Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης

Καλησπερα παιδες.......
Σημερα γεμισα καποια φυσιγγια για λαγο και μεταξυ αυτων ενα που θελω να δοκιμασω σε καραμπινα μονο.....
Ειναι για δυνατους λυτες.....
Καλυκας super fiocchi 12/70 με καψουλι 684
Πυριτιδα sipe/n lot 2020
1,75x38 No 5n
Βυσμα z2m 24
Ρελι παραδοσιακο στα 64,80mm
Προλαβαινω καποιους και σας λεω οτι οι τιμες βλητικου σταθμου για το συγκεκριμενο ειναι 400 m/sec στα 2,5 μετρα απο το στομιο της κανης και πιεσεις 790 bar.....
Επισης το χειμωνα γινεται αλλαγη σε καψουλι 615 .....1000002092.jpg

Καλησπερα παιδες.......
Σημερα γεμισα καποια φυσιγγια για λαγο και μεταξυ αυτων ενα που θελω να δοκιμασω σε καραμπινα μονο.....
Πυριτιδα sipe/n lot 2020
1,75x38 No 5n
Βυσμα z2m 24
Προλαβαινω καποιους και σας λεω οτι οι τιμες βλητικου σταθμου για το συγκεκριμενο ειναι 400 m/sec στα 2,5 μετρα απο το στομιο της κανης και πιεσεις 790 bar.....
Επισης το χειμωνα γινεται αλλαγη σε καψουλι 615 .....View attachment 97299
πολυ δυνατο , ισως και επικινδυνο με ζεστη , που θα ανεβουν και αλλο τα bar

Καλησπερα παιδες.......
Πυριτιδα sipe/n lot 2020
1,75x38 No 5n
Βυσμα z2m 24
Ωραίο πούρο

Καλησπερα παιδες.......
Πυριτιδα sipe/n lot 2020
1,75x38 No 5n
Βυσμα z2m 24
Για ρελι μια χαρά είσαι, ωραία ροζετα θα βγάλει. Και για λαγό το νικελ θα σου δουλέψει.

Καλησπερα παιδες.......
Πυριτιδα sipe/n lot 2020
1,75x38 No 5n
Βυσμα z2m 24
Εχθρός του καλού το καλύτερο.
Λίγο αλεύρι ή ψιλό σιμιγδάλι δεν χωράει μέσα;
Θα κερδίσεις κάποια μέτρα.

Εχθρός του καλού το καλύτερο.
Λίγο αλεύρι ή ψιλό σιμιγδάλι δεν χωράει μέσα;
Θα κερδίσεις κάποια μέτρα.
Ίσως με μολυβδινα να χρειαζόταν Στέφανε, τι Ίσως σίγουρα, τώρα με τα νίκελ πάλι θα έχει κάποια μέτρα.

Ίσως με μολυβδινα να χρειαζόταν Στέφανε, τι Ίσως σίγουρα, τώρα με τα νίκελ πάλι θα έχει κάποια μέτρα.
Και πάλι βοηθάει όσο χοντρένουν τα σκάγια.
Άλλωστε για το κυνήγι που τα θέλει, η απόσταση μεγαλώνει γρήγορα.

Και πάλι βοηθάει όσο χοντρένουν τα σκάγια.
Άλλωστε για το κυνήγι που τα θέλει, η απόσταση μεγαλώνει γρήγορα.
Ενα ιδιας φιλοσοφιας αλλα πιο ελαφρυ που κυνηγαω στο λαγο ειναι 616 sipe 1,67x35 No 4n gt 21 ρελι στα 61,80mm,μου πηγε στον τενεκε λαδιου 19 σκαγια στα 50 μετρα μρ 1 αστερι τσοκ και τα μισα σκαγια το τρυπησαν......
Για συγκεντρωση μεγαλυτερη εχω κοντρα δοση με m92s 688 2,25x34 + 1,80 bufer No 4 n bioretabile 21 ρελι 63,80 .....
Αυτο στα 50 μετρα με 1 αστερι εβαλε στον τενεκε 26 σκαγια και τον τρυπησαν σχεδον ολα.......
Απλα αυτα τα φυσιγγια ειναι πολυ αυστηρα σε κοντινες-κανονικες αποστασεις και τα περισσοτερα καρτερια που κυνηγαω ειναι κοντινα......

Καλησπερα παιδες.......
Πυριτιδα sipe/n lot 2020
1,75x38 No 5n
Βυσμα z2m 24
Ωραία αντιαρματικά Βαγγο...

Ενα ιδιας φιλοσοφιας αλλα πιο ελαφρυ που κυνηγαω στο λαγο ειναι 616 sipe 1,67x35 No 4n gt 21 ρελι στα 61,80mm,μου πηγε στον τενεκε λαδιου 19 σκαγια στα 50 μετρα μρ 1 αστερι τσοκ και τα μισα σκαγια το τρυπησαν......
Για συγκεντρωση μεγαλυτερη εχω κοντρα δοση με m92s 688 2,25x34 + 1,80 bufer No 4 n bioretabile 21 ρελι 63,80 .....
Αυτο στα 50 μετρα με 1 αστερι εβαλε στον τενεκε 26 σκαγια και τον τρυπησαν σχεδον ολα.......
Απλα αυτα τα φυσιγγια ειναι πολυ αυστηρα σε κοντινες-κανονικες αποστασεις και τα περισσοτερα καρτερια που κυνηγαω ειναι κοντινα......
Βαγγέλη πλαστικά buffer ή αλεύρι βρώμης; Βάζεις την ίδια ποσότητα, είτε χρησιμοποιείς αλεύρι είτε buffer? Κυκλοφορούν απόψεις ότι το buffer πρέπει να μπαίνει σε μικρότερη ποσότητα, αλλά δεν έχω βρει καμία επίσημη οδηγία.

Βαγγέλη πλαστικά buffer ή αλεύρι βρώμης; Βάζεις την ίδια ποσότητα, είτε χρησιμοποιείς αλεύρι είτε buffer? Κυκλοφορούν απόψεις ότι το buffer πρέπει να μπαίνει σε μικρότερη ποσότητα, αλλά δεν έχω βρει καμία επίσημη οδηγία.
Το ιδιο ξερω και γω,δηλαδη οτι το buffer θελει μικροτερη ποσοτητα.........
ΤΟ αλευρι βρωμης δινει μεγαλυτερες συγκεντρωσεις ειδικα στα δραμια αλλα εχω σταματησει να το χρησιμοποιω απο τοτε που "εχασα" απο τα ματια μου καποια αγριογουρουνα απο το νεφος.......
Οποτε χρησιμοποιω μονο buffer πλαστικο και αυτο μονο σε δραμια και σε ελαχιστες περιπτωσεις σε χοντρα σκαγια.....
Νομιζω οτι το βεληνεκες του λειοκανου με χοντρα σκαγια επινικελωμενα και το αναλογο τσοκ ειναι υπερ αρκετο για τα θηραματα που κυνηγαω.........
Εξαιρεση αποτελει το κυνηγι υδροβιων......
Εκει πιστευω οτι πρεπει να χρησιμοποιουμε αλευρι η buffer......

Δεν διαφωνώ.
Το πεντάρι όμως είναι πιο πασπαρτού φυσίγγι και με την δοσολογία που το γέμισες πιστεύω είναι και για κοντά αλλά και για μεσαίες αποστάσεις.
Αλεύρι λίγο ή ψιλό σιμιγδάλι όπως έγραψα.
Λόγω νέφους αλλά και δυσχρηστίας και εγώ το παράτησα το αλεύρι βρώμης και δουλεύω αλεύρι αμάρανθου με ψιλό σιμιγδάλι.
Και πάλι δεν υπερβαίνω το 1 γραμμάριο στα ψιλά σκάγια.

Και παμε στα "πετεινα του ουρανου".....
Διασπορας για μπεκατσα......
Fiocchi 12/67 616 sipe 1,60x34 Νο 9
Βυσματωση: ποδαρακια με φουστα απο Ζ2Μ 24 και πανω μερος απο τον διασπορεα της B&P
Ρελι με φελλο 3mm στα 61,80mm
Φοβερό διασποράς αυτό.

Αυτό δεν το κατάλαβα.
Αν είναι εύκολο το εξηγείς περισσότερο ή ακόμη καλύτερα μια φωτογραφία.
Ευχαριστώ
Το έχει κάνει έτσι για να πάρει ακόμα ύψος γιατί το έκανε ρελιαστο, για μένα σκέτο κολλημενο όπως είναι μαμά δουλεύει ακόμα καλύτερα.

Back