Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγω που την εχω το αντίθετο εχω διαπιστώσει βγάζει πολυ δύναμη και τρομερή διατρηση.δεν μπορώ να βαρεσω πουλι κοντα γιατί τα διαλύει.τελοσ παντον αφου σε ικανοποιεί το οπλο που εχεισ ολλα τα αλλα δεν μετρανε;)

Μ' αρέσει περισσότερο Τάσο γενικά και σαν σπαστό έχει ένα καλό, μπορείς να ελέγχεις μέσα τις κάννες, σήμερα έβγαλα από τη θαλάμη ένα ξυλαράκι, το κατάλαβα επειδή όπως καθόμουν κάτι έπεσε από το δέντρο από πάνω και ευτυχώς μου έκοψε και το κοίταξα μέσα (ασχέτως αν δεν έριξα τουφεκιά σήμερα). Και πιο παλιά με το μονόκαννο το έχω συνήθειο σε κάθε κυνήγι τουλ. 5-6 φορές θα κοιτάξω την κάννη μέσα, άλλη μια φορά μου έχει τύχει, οπότε άμα δεν έκανα την κίνηση ποιος ξέρει τι μπορεί να είχε συμβεί (είναι και ψυχολογικό πλέον το θέμα)
Και στα αυτογεμή μπορείς να έχεις το νού σου μη μπεί κάτι στην κάνη σου, εκείνο που είναι επικίνδυνο και δύσκολο να ελέγχεις στο αυτογεμές, είναι στην περίπτωση που λόγο αστοχίας υλικού π.χ ελαττωματικού καψουλιού ή λάθος στη γόμωση, μείνει το βύσμα στην κάνη μετά την πυροδότηση και πάνω στη βιασύνη της κυν. φάσης να πυροδοτήσεις και το δεύτερο φυσίγγιο, το πιθανότερο είναι να σου ανοίξει η κάννη, πρέπει να είσαι πολύ ψυλιασμένος και ψύχραιμος για να το καταλάβεις, στο σπαστό όπλο τηρώντας τους στοιχειώδης κανόνες ασφαλείας, ελέγχοντας δηλ. την κάννη μετά τη βολή αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Και για να ξαναμπουμε στο τοπικ να αναφερω οτι στη σημερινη εξοδο δεν εκανα καμια ντουφεκια,στο δρομο της επιστροφης ομως εντοπισα ενα ηλιοσπορο με 15-20 πουλια μεσα,δεν πλησιασα πολυ να μην τα τρομαξω,αυριο πρωι πρωι θα ειμαι μεσα στο χωραφι και θα τα περιμενω....
Περισσοτερα αυριο....
Κι ας ελπισουμε να τραβηξω και μερικα ωραια βιντεακια...

Σήμερα πήγε μόνος του ο πατέρας μου (εγώ έχω να πάω σε γάμο το βράδυ, οπότε δεν ξύπνησα), έσπασε το σερί του δύο ημερών... Τρυγόνια λίγα και πονηρεμένα, τουφέκισε ένα μακριά και δεν το κράτησε, ακούστηκαν άλλες τρεις μονές τουφεκιές, προφανώς σε τρυγόνια τα οποία πιθανότατα και θα χτυπήθηκαν...
-1 καρακάξα επίσης, αύριο άμα καταφέρω να ξυπνήσω θα βγω μια βόλτα... ο καιρός είναι πολύ πονηρός, συννεφιά, κατά περιόδους ψιχάλες, πίσω από το βουνό είναι πιο φορτωμένος (αστράφτει που και που), μπορεί να κατεβάσει τίποτα από Κ.Εύβοια...

θα ηταν πολυ ενδιαφερων να δουμε πως δουλεψες το νοβοπαν στις δοκιμες σου και πως μετρησες της διατρησεις.xm.
Δυστυχως δεν εχω βγαλει φωτο,οποτε δεν μπορω να δειξω τις διαφορες...
Παντως,ηταν μεγαλες...

ο καιρός είναι πολύ πονηρός, συννεφιά, κατά περιόδους ψιχάλες, πίσω από το βουνό είναι πιο φορτωμένος (αστράφτει που και που), μπορεί να κατεβάσει τίποτα από Κ.Εύβοια...
Και όχι μόνο από κει...το νου σου Βασίλη, τα περασματιάρικα σε θέλουν κάθε μέρα στο καρτέρι, δεν είναι για πολύ;)

Σημερινη εξοδος με Φλαμ κ Γιωρικα... Ελαχιστα πουλια, διασκορπισμενα εντελως... Καταφερα ενα σε ανελπιστη αποσταση, δεν γραφω μετρα για να μην παρεξηγηθω, αλλα φαινοταν σαν χελιδονι εκει που πεταγε και μετα με ξεφτυλισε κυριολεκτικα ενα ζευγαρι μπαινοντας με χιλια κ κανοντας τις τουφεκιες μου με τα τσαλιμια τους να φευγουν στο γαμο του καραγκιοζη...
Τα χαρηκα για να πω την αληθεια μου... .well done.
Εν αναμονη των περασματων τωρα... :)

Καλησπερα στην παρεα!!!Ειμαι πραγματικα χαρουμενος που και φετος μας αξιωσε ο Θεος να ξαναζησουμε αυτην την μοναδικη μερα της εναρξης!!!Μετα απο 6 μηνες ξανα εκει εξω στην αγρια ομορφια της φυσης!!Καλη σεζον σε ολους με υγεια!!
Εμενα φετος η πρεμιερα με βρηκε στον βορειο Εβρο.Μαζι με το κουμπαρακι μου που χρονια τωρα κυνηγαμε μαζι στις αναζητησεις των προηγουμενων ημερω εντοπισαμε ενα λιοσπορο που ειχε μερικα πουλακια.Την παραμονη και μεχρι που νυχτωσε δεν ειδαμε κανεναν να περυτριγυριζει εκει.Οποτε οπως το ειχαμε σχεδιασει αφησαμε εκει ενα αμαξι και πηγαμε σε κοντινο χωριο για την γιορτη της ταβερνας!!!!!Φαγαμε ηπιαμε τις μπυρες μας διασκεδασαμε με κατι φιλους και "γεματοι" ξεκινησαμε πισω για το "Ξενοδοχειο τ'αστερια"!!!Φτανοντας εκει βρικαμε τους πρωτους "κακομουτσουνους" που ουτε καν με ενα νευμα δεν απαντησαν στον χαιρετισμο μας.Δεν αφησα τον εαυτο μου να χαλαστει και ας γνωριζα οτι και με αλλους πολλους ντοπιους που θα ερθουν το πρωι περισσοτερο θα κοιταν να κλεισουν και να χαλασουν τα περασματα σε μενα παρα να κυνηγισουν.Και πραγματι το πρωι ολο το χωριο ηρθε εκει!!Στην κυριολεξια "φραξανε" τηνμικρη ρεματια που ηταν μπροστα μας.Παρ"ολα αυτα ο ευνοημενος τηε θεας Αρτεμης ειμουν εγω!!!Ολοι παιξανε προ-πο.Δυο ενα κανενα.Εγω πηρα 9 στο χερι και 2εχασα και δεν μπορεσα να μαζεψω μεσα απο κατι βατα.Τα 8 τα πηρα το πρωι και αλλο ενα το απογευμα μετα την απαραίτητη καταναλωση κρεατικων στο καρβουνο και αφθονη κρυα μπυρα!!!Αλλα 3 πουλια πηρε ο κουμπαρος μου που πληρωσε τον "συνοστισμο".Και μην ξεχναμε.Τυχεροι δεν ειναι μονο οσοι το χουφτωσαν αλλα ολοι οσοι ειχαν την ευκαιρια να ειναι εκει εξω..

Δεν ξερω τι διαβολο επαθε η τεχνολογια μου και δεν μπορω να περασω τις φωτο στον υπολογιστει απ το τηλ.Οταν το λυσω θα βαλω καμια.Βιντεο δεν μπορεσα να τρβηξω τα πλανα που επρεπε αλλα οτι πηρα καποια στιγμη θα το βαλω.

Καλησπερα στην παρεα!!!Ειμαι πραγματικα χαρουμενος που και φετος μας αξιωσε ο Θεος να ξαναζησουμε αυτην την μοναδικη μερα της εναρξης!!!Μετα απο 6 μηνες ξανα εκει εξω στην αγρια ομορφια της φυσης!!Καλη σεζον σε ολους με υγεια!!
Εμενα φετος η πρεμιερα με βρηκε στον βορειο Εβρο.Μαζι με το κουμπαρακι μου που χρονια τωρα κυνηγαμε μαζι στις αναζητησεις των προηγουμενων ημερω εντοπισαμε ενα λιοσπορο που ειχε μερικα πουλακια.Την παραμονη και μεχρι που νυχτωσε δεν ειδαμε κανεναν να περυτριγυριζει εκει.Οποτε οπως το ειχαμε σχεδιασει αφησαμε εκει ενα αμαξι και πηγαμε σε κοντινο χωριο για την γιορτη της ταβερνας!!!!!Φαγαμε ηπιαμε τις μπυρες μας διασκεδασαμε με κατι φιλους και "γεματοι" ξεκινησαμε πισω για το "Ξενοδοχειο τ'αστερια"!!!Φτανοντας εκει βρικαμε τους πρωτους "κακομουτσουνους" που ουτε καν με ενα νευμα δεν απαντησαν στον χαιρετισμο μας.Δεν αφησα τον εαυτο μου να χαλαστει και ας γνωριζα οτι και με αλλους πολλους ντοπιους που θα ερθουν το πρωι περισσοτερο θα κοιταν να κλεισουν και να χαλασουν τα περασματα σε μενα παρα να κυνηγισουν.Και πραγματι το πρωι ολο το χωριο ηρθε εκει!!Στην κυριολεξια "φραξανε" τηνμικρη ρεματια που ηταν μπροστα μας.Παρ"ολα αυτα ο ευνοημενος τηε θεας Αρτεμης ειμουν εγω!!!Ολοι παιξανε προ-πο.Δυο ενα κανενα.Εγω πηρα 9 στο χερι και 2εχασα και δεν μπορεσα να μαζεψω μεσα απο κατι βατα.Τα 8 τα πηρα το πρωι και αλλο ενα το απογευμα μετα την απαραίτητη καταναλωση κρεατικων στο καρβουνο και αφθονη κρυα μπυρα!!!Αλλα 3 πουλια πηρε ο κουμπαρος μου που πληρωσε τον "συνοστισμο".Και μην ξεχναμε.Τυχεροι δεν ειναι μονο οσοι το χουφτωσαν αλλα ολοι οσοι ειχαν την ευκαιρια να ειναι εκει εξω..

Δεν ξερω τι διαβολο επαθε η τεχνολογια μου και δεν μπορω να περασω τις φωτο στον υπολογιστει απ το τηλ.Οταν το λυσω θα βαλω καμια.Βιντεο δεν μπορεσα να τρβηξω τα πλανα που επρεπε αλλα οτι πηρα καποια στιγμη θα το βαλω.

Στα νότια του νομού τι έγινε φέτος Δημήτρη είχε πουλιά ; γιατί μέχρι τώρα δεν είδα κάποιον να γράψει κάτι.Η γυναίκα μου που είναι πάνω -Αβαντα-από ερωτήσεις που έκανε της είπαν πως φέτος εκεί γύρω δεν είχε πολλά πουλιά σε σχέση με πέρσι.

Στα νότια του νομού τι έγινε φέτος Δημήτρη είχε πουλιά ; γιατί μέχρι τώρα δεν είδα κάποιον να γράψει κάτι.Η γυναίκα μου που είναι πάνω -Αβαντα-από ερωτήσεις που έκανε της είπαν πως φέτος εκεί γύρω δεν είχε πολλά πουλιά σε σχέση με πέρσι.
Στην περιοχη του Αβαντα καποια στιγμη ειχε πολλα πουλια αλλα τις τετευταιες μερες λιγοστεψαν σημαντικα.Ειναι ομως οπως ξερεις και σε αποσταση αναπνοης απο τν Αλεξ/πολη οποτε γινετε και χαμος απο κοσμο.Εναν καλο φιλο που σηναντισα ακι ηταν εκει το πρωι δεν εκανε τιποτα.Το απογευμα ομως πηρε 7.Δεν πηγα ομως καμια βολτα απο τα καφενεια των κυνηγων να μαθω περισσοτερα.Οταν εχω νεα θα ενημερωσω.Σιγουρα ομως σαν περσι δεν ηταν.

Στην περιοχη του Αβαντα καποια στιγμη ειχε πολλα πουλια αλλα τις τετευταιες μερες λιγοστεψαν σημαντικα.Ειναι ομως οπως ξερεις και σε αποσταση αναπνοης απο τν Αλεξ/πολη οποτε γινετε και χαμος απο κοσμο.Εναν καλο φιλο που σηναντισα ακι ηταν εκει το πρωι δεν εκανε τιποτα.Το απογευμα ομως πηρε 7.Δεν πηγα ομως καμια βολτα απο τα καφενεια των κυνηγων να μαθω περισσοτερα.Οταν εχω νεα θα ενημερωσω.Σιγουρα ομως σαν περσι δεν ηταν.

Μάλλον θα ανέβω το άλλο Σάββατο για μια βδομάδα οπότε θα κάνω βόλτα στην τριγύρω περιοχή.

Καλησπέρα σε όλους! Για μενα ήταν μια παράξενη έναρξη την Πέμπτη,καθώς στο γνωστό μέρος στο χωριό μου που παντα κραταει μερικά τρυγόνια,τα τρυγόνια ήταν εξαφανισμένα,αλλα εμφανίστηκαν φασσες...το μήνυμα είχε δοθεί απο πέρυσι καθώς είδα την πρωτη φασσα της ζωής μου στο χωριό μου στο συγκεκριμένο μέρος...ετσι την Πέμπτη τουφέκισαμε 4 φασσες 2 άτομα και πήραμε τις 3..1 εγω και 2 ο συγκυνηγος μου...χθες πήγα μόνος λίγο πιο πανω απο εκει που ήμουν προχθες μήπως και τα τρυγόνια λόγω των φασσων αλλαξαν τόπο και όντως δικαιώθηκα καθώς είδα μερικά τρυγόνια και κατάφερα και πήρα 3...γενικά πάντως τα τρυγόνια ήταν λιγότερα απο άλλες φορες στην περιοχή..αλλα εμφανίστηκαν φασσες,πράγμα πολυ παράξενο για την τοπογραφία της περιοχής...

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους! Για μενα ήταν μια παράξενη έναρξη την Πέμπτη,καθώς στο γνωστό μέρος στο χωριό μου που παντα κραταει μερικά τρυγόνια,τα τρυγόνια ήταν εξαφανισμένα,αλλα εμφανίστηκαν φασσες...το μήνυμα είχε δοθεί απο πέρυσι καθώς είδα την πρωτη φασσα της ζωής μου στο χωριό μου στο συγκεκριμένο μέρος...ετσι την Πέμπτη τουφέκισαμε 4 φασσες 2 άτομα και πήραμε τις 3..1 εγω και 2 ο συγκυνηγος μου...χθες πήγα μόνος λίγο πιο πανω απο εκει που ήμουν χθες μήπως και τα τρυγόνια λόγω των φασσων αλλαξαν τόπο και όντως δικαιώθηκα καθώς είδα μερικά τρυγόνια και κατάφερα και πήρα 3...γενικά πάντως τα τρυγόνια ήταν λιγότερα απο άλλες φορες στην περιοχή..αλλα εμφανίστηκαν φασσες,πράγμα πολυ παράξενο για την τοπογραφία της περιοχής...

Πάντως στην Κρήτη Γιάννη έχει στον Ψηλορείτη και ίσως και αλλού ,φάσσες μόνιμα οι οποίες και αναπαράγονται εκεί

Status
Not open for further replies.
Back