Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Στεφανε δεν περναμε το overlay πανω στα ξυλα ποτε........μονο σε επιφανει που εχει βερνικι και με συνεση....δυο τρεις σταγονες ειναι αρκετες........
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα......εξαλου σημερα υπαρχουν και αλλα προιοντα που μπορουν να ζωντανεψουν τα κοντακια που εχουν βερνικι και πολυεστερα.
Περνάει και το βερνίκι όμως. Πολύ δύναμη ελάχιστα οφέλη από αυτό το προϊόν.
Προσωπική εμπειρία αυτά που γράφω.
 
Αποτέλεσμα μετά από πέντε χέρια λινέλαιο βρασμένο με ρητίνη της Kremer σε κοντάκι για 682 Gold E Skeet.Αφού στεγνώσει καλά θα ακολουθήσει τρίψιμο με ατσαλόμαλλο 0000.
 

Attachments

  • IMG_3740.jpeg
    IMG_3740.jpeg
    398,6 KB · Προβολές: 87
Πως το φτιάχνεις;
Δουλεύεται πολύ πιο εύκολα από το Tru Oil,το περνάω με πανί χωρίς χνούδι.Το πρώτο* χέρι όσο πίνει το ξύλο,σκουπίζεις το περίσσευμα μετά από 20´-30’.Στέγνωμα 24 ώρες.Τα επόμενα 48 ώρες στέγνωμα και λίγο λάδι.Τρίψιμο μεταξύ τους με 0000.Αραίωμα αν θες με turpentine(*στο πρώτο χέρι 50/50 cut!).Το τελευταίο χέρι το αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά και τότε το τρίβεις με ατσαλόμαλλο 0000(καλύτερο IMO από τα γυαλόχαρτα διότι προσαρμόζεται πολύ καλά στις καμπύλες.Επίσεις ουσιαστικά δεν τρίβει αλλά κόβει-γυαλίζει.Όσο πιο στεγνό είναι τόσο καλύτερα για το τελικό γυάλισμα).
 
Last edited:
Back
Top