Το κατάλληλο μπεκατσοντούφεκο είναι
Το 20αρακι από κάτω του ξαδέλφου 2800
Το κατάλληλο μπεκατσοντούφεκο είναι
Επειδή έχω 6 χρόνια τώρα την εμπειρία Με το Cal 20 στο κυνήγι δεν θα το έλεγα ιδανικό μπεκατσοντουφεκο!! Τουλάχιστον το δικό μου! Και θα σου εξηγήσω Γιάννο μου!!! Αρχικά η πολύ στενή ροζέτα τής ντουφέκιας σε σχέση με καλ12! Δηλαδή αν ρίξεις με ένα 20αρι και ένα 12αρι πχ στα 15 μέτρα 28 γρ η ντουφέκια του 20 θα είναι αρκετά πιο μαζεμένη!!! Εννοείται με το ίδιο τσοκαρισμα!!! Μετά όταν κυνηγάς σε πολύ σφιχτά μεροι και λόγω της γρήγορης επομισης όταν τινάζει το πουλί είναι και λίγο δύσκολα να μαζευτεί καί νά σημαδέψεις γρήγορα!! Και βασικό είναι να ασχοληθείς με ιδιογωμοση για ένα καλύτερο φυσίγγι!! Βέβαια είναι πολύ ξεκούραστο στο κράτημα και με πολύ ωραία αίσθηση σε όλα τού!!! Και βέβαια θα πάρεις μόνο πουλιά που τα αξίζεις 100 τίς 100!Το κατάλληλο μπεκατσοντούφεκο είναι
Θα συμφωνήσω λέγοντας ότι το 20 θα πρέπει να φορτωθεί με σκάγια για να γεμίσει ο κύκλος του 1 μέτρου σε κοντινές τουφεκιές ενώ ένα 12αρι μπορεί με 28-30 γραμμάρια σκάγια να δώσει αυτή την απόδοση με βάρος γύρω στα 3 κιλά....η ανάκρουση σε αυτά τα γραμμάρια είναι σχεδόν αμελητέα.....Επειδή έχω 6 χρόνια τώρα την εμπειρία Με το Cal 20 στο κυνήγι δεν θα το έλεγα ιδανικό μπεκατσοντουφεκο!! Τουλάχιστον το δικό μου! Και θα σου εξηγήσω Γιάννο μου!!! Αρχικά η πολύ στενή ροζέτα τής ντουφέκιας σε σχέση με καλ12! Δηλαδή αν ρίξεις με ένα 20αρι και ένα 12αρι πχ στα 15 μέτρα 28 γρ η ντουφέκια του 20 θα είναι αρκετά πιο μαζεμένη!!! Εννοείται με το ίδιο τσοκαρισμα!!! Μετά όταν κυνηγάς σε πολύ σφιχτά μεροι και λόγω της γρήγορης επομισης όταν τινάζει το πουλί είναι και λίγο δύσκολα να μαζευτεί καί νά σημαδέψεις γρήγορα!! Και βασικό είναι να ασχοληθείς με ιδιογωμοση για ένα καλύτερο φυσίγγι!! Βέβαια είναι πολύ ξεκούραστο στο κράτημα και με πολύ ωραία αίσθηση σε όλα τού!!! Και βέβαια θα πάρεις μόνο πουλιά που τα αξίζεις 100 τίς 100!
Ο lugari Γιαννακό μου κυνηγάει σε ρεζέρβες τίς Κροατίας πουλιά όχι σε τόσο πυκνά όπως τα δικά μας αρκουδοπουρναρα και έχει περιθώριο για μια ήρεμη επομιση! Χωριά ότι οι κύριες είναι σχετικμά απειραχτες κ ήρεμες!! Αλλά μου αρέσει η ιδέα για το ανάστροφο τσοκαρισμα!! Για δώσε λεπτομέρειες υπάρχει κάποιος οπλουργος να κάνει τέτοια εργασία? Μπορεί να γίνει σε ένα τσοκ που θα του πάω? Είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω ένα από την πεντάδα που έχει το όπλο μου!!Κοιτάξτε εάν πραγματικά και μόνο το θέλεις για μπεκάτσα του κάνεις αναστροφο τσοκαρισμα την μια κανη και καθάρισες .Γιατί η αίσθηση στα χέρια και το ζύγισμα σε ένα 20 αρακι απλά δεν υπάρχει.Εννοειται βέβαια ότι το cal 12 κάνει και αυτό για όλα γι'αυτό και έχει επικρατήσει ως διαμέτρημα.Αλλα το 20αρακι όταν το πιάνω στα χέρια του ξαδέλφου δεν θέλω να το αφήσω και ας μην το έχω κυνηγήσει ποτέ αφού και αυτός δεν κυνηγά ήταν του πατέρα του .Ελπίζω να έχετε δει το βίντεο του lugari με cal 28 .
Έτσι ακριβώς! Γι'αυτό και οι περισσότεροι που έχουμε ,20αρια κάνουμε ιδιογωμοση!!! Όχι απαραίτητα για φόρτωμα όσο για ισοκατανομή και διασπορά! Απλά η αίσθηση του 20αριου είναι σκέτη καύλα στο κουβαλιμα και το ζύγισμα!!Θα συμφωνήσω λέγοντας ότι το 20 θα πρέπει να φορτωθεί με σκάγια για να γεμίσει ο κύκλος του 1 μέτρου σε κοντινές τουφεκιές ενώ ένα 12αρι μπορεί με 28-30 γραμμάρια σκάγια να δώσει αυτή την απόδοση με βάρος γύρω στα 3 κιλά....η ανάκρουση σε αυτά τα γραμμάρια είναι σχεδόν αμελητέα.....
Δύσκολο να γίνει σε τσοκ σε κανη σταθερού τσοκαρισματα γίνεται εύκολα .Σε υπάρχον τσοκ θέλει μεγάλη προσοχή και δεν το επιχειρούν πολλοί μιλάω για εσωτερικό τσοκ .Ο τορναδορος που θα επιχειρήσει σε τσοκ σκέτο πρέπει να είναι μάγκας και το αλεζουαρ του αιθέρας.Ο lugari Γιαννακό μου κυνηγάει σε ρεζέρβες τίς Κροατίας πουλιά όχι σε τόσο πυκνά όπως τα δικά μας αρκουδοπουρναρα και έχει περιθώριο για μια ήρεμη επομιση! Χωριά ότι οι κύριες είναι σχετικμά απειραχτες κ ήρεμες!! Αλλά μου αρέσει η ιδέα για το ανάστροφο τσοκαρισμα!! Για δώσε λεπτομέρειες υπάρχει κάποιος οπλουργος να κάνει τέτοια εργασία? Μπορεί να γίνει σε ένα τσοκ που θα του πάω? Είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω ένα από την πεντάδα που έχει το όπλο μου!!
Νίκο τα έχουμε πει το δικό σου δεν είναι ο κανόνας! Είναι ένα πολύ ψαγμενο ντουφέκι και εσύ μεγάλος γνώστης της ντουφέκιας που θα την φέρεις στα μέτρα του!!! Είσαι η εξαίρεση με την καλή έννοια!!!!Κάποια στιγμή θα σας βάλω φωτό από το δικό μου εικοσαρι Τουφεκιά με διασπορας στα δεκαπέντε μέτρα και με τσοκ καμπάνα σεμινολ.
Τίποτα δεν παθαινούν εμάς θα λιώσουν τα Κόκκαλα μας και αυτα θα είναι εδώ ακόμα.Εγώ πάντως με ένα beretta ultra light στους 67 πόντους στα 3 κιλά ακριβώς ποτέ δεν ένιωσα να μου βαραίνει τα χέρια σε πολυωρα ή ολοήμερα κυνήγια ή να με περιορίζει κάπου στο κυνήγι είτε αυτό λέγεται μπεκάτσα είτε ορτυκι/μπεκατσινι είτε περπατητο τσιχλας. Το ζύγισμα του καμία σχέση με την καραμπίνα που σου γονατίζει το μπροστά χέρι μετά από λίγες ώρες. Υπόψην μου έχει φτιάξει ρυθμιζομενο χτένι ο Γιάννης και το χρησιμοποιώ και στο σκοπευτήριο (αυτό για την αντοχή του εργκαλ) View attachment 66695
Ετσι ακριβώς Νικόλα μουΤίποτα δεν παθαινούν εμάς θα λιώσουν τα Κόκκαλα μας και αυτα θα είναι εδώ ακόμα.
Καλησπέρα!! Έχω το ίδιο όπλο με 62 πόντους κάνη κ θέλω να κάνω το ίδιο στο Κοντακι. Με το μηχανισμό που έβαλες άλλαξε το βάρος του κοντακίου κ το ζύγισμα του όπλου;; Ρωτάω γιατί γενικά είναι πολύ ελαφρύ όπλο το φοβάμαι στο αν χάσει το ζύγισμα του!!Εγώ πάντως με ένα beretta ultra light στους 67 πόντους στα 3 κιλά ακριβώς ποτέ δεν ένιωσα να μου βαραίνει τα χέρια σε πολυωρα ή ολοήμερα κυνήγια ή να με περιορίζει κάπου στο κυνήγι είτε αυτό λέγεται μπεκάτσα είτε ορτυκι/μπεκατσινι είτε περπατητο τσιχλας. Το ζύγισμα του καμία σχέση με την καραμπίνα που σου γονατίζει το μπροστά χέρι μετά από λίγες ώρες. Υπόψην μου έχει φτιάξει ρυθμιζομενο χτένι ο Γιάννης και το χρησιμοποιώ και στο σκοπευτήριο (αυτό για την αντοχή του εργκαλ) View attachment 66695
Ο μηχανισμος πρεπει να ειναι 70-80 γρ σιγουρα οποτε εχεις αλλο ζυγισμα στο πισω μερος του οπλουΚαλησπέρα!! Έχω το ίδιο όπλο με 62 πόντους κάνη κ θέλω να κάνω το ίδιο στο Κοντακι. Με το μηχανισμό που έβαλες άλλαξε το βάρος του κοντακίου κ το ζύγισμα του όπλου;; Ρωτάω γιατί γενικά είναι πολύ ελαφρύ όπλο το φοβάμαι στο αν χάσει το ζύγισμα του!!
90.Ο μηχανισμος πρεπει να ειναι 70-80 γρ
κοντα επεσα
Επιτρέπεται αλλά δίκαννο με 50 εκατοστά κάνη έχει συνολικό μήκος μικρότερο από 1 μέτρο που είναι το ελάχιστο επιτρεπτό. Κάνη 50 εκατοστών μόνο με αυτογεμές που έχει μακριά βάση, όπως τα benelli ξεπερνάει το 1 μέτρο συνολικού μήκους.Αν επιτρεπόταν θα έπαιρνα και 50 εκ
Νομίζω το ελάχιστο επιτρεπτό είναι το 1,05. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.Επιτρέπεται αλλά δίκαννο με 50 εκατοστά κάνη έχει συνολικό μήκος μικρότερο από 1 μέτρο που είναι το ελάχιστο επιτρεπτό. Κάνη 50 εκατοστών μόνο με αυτογεμές που έχει μακριά βάση, όπως τα benelli ξεπερνάει το 1 μέτρο συνολικού μήκους.