Τελειωσε η αττικοευβοια,θλιψη,θυμος,αγανακτηση,το κακο συνεχιζετε

Δυστυχώς δεν το βλέπω..Εύχομαι αν και δεν το βλέπω,να ξυπνήσει κάποτε αυτός ο λαός και να κρεμάσει,τους δήμιους του.
Έτσι όπως πάει η κατάσταση σε λίγο καιρό θα είναι μεγαλύτερη ανάγκη να σώσουμε δέντρα αντί για περιουσίες..Ολη την ελλαδα καρβουνο θα την κανουν,ευχομαι σε ολους καλο κουραγιο σε οποιο μερος της χωρας μπαινει πυρκαγια,να σωθουν οσο γινετε περιουσιες και προπαντων ανθρωπινη ζωη,τα δαση δυστηχως δεν εχουν τυχη!
Φύγανε...Καλό κουράγιο και υπομονή, μακάρι να μπορούσα να έρθω, ας ελπίσουμε μήπως τα αεροπλάνα κάνουν κάτι παραπάνω.
Και που ήρθανε τι έκαναν? Σε εμάς ειδαμε κατι να πετάει μετά από 1 ωρα. Τώρα παλεύει ένα ελικόπτερο να μαζέψει το μέτωπο που αν ο επαγγελματίας πυροσβέστης άκουγε τους άσχετους πολίτες δεν θα υπήρχε καν....Φύγανε...
Εκτός από τις ελιές είχες κι άλλο πρόβλημα; Οι συγγενείς, οι γείτονες;Και να πω τι στα παπαρια μου οι ελιές. Έχασα 60 δέντρα, θα τα ξανακάνω. Απλά τους έφυγε η φωτιά μέσα στο ποταμι χωρίς λόγο και αν περάσει το ποταμι θα πάει να βγει στο πρώην σκοπευτήριο Ψαχνων. Αυτά τα λίγα δαση μας έμειναν κύριοι και τρελαίνομαι όταν χάνονται από την αδράνεια η την διαταγή για αδράνεια 2 ανθρώπων.
Καίει τις κεραίες και προς το μοναστήρι και κατεβαίνει. Η Πυροσβεστική έχει γραμμή άμυνας χαμηλά στον Αετό. Όλα τα άλλα στην τύχη τουςΤην είδα με το που ξεκινούσε και πηρα κ εγώ την πυροσβεστική.
Ελπίζω να την καταφέρουν και να μη γυρίσει το βουνό γιατί προς εδώ έρχεται ο καπνός και είμαι το πρώτο σπίτι.
Η σκέψη μας είναι σε σας.Το μετωπο στην περιοχη μου την ευβοια ειναι τεραστιο,και σε συνδυασμο με ισχυρους ανεμους και χωρις εναρια σωτηρια δεν υπαρχει,σβηνομαστε απο τον χαρτη,τα ελεγα εγω τοσο καιρο,τα ειχα πει την προηγουμενη βδομαδα για ακραιες καταστασεις,δεν ξερω τι αλλο να πω,απλα στεναχωριεμαι και θλιβομαι,ευχομαι οτι καλυτερο για ολους!
Δάσος και καλλιέργειες στάχτη. Χοιροστασια από πάνω στάχτη. Οι δικές μου οι ελιές είναι το μικρότερο πρόβλημα. Για τις εγκαταστάσεις του γείτονα εκεί δίπλα τρελαίνομαι και το δάσος που τώρα καίγεται εξαιτίας 2 ανθρώπων που απλά αρνήθηκαν να βοηθήσουν. Το ξαναλέω το να κοπεί αυτή η φωτιά εκεί μαχαίρι ήταν θέμα 10 λεπτών αν έριχνε νερό το πυροσβεστικό.Εκτός από τις ελιές είχες κι άλλο πρόβλημα; Οι συγγενείς, οι γείτονες;
Βλέπω από το σπίτι μου τους καπνούς και μαζί με τις ελιές καίγεται και η ψυχή μου. Συμπαρίσταμαι.
Όσο για τη πυρόσβεση γενικότερα και λίγα λες....![]()
Πριν 2 μήνες είχα ανέβει Μακρυκαπα για μπύρες. Κάθεται στην παρέα ένας γνωστός που έχει μηχανήματα χωματουργικα. Είπε φέτος θα μας κάψουν εδώ γύρω και σας το υπογράφω.Ευβοιωτη...
Αρνήθηκες ανεμογενητριες ;;;
Φίλε ότι και να λέμε τώρα είναι αργά.Αχρηστοι και ανεγκεφαλοι δεν καταλαβαίνουν ότι η φωτιά μόνο στην αρχή αντιμετωπίζεται με επιτυχία.Έπρεπε να είχες τραβήξει ένα video τις κρίσιμες στιγμές,για να δει ο Έλληνας με τι έχει να κάνει.Και που ήρθανε τι έκαναν? Σε εμάς ειδαμε κατι να πετάει μετά από 1 ωρα. Τώρα παλεύει ένα ελικόπτερο να μαζέψει το μέτωπο που αν ο επαγγελματίας πυροσβέστης άκουγε τους άσχετους πολίτες δεν θα υπήρχε καν....
Σε μεγάλα συμβάντα έρχονται οχήματά και από άλλους νόμους χρειάζεται κάποιος χρόνος για να γίνει ο οποίος συντονισμός, όπως το περιγράφεις έπρεπε να ενεργήσουν στα θερμοκήπια αν και τα οχήματά στήνονται και ενεργούν με εντολές ανωτέρων έπρεπε να αναφέρουν την κατάσταση και πράξουν ανάλογα,τα εναέρια δεν είναι ατελείωτα δες πόσες φωτιές είχε σήμερα πανελλαδικά ,τα οχήματά και όχι μόνο αυτά καίγονται από λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης συνήθως από κυλιδωση της φωτιάς που γίνεται αντιληπτή αργά , κατανοώ έως ένα βαθμό την όποια αγανάκτηση ο κόσμος χάνει την περιουσία του δεν είναι εύκολο πράγμα αλλα οι παραπάνω χαρακτηρισμοί πραγματικά αδικούν ανθρώπους που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο σώμα και έχουν δώσει ψυχή και σώμα για την σωτηρία του συνανθρώπου.Έκαιγε μέσα στο ποταμι. Από πάνω 6 μέτρα δρόμος. Πήγαινε προς τις ελιές μου και προς μια μονάδα θερμοκηπίων που ο άνθρωπος έχει ρίξει πολυ χρήμα και έχει φτύσει αίμα να το στήσει. Να παρακαλάμε το πυροσβεστικό να πάμε να ρίξουμε στο ποταμι και να τελειώσει εκεί. Φωτιά που έκαιγε ΚΟΝΤΡΑ στον αέρα. Σε 5 λεπτά την είχαμε τελειώσει. Του λέω πάμε να σώσουμε τα θερμοκηπια και τι μου λέει. Σιγά ρε μεγάλε να μην πάω να σβήσω ένα πεύκο!!! Τόσο απάθεια? Τόσο ασχετοσύνη? Πέρασε η φωτιά και τα γαμησε όλα. Και να πεις ότι έσβηνε? Στην άσφαλτο καθοτανε και ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Έπιασαν φωτια ξεροχορτα και κοιτούσαν. Εγώ με τον κουτσό πατέρα μου και έναν μπάρμπα 80 ετών την σβησαμε. ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ . Τόσο εκπαίδευση και οργάνωση έχουν που τους κάηκαν δύο πυροσβεστικά. Να αγιασουν τα χέρια αυτών πους δέρνανε στην βόρεια Εύβοια πριν 3-4 χρόνια όπου κάνανε ακριβώς το ίδιο. Τίποτα δηλαδή.
Δεν γίνεται αυτό ο λαός είναι μια μάζα άχρηστα σκουπίδια....(Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά είναι πολύ λίγες)..Εύχομαι αν και δεν το βλέπω,να ξυπνήσει κάποτε αυτός ο λαός και να κρεμάσει,τους δήμιους του.
Θέλουμε γκρέμισμα σαν κοινωνία και κράτος μαζί. . έχουμε φτάσει στο πατοΠριν 2 μήνες είχα ανέβει Μακρυκαπα για μπύρες. Κάθεται στην παρέα ένας γνωστός που έχει μηχανήματα χωματουργικα. Είπε φέτος θα μας κάψουν εδώ γύρω και σας το υπογράφω.