Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σπύρο συμφωνώ απόλυτα...δεν ξέρω για τόσο αργά αλλα μέχρι να βγει ο Σεπτέμβρης θα κάνει σίγουρα ένα καλό πέρασμα,αρκεί να είμαστε τυχεροί να τα δούμε το πρωί!
Ε...ναι συνήθως αυτά που περνάνε μετά τις 20-25 Σεπτέμβρη λίγοι (αλλά τυχεροί) τα παίρνουν χαμπάρι..

Σπύρο συμφωνώ απόλυτα...δεν ξέρω για τόσο αργά αλλα μέχρι να βγει ο Σεπτέμβρης θα κάνει σίγουρα ένα καλό πέρασμα,αρκεί να είμαστε τυχεροί να τα δούμε το πρωί!
Εγώ δεν θα έβαζα τα λεφτά μου σε αυτό το σενάριο πάντως...

Με το τρυγόνι έχουν γίνει τρελές νίλες Βασίλη...

Παλιοί κυνηγοί...ακόμα και στις καλές εποχές...δεν έχαναν μέρα το Σεπτέμβρη...
γιατί όπως έλεγαν "το τρυγόνι είναι μια-δυο μέρες...το 'χασες...να' σαι καλά και του χρόνου"

Πιστεύω τελευταία ευκαιρία για τα τρυγόνια η επόμενη εβδομάδα που δείχνει να χαλάει ο καιρός από τα βόρεια. Ιδιαίτερα Κυριακή, Δευτέρα οι πιο επικυνδηνα μέρες μήπως τα πουλιά φύγουν μπροστά απ το καιρό μιας και έρχεται από βόρεια η κακοκαιρία . Είχα σκοπό Κυιακη και Δευτέρα να ανέβω στο βουνό με τη παρέα για εκπαιδευτικό στις πέρδικες αλλά το ανέβαλα μπας και γίνει κάνα πέρασμα .

Έχουν γίνει πολύ δυνατά περάσματα εδώ στο νότο με χαρακτηριστικες ημερομηνίες που θυμάμαι 19/9, 27/9, 1/10 και 3/10 ειδικά με κακοκαιρία... Το κακό είναι που λίγοι είναι στα καρτέρια τότε κ τα χαίρονται λίγοι...
Άρτα 22/10/2003 έχω επιστρέψει από καλοκαιρινή σεζόν και την επόμενη μέρα ρίχνει πραγματικά καρέκλες από το πρωί ....το μεσημέρι κάπως σταματάει και ξεκινάω να πάω για πάπια, περί τα 2 χιλιόμετρα πριν το γυαλο τα καλωδια ανά 150-200 μέτρα είχαν πάνω κοπαδακια τρυγόνια των 5-10 πουλιων...τα έβλεπα και δεν το πίστευα...

Έχουν γίνει πολύ δυνατά περάσματα εδώ στο νότο με χαρακτηριστικες ημερομηνίες που θυμάμαι 19/9, 27/9, 1/10 και 3/10 ειδικά με κακοκαιρία... Το κακό είναι που λίγοι είναι στα καρτέρια τότε κ τα χαίρονται λίγοι...

Από την επόμενη τετάρτη 26/9 ( για Πελοπόννησο μεριά ) δείχνουν τα site βροχές και πτώση θερμοκρασίας .
Με βλέπω να με τρώει το ....... πρωινό ξύπνημα πάλι.
Άντε γιατί έχω πάρει κανά δυό κιλά και πρέπει να τα χάσω. .yel..yel..yel.

Πάντως πήγα και πήρα άλλα 4-5 κουτιά μιας και αύριο ( που θα πάω εγώ) θα κάνει το μεγάλο πέρασμα..............εντάξει λέμε και καμιά κουταμάρα να γελάσουμε......vert funny.
Καλό καιρό έχει για πέρασμα Γιάννο,τίποτα δεν αποκλείεται!

Εγώ με το που γύρισα χωριό άλλαξα ρούχα αμέσως κι έφυγα για τον καμπο με το φιλαράκι. Περπατησαμε κάνα δίωρο, κάτι κεφαλαδες και κάτι μελισσουργους είδαμε μόνο . Θα επιμεινω καθημερινά για 5-6 μέρες μέχρι να φύγω

Status
Not open for further replies.
Back