Στο παραγάδι που για συναγρίδες καλάρεται μέρα, άριστος είναι και ο καλόγερος.Το καλύτερο για συναγρίδα είναι ο γυλος.
View attachment 79080

Last edited:
Στο παραγάδι που για συναγρίδες καλάρεται μέρα, άριστος είναι και ο καλόγερος.Το καλύτερο για συναγρίδα είναι ο γυλος.
View attachment 79080
Γύλος, καλόγριες στην εποχή τους ... όλα δουλεύουν καλά στο παραγάδι.Το καλύτερο για συναγρίδα είναι ο γυλος.
View attachment 79080
Γνωρίζεις γιατί άλλες έχουν βούλες και άλλες όχι...και αυτές με τις βούλες έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο λιπαρές...Σαρδέλα είναι,στις φρισες δεν θα βρεις ποτέ τις βούλες.
Χρηστο,την φρισα την αναφερει και σαν σαρδελομανα και οτι φερει και βουλες..Σαρδέλα είναι,στις φρισες δεν θα βρεις ποτέ τις βούλες.
Δεν το γνωρίζω αυτό κΓιάννη,απλά εδώ σε εμάς οι σαρδέλες που πιάνουν στον Αμβρακικό δεν έχουν βούλες και είναι πιο μικρές (η παπαλινα), αυτές που πιάνουν στο Ιόνιο είναι πιο μεγάλες και με βούλες, αυτό έχω προσέξει εγώ....Γνωρίζεις γιατί άλλες έχουν βούλες και άλλες όχι...και αυτές με τις βούλες έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο λιπαρές...
Σαρδέλες είναι τα δύο τελευταία στη δεύτερη φωτογραφία. Τα άλλα, είναι φρίσες. Η κοινή φρίσα, είναι η πρώτη από πάνω, στη δεύτερη φωτογραφία. Αυτή στην πρώτη φωτογραφία, είναι φρίσα, αλλά συναντιέται πιο σπάνια.Χρήστο....τι ψάρι είναι αυτό φρισα η σαρδελα?
View attachment 79144
Και εδώ το μεσαίο τι είναι ?..
View attachment 79146
Δεν ξέρω Θοδωρή,εχω πιάσει χιλιάδες φρισες μέχρι τώρα πότε όμως δεν έχω βρει με βούλες,τι να πω δεν το γνωρίζω....Χρηστο,την φρισα την αναφερει και σαν σαρδελομανα και οτι φερει και βουλες..
Εγω πχ,ηξερα οτι ειναι χωρις βουλες,αλλα για δες και το παρακατω
https://www.psaria.eu/2015/07/blog-post_50.html?m=1
Σαρδέλα εμπριμέ....Χρήστο....τι ψάρι είναι αυτό φρισα η σαρδελα?
View attachment 79144
Και εδώ το μεσαίο τι είναι ?..
View attachment 79146
Βασίλη...τα δύο που λες για σαρδέλες...το ένα έχει βούλες το άλλο δεν έχει...γιαυτό μπερδεύομαι όταν τις αγοράζω...Σαρδέλες είναι τα δύο τελευταία στη δεύτερη φωτογραφία. Τα άλλα, είναι φρίσες. Η κοινή φρίσα, είναι η πρώτη από πάνω, στη δεύτερη φωτογραφία. Αυτή στην πρώτη φωτογραφία, είναι φρίσα, αλλά συναντιέται πιο σπάνια.
Αυτό με τις βούλες δεν είναι φρίσα, είναι το Alosa fallax και κάποιοι το λένε και "σαρδελομάνα" ... σπάνιο στα νερά μαςΧρηστο,την φρισα την αναφερει και σαν σαρδελομανα και οτι φερει και βουλες..
Εγω πχ,ηξερα οτι ειναι χωρις βουλες,αλλα για δες και το παρακατω
https://www.psaria.eu/2015/07/blog-post_50.html?m=1
Τώρα μας γαμησες και εσύ....να κοιτάμε τα δόντια...ένα ένα τα ψάρια..Η φρίσα στην άνω σιαγώνα δεν έχει δόντια !!!
Σε έκαψα ε ;Τώρα μας γαμησες και εσύ....να κοιτάμε τα δόντια...ένα ένα τα ψάρια..
Και τα γομάρια τα δόντια κοιτούνΤώρα μας γαμησες και εσύ....να κοιτάμε τα δόντια...ένα ένα τα ψάρια..
Γιάννη, εγώ δούλευα σε ψαράδικο του ξαδέρφου μου από τα 13 μέχρι τα 18. Καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα. Σαρδελομάνες, λέγαμε τις φρίσες για να κοροιδέψουμε τις καημένες τις γριές και να τους τις πουλήσουμε, γιατί ως γνωστόν είναι γεμάτες αγκάθια και άνοστες. Αυτές οι κακομοίρες, τις βλέπανε μεγάλες και λαχταριστές και τις έπαιρναν για μεγάλες σαρδέλες. Σπάνια μέσα στα τελάρα (ψαροκασέλες), μαζί με την σαρδέλα, ήταν και κανενα το ψαράκι με τις βουλές, που έβαλε ο Γιάννης. Οι καεξήδες με τα γρι γρι, έλεγαν ότι είναι και αυτό φρίσα, αλλά όχι δική μας.Βασίλη...τα δύο που λες για σαρδέλες...το ένα έχει βούλες το άλλο δεν έχει...γιαυτό μπερδεύομαι όταν τις αγοράζω...
Τώρα παντού σε τελάρα ...λαϊκή...ψαράδικα..ψαραγορά Αθήνα...βλέπω τέτοια μαζί με σαρδελα ανακατεμένες...Γιάννη, εγώ δούλευα σε ψαράδικο του ξαδέρφου μου από τα 13 μέχρι τα 18. Καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα. Σαρδελομάνες, λέγαμε τις φρίσες για να κοροιδέψουμε τις καημένες τις γριές και να τους τις πουλήσουμε, γιατί ως γνωστόν είναι γεμάτες αγκάθια και άνοστες. Αυτές οι κακομοίρες, τις βλέπανε μεγάλες και λαχταριστές και τις έπαιρναν για μεγάλες σαρδέλες. Σπάνια μέσα στα τελάρα (ψαροκασέλες), μαζί με την σαρδέλα, ήταν και κανενα το ψαράκι με τις βουλές, που έβαλε ο Γιάννης. Οι καεξήδες με τα γρι γρι, έλεγαν ότι είναι και αυτό φρίσα, αλλά όχι δική μας.