Πυρκαγιές

Εχω χασει τα παντα στο χωριο
Φαρμα σπιτι ζωα εργαλεια τρακτερ
Τα παντα…..
Μαζι μου εκατονταδες αλλοι συναθρωποι
Καποιοι κλαίνε και νεκρους
Δεν εχω πει τιποτε στον παππου μου που τον εχουμε στην πολη με βεβαρημενη υγεια
Εχω λυγισει εγω που ειμαι δυνατος και κλαιω σαν μωρο
Μαζι του εγω τα φτιαξα ολα στο χερι
Τα ξερω απο το μηδεν και τα βλεπω ξανα ετσι…

Αυτος δεν θα το αντεξει….
Απιστευτο... Το ειδα το μυνημα σου απο το πρωι στην δουλεια και μονο αυτο σκεφτομαι συνεχεια.
Οπως ειπαν και τα παιδια οτι κι εαν σου πω - οτι κι εαν ευχηθω - ξερω οτι θα ακουστει σαν ανεμος στα αυτια σου τετοιες ωρες, θα περασει και θα φυγει. Χρειαζεται ομως να εισαι δυνατος τετοιες ωρες. Για σενα - για τον παππου - για τα παιδια...... Σου ευχομαι υγεια και δυναμη.....

Σας ευχαριστω ολους για την συμπαρασταση σας τοσο απο εδω τοσο και σε προσωπικα μυνηματα

Συγνωμη που εκφραστικα και σας αναστατωσα και εσας-δεν ηταν σωστο!

Δεν μπορεσα να το κρατησω μεσα μου

Ολα ο Θεος τα επιτρεπει για καποιο λογο
Δοξα Τον Θεο μακαρι να τελειωσει γιατι ακομη συνεχιζεται

Να ξαναφτιαχθουν πολυ δυσκολο παιδια το ξερουμε ολοι ανεξαιρετως σημερα

Θα μεινω μεχρι εδω

Σας ευχαριστω ξανα ολους

Τώρα είδα τα μνμ και κυρίως την καταστροφή στην Κύπρο.
Πολύ δύσκολες καταστάσεις και στενάχωρες.

Χρύσανθε δεν υπάρχουν λόγια όταν χάνεις όλο το βίος σου.

Όπως είπαν παραπάνω τα παιδιά, την υγεία της δική σου και τον αγαπημένων σου να προσέχεις και όλα τα άλλα μπορούν να γίνουν λίγο η περισσότερο.

Κάθε μέρα έχει 40-50 φωτιές.Οι περισσότερες αγροτοδασικές.
Κι ακόμα έχουμε δρόμο...
Εν τω μεταξύ,κανείς δεν μιλάει για τις <<κλιματικές>>απαγορεύσεις.
Ο κόσμος,το θεωρεί φυσιολογικό, πιά.
Είναι τόσο άχρηστοι, που αύριο κλείνουν και τον Λυκαβηττό.

Αν κάποιος διαβάζει και είναι στην πυροσβεστική να ξέρετε ότι είστε ένα απέραντο μπουρδελο. Παρακαλουσαμε για ένα πυροσβεστικό να κόψουμε την φωτιά και να γλιτώσουμε περιουσίες. Σε 5 λεπτά την είχε σβήσει αλλά δεν κουνήθηκαν. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Εναέριο? Μέτα από 2 ώρες. Τόσο ανοργάνωτοι που φαντάζει εσκεμμένη η ανοργανωσιά τους. Είστε μπουρδελο χωρίς όριο τέλος...

Αν κάποιος διαβάζει και είναι στην πυροσβεστική να ξέρετε ότι είστε ένα απέραντο μπουρδελο. Παρακαλουσαμε για ένα πυροσβεστικό να κόψουμε την φωτιά και να γλιτώσουμε περιουσίες. Σε 5 λεπτά την είχε σβήσει αλλά δεν κουνήθηκαν. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Εναέριο? Μέτα από 2 ώρες. Τόσο ανοργάνωτοι που φαντάζει εσκεμμένη η ανοργανωσιά τους. Είστε μπουρδελο χωρίς όριο τέλος...
Τι εννοείς όταν λες ότι δεν κουνήθηκαν;

Από τις 11 δίνουμε και εμείς εδω κάτω μάχη επί βωμων και εστιών...

Φωτιά σε δασική έκταση στην Πολυθέα Μεσσηνίας - Εκκενώνονται οι περιοχές Σελλάς και Κρυονέρι​

www.protothema.gr/greece/article/1674596/fotia-se-dasiki-ektasi-stin-poluthea-messinias-sti-mahi-8-enaeria-mesa/AMP/
Την είδα με το που ξεκινούσε και πηρα κ εγώ την πυροσβεστική.
Ελπίζω να την καταφέρουν και να μη γυρίσει το βουνό γιατί προς εδώ έρχεται ο καπνός και είμαι το πρώτο σπίτι.

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν κουνήθηκαν;
Έκαιγε μέσα στο ποταμι. Από πάνω 6 μέτρα δρόμος. Πήγαινε προς τις ελιές μου και προς μια μονάδα θερμοκηπίων που ο άνθρωπος έχει ρίξει πολυ χρήμα και έχει φτύσει αίμα να το στήσει. Να παρακαλάμε το πυροσβεστικό να πάμε να ρίξουμε στο ποταμι και να τελειώσει εκεί. Φωτιά που έκαιγε ΚΟΝΤΡΑ στον αέρα. Σε 5 λεπτά την είχαμε τελειώσει. Του λέω πάμε να σώσουμε τα θερμοκηπια και τι μου λέει. Σιγά ρε μεγάλε να μην πάω να σβήσω ένα πεύκο!!! Τόσο απάθεια? Τόσο ασχετοσύνη? Πέρασε η φωτιά και τα γαμησε όλα. Και να πεις ότι έσβηνε? Στην άσφαλτο καθοτανε και ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Έπιασαν φωτια ξεροχορτα και κοιτούσαν. Εγώ με τον κουτσό πατέρα μου και έναν μπάρμπα 80 ετών την σβησαμε. ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ . Τόσο εκπαίδευση και οργάνωση έχουν που τους κάηκαν δύο πυροσβεστικά. Να αγιασουν τα χέρια αυτών πους δέρνανε στην βόρεια Εύβοια πριν 3-4 χρόνια όπου κάνανε ακριβώς το ίδιο. Τίποτα δηλαδή.

Και να πω τι στα παπαρια μου οι ελιές. Έχασα 60 δέντρα, θα τα ξανακάνω. Απλά τους έφυγε η φωτιά μέσα στο ποταμι χωρίς λόγο και αν περάσει το ποταμι θα πάει να βγει στο πρώην σκοπευτήριο Ψαχνων. Αυτά τα λίγα δαση μας έμειναν κύριοι και τρελαίνομαι όταν χάνονται από την αδράνεια η την διαταγή για αδράνεια 2 ανθρώπων.

Τα είπες όλα οργανωμένη ανοργανωσια.. δυστυχώς υπάρχει σχέδιο...κάντε ότι μπορείτε μόνοι σας. Καλή δύναμη φιλε

Back