Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νομίζω πως το τρυγόνι για εμάς εδώ στα βόρεια τελείωσε για φέτος.
Τώρα αν κάποιος είναι τυχερός και πέσει σε κάποιο πέρασμα που θα' ναι για λίγες ώρες χαλάλι του.
Έχει ακόμα φίλε....
Ειδικά μέσα στις ζώνες.

Νομίζω πως το τρυγόνι για εμάς εδώ στα βόρεια τελείωσε για φέτος.
κι εδω νοτια νομιζω οτι τελειωσε
Ακομα δεν άρχισε ρε παιδια..Έχει ψωμί ακομα..
Μην τα βάφετε μαύρα από τωρα,υπομονή κ τα αυτιά σας ανοιχτά..

Υπομονη παλικαρια πισω ειναι τα καλα δεν εχουν περασει τρυγονια πουθενα στην ελλαδα που θα παει θα περασουν.δεν ξερω αν το εχει παρατηρησει καποιος αλλα εδω τα τελευταια χρονια κανει ενα περασμα απο μεγαλα τρυγονια σχετικα αργα κ εχει αρχισει κ με προβληματιζει καπως συμπτωση επαναλαμβανομενη παυει να ειναι συμπτωση δεν ξερω τι να πω

Υπομονη παλικαρια πισω ειναι τα καλα δεν εχουν περασει τρυγονια πουθενα στην ελλαδα που θα παει θα περασουν.δεν ξερω αν το εχει παρατηρησει καποιος αλλα εδω τα τελευταια χρονια κανει ενα περασμα απο μεγαλα τρυγονια σχετικα αργα κ εχει αρχισει κ με προβληματιζει καπως συμπτωση επαναλαμβανομενη παυει να ειναι συμπτωση δεν ξερω τι να πω
Δηλαδη μετα της 15 του μηνα;

Αμα ξερατε τι περασματα τρυγονιων γινονται τις πρωτες μερες του Οκτωβρη θα χαζευατε... Μην κοιτατε που δεν βγαινει πλεον ο κοσμος κ τα χαιρονται λιγοι... ;)

Άρη τέτοια εποχή σε τι χωράφια παίζουν αφού τα ηλιόσπορα είναι θερισμένα;

Έχω ξαναγράψει οτι πριν λίγα χρονια φίλος στις 6 Οκτώβρη ενώ καθόταν για καμιά φασσα,Γύρω στις 11 πρωί του έβγαλαν τα ματια τα ψωμοτρυγονα(έτσι λέμε εδω τα φετεινά τρυγόνια..),Τους έριξε κάμποσα 6αρια..
Το απόγευμα που πήγα δεν βρήκα πούπουλο..
Παλιοί κυνηγοί μου έχουν πει οτι έχουν δει και στις 20 του Οκτώβρη μαζί με φασσες..!!!.what.

Άρη τέτοια εποχή σε τι χωράφια παίζουν αφού τα ηλιόσπορα είναι θερισμένα;

Χρηστο στα λιοσπορα θα πεσουν τα τρυγονια που θα μεινουν για φαγητο, ακομα κ αν αυτα ειναι θερισμενα... Ωστοσο τα περασματιαρικα δεν κυνηγουνται ετσι... Δεν ξερω αν κανει η περιοχη σου περασματα υπο φυσιολογικες συνθηκες κ οχι αν τα πιασει ο καιρος... Τα περασματιαρικα μπορουν να πιασουν παντου αλλα κυριως παραλιακα, σε ελαιωνες, λοφακια κτλ, τσιμπολογανε οτι βρουν εκει κοντα, μενουν για καποιες ωρες και συνεχιζουν το ταξιδι τους... Γι αυτο μπορει το πρωι να ειναι γεματος ο τοπος κ το απογευμα να μη υπαρχει πουπουλο...

Έχω ξαναγράψει οτι πριν λίγα χρονια φίλος στις 6 Οκτώβρη ενώ καθόταν για καμιά φασσα,Γύρω στις 11 πρωί του έβγαλαν τα ματια τα ψωμοτρυγονα(έτσι λέμε εδω τα φετεινά τρυγόνια..),Τους έριξε κάμποσα 6αρια..
Το απόγευμα που πήγα δεν βρήκα πούπουλο..

Τασο 27/9, 1/10 και 3/10 ειναι ημερομηνιες που εχω σημειωμενες κ ειχε πολυ δυνατο περασμα με γυφτοτρυγονα (τα φετειναρια εδω κατω)... Ειναι πολυ συχνο φαινομενο αυτο, απλα οι περισσοοτεροι τα εχουν παρατησει κ τα χαιρονται οι ορτυκαδες που τυχαινει να πεσουν πανω τους... Ειναι χρονιες που αρχες Οκτωβρη οι αγροτες σηκωνουν απο καθε ελια κ τρυγονι... Το δυσκολο ειναι να πεσεις σε αυτο το περασμα...

Παλιοί κυνηγοί μου έχουν πει οτι έχουν δει και στις 20 του Οκτώβρη μαζί με φασσες..!!!.what.
Τασο εχω βαρεσει τρυγονι κ του Αγιοδημητριου στις 26 πριν καποια χρονια κ μαλιστα ηταν τρια κ καρτησα το ενα...

Χρηστο στα λιοσπορα θα πεσουν τα τρυγονια που θα μεινουν για φαγητο, ακομα κ αν αυτα ειναι θερισμενα... Ωστοσο τα περασματιαρικα δεν κυνηγουνται ετσι... Δεν ξερω αν κανει η περιοχη σου περασματα υπο φυσιολογικες συνθηκες κ οχι αν τα πιασει ο καιρος... Τα περασματιαρικα μπορουν να πιασουν παντου αλλα κυριως παραλιακα, σε ελαιωνες, λοφακια κτλ, τσιμπολογανε οτι βρουν εκει κοντα, μενουν για καποιες ωρες και συνεχιζουν το ταξιδι τους... Γι αυτο μπορει το πρωι να ειναι γεματος ο τοπος κ το απογευμα να μη υπαρχει πουπουλο...

Και εγώ αυτό παρατήρησα Άρη όταν κυνηγάω ορτύκια στα παράλια και βλέπω να παίζουν περασματιάρικα τρυγόνια. Κάθονται κυρίως στα πεύκα παραλιακά και σε διάφορα δέντρα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις φάσσες όταν περνούν από εμάς. Απλά αναρωτιόμουν πότε και τι τρώνε τα ζωντανά για να αποκτήσουν δύναμη ώστε συνεχίσουν το ταξίδι τους αφού έχουν μπροστά τους θάλασσα...

Ειναι πολυ συχνο φαινομενο αυτο, απλα οι περισσοοτεροι τα εχουν παρατησει κ τα χαιρονται οι ορτυκαδες που τυχαινει να πεσουν πανω τους... Ειναι χρονιες που αρχες Οκτωβρη οι αγροτες σηκωνουν απο καθε ελια κ τρυγονι... Το δυσκολο ειναι να πεσεις σε αυτο το περασμα...
Τα είπες ολα!!!
Ένα άλλο λάθος που κάνουν οι κυνηγοί (κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη),Ειναι οτι κάθονται στο καρτέρι το πολύ μέχρι της 8 το πρωί και φεύγουν γιατί πολυ άπλα δεν βλέπουν πουλιά..
Και όμως μου έχει συμβεί να δω πουλιά στις 11 το πρωί κάνοντας περπατητο σε μερος που το πρωί εκαναν καρτερι και να πάρω 4,(θα μπορούσα κ περισσότερα άλλα ήμουν μόνος κ έφευγαν απο την πίσω μεριά των δέντρων χωρίς να μπορώ να τα δω,μονο το θόρυβο άκουγα..)
Σε όσους το έλεγα απορούσαν γιατί το πρωί που ηταν εκεί δεν είδαν τίποτα!!!!!
Καλό λοιπόν ειναι αν δεν έχουμε δουλειά να μην παρατάμε νωρίς το καρτερι,ακομα και αν το χάραμα δεν σηκώσαμε κανενα κλαρωμενο πουλί..

Την δυναμη για το ταξιδι τους Χρηστο την εχουν παρει ολους τους προηγουμενους μηνες... Τωρα μονο ξεκουραση θελουν κ νερο, ολα ειναι τιγκα στο λιπος...
Γι αυτο το λογο και τα φετειναρια μεταναστευουν τελευταια, για να προλαβουν μα μαζεψουν λιπος-καυσιμα δηλαδη για το ταξιδι τους...

Status
Not open for further replies.
Back