Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κάτι μου λέει πως αύριο που θα είμαστε στον βάλτο κ ο ένας της παρέας στα γουρούνια θα κάνει πέρασμα... Σήμερα πάλι αν κ η βόλτα ήταν βιαστικη τίποτα! Το καλό είναι πως μόλις κόψουν τα παπιά μπορούμε να πεταχτουμε για τριγονοσυνέχεια.. Αν γίνει κάτι....

Πρώτη έξοδος σήμερα πιο πολύ για το καλό. Από τρυγόνι ούτε πέταξε τίποτα, δυο-τρεις δεκαοχτούρες πέρασαν μόνο.
Μια καρακάξα με είδε πρώτη και έστριψε αλά γαλλικά, είναι και η σκουριά από τους μήνες της απραξίας και τα αντανακλαστικά στο ναδίρ.sleepy.

Eπιστροφη απο την καθιερωμενη εβδομαδα μου στο δευτερο ησυχαστηριο μου, τη Μανη...
Δυστυχως τα τρυγονια δεν μας εκαναν την τιμη φετος, και ακομα κ μεχρι σημερα η Μανη δεν εχει δει περασμα... Ελαχιστα πουλια πιασμενα για τους πραγματικα πολλους κυνηγους που την επισκεφτηκαν φετος ειχαν οι μερες στις 5 και 6 του μηνα, και η αναμπουμπουλα του καιρου στις 11 και 12 παρολο που εβαλε πουλια στη γειτονικη Μεσσηνια, η Μανη εμεινε ατουφεκιστη...
Με τυχη και με αρκετο περπατημα τοσο το πρωι οσο και το απογευμα, επαιρνα απο 2 εως 5 τρυγονια στην καλυτερη την μερα, ενω το καλυτερο μου πρωινο ειχε 3 πουλια και το καλυτερο μου περπατητο απογευματινο το ιδιο...
Αυτη η απολυτη ηρεμια ομως που σου προσφερει ο τόπος κ εχει τη μαγικη ικανοτητα να με κανει να ξεχναω τα παντα, όπως κ το δελτα του Εβρου, ειναι ανεκτιμητη...
Στις πολυ ωραιες στιγμες ηταν τα απογευματινα περπατητα που με συνδοευε και η γυναικα παρα τη δυσκολια του τοπου και μου δημιουργησε ομορφες αναμνησεις... Ζεσταθηκε γρηγορα το χερι της στη φωτογραφικη μηχανη, μαθαιναμε μερα με τη μερα, και μου εβγαλε μερικες εξαιρετικες φωτογραφιες για την δικη μου αισθητικη...

Ωραια ηταν... :)

Εγώ δεν θα σου πω μπράβο για την περιγραφή ή τις φωτογραφίες , το έχουμε πει ήδη πολλές φορές όλοι μας.
Εγώ θα σου πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ , που έχεις δέσει τόσο πολύ με το κορίτσι σου και έρχεται μαζί σου και ζείτε αυτές τις ονειρεμένες στιγμές μαζί. .RESPECT..RESPECT..RESPECT.

Τελος για μενα για φετος τα τρυγονια ,δεν θα αλλαξει τιποτα ως προς το καλυτερο απο σημερα και μετα.Ειμαι τυχερος που πετυχα 2 μικρα περασματα,ομως το πιο αξιολογο περασμα εγινε 13 σεμτεμβρη χωρις την παρουσια την δικια μου,απο 4 εως 8 πουλια καρτερι και περπατητο ολα μικρα πουλια και του χρονου με υγεια για ολους που εχουν παθος για αυτο το συναρπαστηκο θηραμα.Η συνεχεια ειναι στη Λαυρεωτικη αποκλειστηκα για ορτυκια.

Μιλούσα πριν λίγο με το θείο μου εδώ στη Σύρο και μου είπε πως φέτος δεν είχε τπτ από τρυγόνια. Έχει κάνει 4 όλα κι όλα και πάει κάθε μέρα. Ένας φίλος του του είπε για Κιλκίς πριν λίγες μέρες αλλά αυτά φαίνεται έφυγαν απευθείας για Αφρική. Κακή χρόνια για το νησί.

Το αξιοπερίεργο ειναι πως την άνοιξη ολοι ελεγαν πως ειδαν και.ανεβηκαν πολλα πουλια σε βαθμο που λεγανε πως ειναι μυθος η μείωση του πληθυσμού.
Αυτα που ανεβηκαν λογικα θα πολλαπλασιάστηκαν με τις γεννες και θα αυξήθηκαν αλλα εμεις δεν το ειδαμε.
Μηπως περνανε απο αλλους διαδρομους;

Το Αιγαίο το περνάνε αέρα σε ένα βράδυ, εμείς περιμένουμε πουλιά από κεντρική Ευρώπη σύμφωνα με δακτυλιωμενα θηρευμενα τρυγόνια. Στο χωριό μου το 2009 αργά το Σεπτέμβρη είχαν χτυπήσει δακτυλιωμενο νεαρό τρυγονι που γεννήθηκε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στην Ουγγαρία. Το είχε γράψει και το έθνος κυνήγι.

Μιλούσα πριν λίγο με το θείο μου εδώ στη Σύρο και μου είπε πως φέτος δεν είχε τπτ από τρυγόνια. Έχει κάνει 4 όλα κι όλα και πάει κάθε μέρα. Ένας φίλος του του είπε για Κιλκίς πριν λίγες μέρες αλλά αυτά φαίνεται έφυγαν απευθείας για Αφρική. Κακή χρόνια για το νησί.

Μεγάλο κρίμα για τους Κυκλαδίτες κυνηγούς (ίσως και όλους τους Αιγαιοπελαγίτες) να μην ευχαριστηθούν όσο θα επιθυμούσαν το τρυγόνι εφέτος...!
Βλέπετε... γι' αυτούς δεν υπάρχει η "πολυτέλεια" των πολλών, εναλλακτικών θηραματικών επιλογών και ευκαιριών, όπως έχουμε εμείς που διαβιούμε στην ηπειρωτική Ελλάδα...!
Δεν πειράζει όμως! Υγεία να υπάρχει! Και του χρόνου...! Θα είναι πιο τυχεροί...!

Υ.Γ.: Εκτός κι αν τους επιφυλάσσει η τύχη και η Θεά Άρτεμη κανένα ανέλπιστο καλό πέρασμα τώρα, στο τέλος, ώστε να σωθεί η "παρτίδα" τελευταία στιγμή και να κάνουν "απόσβεση" τον κόπο τους και την υπομονή τους...! Μακάρι!

Last edited:
Το αξιοπερίεργο ειναι πως την άνοιξη ολοι ελεγαν πως ειδαν και.ανεβηκαν πολλα πουλια σε βαθμο που λεγανε πως ειναι μυθος η μείωση του πληθυσμού.
Αυτα που ανεβηκαν λογικα θα πολλαπλασιάστηκαν με τις γεννες και θα αυξήθηκαν αλλα εμεις δεν το ειδαμε.

Μακάρι...!

Μηπως περνανε απο αλλους διαδρομους;

Μπορεί κι αυτό...!

Last edited:
Το Αιγαίο το περνάνε αέρα σε ένα βράδυ, εμείς περιμένουμε πουλιά από κεντρική Ευρώπη

Πολύ σωστό! Τα βορειοελλαδίτικα και βαλκανικά τρυγόνια διασχίζουν την ελληνική γη και θάλασσα σε ένα μόλις βράδυ (καιρού επιτρέποντος πάντα)...! Και στο ξημέρωμα έχουν ήδη πατήσει βόρεια Αφρική (το πιθανότερο) ή Μάλτα (λιγότερο πιθανό)...!
Απ' την άλλη, ό,τι περασματιάρικο προσγειώνεται σε ελληνικό έδαφος, προέρχεται από κεντρική και βόρεια Ευρώπη...! Και εν συνεχεία, βέβαια, κάνουν το σάλτο για την "αραπιά"...!

Μεχρι τωρα η χειροτερη των τεκευταιων ετων στην Κερκυρα.Παω σερι απο τις 26 Αυγουστου κ εχω κανει 4 τρυγονια με πολυ κοπο.Τις περισσοτερες μερες δεν το βλεπουμε.Δεν εχει κανει περασμα ουτε καν μθκρο.Ακομα ομως ελπιζουμε επειδη οντως ο καιρος στην κεντρ. Ευρωπη ειναι ζεστος....

Αληθεύει ότι το τρυγόνι άν χάσει το ταίρι του δέν ξαναζευγαρώνει ;
Κάποιος που ξέρει να μου πεί άν θέλει..
Δεν ξέρω την απάντηση Αλλά σε τρεις περιπτώσεις έχω νιώσει άσχημα σε κυνήγι περιστεροειδων...Την μια με τρυγονι που πήρα το ένα εκ των δύο και το άλλο πήγε 150 μέτρα και γύρισε να κάτσει στη σταρια που φαινόταν το άλλο με ανοιχτά φτερά ...Την άλλη με αγριοπεριστερο που πήρα ένα εκ των δύο και το άλλο γύρισε σε τρία λεπτά και γουργουριζε ...Και τριτη με τρεις ντόπιες φασσες που πήρα τις δύο που αποδείχτηκαν πιτσουνια και η τρίτη πέταγε σε κύκλους πάνω από τις δύο πρώτες χωρίς να θέλει να φύγει και όπως αργότερα είδα ήταν ενήλικο πουλί προφανώς γονιός...

Το Αιγαίο το περνάνε αέρα σε ένα βράδυ, εμείς περιμένουμε πουλιά από κεντρική Ευρώπη σύμφωνα με δακτυλιωμενα θηρευμενα τρυγόνια. Στο χωριό μου το 2009 αργά το Σεπτέμβρη είχαν χτυπήσει δακτυλιωμενο νεαρό τρυγονι που γεννήθηκε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στην Ουγγαρία. Το είχε γράψει και το έθνος κυνήγι.
Εσύ το σκότωσες ρε αλητη;;;.sarcastic..terror.

Status
Not open for further replies.
Back