Altair Lusso
Banned
Είδα και γω απογευματινές μετακινήσεις φέτος, πάνω στα σύνορα. Ένα απόγευμα την τρίτη μέρα, ενώ ο τόπος είχε καεί στο τουφεκίδι, αυτά μπαίναν απο Βουλγαρία σαν να μην είχε συμβεί τίποτα....

Του φίλου μας του Τσιπούρα ρίχνεις κάνα φυσιγγάκι τώρα Νικόλα??? Βάλε και καμιά φώτο άμα θες τα όπλα σου να τα θαυμάσουμε!! Αν έχει και κανα τρυγονακι η φωτο ακόμα καλύτερα!!Άλλο ένα τρυγονάκι μου έκανε τη χάρη απόψε και "συναντήθηκε" με τα 9ράκια μου (28g)! Αυτή τη φορά ήτανε φετιναράκι, αλλά αξιόλογου μεγέθους για φετινάρι και μάλιστα με λιπάκι... Μάλλον θα προέρχεται από την 1η ωοτοκία, αυτή της άνοιξης... Για άλλη μια φορά, η γούσα του γεμάτη με σπόρια στο μέγεθος φακής (μάλλον βίκος ή κάτι άλλο)... Μου σηκώθηκε, λες και ήτανε φερμαριστό, από μια ελιά μπροστά μου, στα 7 - 8 μέτρα απ' το πόστο μου! Ευτυχώς, αντέδρασα ψύχραιμα, δεν σάστισα και το "ξάπλωσα" με την 4άρα κάννη του cynergy, πριν αυτό προλάβει να κρυφτεί... Έπεσε σε κάτι βατσινιές με κοφτερά αγκάθια, αλλά, ευτυχώς, όχι πολύ βαθιά, και έτσι μπόρεσα και το ανέσυρα με μερικές γραντζουνιές μόνο, για σουβενίρ...
Άποψή μου, ότι αυτά τα τρυγόνια που συναντώ καθημερινά είναι 100% ντόπια... Όσο κάνει ακόμα καλοκαίρι και βρίσκουν φαϊ, δεν βιάζονται/πιέζονται να φύγουν, εκτός εάν χαλάσει δραματικά ο καιρός και τα διώξει... Έτσι, εάν διατηρηθούν ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες, θα αρχίσουν την αποδημία τους κατά τις 15 Σεπτέμβρη, καλώς εχόντων των πραγμάτων... Μέχρι τότε, όλο και κάποιο θα φαίνεται στον ορίζοντα (εκτός, είπαμε, εάν χαλάσει απότομα και δραματικά ο καιρός...)... Συμφωνώ με τον Γιάννη, αμέσως πιο πάνω...
Του φίλου μας του Τσιπούρα ρίχνεις κάνα φυσιγγάκι τώρα Νικόλα??? Βάλε και καμιά φώτο άμα θες τα όπλα σου να τα θαυμάσουμε!! Αν έχει και κανα τρυγονακι η φωτο ακόμα καλύτερα!!
Σωστός Νικόλα! Εγώ είδα ωραία πράγματα από το 9,5αρι φέτος!
Τυχεροι κ εσεις που ζειτε σε αυτα τα μερη κ μπορειτε να ειστε συνεχεια κοντα στη φυση!! Μπραβο σας για τις ανταποκρισεις!Το παράδοξο πάντως είναι πως εδώ κ χρόνια αυτές οι απογευματινες εκπλήξεις προτιμούν τα ίδια σημεία κ μάλιστα με ακρίβεια.. Ενώ κάποιες περιοχές έχουν αλλοιωθει όσον αφορά τον βιότοπο αυτά εξακολουθούν να βουταν κ να συγκεντρώνονται εκεί. Τυχερός οποιος βρεθεί σε ένα τέτοιο κομμάτι κ βλέπει μέχρι το τελευταίο φως τρυγόνια να έρχονται απτο πουθενά σαν βουτες κ να κλαρωνουν.
Τι το ιδιαιτερο εχουν αυτα τα σημεια;Το παράδοξο πάντως είναι πως εδώ κ χρόνια αυτές οι απογευματινες εκπλήξεις προτιμούν τα ίδια σημεία κ μάλιστα με ακρίβεια.. Ενώ κάποιες περιοχές έχουν αλλοιωθει όσον αφορά τον βιότοπο αυτά εξακολουθούν να βουταν κ να συγκεντρώνονται εκεί.
Δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο, τουλάχιστον στα μάτια μας.. Είναι βέβαια σχετικά πάνω στις παραδοσιακές γραμμές των περασμάτων τους αλλά υπάρχουν κ καλύτεροι τόποι που δεν τους προτιμούν.Τι το ιδιαιτερο εχουν αυτα τα σημεια;
Εχεις καταλαβει γιατι τα προτιμουν τα πουλια;
Είναι και σχετικά ευάλωτο θήραμα το τρυγόνι. Πέφτει εύκολα ακόμη και με επιπόλαια τραύματα και δεν έχει και πολλά κουράγια, συνήθως καταλήγει. Δεν είναι σκληρό μυοσκελετικά, όπως οι "εξαδέλφες" του οι φάσσες ή τα αγριοπερίστερα...
Είναι και σχετικά ευάλωτο θήραμα το τρυγόνι. Πέφτει εύκολα ακόμη και με επιπόλαια τραύματα και δεν έχει και πολλά κουράγια, συνήθως καταλήγει. Δεν είναι σκληρό μυοσκελετικά, όπως οι "εξαδέλφες" του οι φάσσες ή τα αγριοπερίστερα...
Για παράδειγμα, αναφέρω ότι έχω δοκιμάσει στο παρελθόν 9άρια και στις κυριαρίνες (turdus viscivorus) που είναι οι μεγαλύτερες τσίχλες και με μέγεθος παρεμφερές του τρυγονιού: ε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πέφτουν εύκολα σαν το τρυγόνι, αλλά ακόμα κι αν πέσουν τραυματισμένες, αντέχουν για πολύ ακόμα και τις κυνηγάς σαν "αίλουρος" μέσα στα έλατα μέχρι που τις χάνεις οριστικά συνήθως... Εκεί λοιπόν (στις κυργιαρίνες), σαφώς καλύτερο είναι το 8άρι, ακόμη και το 7άρι... Ευαίσθητο/ευάλωτο θήραμα είναι και το ορτυκάκι βεβαίως - βεβαίως... 10άκια σ' αυτό...
Καθόλου περίεργοΞέρω ότι μπορεί σε ορισμένους να ακουστεί περίεργο...αλλά εδώ και 2 χρόνια...σε τρυγόνια...ορτύκια και περπατητές τσίχλες σε ζεστές ημέρες....ρίχνω αποκλειστικά...28γρ Νο8 σκοπευτικά.
Θέλω βέβαια να πω...ότι το σκοπευτικό φυσίγγι θέλει υπομονή μέχρι να το μάθεις!Καθόλου περίεργο.... τα 28γρ είναι μια χρυσή τομή που αποδίδουν από τον καύσωνα του Αυγούστου μέχρι το χιόνι του Ιανουαρίου.