Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
καλησπέρα
από καιρό θέλω ένα όπλο φθηνό μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση να το παίρνω μαζί μου στο κυνήγι είτε εδώ γύρω είτε στα πιο μακρινά κυνήγια και να το έχω σαν 2ο
βασικά δικαιολογία ψάχνω για να παίξω :)
έχω βρεί λοιπόν 2
1)baikal ij 43 μονοσκάνδαλο 1-3 σε καλή κατάσταση στην τιμή 250 ευρώ και τα λεφτά μετρητοίς
2)remington 11-87 lihgt contour 71 cm.με εσωτερικά τσοκ και 2 έσω έξω σε πολύ καλή κατάσταση στην τιμή 400 ευρώ και τα λεφτά όποτε θέλω
κλείνω προς την remi αφού είναι από τα όπλα που πάντα μου άρεσε και σκέφτομαι είναι όπλο αχρωμίωτο,κάτι που δεν υπάρχει πια
ξέρω για τα προβληματάκια του λαστιχάκια εξωλκάκια κ.λ.π.αλλά πιστεύω ότι δεν θα έχει πολλή χρήση παρά μόνο 5-6 φορές το χρόνο σε δύσκολες ημέρες και με την σχολαστικότητα που έχω στον καθαρισμό όπλων δεν θα έχω προβλήματα μιας και με μαγεύει η τουφεκιά της
τι λέτε;;;;; βοηθήστε με στο παιχνίδι μου :)

Για την ρεμινγκτον δεν γνωριζω..ΑΛΛΑ αν έκλεινες προς το πλαγιο θα σου ελεγα παρε το ΔΙΣΚΑΝΔΑΛΟ για να το κανεις οτι θες χωρίς να παραπονιεται...my man..congrats..well done.

Τη remington λέω και γω έχει και τσοκακια και κάνεις ότι κυνήγι θελεις. Υπάρχει ένα σετ από τη remington που αλλάζεις τα λαστιχακια και βάζεις μεταλλικά το χει πάρει κάποιος που ξέρω θα τον ρωτήσω να μου πει.

Δεν με τρελαίνει το βαικαλ μονοσκανδαλο.
Θα έπαιρνα με κλειστά μάτια τη ρεμι. Το αγκιστρο του εξωλκεα άλλαξε το με καινούργιο και θα το εχεις πολλά χρόνια. Το λαστιχακι φαίνεται όταν θα φθαρει, δεν σε αφηνει ξαφνικά. Το μονο που θέλει το όπλο μετά το κυνηγι είναι καθαρισμος καννης και πέρασμα την αποθηκη εξωτερικα με λαδωμενο πανί. Αφού είσαι καρτεριτζης τι ψαχνεσαι; Φως φανάρι είναι... REMI.
Τελικά αν βάλουμε όλοι από ένα εικοσαρικο στην παίρνουμε στα γενέθλια σου!!!

Last edited:
Παρε το REM Μακη.
Σαν δευτερη επιλογη παρτα και τα δυο ,δωσε τα 250 για το δικανο και τα αλλα οποτε θελεις αφου εχεις αυτη την δυνατοτητα.
Παντως αν θελεις οποσδηποτε μονο το ενα τοτε παρε το REM.

ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες
το baikal το απέκλεισα τελικά λόγω του μονοσκάνδαλου.....το δίκαννο φθηνό ακριβό θα το ήθελα δισκάνδαλο
το remi το είδα και το περιεργάστηκα αρκετά
λίγο ξεβαμένη η βάση τα τσόκ βίδωναν με πολλή δυσκολία και μόνο με κλειδί
το κυριότερο όμως είναι ότι πήγα μ ένα φίλο που έχει 6 remi και εμπιστευόμαστε όλοι τις γνώσεις του
μου είπε λοιπόν και μου έδειξε κάποια σημεία στην κάννη...ρίγα,σφραγίδες...για τα οποία δεν συμφωνεί λέγοντας μου ότι κάποια παρτίδα ήταν διαφορετική και όχι τόσο καλή,βλητικά τουλάχιστον
μου πρότεινε να πάω να μου δείξει τις δικές του 11-87 για να καταλάβω την διαφορά
σαν βάση έχει μία ίδιας σειράς στην οποία άλλαξε κάννη
μου ήρθε στο μυαλό και ο gundoctor,για όσους τον θυμάστε,που είχε γράψει κάτι παρόμοιο πριν από 10+ χρόνια σ ένα φόρουμ και....
έτσι κόλλησα λίγο,δεν θέλω και πολύ,και το σκέφτομαι λόγω παραξενιάς μου περισσότερο
προς το παρόν αναστολή
ευχαριστώ και πάλι :)

Last edited:
Μάκη δεν ξέρω τι σόι πράμα καννη είναι αυτή που σου έτυχε. Αυτό που ξέρω είναι ότι η 1100 μου εχει καννη με τσοκ, με χοντρα τοιχώματα και πολύ προοδευτικο κωνο. Αργότερα είχα πάρει ένα σ/π της ρεμι με καννες light contour για μείωση βαρους, το έδωσα όμως γιατί οι ντουφεκιές από τις ελαφριες καννες δεν έφταναν στο ελάχιστο την χοντρή της 1100 η οποία κενταει. Αφού έχεις εμπειρο φίλο σε ρεμι υπομονή και θα βρεις.

Last edited:
Γιαννη ημουν ετοιμος να κανω την ερωτηση,οχι και εγω δεν συμφωνο στο ελαφρυμα της καννης αυτον των οπλων,αφου αυτο το βαρος που εχουν αποτελει μερος της δομης απο την αποτελεσματικοτητα των Ρεμι.Τωρα τα χοντρα τοιχωματα των καννων,βασικα βοηθουν να απορροφαται η θερμοτητα,στης επανωτες τουφεκιες,και αυτος ειναι ο βασικος λογος στο αγωνισμα των turkey-shoots,που οι οπλουργοι φτιαχνουν χοντρα τοιχωματα.Αν τωρα και σε αλλο τομεα της βλητικης υπαρχουν διαφορες μεταξυ της ελαφρυας Ρεμι σε σχεση με την αλλη δεν ξερω...η 870 εχει παροπλησει της υπολοιπες καραμπινες μου και ειναι βαρεως τυπου..sarcastic.Και καταλαβαινω απολυτα τους κυνηγους που κανουν συλλογη απο Ρεμι.well done.

Εχω την 1100 στην κλασσικη καννη και την 870 που κυνηγαω τωρα προσαρμοσμενη σε βαση Benelli η οποια ειναι light contour. Απο βλητικης αποψης δεν νομιζω οτι υστερει η light contour. Η γεωμετρια της καννης ειναι η ιδια. To oλο θεμα με τις καννες Ρεμι βρισκεται αλλου νομιζω και αυτο ειναι η εσωτερικη λειανση. Στα μοντελα Sportsman και express χρησιμοποιει καννες ποιοτητας Α2, στα ακριβοτερα μοντελα πρωτης ποιοτητας λειασμενες καννες.

Φιλικα
Παυλος

• Like
Reactions: jnp
Είχα διάβαση την αποψη ότι το πάχος της κανης σε συνδυασμό με το μήκος και το υλικό έχουν σχέση με την ταλαντωση της κάννης κατα τον πυροβολισμο.

μαζεύοντας τις διαπιστώσεις για λεπτότερες κάννες ποιότητα Α2 και θέμα λείανσης τα οποία κατά την γνώμη μου ισχύουν
έχετε ακούσει για κάποια παρτίδα light contour μεξικάνικης κατασκευής;;;;;;;

Status
Not open for further replies.
Back