Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Να ρωτησω παιδια κατι στα περασματα που λετε, τα πουλια που πεφτουν;;;γτ απο τη στιγμη που τα ηλιοσπορα οργωθηκαν δν νομιζω οτι εχουν επιλογες...

Στα ακρωτηρια αν οι καιροι ειναι τετοιοι πιανουν στους θαμνους για να ξαποστασουν πριν περασουν θαλάσσα. Κακοκαιριες τα κλεινουν καμμια φορα καποιεσ ωρες η σπανια και μερα. Αλλα συνηθως περιμενουμε μερες ατουφεκιστοι μεχρι να βγει το σεναριο που περιεγραψα και αν.

Λοιπον φέτος έχω γίνει ζολωτας.πρωινό με βικ σημερα και μέχρι τις 7.25 είχαν ακουστεί 5-6 τουφεκιες.το πρωι που πήγαμε είχαν πιασει και το καλό καρτέρι οποτε κατσαμε σ ενα άλλο αναμεσα σε κάτι ελιές και μπουμπουλεδες.αποφασιζω λοιπον να φύγω απογοητευμένος καθότι δουλευω κιολας.δεν περνάνε 10 λεπτά που έχω φύγει και χτυπάει τηλ.ο βικ.είχανε περάσει 2 απο κει που καθόμουνα πήρε το ενα και για το άλλο δεν είναι σιγουρος.θα μάθουμε όταν γυρίσει αργοτερα.κουφάλα αλεπουδιαρη με κολησες
.pop.

Ειδα σημερα τι σημαινει "να σε θελει". Ως τις 7μιση δεν ειχε κινηθει φυλλο, και σκεφτομουνα που να κατσω να μην βαραει ο ηλιος. Ακουσα ενα ντουμπλε μακρια μπροστα και μετα απο λιγο αλλη μια τριαδα πιο κοντα. Περισσοτερο απο ενδιαφερον κοιταξα αλλα ειδα ενα ζευγαρακι να ερχεται προς το μερος μου. Οταν πλησιασε εριξα στο πιο κοντινο, το ειδα να πεφτει και αμεσως στο αριστερο. Το πρωτο το ειδα που επεσε αμεσως μολις εριξα στο δευτερο, το αλλο επειδη δεν ακουσα τουφεκια το εψαξα λιγο αλλα τιποτα. Δεν ειδα ομως να εχει χτυπηθει.

Μεγαλο πουλι. Επισης μετα απο ενα 5λεπτο εριξε ενας πισω δεξια ενα μονο, και με καβαλησε πανηψηλα ακομα ενα απο την ιδια κατευθυνση

Χάρακα σήμερα φάνηκαν κάποια τρυγόνια, ήμουν γκαντέμης όμως.Τουφέκισα ένα που ξεκλάρωσε με φοντο τον ήλιο απο ένα ύψωματάκι απέναντι, έκανα νευρική-σχεδόν γελοία επώμιση και εριξα εναν ντουμπλε στο βροντο.Την ώρα που πηγαίναμε στο αυτοκινητο βλεπω στο βαθος 3 μαζι ψηλωμενα και την ωρα που τα χαζευαμε μακρια παιρνει το ματι μου να περναει γρηγορα ενα πολυ πιο κοντα μας, τουφεκάω γυριζει αναποδα πεφτει κοντα σε κατι πευκα. Ξεκιναω να παω το βλέπω σηκώνεται και πιάνει τραυματισμενο στο πευκο. Πριν φτάσω κοντα σηκωθηκε και πεταξε τραυματισμενο.

Καλημερες στην παρέα....ενα και καλο χωρις καμμια αλλη κινηση....
BvIGR3s.jpg

Καλημερα απο κυκλαδες μετα απο 3 μερες απραξιας και αφου δν το ειχαμε δει σημερα εγινε ενα καλο περασμα με αρκετα τριγωνια.Ειδα μακρυα και κοντα 35 τριγωνια ολα δυνατα και μεγαλα πουλια ξεκουραστα να τραβανε μεγαλες αποστασεις και υψη ενα πρωινο καλο τελειωσε η συνεχεια απο δω και περα στα βουνα νεωτερα το βραδυ.

a>

Mεσσηνιακος καμπος κοντα στον ποταμο Παμισο... αλλη μια πρωινη εξοδος και σημερα,
ελαχιστα τρυγονακια φανηκαν σκορπια εδω κι εκει, πεσαν και μερικες
τουφεκιες διασπαρτες.
Τουφεκισα ενα και μοναδικο το οποιο και το πηρα σε πολυ μεγαλη αποσταση
θα ελεγα... με φυσιγγι RC32 No 8 (δεν περιμενα να το παρω) ειδα και 3-4 ακομα μεμονομενα μακρια.
a>[IMG]

Last edited:
Παιξαν πουλια σε ολη την Ελλαδα σημερα η πιο καλη δουλεια πρεπει να εγινε κυκλαδες... Απο Ηλεια κατι εγινε πηρε απο 2-3 ο καθενας χθες εφυγα εγω ( ριμαδα εξεταστικη :mad::mad::() καντεμης ολιγον αλλα τι να κανουμε αυτα εχει το κυνηγι μπραβο σε οσους το ματωσαν το περασμα εχει κι συνεχεια αυριο αποψη μου...

Και στη Σύρο και Τήνο έμαθα ότι έπαιξαν πολλά πουλιά σήμερα. Να μας πουν και όσοι πήγαν εκει..

Πάντα, στα τρυγονοπεράσματα του Σεπτέμβρη οι κυκλάδες έχουν την "τιμητική" τους...!
(Ας έχουν κι αυτοί οι έρμοι οι νησιώτες κυνηγοί κάτι να το χαρούν ντε...)

Πάντα, στα τρυγονοπεράσματα του Σεπτέμβρη οι κυκλάδες έχουν την "τιμητική" τους...!
(Ας έχουν κι αυτοί οι έρμοι οι νησιώτες κυνηγοί κάτι να το χαρούν ντε...)
ΣΩΣΤΟΣ ο Νικόλαος Ρεντίφης πως κ πως περιμένουμε και εμείς ένα καλό πέρασμα για την υπόλοιπη σαιζόν σας (ζηλεύουμε ). Σωστές οι πληροφορίες Μάνο για τουλάχιστον ότι αφορά τη Σύρο. Έγινε ένα μεγάλο πέρασμα το οποίο ακόμη κ΄ έως αυτή την ώρα (από τηλ.) δίνει μια καλή έξοδο σε κάρπωση.......................................

Status
Not open for further replies.
Back