Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Καλημερα, θα ηθελα να σε ρωτησω, στο κοντακι του οπλου μου εχει κανει ενα σαν ξεφλουδισμα, απο βλακεια δικη μου οταν εβαλα το οπλο στην θηκη βρεγμενο,χωρις να το σκουπισω, φαινεται ελαχιστα αν το γυρισεις στο φως, περιπου δυο εκατοστα μηκος και 2-3 χιλιοστα φαρδος. Πως μπορω να το περασω λινελαιο? οπως ειναι η' θα φαινεται διαφορα απο το υπολοιπο κοντακι? και αν θελω να περασω ολα τα ξυλινα μερη, τα περναω απλως απο πανω η' θελουν τρυψιμο πρωτα?
Το σωστό είναι ξηλωμα στο παλιό φινίρισμα κι εφαρμογή νέου.
Αν το κοντάκι σου είναι τελειωμένο με υλικό εμποτισμού που δεν αφήνει φιλμ,πέρασε το με λινέλαιο στο σημείο της ζημιάς.
Πριν περάσεις το λάδι καθάρισε καλά το σημείο με ατσαλομαλλο 0000.

Το σωστό είναι ξηλωμα στο παλιό φινίρισμα κι εφαρμογή νέου.
Αν το κοντάκι σου είναι τελειωμένο με υλικό εμποτισμού που δεν αφήνει φιλμ,πέρασε το με λινέλαιο στο σημείο της ζημιάς.
Πριν περάσεις το λάδι καθάρισε καλά το σημείο με ατσαλομαλλο 0000.
Το κοντακι μου ειναι με λινελαιο απο το εργοστασιο, με ατσαλομαλλο περναω μονο την ζημια η' ολα τα ξυλινα μερη για να τα περασω λινελαιο για ανανεωση? Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

Το κοντακι μου ειναι με λινελαιο απο το εργοστασιο, με ατσαλομαλλο περναω μονο την ζημια η' ολα τα ξυλινα μερη για να τα περασω λινελαιο για ανανεωση? Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
Το ατσαλομαλλο που σου προτείνω είναι πολύ λεπτό και δεν θα κάνει ζημιά αν περάσεις ολόκληρο το ξύλο.
Αφού θα πιαστείς μ'αυτην την δουλειά πέρασε το ολόκληρο.
Αν ταιριάξει,όλα καλά!
Μην βιαστεί να βγάλεις συμπέρασμα και μην βάλεις υπερβολική ποσότητα!
Το λάδι εμποτισμού θέλει τον χρόνο του για να διεισδύσει,να στεγνώσει εντελώς,να σκληρύνει και να γίνει πιο σκούρο το σημείο εφαρμογής.

Το ατσαλομαλλο που σου προτείνω είναι πολύ λεπτό και δεν θα κάνει ζημιά αν περάσεις ολόκληρο το ξύλο.
Αφού θα πιαστείς μ'αυτην την δουλειά πέρασε το ολόκληρο.
Αν ταιριάξει,όλα καλά!
Μην βιαστεί να βγάλεις συμπέρασμα και μην βάλεις υπερβολική ποσότητα!
Το λάδι εμποτισμού θέλει τον χρόνο του για να διεισδύσει,να στεγνώσει εντελώς,να σκληρύνει και να γίνει πιο σκούρο το σημείο εφαρμογής.
Σ ευχαριστω πολυ και παλι.

Καλησπερα, την Action εχω αλλα νομιζω ιδια ξυλα εχουν, δεν ειναι χτυπημα, ειναι σαν ξεφλουδισμα, σε ευχαριστω πολυ παντως. Απο που το παιρνεις το συγκεκριμενο λινελαιο?
Εγώ το είχα πάρει από Καλκατζάκο. Νομίζω κάπου στα 20€ εδώ και 3 χρόνια. Αλλά δε θέλει πολύ ποσότητα οπότε διαρκει αρκετά αν και μικρή ποσότητα.

Κάποια λάδια τα ονομάζουν "λινέλαιο"πλην όμως δεν είναι!
Π.χ. το tru oil το οποίο περιέχει μεν λινέλαιο αλλά σε μικρό ποσοστό συν βερνίκι και στεγνωτικες ουσίες.
Δίνει άλλο αποτέλεσμα από το λινέλαιο.
Κάνει φιλμ έντονα γυαλιστερό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό υλικό φινιρίσματος.

Κάποια λάδια τα ονομάζουν "λινέλαιο"πλην όμως δεν είναι!
Π.χ. το tru oil το οποίο περιέχει μεν λινέλαιο αλλά σε μικρό ποσοστό συν βερνίκι και στεγνωτικες ουσίες.
Δίνει άλλο αποτέλεσμα από το λινέλαιο.
Κάνει φιλμ έντονα γυαλιστερό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό υλικό φινιρίσματος.
To gunstock conditioning oil είναι λινέλαιο; Έχεις κάποιο να προτείνεις;

To gunstock conditioning oil είναι λινέλαιο; Έχεις κάποιο να προτείνεις;
Δεν είναι με τα κλασικά χαρακτηριστικά του λινελαιου.
1.Πήγαινε σε ένα κατάστημα με είδη ζωγραφικής και πάρε ένα μπουκαλάκι καλλιτεχνικό λινέλαιο.
2.Παρε το λινέλαιο της liberon (είναι μεγάλη ποσότητα για την δουλειά που το χρειάζεσαι)
3.Ψαξε το Gunstock oil(Gunstock Products)
4.Ελα από 'δώ να σου δώσω. :)

Δεν είναι με τα κλασικά χαρακτηριστικά του λινελαιου.
1.Πήγαινε σε ένα κατάστημα με είδη ζωγραφικής και πάρε ένα μπουκαλάκι καλλιτεχνικό λινέλαιο.
2.Παρε το λινέλαιο της liberon (είναι μεγάλη ποσότητα για την δουλειά που το χρειάζεσαι)
3.Ψαξε το Gunstock oil(Gunstock Products)
4.Ελα από 'δώ να σου δώσω. :)
Σ ευχαριστώ πολύ, είσαι άψογος.

Αν δεν κανω λαθος αυτο στα βιολογικα ειναι ωμο, με αποτελεσμα να αργει πολυ να στεγνωσει.
Έχει και άσχημη μυρωδιά.
Ναι αλλά είναι 100% λινέλαιο.
Αν θες να στεγνώνει γρήγορα ρίξε λίγο διαλυτικό νίτρου μέσα (το πολύ 4%).
Για άρωμα κάτι της επιλογής σου.

Back