Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης

Και ενα διασπορας που θελει 3*,2*και 1* για να δουλεψει......
Το φτιαχνω για φιλο που κυνηγαει περδικα με 3* και το βαζει πρωτο....
Cheditte 12/70 cx 2000
Mb32 1,75x34 No 7,5
Guallandi D ( αυτο με το σταυρο μεσα και τα πτερυγια)
6* 57,50 mm
για περδικα που προοριζεται ειναι τελειο

γιατι ειδη κανει τρυπα αυτος ο διασπορεας και με τον συγκεντρωτηρα θα κανει ακομα πιο μακρια αυτο το κενο σαν κουλουρι,θελει μαλινη η μεσοταπα για να δουλεψει φυσιολογικα.
Το εχω φτιαξει με sipe 1,65x33 και μεσοταπα diamante και ενω στον πινακα εδειχνε πολυ καλο ειχα στο κυνηγι ολα τα πουλια ζωντανα και το σταματησα.......

γιατι ειδη κανει τρυπα αυτος ο διασπορεας και με τον συγκεντρωτηρα θα κανει ακομα πιο μακρια αυτο το κενο σαν κουλουρι,θελει μαλινη η μεσοταπα για να δουλεψει φυσιολογικα.
Το κουλούρι ξεκινάει δημιουργείτε αμέσως,μέγεθος όμως που να περνάει θήραμα από μέσα είναι μετά από κάποια μέτρα x (αναλόγως πολλών παραμέτρων), αν με το συγκεντρωτήρα καταφέρει να το "βγάλει"πιο μακριά,καλό είναι!
Δε πάμε με διασποράς για τα 30+ μέτρα...
Εχω δοκιμάσει κάτι ανάλογο με biorentabille μισόταπα, ανάξιο λόγου... Το ίδιο γρήγορα βγήκε το κουλούρι.
Πλέον έχω καταλήξει για τον αντίστροφο,ή με #9-10 στα 32 με bior(ή diana),ή στα 34 με 8-7½-7 αλλά με λίγα σκάγια και από πάνω του!

Ναι Δημητρη λογω μολυβδωσεων και για ελεγχο της πολυ μεγαλης διασπορας.......
Δεν το εχω δοκιμασει στο κυνηγι.....
Τη νεα σεζον ,πρωτα ο Θεος, θα δοκιμαστει......
Ριξε σε χαρτονι ρε Βαγγο....εστω κ προχειρα.

Τρείς συνταγές με JK6 από το βιβλίο,του Χρήστου Χατζιώτη.

https://go-outdoor.gr/idiogomoseis-me-tin-pyritida-jk6/
Από της παλιές που έχω δουλέψει τα βρήκα περισσότερο από όλες...
1.80Χ34 616 18ρι θώδη 7½+8 στα 57.50χιλ
Η ταχύτητα ήταν κάτω από 380μ/δ σε δοκιμή που την έστειλα αλλά στο κυνήγι της μπεκάτσας πήγε τρένο λόγο μικρόν αποστάσεων

Από της παλιές που έχω δουλέψει τα βρήκα περισσότερο από όλες...
1.80Χ34 616 18ρι θώδη 7½+8 στα 57.50χιλ
Η ταχύτητα ήταν κάτω από 380μ/δ σε δοκιμή που την έστειλα αλλά στο κυνήγι της μπεκάτσας πήγε τρένο λόγο μικρόν αποστάσεων
Ειναι εξαιρετικη αυτη η ταχυτητα για φυσιγγι διασπορας λογω μικρης αποστασης ειναι υπεραρκετη ταχυτητα .......
Καποτε σε μια συζητηση που ειχα με τον μακαριτη τον Βλαχοπουλο τεχνικο των φυσιγγιων λαμπρο παλια,τον οποιο γνωριζα καλα προσωπικα,μου ανεφερε οτι στο φυσιγγι της μπεκατσας θελουμε φυσιγγι με ταχυτητα κατω των 380m/sec πρωτον γιατι στην αποσταση των 15-20 μετρων ειναι υπερ αρκετη ,δεν προκαλει overkill λογω υπερβολικης διατρησης και ενας αλλος λογος η μεγαλυτερη ατρακτος αυτων των φυσιγγιων μας βοηθαει στις τραβερσες.......

Εκεί εγώ αλλά στα 33γρ ,34 γρ αλλά δεν είναι απο τα αγαπημένα διασποράς αυτό σε περιορίζει πιο πολύ.
Είναι επιλογή για ~10-15 μέτρα.
Μετά ελικοειδής και μετά z2m κ σταυροί τύπου gualandi.
Πάντα μιλάμε για διασποράς!

Το εχω φτιαξει με sipe 1,65x33 και μεσοταπα diamante και ενω στον πινακα εδειχνε πολυ καλο ειχα στο κυνηγι ολα τα πουλια ζωντανα και το σταματησα.......
[ εφόσον δεν σου αρέσει]Κόψε από πάνω τον αποκεντρωτηρα το ταπακι, βάλε αγαπημενη μπαρούτι, πλαστικό overpowder, μαλινη και από πάνω το σταυρό από τον ελικοειδή του αποκεντρωτηρα,τουφεκια και πουλι.

Ενα ακομη διασπορας για το οποιο εχω μεγαλες προσδοκιες.......
Fiocchi 12/70 αφρεζαριστος 616
Sipe 1,65x34 No 9
Κουβετ + ντιανα 12+φελλος 3mm + διασπορεας ALG
Ρελι παραδοσιακο με φελλο 3 mm στα 63,80 mm
Ο διασπορεας ALG δεν κυκλοφορει στην Ελλαδα στο εμποριο αλλα τον φτιαχνουμε σχετικα ευκολα ....
Αφου παρουμε τον διασπορεα gualandi ,αφαιρουμε τα πεταλα κατοπιν κοβουμε,χωρις να αφαιρεσουμε, τις τεσσερις πλευρες του σταυρου ως τη βαση και μετα αφαιρουμε με προσοχη το κεντρικο τμημα του σταυρου......
Μετα αφαιρουμε τη φουστα με το αμορτισερ και ετοιμος ο ALG.....

Attachments

• 20250512_212939.jpg
    20250512_212939.jpg
    195 KB · Προβολές: 16
  • 20250512_213005.jpg
    20250512_213005.jpg
    187,3 KB · Προβολές: 17
  • 20250512_214425.jpg
    20250512_214425.jpg
    169 KB · Προβολές: 17
  • 20250512_214415.jpg
    20250512_214415.jpg
    196,5 KB · Προβολές: 17
  • 20250512_221123.jpg
    20250512_221123.jpg
    179,7 KB · Προβολές: 17
Sipe 1,65x34 No 9
Ο διασπορεας ALG δεν κυκλοφορει στην Ελλαδα στο εμποριο αλλα τον φτιαχνουμε σχετικα ευκολα ....
Αφου παρουμε τον διασπορεα gualandi ,αφαιρουμε τα πεταλα κατοπιν κοβουμε,χωρις να αφαιρεσουμε, τις τεσσερις πλευρες του σταυρου ως τη βαση και μετα αφαιρουμε με προσοχη το κεντρικο τμημα του σταυρου......
Γιατί να το βαζανιζουμε έχει βγει ο Θώδη και κάνει την απόλυτη δουλειά στο λέω γιατί έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά διασποράς

Γιατί να το βαζανιζουμε έχει βγει ο Θώδη και κάνει την απόλυτη δουλειά στο λέω γιατί έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά διασποράς
Παρομοιο με αυτο αλλα με τον σταυρο του Θωδη εχω κανει σε τρεις ,τεσσερις παραλλαγες οπως και με το πανω μερος απο τον διασπορεα της B&P και τα εχω παρουσιασει εδω στο παρελθον.......
Η αναζητηση ομως ειναι ωραια!!!

Sipe 1,65x34 No 9
Αυτό είναι το μόνο που δεν έχω φτιάξει ακόμα. Ευχαριστούμε.

εχω βολευτη χρόνια με τον Θώδη τον πράσινο ρίχνοντας με κανη 76αρα σταθερό τσοκ 2* και σκάγια νουμ 3 ,αν και έχω μια 66 με 4* και μια 71 με 3* τον παραπάνω συνδυασμό δεν τον φτάνουν.μιλαω για απογευματινό σε μεγάλα πάπια.

Τρείς συνταγές με JK6 από το βιβλίο,του Χρήστου Χατζιώτη.

https://go-outdoor.gr/idiogomoseis-me-tin-pyritida-jk6/
Έβγαζε μια 35γρ η RC την RC JK6 electrocibles (κίτρινο) κι'εμείς την παίρναμε
για μακρυνά πιατάκια τότε που επιτρεπόταν μέχρι 36γρ αλλά περισσότερο
το ρίχναμε σε πέρδικα .Φανταστικό φυσίγγι με πάντοτε ακαριαίες καταβολές .
Ανοίγωντας πάντοτε φυσίγγια που με εντυπωσίαζαν είχα βρεί :
cx2000 jk6 1.78 X 35 DRAGO βύσμα (20-17 ???) δεν θυμάμαι ποιό 6* 57.70
Καταπληκτικό φυσίγγι .

Back