Έχει ακόμα φίλε....Νομίζω πως το τρυγόνι για εμάς εδώ στα βόρεια τελείωσε για φέτος.
Τώρα αν κάποιος είναι τυχερός και πέσει σε κάποιο πέρασμα που θα' ναι για λίγες ώρες χαλάλι του.
Έχει ακόμα φίλε....
Ειδικά μέσα στις ζώνες.
Νομίζω πως το τρυγόνι για εμάς εδώ στα βόρεια τελείωσε για φέτος.
Ακομα δεν άρχισε ρε παιδια..Έχει ψωμί ακομα..κι εδω νοτια νομιζω οτι τελειωσε
Δηλαδη μετα της 15 του μηνα;Υπομονη παλικαρια πισω ειναι τα καλα δεν εχουν περασει τρυγονια πουθενα στην ελλαδα που θα παει θα περασουν.δεν ξερω αν το εχει παρατηρησει καποιος αλλα εδω τα τελευταια χρονια κανει ενα περασμα απο μεγαλα τρυγονια σχετικα αργα κ εχει αρχισει κ με προβληματιζει καπως συμπτωση επαναλαμβανομενη παυει να ειναι συμπτωση δεν ξερω τι να πω
Αμα ξερατε τι περασματα τρυγονιων γινονται τις πρωτες μερες του Οκτωβρη θα χαζευατε... Μην κοιτατε που δεν βγαινει πλεον ο κοσμος κ τα χαιρονται λιγοι...![]()
Απο 22 μεχρι27 αλλα μιλαμε για μεγαλα τρυγονια οχι γυφτοτρυγοναΔηλαδη μετα της 15 του μηνα;
Άρη τέτοια εποχή σε τι χωράφια παίζουν αφού τα ηλιόσπορα είναι θερισμένα;
Έχω ξαναγράψει οτι πριν λίγα χρονια φίλος στις 6 Οκτώβρη ενώ καθόταν για καμιά φασσα,Γύρω στις 11 πρωί του έβγαλαν τα ματια τα ψωμοτρυγονα(έτσι λέμε εδω τα φετεινά τρυγόνια..),Τους έριξε κάμποσα 6αρια..
Το απόγευμα που πήγα δεν βρήκα πούπουλο..
Τασο εχω βαρεσει τρυγονι κ του Αγιοδημητριου στις 26 πριν καποια χρονια κ μαλιστα ηταν τρια κ καρτησα το ενα...Παλιοί κυνηγοί μου έχουν πει οτι έχουν δει και στις 20 του Οκτώβρη μαζί με φασσες..!!!.what.
Χρηστο στα λιοσπορα θα πεσουν τα τρυγονια που θα μεινουν για φαγητο, ακομα κ αν αυτα ειναι θερισμενα... Ωστοσο τα περασματιαρικα δεν κυνηγουνται ετσι... Δεν ξερω αν κανει η περιοχη σου περασματα υπο φυσιολογικες συνθηκες κ οχι αν τα πιασει ο καιρος... Τα περασματιαρικα μπορουν να πιασουν παντου αλλα κυριως παραλιακα, σε ελαιωνες, λοφακια κτλ, τσιμπολογανε οτι βρουν εκει κοντα, μενουν για καποιες ωρες και συνεχιζουν το ταξιδι τους... Γι αυτο μπορει το πρωι να ειναι γεματος ο τοπος κ το απογευμα να μη υπαρχει πουπουλο...
Τα είπες ολα!!!Ειναι πολυ συχνο φαινομενο αυτο, απλα οι περισσοοτεροι τα εχουν παρατησει κ τα χαιρονται οι ορτυκαδες που τυχαινει να πεσουν πανω τους... Ειναι χρονιες που αρχες Οκτωβρη οι αγροτες σηκωνουν απο καθε ελια κ τρυγονι... Το δυσκολο ειναι να πεσεις σε αυτο το περασμα...
Σιγουρα..Απλά ήθελα να πω οτι τα άτιμα δεν εχουν ούτε ωρα,ούτε μερα,ούτε καιρό..Τασο αυτο που λες ισχυει αλλα αν δεν εισαι μαθημενος σε καρτεροκυνηγο δεν εχεις υπομονη να κατσεις μεχρι τις 10+ ή 11+.