Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Να (ξανά)πω την γνώμη μου σαν αριστεροχειρας:Όχι μονο είναι ορθότερο άλλα είναι και απαραιτητο.
Το να πάρει καποιος (από άγνοια) ,Η να βρει ένας αριστερόχειρας μία καραμπινα δεξια από τον πατέρα του η τον πάππου του και να κυνηγήσει μην έχοντας δυνατότητα να πάρει άλλο όπλο το σέβομαι κ το δεχομαι.
Άλλα να ειναι κσποιος αριστερόχειρας κ να αγοράζει συνέχεια δεξιές καραμπίνες ποτέ μα ποτέ μου δεν το κατάλαβα.
Δεν θα σταθώ ούτε σε αριστερά κοντακια ούτε σε κλισεις(αν κ θα έπρεπε γιατί έχει πολυ μεγαλη σημασία κ αυτό),Θα σταθώ περισσοτερο στο θέμα της ασφαλειας.Αυτο από μονο του έπρεπε να μας κάνει να επιλέγουμε το κατάλληλο όπλο.
Από το 2000 που κυνηγώ με δεξιά καραμπινα έχω βαρεθεί μέρες με αέρα να τριβω τα μάτια μου απο την καμμένη μπαρουτι..Εκτός απο την φλόγα που περνάει καμιά φορά μπροστά από το δεξί μου ματι.
Το έζησα μια φορά ,άνοιξε το κλείστρο και βγήκε φλόγα απο την θαλάμη. Μπορεί να μην ήταν ουσιαστικά επικίνδυνο αρκούσε πάντως για να σε τρομάξει και να σου χαλάσει την διάθεση και την συγκέντρωση.
Μιας που έτυχε να έχετε στην κατοχή σας δεξιά όπλα .. εγώ θα έλεγα να βάλατε απαραίτητα στην ζωή σας γυαλιά προστασίας διάφανα .. έστω και 3M εργατικά με κόστος 5-6€
Είναι μία καλή συνήθεια που γρήγορα θα εξοικειωθείτε και μόνο καλό μπορεί να κάνει ..;)

Γενικά οι αριστεροί είναι οι"ριγμενοι" από τις εταιρείες όπλων. Εντάξει στις καραμπίνες εταιρείες έχουν κάποια μοντέλα για αριστερόχειρες, στα δικανα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, ελάχιστες εταιρείες και μόνο οι μεγάλες παράγουν κάποια μοντέλα αποκλειστικά για αριστερούς. Χθες στο σκοπευτήριο έφερε φίλος τη νέα breda 930, αριστερόχειρας είναι αλλά την πήρε δεξιά γιατί ή εταιρεία δεν έχει το νέο αυτό μοντέλο για αριστερόχειρες. Προσπάθησε να ρίξει μία πούλα αλλά με το πάτημα της σκανδάλης έβαζε άθελά ασφάλεια, τώρα πρέπει να αλλάξει την ασφάλεια. Αυτός τη θα έκανε αν δε έπαιρνε δεξί το όπλο; Θα περίμενε αν και όταν το συγκεκριμένο μοντέλο το βγάλει αριστερό; Γι'αυτο λέω ότι είναι ριγμενοι, αν θέλουν κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο που δεν παράγεται ή δεν εισάγεται σε αριστερή εκδοχή.

Και γιατί Γιάννη μου ντε και καλά να πάρει δεξί όπλο?Ας επερνε οτιδήποτε άλλο αριστερό..Δόξα τον θεό υπάρχουν αρκετά μοντελα..
Ας πούμε βγαίνει μια πανέμορφη καραμπινα κ κυκλοφορεί μονο για αριστερόχειρες,υπάρχει ποτε περίπτωση να την αγοράσει δεξιόχειρας?.xm.

Μιας που έτυχε να έχετε στην κατοχή σας δεξιά όπλα .. εγώ θα έλεγα να βάλατε απαραίτητα στην ζωή σας γυαλιά προστασίας διάφανα .. έστω και 3M εργατικά με κόστος 5-6€
Είναι μία καλή συνήθεια που γρήγορα θα εξοικειωθείτε και μόνο καλό μπορεί να κάνει ..;)
Χρήστο μιας και το ανέφερες, το γυαλί θα έπρεπε να είναι το πρώτο στον εξοπλισμό μας για θέμα ασφάλειας πρώτα απ'ολα.

Και γιατί Γιάννη μου ντε και καλά να πάρει δεξί όπλο?Ας επερνε οτιδήποτε άλλο αριστερό..Δόξα τον θεό υπάρχουν αρκετά μοντελα..
Ας πούμε βγαίνει μια πανέμορφη καραμπινα κ κυκλοφορεί μονο για αριστερόχειρες,υπάρχει ποτε περίπτωση να την αγοράσει δεξιόχειρας?.xm.
Γιατί Τασο το συγκεκριμένο όπλο στο παράδειγμα που αναφερα δεν το παράγει αριστερό, αφού αυτό ήθελε τι να έκανε; Άλλο παράδειγμα ο κουμπάρος μου, αριστερός και αυτός, ήθελε 20αρα καραμπίνα, τη πιθανότητες είχε να βρει αριστερή 20αρα μεταχειρισμένη; Εγώ οσα χρόνια θυμάμαι κοιτάζω αγγελίες δεν έχω δει ποτέ να πουλιέται 20αρα αριστερη μεταχειρισμένη από οποιαδήποτε μάρκα.

Γιατί Τασο το συγκεκριμένο όπλο στο παράδειγμα που αναφερα δεν το παράγει αριστερό, αφού αυτό ήθελε τι να έκανε;
Μα το μέλι έχει αυτή η breda ήθελα να ηξερα...sarcastic.
Άλλο παράδειγμα ο κουμπάρος μου, αριστερός και αυτός, ήθελε 20αρα καραμπίνα
Αν έψαχνε μεταχειρισμένη όντως ήταν απο πολυ δύσκολο έως αδύνατο να βρεθεί..

Χρήστο μιας και το ανέφερες, το γυαλί θα έπρεπε να είναι το πρώτο στον εξοπλισμό μας για θέμα ασφάλειας πρώτα απ'ολα.
Εγώ τα έχω καθιερώσει πάντως στις τσίχλες με τόση πολυκοσμία ! κι ας με κράζουν οι φίλοι μου!.my man.

Τιωτην θ
Να (ξανά)πω την γνώμη μου σαν αριστεροχειρας:Όχι μονο είναι ορθότερο άλλα είναι και απαραιτητο.
Το να πάρει καποιος (από άγνοια) ,Η να βρει ένας αριστερόχειρας μία καραμπινα δεξια από τον πατέρα του η τον πάππου του και να κυνηγήσει μην έχοντας δυνατότητα να πάρει άλλο όπλο το σέβομαι κ το δεχομαι.
Άλλα να ειναι κσποιος αριστερόχειρας κ να αγοράζει συνέχεια δεξιές καραμπίνες ποτέ μα ποτέ μου δεν το κατάλαβα.
Δεν θα σταθώ ούτε σε αριστερά κοντακια ούτε σε κλισεις(αν κ θα έπρεπε γιατί έχει πολυ μεγαλη σημασία κ αυτό),Θα σταθώ περισσοτερο στο θέμα της ασφαλειας.Αυτο από μονο του έπρεπε να μας κάνει να επιλέγουμε το κατάλληλο όπλο.
Από το 2000 που κυνηγώ με δεξιά καραμπινα έχω βαρεθεί μέρες με αέρα να τριβω τα μάτια μου απο την καμμένη μπαρουτι..Εκτός απο την φλόγα που περνάει καμιά φορά μπροστά από το δεξί μου ματι.
Τι την θες την καραμπινα τασο μου,δικανο δεν εχεις;

Τιωτην θ

Τι την θες την καραμπίνα τασο μου,δικανο δεν εχεις;
μην το λές ..ο αδερφός μου είναι αριστερός (μόνο στα όπλα χαχαχα ). ακόμα και στο δικανο ανάποδα είναι όλα .. πχ για να ανοίξεις την πεταλούδα "σπας" τα δάχτυλά σου , στο δυσκάδαλο η δεύτερη σκανδάλη ειναι ποιο έξω απο την πρώτη και συχνά συμβαίνει να πατήσει και τις δύο μετα το κλότσησα της πρώτης τουφεκιάς .. καλά με γάντια δεν έχεις καμία ελπίδα !
Βάλε και την περίπτωση του μονοσκάδαλου (που περιγράφει ο Γιαννης) που έχει την ασφάλεια πάνω στην σκανδάλη ...

μην το λές ..ο αδερφός μου είναι αριστερός (μόνο στα όπλα χαχαχα ). ακόμα και στο δικανο ανάποδα είναι όλα .. πχ για να ανοίξεις την πεταλούδα "σπας" τα δάχτυλά σου , στο δυσκάδαλο η δεύτερη σκανδάλη ειναι ποιο έξω απο την πρώτη και συχνά συμβαίνει να πατήσει και τις δύο μετα το κλότσησα της πρώτης τουφεκιάς .. καλά με γάντια δεν έχεις καμία ελπίδα !
Εχεις δικιο,Αν και με την πεταλούδα δεν έχω θέμα,ούτε και μου εχει τύχει ποτέ να πατήσω και της δυο σκανδαλες μαζί αν κ οντως δεν βολεύουν καθολου.
Πάντα πρωσοπικα για εμένα μιλάω..

Και εγω αριστεροχειρας με τα δικανα δεν ειχα ποτε προβλημα αλλα στη benelli με την ασφαλεια ειχα και εγω προβλημα και το μονο που εκανα βαζω ενα μικρο κοματι απο οδοντογλυφιδα!!!!! για να μην την βαζω κατα λαθος. Το λαθος μου βεβαια ειναι και δεν το εχω κοιταξει αν αλλαζει φορα η ασφαλεια ξερει κανεις?

Και εγω αριστεροχειρας με τα δικανα δεν ειχα ποτε προβλημα αλλα στη benelli με την ασφαλεια ειχα και εγω προβλημα και το μονο που εκανα βαζω ενα μικρο κοματι απο οδοντογλυφιδα!!!!! για να μην την βαζω κατα λαθος. Το λαθος μου βεβαια ειναι και δεν το εχω κοιταξει αν αλλαζει φορα η ασφαλεια ξερει κανεις?
Αλλάζει Πέτρο, τουλάχιστον σε montefeltro 20 την άλλαξε ο κουμπάρος μου αλλά και σε breda aries πάλι ην άλλαξε.

Και εγω μεσα αριστεροχειρασ οσο για την ασφάλεια αλλάζει αλλαγνωστόσ οπλουργοσ μου πε οτι δεν μπορι να μου εγγειηθη οτι η ασφάλεια θα λειτουργεί καλα ετσει το εδωσα το οπλο

Status
Not open for further replies.
Back