Σχετικά με το παραπάνω θέμα που άνοιξα θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα παρακάτω μετά από την σημερινή μου επίσκεψη στο τμήμα Ασφάλειας της Περιοχής μου για να δηλώσω το όπλο που προέρχεται από κληρονομιά. .
Εδώ και λίγες ημέρες έχει αλλάξει ο νόμος για την διαδικασία αλλά και τα δικαιολογητικά για την δήλωση των κυνηγετικών όπλων . Ποιο συγκεκριμένα η οδηγία της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι <<σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων αναφέρεται ότι « Οι κάτοχοι όπλων για θήρα, που δεν φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση (δηλαδή της παρ. 3Α του άρθρου 5 του ν. 2168/1993: επωνυμία κατασκευαστή ή εμπορική ονομασία, χώρα ή τόπο κατασκευής, αριθμός σειράς, έτος κατασκευής και μοντέλο όπου είναι εφικτό), είτε έχουν άδεια είτε όχι, θα πρέπει μέχρι και την 9/11/2022 με προσωπική τους ευθύνη να ενδιαφερθούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σήμανσης των όπλων τους, επικοινωνώντας έγκαιρα με το Τμήμα Ασφαλείας ή όπου δεν υπάρχει με το Αστυνομικό Τμήμα, του τόπου κατοικίας τους, ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τη σχετική διαδικασία» (από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας -http://www.astynomia.gr/index.php?ption=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=99572&Itemid=2579&lang= - Τετάρτη 13/1/2021 11:53) .
Προσερχόμενος στο Τμήμα όπλων της Ασφάλειας της περιοχής μου – για να δηλώσω το κυνηγετικό όπλο που προέρχεται από κληρονομιά του πατέρα μου , με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα( ΑΚΚΟ όπλου, Πιστοποιητικό Ειρηνοδικείου Περί Κληρονομιάς, βεβαιώσεις ιατρών και σχετικό παράβολο) συν την εν ισχύ έως το 2028 ΑΚΚΟ του όπλου, ο εκεί αστυνομικός υπάλληλος με ενημέρωσε ότι χρειάζεται σήμανση με SN , πέραν του κυρίως κορμού του όπλου, όπου φέρει σειριακό αριθμό και αναγράφεται και στην ΑΚΚΟ, και η κάνη του όπλου αλλά και το κλείστρο (τα οποία δεν φέρουν SN από το εργοστάσιο κατασκευής – Remington USA).
Ωστόσο με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή κατέχω «παράνομα» ένα νόμιμο καθ΄ όλα κυνηγετικό όπλο για το οποίο εδώ και 40 περίπου χρόνια η Ελληνική Αστυνομία εκδίδει άδειες κατοχής τίθεται το "φιλοσοφικό" ερώτημα πως μπορώ να μεταφέρω το όπλο σε οπλουργό προκειμένου να γίνει η σχετική σήμανση και να μην έχω πρόβλημα σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο των Αστυνομικών Οργάνων; Να σας ενημερώσω δε ότι κεντρικό Οπλουργείο των Αθηνών , ακόμη δεν γνωρίζει τη διαδικασία επακριβώς και βέβαια άγνωστες παραμένουν και οι χρεώσεις για τη σχετική διαδικασία οι οποίες υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητες.......
Θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις ή και τις γνώσεις σας επί του θέματος....