγονοδιωχτη.sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back